LibreOffice 6.4.5

Elérhető a LibreOffice 6.4.5-ös kiadása, benne 100+ hibajavítással és fejlesztéssel. Kiadási megjegyzések itt, letölthető innen.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 07. 02., cs – 18:25

Szimpi, hogy az elso dolog a verzioinfo utan a 60-as merettel szedett DONATE!!!!! felirat..:)

Lefordítom: igazából a LibreOffice sem ingyenes, mert ha senki sem fizet érte, akkor nem lesz...

Nem értem ezt a szálat. *Minden* szoftverért fizet valaki. Ha mással nem, a fejlesztő saját szabadidejével. Ha pedig valaki olyan helyen dolgozik, ahol a cég megfizeti, akkor ott valaki valamiért fontosnak érzi, hogy előteremtse rá a pénzt. Lehet, hogy kalapoz rá. Maga a kalapozás a probléma? Csak mert akkor ne kalapozzanak az egyházak se az én 1%-omért, a különböző rákos gyerek, kutya-, macska- és medvevédők se. Vagy azoknak mégis szabad? Ha az állam azt a pénzt, amiből MSO licenceket vesz az iskolákba, állami szervek és intézmények "ingyenes" MSO-használatához - szóval ha ezt a pénzt rendszeresen beleforgatná az LO fejlesztését koordináló(ni próbáló) alapítványokba és cégekbe, akkor valószínűleg az LO is lehetne a jelenleginél sokkal jobb, és a gyerek nem csak a középiskola elvégzéséig használhatná *legálisan* ingyenesen az így szerzett offiszát, sőt apuci és anyuci is legális offiszt tudna nyomatni az otthoni gépén (gépein) - ahol jellemzően már ajelenlegi LO tudás is bőven sok.

Persze, hogy minden szoftverért fizet valaki. Nincs is ezzel gond. Csak a LO meg az OOo olyan, amit nem mindegy honnan nézek: ha innen, akkor ingyenes. Ha onnan, akkor nem az. 

A tálalás nem mindegy: ha van az oldalon egy donate gomb, akkor jó, de itt kicsit: ingyen adom, de azért lécci-lécci fizessél már. E gondolkodásmód extrém változata: az adblocker-blocker.

Szerintem ez még mindig korrektebb tálalás, mint a Pay-Whatever-You-Want megoldás, ahol a) sehol nem írják, hogy beírhatsz nullát is (https://elementary.io/hu/ - a gomb szövege "megvásárlása" egész addig, amíg nem kattintasz az egyénibe és nem írsz be nullát) vagy b) külön, nagyon kis betűvel szedve van "nem akarok fizetni" link (ebbe tegnap szaladtam bele, nem emlékszem, melyik programnál).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem, ennél taplóbb volt: a mirror választáskor tudtál olyan mirrort választani, ami donate-s és olyat, ami nem, és nem voltak elég feltűnően megkülönböztetve (gyakorlatilag standard mirror választó oldalnak tűnt), már a böngésző historyt nézem, hogy melyik lehetett az (tegnap egy kisebb csokornyi telepítőt szedtem le, úgyhogy reménytelennek tűnik, de ha meglesz, szólok :) )

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ibenny + Panther:

Nem értem. Mind a ketten ugyanazon problémáztok, hogy szerepel az oldalukon valami tarháló szöveg.

Rákattintottam a RelNotes linkre és a Download linkre. Sehol se donate gomb, se kunyera. ??? Kikapcsolom az adblockert, újratöltöm, úgy se. ??? 2x. De mindegy is. Nyilván én látok szelektíven, és nekem már az agyam kiszűri az ilyeneket. Javaslom nektek is ezt a módszert.

Többeknek is ez a válaszom, és egyben leírom mi a probléma igazán a szabad szoftverekkel:
A szabad szoftverekért nem kell fizetni, ezért nem folyik be adó az államnak, így alig van miből támogatni a focistákat, meg a Lőrinceket!

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A szabad szoftverekért nem kell fizetni, ezért nem folyik be adó az államnak, így alig van miből támogatni a focistákat, meg a Lőrinceket!

Alábecsülöd az emberi kreativitást.

Ugyanitt bojler eladó open source szoftverekkel kapcsolatos tanácsadás 250.000 forint per óra. 

Tanácsadásért pénzt fizetni sokkal egyszerűbben is lehet.

Nem kell hozzá szabad szoftver sem, sőt még tanácsadás sem, csak néhány kinyomtatott oldal arról amit a Google keresője ad az adott témában.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox