Bolcsesz bevetelprojekcio

https://444.hu/2020/10/16/tobb-mint-50-milliarddal-zsugorodhat-a-reklam…

"Több mint 50 milliárddal zsugorodhat a médiatorta a járvány miatt"

Nem a jarvany miatt, hanem amiatt, hogy ti ujsagirok (tisztelet a kivetelnek) meg a negy alapmuvelettel is kuszkodtok, es keptelenek vagytok a fontos szamokat pillanatnyi erzelmi impulzusok ele helyezni priorizalaskor.

"55,6 milliárd forint tűnhet el a médiapiacról, a teljes kommunikációs iparág pedig 148,8 milliárd forintos visszaeséssel számolhat az idén"

Koszonjetek meg magatoknak. A media felelemgeneratorai par kattintas pillanatnyi beveteleert cserebe kiette maga alol a faagakat. Most mondanam, hogy egyek meg amit foztek, de kurvara erint minket is, masoknak is ebbol kell ennie - elen a vendeglatas-szektorral. :(

Udvozoljuk 2020-ban: ahol az ujsagirok nehany erzelmi impulzusbol elkovetett kattintasert cserebe kepesek voltak elintezni egy olyan gazdasagi valsagot, amiben az az egyetlen igazsagos resztortenet, hogy oket is erinti. Gondolom a felelosseg haritasa pont ugyanolyan profin fog nekik menni, mint ahogy 2008-ban a penzintezeteknek ment.

Hozzászólások

Szóval az újságírók súgják a kormány fülébe a döntéseket, korlátozásokat?

Értem.

Nem.

A kormanyok meg akarnak felelni a szavazoknak - elvegre demokraciakban elunk.

Az ujsagirok felelossege az a kinosan nagy aranyu embertomeg, akik tenykent kezelik, hogy "utcara menni tomeggyilkossag amig nincs vakcina", "ujra megbetegszel, nincs immunitas", "egeszseges fiatalok is tomegevel kerulnek lelegeztetogepre", "aki enyhe tunetekkel meguszta is faradtan kohecsel fel ev mulva", "bezzeg a szomszed orszagban lezartak mindent is", stb.

Az orszagok kormanyai csak ennek a kinosan nagy aranyu embertomegnek probalnak megfelelni.

Szerintem Magyarországon a kormány leszarja, hogy a nem hozzátartozó médiumok mit írnak. A hozzátartozó (nem kevés) médium meg úgyis azt írja, amit kell.

De amit írtál akár igaz is lehet, de így jelen formájában csak egy homályos feltételezés.

"Szerintem Magyarországon a kormány leszarja"

Nem.

Ha mast nem, a "populista" definiciojat nezd meg. Igy talan te is erted.

Nem az erdekli oket, hogy mit irnak. Hanem a vegeredmeny: mit gondol az emberek tobbsege - amiben a "mit irnak" nagy szerepet jatszik.

Es ezt nem tudjak "kivedeni" felvasarlasokkal. Ha mediacegek felvasarlasaval mindent el lehetne intezni, nem "csak" 52% korul allna a tamogatottsaguk.

Én Magyarországon az átlagemberek viselkedésében kétszer láttam ijedtséget és "istenfélő" szabálykövetést: tavasszal, amikor a kormány odacsapott, és most, hogy telnek a kórházak, és elszálltak a napi adatok.

A kettő között pár hónapig (nyáron) olyan hawaii-dizsi hangulat volt, hogy öröm volt nézni. Mintha a vírus a múlté lett volna, étterem tele, színház tele, strand tele. Utazgatás a horvátokhoz. Stb. stb. Pedig akkor is írtak ám rendesen.

Szóval szerintem ehhez a firkászoknak vajmi kevés köze van. Két dolog tud itt rést ütni: a hatósági szabályozás eldurvulása vagy a fertőzési adatok, kórházi adatok eldurvulása. A többit leszarják.

Sajnos Magyarorszag gazdasaga nem csak Magyarorszag gazdasagi tevekenysegein mulik.

2008-ban sem a magyar bankok adtak fedezet nelkul jelzaloghitelt. USA-beli bankok hibaja vegul rank is hatassal volt, es kozunk nem volt hozza.

Ez a problema globalisabb, mint gondolod. Lokalisan az elhunytak listaja a gov-os oldalon annyit segit, hogy az atlagembernek legyen mire emlekezni, amikor ujra feluti a fejet a "megint alapbetegseg nelkuli eleteros fiatalokkal vannak tele a lelegeztetogepek" hoax.

