ebook forrás

Fórumok

Haliho,

Nemrégiben felvetődött az ötlet, hogy kéne szerezni egy e-book olvasót. A minap gondoltam egyet, és körbenéztem, hogy mik is vannak, és hát nyilván a Kindle ugrott is elém.
Ekkor jött az ötlet, hogy akkor nézzük meg, hogy mi is elérhető rá. Egy pár Stanisław Lem és Asimov könyvet szemeltem ki, (Álmatlanság és A halhatatlanság halála). Ahogy azt vártam magyarul semmi, de nagy meglepetésemre az amazon még angolul sem volt hajlandó kielégítő választékkal szolgálni.
A kérdés az volna, hogy ha az amazonon nincsenek ilyenek, akkor ezek hol fellelhetők (egykupacon jobb, mint egyesével órákat gúgelezni valami többé-kevésbé működő rapidshare-es linkért)? A piratebay-en és barátain van sok ebook, de az inkább csak sok mint jó..
Ha nem Kindle, akkor milyen olvasó, amihez van rendesen scifi is (esetleg HVG?).
Ez az egész ebook-osdi még kicsit ködös a szemeim előtt, lehet azért teszek fel hülye kérdéseket, pedig van rendes e-könyvtár vagy ebookwarez a neten csak nem ismerem.

Hozzászólások

Én már két éve használok egy Sony PRS-505-öst. Nem kindle, the e-inkes és nagyon jók a tapasztalataim, azóta falom a könyveket. ( azóta már valszeg kijöttek jobbak is ).
Ebay-en "refurbished" e-book readereket egész olcsón be lehet szerezni, szállítással ( ~35k huf )

Persze a Sony esetében nincs olyan terjesztőhálózat mögötte mint a kindle-nél.

A hivatalos e-book terjesztés sajnos még eléggé gyerekcipőben jár, persze a mek ott van de ott scifit nem nagyon találsz. Torrent oldalakon nagyobb eséllyel találsz jó könyveket...

Asimov ügyben pm-ezz rám.

Üdv,
PGY

A mek-en találsz legális magyar forrásokat: http://mek.oszk.hu/

Scifi témában, magyarul itt találsz műveket: http://ebook.sfportal.hu/

Asimov könyveket illetően sajnos tudtommal tényleg csak warez van.
Viszont éppen az Asimov összes elérhető itt-ott magyarul jó minőségű pdf-ekben..

A Kindle mint AZ olvasó. Ne vegyél mást.

--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

Legális e-book forrás kevés van, s azt a néhányat már ide is írták.
Nem legális linket ne várj.
Ha Asimov kéne, írj privit, email címeddel. Megvan mind.
Olvasó: az Amazon Kindle legegyszerűbbje is kitűnő. Inkább a saját formátumát szereti (azw3) akár online http://ebook.online-convert.com/convert-to-azw3
akár a Calibre segíthet.
De a Koobe is nagyon jó.

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/

A blog végén van néhány link.
A választékról: A szerzői jogokat az ebookkal sem illik megkerülni. Így, csak azok a művek jelennek meg hivatalosan, amihez a jogtulajdonos hozzájárult, illetve már a törvényben rögzített idő eltelt a szerző halála óta. Magyarországon ez 70(!) év. Ez az Amazonra is igaz, bár azt nem tudom, hogy az USA vonatkozó törvényei hány évet határoznak meg.
Ezért volt az, hogy egy időre eltűntek Rejtő Jenő és József Attila művei a MEK-ről is.

-----
"Én vagyok a hülye, hogy leállok magával vitatkozni."

Kis keresessel mindent megtalalsz, ami csak erdekel. Letoltod a webrol, torrentrol, ahogy jolesik, aztan maximum csak konvertalni kell, de az par kattintassal megvan. En magam a Kindle-t ajanlom neked, mar a masodikat nyuzom (most van egy 3-as, de elotte 2-esem is volt), kifogastalan, a legjobb.

