GNOME Shell és Mutter helyzetjelentés

Címkék

Hamarosan itt a GNOME 3.38, a fejlesztők pedig összefoglalták, hogy milyen út vezetett idáig. Az összefoglaló elolvasható itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 09., sze - 15:41

Hát, kíváncsi leszek. Tavaly bepróbálkoztam egy UHD monitorral a fő monitorom helyére, de valami egészen katasztrofális volt mind a teljesítmény, mind a különböző felbontások támogatása, mind az alkalmazás support szempontjából (utóbbi főleg Wayland alatt). A teljesítményen legalább elvileg most javítottak.

Lassan belepakolják a Chromiumba az Ozonet, ami fog tudni végre natívan Waylandot, ez aztán nyilván átkerül az Electronba is. Akkor talán végre nem az lesz, hogy lehet válogatni, hogy minden monitorodon ugyan az a scaling legyen X11 alatt (és akkor vagy a fő monitorod néz ki szarul, vagy a többi), vagy hogy Waylanddal lehessen beállítani multi scaling setupot, de akkor meg a scaling szarul működik a munkára használt alkalmazások 3/4-énél, mert az XWayland nem tudja jól és ezért minden homályos, pixeles szar...

Megy, de egy experimental setting bekapcsolásával és csak Wayland alatt. A natív Wayland alkalmazások faszán kezelik is, XWayland-es cuccoknak viszont nekem úgy tűnt csak átskálázza a kimeneti képét az ablakkezelő. A szövegek emiatt úgy néznek, ki mint a seggem egy rosszul sikerült szüreti mulatság után.

KDE alatt ha megy, az tök jó. Kérdezném egyébként a HiDPI támogatás ott milyen, de igazából arra biztosan nem fogok váltani, sajnos nem bírom elviselni az összevissza kinézetét a KDE-s cuccoknak. No offense, ez nyilván az én hülyeségem, sokaknak ez nem jelent problémát, vagy éppen a Gnome hülyeségeit nem bírják elviselni.

HiDPI-s megjelenítőm nincs, de elvileg elboldogul vele. https://wiki.archlinux.org/index.php/HiDPI

 

Hát igen, ezért jó a választási lehetőség. KDE3 után majdnem mindent kipróbáltam, az icewm és az xfce maradt felváltva egy ideig, de aztán visszatértem a kde vonalra és úgy látom, hogy maradok is...