9 éve startolt el az Apple Watch

Címkék

9 éve, 2014 szeptember 9-én jelentette be az Apple a sokak által várva várt Apple Watch-ot. A bejelentés ugyan megtörtént 2014 szeptember 9-én, de a vásárlóknak 2015 április 24-ig kellett várniuk arra, hogy a termék megvásárolható legyen:

Even though it was now official, even though the Apple Watch was now announced in all its detail, still we had to wait. Between that announcement and the Watch actually shipping to customers on April 24, 2015, there were 227 days. That's 56 days or two months more than the gap between the iPhone's announcement and its going on sale back in 2007.

There was longer to wait if you wanted to try one in an Apple Store, too. That April 24 date was for online sales, and the Watches appeared in the retail stores in June.

Részletek itt.

Hozzászólások

Hát nekem sem tűnik úgy, hogy lesz, helyette Garmint veszek. Amíg valami vagy áttörés nincs vagy az akkumulátorokkal vagy a töltésükkel, addig nem szeretnék sokat költeni valamire, ami az idő felében le lesz merülve, mert rendszertelen életmód közepette elfelejtem tölteni, illetve amihez utazáshoz plusz egy töltőkábelt mindig vinnem kell.  Eddig Xiaomi sportkarperecek voltak, de az újabb verziók már azokból is 1-2 nap alatt elszomorodnak. Az óra nálam legyen olyan, mint a svájcibicska, és hasonló EDC jellegű dolgok: működjön bármikor, bárhol.

Érdekes, hogy én szinte egész életemben hordtam órát. A cikkből:

And now for the rest of time, people will wear watches. But there was a gap in the middle representing about 2007 to 2015, in which the watch was gone, replaced by the iPhone.

2007 és 2015 között emberek elkezdték nekem magyarázni (itt a HUP-on is), hogy az óra tök felesleges dolog, mert ott az iPhone. Erre nekiálltak újra órát hordani, amikor megjelent az Apple Watch és úgy tesznek, mintha mi sem történt volna. Pedig az Apple Watch nem egy óra, hanem pénzért vett idegeskedés.

trey @ gépház

különbözőek vagyunk, én pl sose hordtam órát. De GPS-re sokszor van szüksgéem telefon nélkül is, mert a telefon lemerül, nagy, kézben kell tartani, stb. Meg mostanában nem részletezendő okokból nem csipogó, minden szarra értesítést nem küldő időt mutató eszköz is egyre gyakrabban kell.  

Futás, kirándulás, biciklizés, bármilyen tetszőleges hely bejelölése. Nyilván nem állandó GPS kell, de nem árt, ha gombnyomásra ott van. 

Az apple watchal amúgy, az elemen kívül pont az a bajom, amít említettél: csak problémával jár. Hiába van rá végtelen számú app, ha azokhoz mind különböző 10-50 euró/éves előfizetés, ezer adatot igénylő account, felhőszolgáltatás, minden fiszemfaszom járul. 

én mindig hordtam órát.

de sportoláshoz és munka közben csak apple watchot hordok (egy mozdulattal engedélyezem a sudo-t stb.)

az automata longiness-em pedig mindenhova máshova.

ez így nekem a legkényelmesebb

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

nagyon jól tették, megszabadítottak végre a zsebemhez nőtt telefontól

Még szerencse, hogy 2014 novemberében megvettem a moto360asomat, ami most is a kezemen van. Igaz  hete tettem bele a 2. akksit.

Számomra a mai napig a legszebb okosora  ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Eleinte engem is elkapott ez az okos óra hype. Mostanra kinőttem belőle. Inkább vennék egy szép mechanikus masszív órát ami csak az időt mutatja és kész, mint hogy baromi drágán vegyek egy olyat ami 5 év múlva már frissítést se kap 10 év múlva pedig már a kukában lesz.

Egy jó kis Casio óra a kezemen bőven elég, amire használom. Egy elemmel elmegy kb. 10 évet. ;)

Casio EQB-501D. Nem kell tölteni, soha nem merül le. És még óraként is néz ki.