Egyebkent nyaron is kinosan sokan gondoltak ugy, hogy "amig nincs oltas, mindent is le kene zarni". Tobbsegben mar nem voltak, de merheto aranyban jelen voltak, csak nem talalkoztal veluk.

Szóval az újságírók súgják a kormány fülébe a döntéseket, korlátozásokat?

A lentebbi rant-om ellenére megnyitottam a linket (többször is) (inkább megerősítésére; a 444 őszintén, még mindig fos, ne tagadjuk), de nem láttam egyetlen hivatkozást se a kormányra a cikkjükben. Utána nyilván vissza akartam térni a HUP-ra, de konkrétan aljadék-terroristák módjára eltérítették a böngészőm által kívánt útvonalat, és a saját propaganda kiadványukat kezdték el népszerűsíteni, ahelyett, hogy szabad akaratomat(!) (meg a webes szabványokat) tiszteletben tartva visszaengedtek volna a kiinduló pontomra. 

Komolyan mondom, ezek a barmok egyre ellenszenvesebbek (pedig tényleg komáltam a stílusukat pár éve). Az egy dolog, hogy miről írnak, de hogy a webet is elkezdték szétbaszni, az már egy másik dolog. Arra harapok. Mert fogják magukat az ilyen semmirekellők és azt hiszik, hogy bármit megtehetnek a userrel. Komolyan, mintha úgy éreznék, mintha minden joguk meglenne arra, hogy teljhatalmat gyakoroljanak az egyszerű látogató felett.

Ha zsebpénzért már erre is képesek, akkor el nem tudom képzelni, mi lesz a következő lépésük...

...ahol az ujsagirok nehany erzelmi impulzusbol elkovetett kattintasert cserebe kepesek voltak elintezni egy olyan gazdasagi valsagot...

arohadtak!
és ezek a zújságírók még eztet a vírusosat is miránk szabadították! direkte
hála bayer zsoltnak eztet má' tuggyuk is! és a mi árgyilus királyjfi miniszerelnökünk ezért megvonja a péztet, és pestet is jól megbünteti. ésés nemleszünkgyarmat! balasagyarmat sem semsem fehérgyarmat! nya!
nem lesz itten semmiféle karácsony, meg a városligetet is beléptidíjas lessz, meg a margit szigettel együtt.

Szerkesztve: 2020. 10. 16., p – 17:38

A 444-et azóta nem olvasom, mióta ráakaszkodtak a "history back" eventre, és valami "ezt még nem olvastad, de biztos tetszene" oldallal szórakoztatnak.
 

Ahelyett, hogy hagynák a francba a webet úgy, ahogy annak működnie kéne, vagyis hogy a vissza gomb vissza visz az előző oldalra, nem pedig valami új oldalra irányít... vagy azt hiszik, hogy ők jobban tudják nálam, hogy el akarok-e navigálni az oldalukról, mint én?

Ezzel frankón elrontották a Safari Swipe back funkcióját, aminél ha új tabon nyílt meg az oldal, akkor visszafele navigáláskor vissza vitt a régi oldalra, az új tabot pedig bezárta. Viselkedésben ugyanaz, mintha nem új tabon nyílt volna az új oldal, persze azzal az előnnyel, hogy így az eredeti oldal nem töltődik újra, kitöltött szövegmezők esetleges tartalomvesztését okozva.

Nekem annyit nem ér meg a 444, hogy utána még 2-3 tappintással bezárjam a browser-hijackelő tabjukat, meg megkeressem a tabot, amiről linkelték, ahelyett, hogy csak simán visszalapoznék nulla efforttal.

Ha eltörik a felhasználói élményemet non-standard viselkedéssel, akkor oda többet nem megyek.

Egyék meg amit főztek...

szerencsére orbán rühelke és barátnője milliárdokat szakít állami pénzből a járványnak köszönhetően..

Lassan valami értékteremtő foglalkozás után kell nézniük sajnos :)

Mármint nekik sajnos. Mert akkor nyilván el kell kezdeniük dolgozni. Meg, ha kódolni is hasonló színvonalon kódolnak, ahogy újságot blogot írnak, akkor a cégnek is sajnos.

Tesztelőnek még talán elmennének, hiszen elviekben kritikusak; sajnos eddig csak egy fajta kritikát láttam tőlük, szóval nem vagyok benne biztos, hogy jó szakemberek lennének, és minden oldalról körüljárnának egy problémát... szóval ezzel a tesztelő role is kiesett.

