Linus visszatér(t) a GNOME-ra

Címkék

A Google+ egyik diskurzusa alapján úgy tűnik, hogy Linus visszatért a GNOME környezet használatára. A kernelfejlesztés koordinátora az elmúlt pár évben kipróbált szinte mindent. 2005-ben KDE-t favorizált, 2009-ben jött a GNOME. 2011-ben Xfce-zett, tavaly ősszel pedig ismét a KDE-t próbálgatta. Most arról írt, hogy ismét GNOME-ra vált(ott) vissza.

That actually sounds like gnome3 may be usable right out of the box.

And gnome3 has been improving. I complain, and I think extensions were badly done in some ways, and I think a lot of gnome people are in denial. But I'm actually back to gnome3 because with the right extensions it is more pleasant.

Frippery + gnome-tweak-tool really make a huge difference. I don't understand why gnome3 hasn't just merged them.

A teljes beszélgetés itt olvasható.

Hozzászólások

Pontosabban a MacBook Air-ről van jó véleménye (az van neki), de az Apple többi laptopja szerinte ugyanaz a régi lom mint a többi, csak szebb ruhát húztak rájuk:

That said, I’m have to admit being a bit baffled by how nobody else seems to have done what Apple did with the Macbook Air – even several years after the first release, the other notebook vendors continue to push those ugly and *clunky* things. Yes, there are vendors that have tried to emulate it, but usually pretty badly. I don’t think I’m unusual in preferring my laptop to be thin and light.

Btw, even when it comes to Apple, it’s really just the Air that I think is special. The other apple laptops may be good-looking, but they are still the same old clunky hardware, just in a pretty dress.

(Interjú)

--
trey @ gépház

hát, azért sok jót nem fejez ki, hogy nem találja (ő sem) a neki megfelelőt a jelen kínálatból. legközelebb az lenne a jó hír, ha valamivel elégedett lenne évekig.

Igazán nem akarom megsérteni, de érdekel ez valakit?

Szerintem igen. Gondolom tudod ki ez az ember! Nekem is van egy kevéske tapasztalatom mindenféle pingvin tenyészetekkel, de az első pingvintojás még mindíg az övé. Emellett, mérnök emberhez illő módon, ha mond valamit, alátámasztja, ahogyan ezt most is megtette. Ha valaki ilyen postot ír, és nem csak flame-el, az érdekel.
Továbbá, érdekel azért is, mert asztali környezetekkel nem nagyon szoktam foglalkozni. Ergó, ha valaki ír ezekről, akit foglalkoztat a téma, elolvasom, hátha ír valami okosat! Nekem az arra kell, hogy használjam. Személy szerint én is gnome3-at használok, Gnome Shell-el, és a gnome-tweak-tool is ott figyel. Amikor az irodában kényszerülök a KicsiPuha termékének használatára, hiányoznak a funkciói. Oké, nem a világ legoptimálisabb grafikus környezete, de nekem napi használatra jó.

Itt, nálunk:

Linus GNOME-ra váltott - 6847 olvasás
Linus Xfce-re váltott - 8131 olvasás
(Ismét) KDE-t használ(gat) Linus - 3274 olvasás

Csak a HUP-ot és csak a számokat nézve igen, érdekli. De a Google+-on nézve a + számokat és a hozzászólások számát, azt kell mondanom, hogy igenis érdekli az embereket.

--
trey @ gépház

Engem is érdekel a véleménye ++.
A cvs-t is addíg ekézte amíg dühében írt egyet, ami etalon lett a késöbbiekben. Szinte a linux kernelhez hasonló történet. Igen ez volt a második nagy dobása és ezért tisztelem őt, mégha nem is tudok teljesen azonosulni a véleményével, esetleg hangnemével :)
Hátha nagyon berág megint és ír egy grafikus felületet:)

Engem igen, mégis csak a Linux "apja", jó látni, h nem csak én tévelygek a Linux shell-ek között, hanem ő is.

Én idén januárban -átmenetileg- feladtam a Gnome3-mal való küzdést. A Frippery arra jó, hogy kicsit visszatérhetünk a Gnome2-szerű menühöz.

Érdekes követni a Gnome shell fejlesztéseit napi szinten, hátha kiderül, h ki a célcsoportja az egésznek.

Lehet nekem vmi kimaradt, de ez már novemberben hír volt: http://worldofgnome.org/linus-torvalds-is-actually-back-on-gnome-3/

p.s. csak pár hónapja esett le nekem, h Gnome-éknál a 3.4 valójában 3.04-et jelent.

-activer

document.write(new Date().getFullYear()+1)

will be the year of Linux on the desktop!

Én arra lennék kíváncsi,melyik distrót használhatja.

Nem lehet, hogy ez vmi gerilla marketing?

Én meg most álltam át XFCE-re (igaz, Cinnamonról).
Kinézet (majdnem) ugyanaz, de gyorsabb.

Ez mar lassan OK magazin linux verzioja lesz... arrol nincs hir mit reggelizik?

1. Érdekes információ, hogy mit használ a Linux "atyja". Nem azért mert ez valamiféle kiváltság, hanem azért, mert mindenkinél jobban ismeri a rendszert. Gondolom, kernel szinten tudja tesztelni, hogy használ-e felesleges erőforrásokat, hatékony-e, meg hogy mennyire bug-os.
SZUBJEKTIV_VELEMENY ON
2. Azon nem csodálkozok, hogy visszatért a GNOME-ra, más ablakkezelőt csak kíváncsiságból, vagy erőforráshiány okán használok. KDE-t meg csak azért telepítek, mert néhány program igényli a kdelibs-et.
SZUBJEKTIV_VELEMENY OFF
-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

"I don't understand why gnome3 hasn't just merged them."

En sem. A Gnome-Tweak-Toolnak mar regen benne kellene lennie a standard vezerlopultban.

Mondjuk amig ki nem tol a Gnome egy aktiv sarkok nelkul is jol hasznalhato fallback-replacementet, addig nalam marad a fallback.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal