A Samsung megöli a Linux on DeX beta funkciót

Címkék

A Samsung értesítette a Linux on DeX bétatesztelőit, hogy a béta program befejeződik és az Android 10 frissítéssel megszűnik a Linux on DeX készülékein való támogatása. Az új Android verziótól kezdve sem új operációs rendszerein, sem új készülékein nem lesz támogatott a funkció. Jelenleg a Linux on DeX funkció még működőképes azokon az Android 9 eszközökön, ahol támogatott, de valójában a további fejlesztések nélkül halott projektté vált. A Samsung nem indokolta döntését, de feltehető, hogy a kis felhasználószám miatt látta úgy, hogy nem éri meg számára a jövőben is támogatni.

Részletek itt.

Hozzászólások

Rendben. Mit ajánlanak helyette? Ha nem ők, akkor ti?

Kár érte. Idővel (és sok fejlesztéssel) lehetett volna belőle valami.

Ajánlom ezt helyette, kicsit jobban barkácsolós, de root nélkül tud adni egész használható környezetet pár nagyobb disztróhoz:

https://play.google.com/store/apps/details?id=tech.ula&hl=en

Kapsz terminált, kapsz vnc-n elérhető X felületet, de ha van használható X szerver kéznél ahhoz is tudsz kapcsolódni. (Androidra sajnos nem igazán van jól használható).

A root felhasználót valami furcsa módon emulálja ami miatt pár meglepetés azért érhet, de a cucc jól működik, én konkrétan egy Android Studio-t futtattam benne. Nyilván jó sok hiányossággal, de libreoffice menni fog.