Ezeknek a Microsoft szoftvereknek szűnik meg a támogatása 2020-ban

A listát itt találod.

Hozzászólások

Aham, úgy tudtam a win 10 lesz az utolsó, de ezek szerint nem egészen igaz. Jó lesz megjegyezni:
10.1x.03....

digitális kintszülött

Nem kell megjegyezni, mert nem engedi a Microsoft, hogy régebbi verzión maradj. Én akkor dobbantottam Windows-ról, amikor a nagy frissítések 1 éves halasztásának lehetősége is eltűnt. Talán az 1803 lehetett az utolsó verzió, amiben még halasztani lehetett, de javítsatok ki, ha tévedek.

Hopp sorry, valóban "halasztás" volt és nem "használhatatlan". Félreolvastam az utolsó sort.

(Egyébként miért jó az, hogy nem frissül a Windowsod egyáltalán? Ok, megértem, hogy valaki nem akar az első körben frissíteni, csak amikor már kiderült nagyobb körben, hogy minden oké. De, hogy egyáltalán?)

Nekem elég volt az 1 év halasztás. Az alatt le tudtak menni olyan rémálmok, mint a felhasználói fájlok eltűnése és hasonlók. Viszont megértem azokat is, akik kerülik a frissítést. Fejlesztői környezeteket tud megtörni és ahogy Sanya is írja, licenc gondok is feltudnak lépni.

Szerkesztve: 2020. 01. 09., cs - 00:01

Tegye fel a kezét, aki nyitott ticketet MS re az elmúlt fél évben, es nem csinált rá workaroundot. Az is, aki nem hiszi h a felhős szpas nem hazardjatek vállalati vonalon. Aztan PLS írjatok ide hogy indokoljatok meg a TCO teszt rolllout költségeket server workstation terminál/virtual server oldalon úgy, H a release ciklus és a fix/patch minőség nem egyezik a céges policyvel korántsem. Plusz jön a win10 fél/1 éves deploy impacttal a vendor oldalon a szrjaitokra.

Thx. :-)

Én se nyitottam, az a kevés hagyományos szerver, aminek az üzemeltetetéséhez közöm van, az linuxon fut, a klienseink macOS főképp, mire nyissak ticketet? 
 

Mondjuk az is igaz, mind a fájltárolás, mind a ticket kezelő, mind a wiki cloud oszt csókolom. Ennek vannak hátrányai (sodródunk a változásokkal amik nem mindig előnyösek számunkra), de havi 10 dollárért ha nem nekem kell szívni és véges szinten kell, hogy érdekeljen a feltörhetősége, megéri.

Személy szerint legutóbb egy PostgreSQL clustert dobtam ki és váltottunk a cloud provider által nyújtott PostgreSQL-re. Igen, 2x annyiba kerül, mint egy egyenértékű gép , de a HA miatt úgy is kellett több gép és eleve sok idő elment a maintenancelésre, követésre. Meg ahogy hallottam, maga a kiépítés is rengeteg időbe telt*.

Szóval gépekért kb. ugyannyit fizetünk, szolgáltatással meg nem kell foglalkoznunk, hogy életben tartsuk, ergo fejlesztői/üzemeltetői bért már megspóroltunk. Igen, megvan az a kockázat, hogy a cloudban valami elromlik, de ugyanaz a kockázat megvolt nekünk is. Különbség, hogy egyiknél van egy 99%-os SLA 24/7-es figyeléssel, nekünk meg max worktime volt egyébként is, amit vállaltunk.

Fejlesztői időt meg hasznosabbra is el tudjuk költeni, mint az infrastruktúra reszelése.

*Infrastructure-as-a-Code van, nem csak annyi, hogy bessh-ztál egy szerverre és kiadtad az apt-get install postgresql-server-t.

Másrészt vannak olyan folyamataink, amikor időszakosan kell sok erőforrás. teszem azt az egyik szolgáltatásnak az alap terhelése elmegy mondjuk 1-2 db 4 magos gépen is (+1 a HA miatt), aztán amikor megy egy maintenance folyamat, ami lenne kb. 2-400 órányi CPU idő, akkor felskálázunk 15-20 db 16 magos gépre. Ez mondjuk van havonta 1-5 alkalommal. Saját infra esetén ez annyit tesz, hogy azért, hogy havi max 50 órányi munka miatt kellene egy fél rack szekrényt üzemeltetni. Arról nem beszélve, hogy ráadásul külön ott van a dev, az uat és a prod környezet.

Persze, nekünk olyan a bussines igény, hogy fekszik neki a cloud által nyújtott szolgáltatások. Van, amit én sem tennék cloudba.

"If you absolutely must keep running Windows 7 or SharePoint 2010, you need to immediately look into extended support agreements to keep your environment secure."

robyboy

Cegeknel van aki nem LTSB/LTSC win10-et hasznal? :O