Zseblámpa funkciót adna az Apple a jövőbeli Apple Watch-okhoz

Címkék

A zseblámpát a Watch szíjára, magához az óratokhoz közel helyezné el ... Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 12. 08., p – 08:56
  1. Mint egy falat kenyér
  2. MacGyver-ek előre!
  3. Régi autós kulcstartók jutnak eszembe (gagyi)
  4. Remélhetőleg levehető

trey @ gépház

inkabb lezert rakjanak bele. azt legalabb a macskam elvezne :)

Ezek ilyen filléres, kínai megoldások. Tényleg ennyire le kell cigányodni?

Két lehetőség van a zseblámpánál:

  • vagy jó, ha mindig ott van -> undorító ezt napi szinten a csuklón hordani, egyébként előveszem a telefont
  • egy bizonyos feladatra kellene megvilágítani valamit -> előveszek egy célszerszámot

Hova, kinek, minek, mikorra?

trey @ gépház

pl. elmesz turazni a hegyekbe. telefont nem viszel, mert nagy es nehez, nem fer be a zsebedbe, meg ugyis ott a watch.

radsotetedik, es nem latod merre folytatodik az osveny. na ekkor jol jon :)

hidd el meg fogjak magyarazni a keynote-on miert kell ez a one more thing mindenkinek is...

elmesz turazni a hegyekbe. telefont nem viszel,

Nem javaslom, hogy telefon nélkül indulj el :D

radsotetedik, es nem latod merre folytatodik az osveny. na ekkor jol jon :)

Hát, nem akarlak elkeseríteni, de ezzel nem sokáig látod az ösvényt :D Voltál már hegyen sötétben? :D Egy sokledes fejlámpából is a jobbat vidd. 

Ez tudod hol lenne érdekes kb.? Ha nem találsz bele részegen a kulcslyukba, amikor avászkodsz haza és nem akarsz villanyt gyújtani, mert az asszonyt nem akarnád felverni :D

trey @ gépház

Simán vannak olyan emberek, akik ezt így meg is csinálnák:

Dobogókő felé mentünk az erdőben, jönnek velünk szembe. A kérdésből egyből tudtuk, hogy térkép nélkül:

- Elnézést, messze van még a Rezső kilátó?

- Hát most már elég messze!

Természetesen az ellenkező irányba mentek, mint amerre kellett volna. 

Nekem pl. éjszaka jól szokott jönni, amikor bemegyek a gyerekeket betakarni, stb. Nem akarok nagyon lámpázni. Jó, hogy az órának van zseblámpa funkciója. Mondjuk nem így csinálják, mint az Apple, egyszerűen fehérre vált a képernyő és felemeli a fényerőt. A garázsban a villanykapcsolóig elbotorkálni szintén hasznos.

Persze mindezt csak akkor használom, ha a telefonom (vagy egy rendes zseblámpa) épp nincs nálam.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az a fajta flashlight, amikor a kijelzo feherre (vagy pirosra valt), majd ha elforditod magad felol a kijelzot, akkor full fenyerore is kapcsol, nos az a fajta flashlight 2017 osze ota benne van a rendszerben, az elso generacios, 2015-ben megjelent ora is rendelkezik vele. 

A ketelkedok reszere itt egy 2018-as cikk: https://9to5mac.com/2018/05/15/apple-watch-how-to-flashlight/

Saját akkuról. Már csak az a kérdés, hogy hogyan tölti. Egy dologra biztos jó: használj gyári szíjat :) Mindenesetre remélem, hogy extra, nem kötelezően megveendő feature, és csak a szíjat drágítja, és meg lehet venni anélkül is.

Hol tart már a tudomány! Egyébként valóban hasznos: a telefon funkcióit teszegetik át egyesével a karórába. De azért hadd ne essünk már hanyatt tőle!

Igazából mindegy, ha valakinek ez kell, hordja.