Marad az, hogy fizetőssé teszik a 444-et, amit már korábban is beharangoztak, nem? Azóta is várom, hogy a "cikkjeik" végre paywall mögött legyenek, de azóta se történt változás. Nem para, előbb-utóbb elbarikádozzák magukat a saját safe-space-ükbe. Mondjuk jobb lenne előbb, mint utóbb. Amilyen minőséget képviselnek az elmúlt időben, nem is bánom. 

Szerk:

persze te valószínűleg erre utaltál, és ez is jogos... :) Ennek folyományaként is született meg a fentebbi kommentem.

esetleg elkezdenek zsidózni, meg hazaárulózni, idegenszerűzni, meg cigányozni, brüsszelezni, és libsibolsizni, akkor aztán dőlni fog a kormánytól a lóvé, bár némi alkotmányos ktg levonása után :))
ez is egy lehetőség.
csak önmagukat kell feladni hozzá, mint a zindexnek, v a zorigónak, meg ilyesminek.

Engem ez nem érdekel. De propaganda kiadványokat nem szívesen olvasok, főleg, ha a minőség a béka segge alatt van.

Régebben volt értelme látogatni a 444-et, mert voltak kommentek, de úgy érezték, hogy a cenzúrázásra nincs energiájuk, úgyhogy inkább betiltották a szólásszabadságot úgy, ahogy volt.

Azóta egy középeszű troll-blognak felelnek meg, nulla hozzáadott értékkel, annál több elütés és helyesírási hibával, és még shady webes trükköket is alkamaznak a propagandájuk terítésére...

Nem, nekem ez nem kell. Jó pár éve úgy nézett ki a 444, mint ami új színt hoz a médiapiacra. Azóta sajnos ők is becsicskultak, és ha a origót se olvasom szívesen, miért olvasnám a 4-est helyette?

Lehettek volna tényleg független-objektívek, de inkább letérdeltek bő nyállal. Az egyetlen hivatásuk az volt, hogy ott szapulják a magyarokat, ahol tudják.

És még elkezdték szopatni az egyszeri usert is a visszagombra előjövő spamjükkel.

Pár év alatt ekkora színvonal esést nem tudok megbocsátani. Tőlem mehetnek a süllyesztőbe, ott a helyük a teljesítményük alapján.

Egy könnycseppet se fogok hullatni értük.

Tanuljanak meg valami normális szakmát és hajrá. Legyenek hasznos tagjai a társadalomnak, ne csak bólogató propaganda bohócok...

Nem vagyok 444-olvasó (se), de most 2-3 véletlenszerű cikkre rámentem, de azoknál nem találtam semmi utalást a disquosra (átlagfelhasználóval ellentétben az oldal forrásában is néztem, hátha csak én nem ismerem fel az ikont).

Azaz ez hivatalos, vagy csak egy "rajongó" által létrehozott csatorna? Egyáltalán ezt egy átlag 444-olvasó hogyan találja meg?

Egyrészt korábban is a disquson ment a kommentelés, ill. még most is akad egy-két cikk (leginkább foci, de pl. az összes orvosi cikk is), amit lehet kommentelni az oldalba ágyazott disquson. És teljesen hivatalos, csak az oldalba nem ágyazzák be a legtöbb cikknél :(

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

most is akad egy-két cikk (leginkább foci, de pl. az összes orvosi cikk is)

Szerintem több az annál, mint egy-kettő, és nem csak foci-orvosi (most épp SZFE, koppenhágai polgármester lemondása, amerikai elnökválasztás, britek szerint tervezett orosz kibertámadás az olimpiára a legelső öt). Nekem azért fura, hogy a cikkeknél miért nem dobnak oda egy linket, ha már hivatalos - bizonyára van oka.

Félreértetted: a disqus-on minden cikkhez megjelenik, a foci-orvos cikkeknél viszont a 444-en is beágyazzák a kommentelési lehetőséget (lásd: foci.444.hu, a másik domainjét passzolom, azt is disqusról érem el :) )

bizonyára van oka

Szvsz. leginkább a jogi felelősség (ha a saját oldalukon megy pl. egy rágalmazási perrel járó hozzászólás [így pontos, na ;) ], azért ők a felelősek - ha a disquson, azért a disqus) illetve az, hogy rengeteget kellett moderálniuk.

