Kiadták a Debian GNU/Hurd 2019-et

 ( trey | 2019. július 8., hétfő - 14:05 )

A hétvége leginkább a Buster kiadásával telt a Debian projektnél, de közben történt náluk más is: tegnap bejelentették a Debian GNU/Hurd 2019 kiadást.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lehet ebből még énekes halott? Azon kívül, hogy proof of concept, van valami komolyabb terve bárkinek is a HURD-dal? Linux kerneles körökben nem kezdenek kacsingatni a mikrokerneles felépítés felé?

Persze, csak előbb kihozza a postás az első nyugdíjamat.

--
trey @ gépház

Ne dolj be az early retirement kurzusoknak!

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem mondtam, hogy államit. Pont ezért van nyugdíjbiztosításom (nem, nem NYESZ, nem magánnyugdíjpénztár). Mert ha fel is emelik a nyugdíjkorhatárt, ez akkor is a most érvényben levő korhatárnál kezd el tejelni.

"A nyugdíjbiztosítással gyűjtött összeghez a nyugdíjkorhatár elérésekor férhetsz hozzá. Fontos körülmény, hogy a szerződés aláírásakor érvényben lévő nyugdíjkorhatár a mérvadó. Vagyis a nyugdíjbiztosítás rögzíti ezt a korhatárt függetlenül attól, hogy később emelik-e. Ilyen téren a nyugdíjbiztosítás egyedülálló, mert nem függ a korhatár változásaitól: ha most 65 év áll a szerződésben, akkor ez 30 év múlva is ennyi lesz."

--
trey @ gépház

Szerintem ő pont az ellenkező irányba gondolta.

Ja? Korkedvezménnyel nem tervezek nyugdíjba menni. Sőt, jelenlegi terveim közt az szerepel, hogy ha megérem, minél tovább munkában maradjak. Persze, csak abban az esetben, ha számomra szórakoztató dolgot tudok csinálni. Ha nem, elmegyek golfozni a jó levegőre.

--
trey @ gépház

Ez egyébként jó is, kell is, de arra ez sem megoldás, hogy mondjuk 10 évig kitartson... vagy akár 20 évig.

--
robyboy

Többet kell beletenni és több lábon kell állni.

Ha csak a ny. biztosítást néztem, havi 60 ropi félretételével nekem 65 éves koromra (vagyis 20 év múlva) kb. 21-30 mikulás (elméleti kalkulált összeg) jön ki (átlag 6%-os hozammal kalkulálva, ami ugye több is, kevesebb is lehet és annak függvényében változik az összeg). A nagyobb összeggel számolva ez kb. 222 482 Ft plusz havi nyugdíj-kiegészítés 15 éven át.

--
trey @ gépház

Azt hittem, lesz érdemi hozzászólás, de én is csak a zajt növeltem.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nem igazán tudunk hozzátenni többet mint az elmúlt 20 évben.

Hurd projekt: "Kiadtuk a GNU/Hurd 2019-et"
Én: "OK"

--
trey @ gépház

Van olyan, itt a hupon, aki próbálta már?

Feltételezem a GNU userland miatt kb. ugyanaz az élmény (arra számítanék, hogy jobban hasonlít egy akármilyen random linux disztróhoz, mint mondjuk egy freebsd-hez). Olyan különbségek bizonyára vannak, hogy pl. ilyen-olyan hw nem támogatott.

algernon emlékeim szerint már akkor tesztelte (vagy használta), amikor még az IRCnet-en a #linux.hu csatornára jártam. Ha jól emlékszem, az 1998-ban volt :D

--
trey @ gépház

Valamikor 2000 környékén próbáltam ki egy Celeron 333 MHz-es 64 Mb-os gépen, csak arra emlékszem, hogy elindult.

En hasznaltam eleg sokat anno, volt laptopom amin a Hurd volt a primary OS. Vannak benne nagyon jo otletek (translatorok, auth server, tenyleges "nobody", stb), de annyira gyatra a hardver tamogatasa, hogy hobbi/kiserletezes/jatek szinten kivul masra nem igazan jo. A furfangos, erdekes dolgokat amiket meg lehet vele csinalni, kb semmi nem hasznalja ki, mert annyira elhanyagolhato platform, hogy idopocsekolas olyan szolgaltatasait hasznalni ami mas OSen nincsen. Igy kb minden megmaradt azon a szinten, hogy "mukodik mint linux alatt", de semmi extra.

Egyebkent igen, sokkal jobban hasonlit egy random Linux distrora, leven GNU userland van alatta.

Arra tok jo, hogy ha az ember valami massal szeretne jatszadozni. Vagy kiprobalni. Komoly hasznalatra? Sajnos nem. Pedig tenyleg nagyon jo otletek vannak mogotte. De fel tucatnyi fejlesztovel ne varjon csodat az ember.

--
|8]