Másodállást keresek

 ( Anonymous | 2011. március 28., hétfő - 7:46 )

rendszergazdai másodállast keresek Pesten és vonzáskörzetében

szakmai tapasztalataim:

- 10 eves Linux rendszergazdai tapasztalat (elsősorban SuSE Linux)
- Linux alapú levelezőszerver (Postfix) és webszerver (Apache) beüzemelése és folyamatos karbantartása
- a cég számítógép hálózatának távoli elérése titkosított VPN csatornán (PPTP)
- honlaptervezés, aktív szerveroldali szkriptek írása Apache, PHP, MySQL alapokon
- webes tartalomszűrés (Squid+SquidGuard), levélszemét szűrés (SpamAssassin)
- Vmware, VirtalBox virtualizációs megoldások
- költséghatékony hálózati megoldások bevezetése

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

elérhetőségem: pakai pötty arpad kukac gmail pötty com

Szia,

Mennyi szabad kapacitásod van?
--
Nem az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni!

Nos hetkoznap delutanonkent, hetvegen pedig korlatlan. Tapaszatalatom szerint rendszergazdakent a hetvege pl. idealis mivel akkor nyugi van, a rendszer is kevesbe terhelt.

Szerk: 3 even heresztul pl. a kisebb problemakat tavoli eleressel is meg tudtam oldani tavsegitseggel akar hetkoznap is.

Szurkolok neked!
Van ismerősöm, aki Windows rendszereket támogat hasonló modelben (távolról, délutánonként) és évek óta működik. Remélem te is találsz ilyen melót!

Köszi!

Bár minhta linuxos területen kisebb lenne a kereslet.

3 éve működök így. Windows SBS 2003-mal kezdtem (ami ugye AD és Exchange), aztán jeleztem nekik, hogy ide kellenének CAL licencek is (5 lic az alapcsomagban, 40 felhasználó létrehozva). Most SAMBA domainen futnak postfixel, és elégedettek!

Ez szuper! Ideális eset.
Minket - rendszergazdákat ennek előnyeiről ugye nem kell meggyzőzni, de sajnos a döntéshozók (cégvezetők) nemigen ismerik azt be, hogy ami szinte "ingyér van" az legalabb olyan jó, vagy akár jobb is lehet a sok pénzért megvett szoftvereknél és licenceknél.

Azert egy Windows AD-t osszehasonlitani egy Sambaval azert az nem gyenge....
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Tény és való, viszont ha az egészben csak a fájlmegosztást használják, akkor az AD összes többi funkciója felesleges. Itt ez az eset forog fenn :D
És azért fizetni egy valag pénzt, hogy titkárnéni 3 gépen be tudjon jelentkezni ugyanazzal a jelszóval, illetve hogy titkárnéni csak pár megosztáshoz férjen hozzá, a főnök meg mindenhez - na ehhez a windows AD teljes mértékig felesleges (ill. nem lenne felesleges, ha ingyen adnák, dehát ez nem fenyeget :D).
A cég egyébként angol nyelv oktatásával foglalkozik minden szinten - és érdekesség képpen épp a migrálási folyamat/előkészület alatt a Microsoft is ügyfelük volt. Ekkor mondott az egyik tulaj olyat a Microsoftos néniknek, hogy "most még gyatrán megy a levelezésünk, mert Exchange-ünk van, de a hétvégén már linuxon futunk, akkorra minden rendben lesz" :D
Illetve az egyik oktató kislány vitte magával notebookját MS-hoz, ahol jelezték neki, hogy a fekete háttér, meg a "This copy is not genuine!" szöveg a sarokban azt jelenti, hogy illegális a Windows a gépen :D

hetvegen kevesbe terhelt a rendszer?:) melyik?

Az amelyiken en dolgoztam :-).
Ez inkabb arra vonatkozott, hogy hetvegen a munkatarsak nem lognak a megosztasokon, az sql szerver sincs hasznalatban. Az igaz, hogy a webszerver es levelezoszerver dolgozik, de par perces kieses nem okozhat gondot. Tudom, hogy sok mindent meg lehet oldani a szerver ujrainditasa nelkul is, de bizonyos regi beidegzodes miatt egy komolyabb karbantartas eseten en szeretem ujrainditani a rendszert.

----------
Az Örömtündér minden évben ellátogat a Földre és akit megérint a pálcájával az Boldog lesz! De esetleg az is megtörténhet, hogy kiveri belőled még a sz*rt is... (by radcsong)

aztan baszhatod a szepen kialakult query cachet ;)
novellt sem inditgattuk hetente....

Neked volt mar komolyabb munka helyed? De most komolyan. Ha ezt barhol megmered csinalni egy komolyabb rendszernel szerintem levagjak a kezed....Remelem a cluster nodekat is csak ugy ujra inditgatod mert jol esik.
--
1 leszel vagy 0 élő vagy hulla!

Nem vagyok hulye - de most komolyan. Nyilvan nem tennek olyat aminek nem ismernem a kovetkezmenyeit. Szervert nem inditok ujra csak azert mert jol esik.

----------
Az Örömtündér minden évben ellátogat a Földre és akit megérint a pálcájával az Boldog lesz! De esetleg az is megtörténhet, hogy kiveri belőled még a sz*rt is... (by radcsong)

Lehet lesz, de ez nagyon jó:

"költséghatékony hálózati megoldások bevezetése"

Ez azért nem igaz mer ha az ügyfélnek 1Ft is kell fizetni már cuppog és szívja a fogát :D de ez egy rendkívül fontos dolog amit soha senki nem értékel ...