De ezt levédetni a szabadalmi hivatalnál? 😆😆😆😆

Mi lesz a következő? Az Apple baseball sapka, aminek ventilátor van a simléderében? 🤣

Ezeket Kínából 100 USD / 1000 db bulk áron lehet rendelni.

trey @ gépház

Csinálják csak, ez egy pici lépés de a jó irányba. Ha valahogy megoldják a kamerát is (nem tudom hogy, oldják meg) én lazán el tudom engedni a telefonomat egy óráért cserébe. Mondjuk gyárilag a kisebb telefonokat preferálom és a napi 1-2, ha szabin vagyok 3 óra képernyőidő is tükrözi hogy nem vagyok túlzottan (legalábbis a mai átlaghoz képest) ráfagyva a készülékre.

Én inkább ilyen laptop guy vagyok, nekem a telefon inkább csak értesítéseket dobálja, arra meg az óra is jó. 

Nyilván nem egyik pillanatról a másikra váltás lesz, ma még eléggé trágya állapotok vannak (ezért se léptem még), de ha az én igényeim szempontjából megfelelő lesz egy óra akkor simán váltok majd.

Tehát: ülünk az étteremben ebédkor (minden nap), jön egy értesítés és vaksiskodva böködi a körmével az órát, amin 3 szavanként olvassa a levelet / üzenetet. :D

Ilyenkor a cinkelés azért nem marad el. Nem, nem csak tőlem.

trey @ gépház

Pontosan ezért nem váltok még, de attól még reménykedem benne hogy a jövőben kitalálják a jó megoldást a jelenlegi szerencsétlenkedés helyett. 

Amúgy étteremben kaja van és nem telefon/órabaszogtatás, amíg nincs kaja addig beszélgetünk leszakadva az internetekről, utána meg kaja aztán mehet tovább. Ha nagyon SOS akkor úgyis felhívnak, ha meg nem fontos akkor kibírja a kajaszünetet.

Mitől telefon/órabaszogatás az, hogy pl. lehúzzák a kártyáját és a megérkező control üzentet elolvassa, hogy tényleg annyit húztak-e le, mint amennyi a számla volt? De, van, hogy Szép Kártya egyenleget nézek meg, mert nem tudom van-e még rajta annyi, vagy fizessek a bankkártyával. 2023 van, nem 1990 :D

trey @ gépház

Ránézel a nyugtára és a kártyás fizetési bizonylatra, azokat még nyomkodni sem kell. :) Később meg ellenőrzöd, hogy tényleg annyit vontak le, mint ami a bizonylaton van. 2023 van, de még működnek a régi, megbízható módszerek is. :) Az egyenlegek esetén én arra azért szoktam emlékezni, hogy kb. mennyi van rajta, tehát tudom, hogy a szokásos költéseimből mi fér bele, és mi nem. (Egyébként gyanakvó embernek tartom magam, ennyiből jobban tetszene az azonnali online ellenőrzés, másfelől viszont szeretnék továbbra is mobilbank nélkül élni, főleg, hogy eddig sikerült. :) )

Use case:

Fizetned kell mondjuk 3000-et. Tudod, hogy a SZEP kartyan kb. 1500 van, de lehet, hogy 1400, lehet, hogy 1800, nem emlekszel a legutobbi alkalomra (es nem akarod elokeresni a regi blokkot). A tobbit bankkartyaval/keszpenzzel kiegeszited. Mit mondj a penztarosnak/pincernek, mennyit usson be a gepbe?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ha egyáltalán nem emlékszem, akkor nyilván fizetek bankkártyával vagy készpénzzel (túl lehet élni, millió egy eset bizonyítja :) ), ha meg mondjuk tudom, hogy 1000 Ft biztos van rajta, akkor azt a részét azzal fizetem. Nyilván egyéne válogatja, de nekem ilyen apróságokért nem éri meg "mg egy alkalmazás"-sal és mobilnettel bajlódni. (Utóbbi nincs is, egyszerűen nem érné meg az ilyen fél-egy évente egyszer "kellene, de igazából nem is kellene, eddig se kellett"-esetekre.)

