Linus és a Mac Mini

Címkék

2005 elején Linus egy dual G5-ös Mac-re váltott (természetesen azon nem Mac OS X-et, hanem Linuxot futtat), amelyet a mai napig használ. Viszont közben szert tett egy Intel processzoros Mac Mini-re is, de nincs róla túl jó véleménnyel.

Linus elmondta, hogy tetszik neki a Mini dizájnja, de vannak vele kapcsolatban fenntartásai, így egyelőre marad játékszerként. Mint mondta, a kialakítása miatt jó lehet a feleségének vagy a lányának, de sajnos az Apple számos ponton hülyemód elcseszte a firmware-t.

Linus szerint az Apple Intel processzoros gépeinek vannak jobb, az Apple fejfájást okozó módosításai (pl. EFI firmware) nélküli hagyományos PC-s megfelelői, így nem igazán érdeklődik irántuk.

Bővebben itt.

Hozzászólások

Egy ősi shinto mondás szerint "A pingvin megeszi az almát."

Én nem értem mi a baja az EFI-vel. Lehet, hogy a vacak oprendszere nem támogatja?

Nézd, ha azt nézem hogy az EFI bevezetése után láttam először high-end server-en fat32-s filerendszert, nekem se tetszett. Ráadásul az EFI-nek köszönhetően visszatért a root/boot disk-ek partícionálása, amit én határozottan visszalépésnek tekintek. Szerintem, ahhoz képest, hogy az EFI a BIOS-t hivatott leváltani 2x év után, nem adja azt, amit a mai technológiákkal lehetne. Szerintem.

Ave, Saabi.

Azon túl nem sokra. De milyen kényelmes, ha az ember ugyanarról a gépről taníthatja a sok szemetet. Tényleg, nem akartok adni nekem egy Itaniumot? Tudnám futtani a hapukszot, meg a leenaxot, ez kell a munkához, meg a frizbit, ami kell ahhoz, hogy jól érezzem magam :-) És ha akarom, akár ugyanarról a diszkről is mehetnek, hála a partícionálásnak.

Mivan? Több titániumod van mint nekünk. ;-)
Amúgy nem próbáltam még ki, hogy egy disk-en lehet-e a HP-UX meg a Linux. Meg a Windows és a VMS és a FreeBSD. Szóval talán nem is. :-)

Amúgy meg legyen neked egy Superdome egy XP-vel és akkor ráadásképp egyszerre is futtathatod az összes kedvenc oprendszered. És lészen akkora tárkapacitásod, hogy mindenki irigyelni fog. Csak pénzed is legyen ezt megvenni.

Ave, Saabi.

És akkor még nem is kell szívnia a magyarországi Apple-féle garanciális problémákkal. :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Már rég lecserélték mindenkinek szó nélkül az ismeretségi körömben... s meglepő módon a legjobb boltban vevőnek nyújtott supportot ott kaptam, nem csak udvariasak voltak, de pl. mikor bemutatkoztam rögtön vágták ki vagyok, mit akarok, mindenféle papirozás meg egyébb hülyeség nélkül kezembe nyomták az új aksit, és elmondták, hogy a héten jönnek az új, bugfixált MacBookok (kb. egy hónappal előtte leveleztünk az ügyben, hogy szeretnék venni egyet). Ja, egy apró dolog még, mikor elküldtem a notebookom adatait a csereprogram miatt, felajánlották, hogy ha nagyon szar az aksim, a cseréig adnak másikat kölcsön... Kb. így képzelem el a vevővel való kapcsolat tartást, amit nemhogy a tuskóboltokban de a boltok 99.5%-ban nem észlelni.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Most nagy flame lenne azt állítani, ezekszerint olyan kevés Apple használó van kishazánkban, hogy őket fejben tartja nyilván minden Apple kereskedő? De nem, ez tényleg gonoszkodás volna részemről, nem is gondolom komolyan. Amit meg a kiszolgálásról írtál, nos igen, ennek tényleg így kellene mennie más boltokban is. Sajnos én még ilyen számítástechnikai üzlettel nem találkozam. Igaz, nem is hagytam még ott semelyik számítástechnikai üzletben annyi pénzt, amennyit egy Apple szaküzletben kellene. Ezekután hibás következtetés, hogy a megkülönböztetett figyelem a magasabb áraknak köszönhető? Remélem nem.

Ave, Saabi.

Hat igen, akar tobbszorosen is megfizeted a geped arat a boltban es utana orulsz, hogy de rendik. Nemreg tortent: SUN-nal bejelentve, hogy egyik gepunkben a homero (apro dioda valahol a hazban) nem mukodik, mindenfele kerdes nelkul kuldtek egy teljesen uj gepet, nekunk csak a procit, memoriat, winyokat kellett atrakni. Na persze ez nem azert van mert a napocska ennyira szep es jo, hanem mert anno a gep araba ez *boven* bele lett szamolva. Ez persze nem problema szerintem, kell ez is.
Aki csoro az meg vesz PC-t es igy lesz egy reteg legalabb akiket az apple istenek lenezhetnek. Rajuk meg azok neznek le, akiket nem erdekel hogy nekik XY *bookjuk van es benne a hiperszuper ppc vagy core duo. kiafaszterdekel.

Játékszer. Ja. Lefordítva: Linus Mac OS X-et tesz a felesége és a lánya elé. Nyilván a linux megbukott.

KisKresz