Ezekkel együtt szerintem egy teljesen korrekt megoldás, hogy mienk-is-meg-nem-is módon ott van a disqus, mindenki kiélheti magát (és hát azért vannak legalább polgári perre vihető kommentek arrafelé, na :) ).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Igen, azzal kezdődött a történet, hogy a szénbányászoknak írták az újságírók, hogy tanuljanak meg kódolni, amikor bezárták a szénbányákat. De ez még semmi, ettől még nem lett volna mém! Mikor a szennylapok személyzetét leépítették, akkor a kárörvendő olvasóközönség visszatwittelte nekik, hogy Learn to code! Mit tett erre a twitter letiltotta ezeket a tweeteket! Ha jól emlékszem itt-ott meg is írták, hogy a "learn to code" valójában gyűlöletbeszéd, különösen ha újságírónak mondják.

Természetesen a kifejezést átvitten kell értelmezni, nem feltétlenül csak kódolásról van, szó. Implicite benne van azoknak az embereknek a képzelt felsőbbrendűsége, akik értenek is valamihez, azaz mesterségbeli tudásuk is van, nem csak okoskodnak.

Ezt szerintem rosszul tudod. Csak a jofajta ujsagiro serthetetlen. Ha a rosszfajta ujsagirorol van szo, akkor azt kotelesseguk ellehetetleniteni.

Hasonloan a jofajta ujsagiro hivatkozhat nevtelen forrasokra, mig a masik oldal meg bunugyi nyomozas bizonyitekaira sem.

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Nagyon hasonlóan látjuk ezeket. Kár, hogy postra nincs +1.

Amúgy szerintem nem magyar média specifikus, inkább az van, hogy a teljes európai progresszív média újságírás helyett kb a The Guardian fordításával tölti a munkaidejét, így ha ott valamelyik mélybölcsész ír valami hülyeséget véleménycikként, akkor a többi országban a 444 és társai ugyanazt a hírek kategóriában hozzák. Sajnos az utóbbi években több témában is így terjedtek el a valóságtól totál elrugaszkodott nézetek, így sikerült ez a korona esetében is. És ahogy írtad, ha egy nézet gyökeret ver "mértékadó körökben", nincs az a kormány aki ezt figyelmen kívül tudná hagyni. Aki meg objektív kérdéseket merészel föltenni, azokat indexre teszik. Göbbels elégedetten csettint a sírjában, öröksége él és virágzik. 

Csaba

A gyorsulassal, az informacioaramlas gyorsulasaval parhuzamosan elindult az is, hogy a kaosz terjed a leggyorsabban. A legszelsosegesebb es a legfelelemorientaltabb velemenyek terjednek a leggyorsabban, leginkabb mert azoknal nagy az informacio R0-ja.

Az ertelmes balanszolt centrista velemenyek eseten R0 < 1. Ertelmes gondolatok eseten gyorsan megall az informacio terjedese.

De ha valaki nagyon sertot, nagy marhasagot, vagy nagyon felelmeteset allit, nem szamit hogy igaza van-e (legtobbszor nincs), az informacio terjed, mint egy rossz virus. R0 > 3.

Es az eddigis megosztott, szelsoseges tarsadalom meg gyorsabban osztodik tovabb es lesz szelsosegesebb, es egymassal egyre inkabb osszeferhetetlenebb.

Gondoltad volna Januarban, hogy Juniusra lesz 30-50% Covid komolysagat tagado, 30-50% virusrettego es 10-30% "balace-olt, felkeszult 'Covid-centrista'" (akiket az elso csoport a masodikba tartozassal, a masodik csoport az elsobe tartozassal vadol)?

Szemlelteto peldahipotezisek (valosagtartalomtol fuggetlenul):

"a virus nem okoz immunitast, tobbszor siman megbetegszel tole" - terjed

"mind otthon kene maradjunk, le kene barikadozni meg a bejaratokat is, es otthon is maszkban kene szexelni, amig nincs vakcina" - terjed

"eleteros fiatalok is tomegevel kerulnek lelegeztetogepre es halnak bele" - terjed

"nem szabad bezarni az ettermeket, de a maszkot a boltba azert fel kene venni tobb szakember szerint" - nem terjed

"elkezdett egy szervezet adomanyt gyujteni, hogy megszervezze a repter kijaratanal tesztelest" - nem terjed

"a szakma konszezusa megvaltozott: elszabadulas eseten csak lokalis lockdownokat javasolnak rovid idore, amennyiben az egeszsegugy mar felkeszult, es nincs olyan veszelyben, mint tavasszal" - nem terjed

"a maszk asztmat okoz es gyengiti az immunrendszert" - terjed

"megtalaltak, hogy hogy jutott ki a laborbol a Covid" - terjed

"a vedooltasba microchipet akar tetetni Bill Gates" - terjed

:(