Szervusztok!
Kortárs irodalom ügyében ezt ajánlom. Csak elég nehéz megfelelő módon az olvasóra tenni, még ennek a segítségével sem tökéletes. Nekem például eltűnnek a hivatkozások, és csöppet átrendezi versesköteteknél a versek közti térközt. Ha valaki szeret élvezkedni, és rákattan a témára, megoszthatná a továbbfejlesztett kódot, hogy többen mívelődhessünk jobb tipográfiai környezetben. Én sajnos nagyon felhasználó vagyok.
Minden jót!

rengeteg esetben csak a warez járható. nagyobb magyar torrent oldalak, roskadoznak a könyvespolcok.
gépen történő kategorizálásra, konvertálásra, eszközre töltéshez, meta adatok kitöltéséhez (borító stb) ajánlom a calibre programot, ill azon belül a libri, moly és antikvárium beépülőt.
barátnőmnek épp most mutattam meg, hogy mit hogyan, el is készítette az első kis packját.

Na most akkor van slp vagy nincs? :)

Így van. Asszem oda az volt a bekerülés egyik feltétele anno, h egy új könyvet kellett tisztességesen bedigitalizálni. Ezt szívesen megcsináltam volna. Sajna sok olyan oldal van, ahol hagynak ebook kategóriában pdf-et feltölteni, ami tele van scannelt jpg oldalakkal. Elképesztő. Mikor az ebook az kb prc, vagy mobi. :)

Hat igen, otthon kb. több könyvem van, mint az elérhető legális magyar nyelvű ebook kínálat (a MEK-et nem számolva).

Ha nem tudsz angolul, az ebook olvasó totál fölösleges.

Szomorú. Ezért is fájó, hogy az SLP nem elérhető.

A kiadók meg remélem lecserélődnek, mert szándékosan ignorálják az elektronikus tartalmakat. A hozzáállásuk miatt nem tudok külföldön magyar könyvet vásárolni. Pedig telne rá, sosem sajnáltam a zsét, még ebookért sem.

A warez gyík, már csak a tördelési problémák miatt is, meg amiatt is, hogy kicsi a kínálat.

Valami olyasmit tudnék elképzelni, hogy megveszem a könyvet, és automatikusan jár hozzá az ebook. Ha nem kell a könyv, akkor adnak egy kupont, amivel később átvehetem a fizikai könyvet is.

Majd tíz év múlva.

http://worldshots.hu/2010-11/kinyitott-a-kalozkonyvtar/
http://hup.hu/node/98240

A warez kínálat nem kicsi, de normális, ebook olvasón konvertálás nélkül olvasható epub vagy mobi tényleg viszonylag kevés van.

Ha valaki a magyar viszonyok közt nem akar állandóan konvertálni, akkor célszerű ha kicsit jobban utánajár és olyan ebook olvasót vesz ami legalább a html, rtf, doc formátummal jól elboldogul. A pdf-et pedig általában ne az ebook olvasón akaraja olvasni.
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

A mobilism.org fóruma nagyon jó. persze ez angol.
A kindle tényleg jó választás, persze csak paperwhite-ot vennék.
Amúgy én hangyányival több epubot találok, mint mobit, de a Calibre viszonylag jól átkonvertálja.
A Calibre könyvtárát én a Dropboxom könyvtárába tettem, így minden eszközön ugyanazt a libraryt látom.

Ezidaig egy konyvet nem sikerult megtalalni: Hemingway - Akiert a harang szol.
A tobbit tobbe-kevesbe megtalaltam es a Calibre / pdftotext segitsegevel a Kindle szamara emesztheto formatumma (mobi) is alakitottam.

--
FeZo

én megtaláltam.

--
ingatlanturista.hu,
ingatlanturista.blog.hu /érdekes kísérlet ház eladásra,vicces ingalanos történetek, többit az oldalon./
Frissités: eladtunk, weboldal hasznositáson még gondolkozom.