Lehet, hogy nekem van kurva jó dolgom, de ezen a ponton én simán csak kifizetném kártyával, aztán majd a jövő hónapban SZÉPen elköltöm, mikor már lesz rajta egy ebédre való. Fel nem merülne, hogy ilyen bonyolult tranzakcióval vacakoljak.

Ha pedig nem lenne ilyen kurva jó dolgom, akkor tudnám, mennyi van rajta valószínűleg sajnos.

elég rápillantani az üzenet/email elejére

Hát ez elég oldschool :D Én az óra rezgéséből megmondom, hogy fontos-e vagy sem, rá se kell nézni. Mondjuk hiába nézném, mert a mutatók alapból a pontós időt mutatják, elvégre ezért óra :D 

Fedora 40, Thinkpad x280

Eszement fenyereje lehet egy ekkora lampanak ekkora akksirol. Tippem szerint a kijelzo tobb lument tud. Kell ra egy kinai rapattinthato gyujtolencse, es feher hatterrel maris jobb csuklolampad van mint ez a szijon levo spagettitoredek. 

Egy Galaxy Watch Active 2-t használok, két mozdulattal indítható rajta a zseblámpa funkció, pontosan azt csinálja, amit írsz, full fehérre benyomja a hátteret, rátapintva 3 fényerő állítható. Tökéletesen megfelel arra, amire kell (pl. itthon sötétben mászkálva csak majdnem pontosan tudom, hogy hova tettem, amit keresek :D). Nyilván többet fogyaszt, mint egy pici céleszköz külön erre odarakva, de nem az a pár másodperc fogja megenni az akksit.

Linkelt cikk??? Tudod, hogy itt olyat nem szokás olvasni. :)

Amúgy el tudom képzelni, hogy sokaknak nem elég fényes, rossz a szög stb. (ahogy a linkelt cikk is írja ;) ), csak a rajzon lévő megoldás kicsit sutának tűnik. Nekem biztosan nem ez lenne a killer feature egy okosóránál.

Melyik resze nem jott be neked? En rendszeresen hasznalom, alapvetoen nincs vele gond. Pl konyhaban, a mosogato alatt a szkerenyben levo vizorat is ugy szoktam lefotozni, hogy az orammal vilagitok. A telefon vakuja itt nem jo, mert ugy lathatatlanul csillogos lesz a kep, tehat oldalrol kell fenyt odavarazsolni.

azt nem tartalmazza a szabadaom, hogy külső akkuként is használható legyen az elemlámpa a karórához, vagy az külön szabadalom?

Szerkesztve: 2023. 12. 08., p – 13:41

Én erre azt mondom, hogy ez búcsús megoldás, és először azt kéne megoldani, hogy ne 1,5 naponta kelljen tölteni a watch-ot, hanem mondjuk hetente. Akkor lesz miről beszélni. Nem mellesleg vannak kis szíjra fűzhető mini led lámpák, azt ha akarom most is rá tudnám fűzni. Olyat kell megoldani, ami még nincsen és innovatív, vagy hiányosság és ki kéne javítani. A kislámpa egyik sem. 

-42-

Szerkesztve: 2023. 12. 08., p – 14:58

na ez aztán egy totál semmire se való funkció egy óránál. Bár biztos van pár 100 millió ember aki most azt mondja neki ez frankó lenne!

Sztakrva mekkora újítás.

Ugyan már a középkategóriás Garmin Instinctben is van ilyen... :D

Szerkesztve: 2023. 12. 09., szo – 06:30

Forradalom! Ez a világítási ökoszisztéma része? ;)

Tekintve hogy en gyakran az oraval vilagitok mikor minimalis feny kell (pl. ejjel kimegyek inni), nem tunik haszontalannak.

Itt inkabb az a problema hogy a legtobben alvas kozben toltik az alma-orat, ergo pont ilyen esetben nincs a csuklon :D