VLC 3.0.6

 ( trey | 2019. január 10., csütörtök - 21:45 )

Elérhető a VLC 3.0.6-os kiadása. A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valaki meg nez DVD-t ? :D

A "letölthető" filmek közül sok van meg .iso image formában.
A medialejátszó szempontjából az is DVD.

Én mondjuk egyszer szoktam egy DVD-t gépbe tenni, amikor (a mesefilmet) átkonvertálom és a végeredményt a NAS-ra tolom ;)
De mondjuk erre nem a VLC-t használom, hanem a "kéziféket" :D

--
zrubi.hu

En a BD lemezekkel vagyok igy...

A DVD kollekciomat elajandekoztam mar sok evvel ezelott.

Pl. én igen. - Egy MM-es turkában, - de a polcokon is, - rengeteg olyan film van, amely nem akkora jelentőségű, hogy széles érdeklődésre feltorrentezze valaki, - (v. csak seed-elje, ha valaki véletlenül mégis megtette volna..)

Én sajnos már ott tartok, hogy vadásznom kell az érdekes filmeket, mert az elérhető filmek 90%-át már láttam valamikor. - Ráadásul, a DVD-lejátszóm sokkal jobb minőséget rak ki elém a megjelenítőre, (képben és hangban is,) mint bármilyen IT-s szuper-lejátszó.

Még egy szempont, a DVD-borítók alapján sokkal egyszerűbb a polcról a kívánt filmet kiválasztani, meggyőződni arról, hogy még nem láttam. (A összehasonlításra alkalmas "wish"-listám a telefonomon úgy is borítók formájában van jelen.)

Polcrol levenni minden egyes alkalommal kinyitni es beletuszkolni egy lejatszoba? Ez eleg osember feeling manapsag :D

A BD lemezeimet is rippelem azonnal aztan a lemez megy archive-ba egy szekreny melyere.

A medialejatszon meg szepen latom a fotelbol bongeszve vagy ATV-n vagy az iPhone-on az osszes infot (akar szineszre akar mufajra keresve) klikk es mar jatszom is lefele a TV-n.

A vadaszassal egyetertek ez ilyen mufaj. Mikor meg VHS gyujtemenyem volt akkor is ez volt a helyzet. (de mara szerintem ez javult sokat)

"ősember feeling" - Hát vannak értékek, amelyek velünk jöttek az őskorból. (Pl. a gyűjtögetés is ilyen.)
:)

De vallom, hogy az igazi gyűjteményem nem a polcon van, hanem a fejemben, a már megtekintett filmek formájában, azok tartalmával, s ha van üzeneteikkel. Sajnos ez avul folyamatosan. Időnként nem árt frissíteni. Ebben a régmúlthoz képest a szoftverek nagy segítséget jelentenek, de néha a megfogható fizikai "korongok" is.

Még egy előny, (csak paranoiásoknak értékelhető,) próbálja meg a G, a többiek a polcomat v. a DVD-playert naponta többször indexelni. - A NAS-al szemben ehhez elég, ha a lakásban megtalálható laptop-kamerák tapaszt kapnak a "képükre".

pont most taglalták valahol, hogy az online tartalom véges a jogi kötöttségek miatt. Rövid ideig elérhető, aztán leszedik. a netflix és társaiknál is csak rövid időre kerülnek fel a nem saját gyártású tartalmak, mert örök életre nem tudják megvenni a jogokat.

pl: megvetted a gyűrűk urát anno DVD-n, benne van minden tartalom ami releváns, most viszont nem éred el azt és úgy ahogy szeretnéd (feliratosan, szinkronnal stb).

Az emberek nem bírják felfogni a mai subscription-majmolós világban, hogy ami megvan dvd lemezen a polcon v. a házi NAS-on, az ott lesz 10 év múlva is. Amit meg egy másik ember/cég szervere tárol, az lehet h. már másnap megy a levesbe. Plusz ált. ráadásul ennek még örülnöd is kell(ene), mindenféle mondvacsinált izzadtságszagú indokkal.

Ezért jobb a DVD/NAS.
--

+1, ráadásul pont a Gyűrűk ura olyan minőségben jelent meg dvd-n, amin pl dts ex 7.1-es magyar hang van, nagyon jó minőségű szinkronnal - ilyet a netflixen sem talalni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Igen, sőt időnként vásárolni is szoktam. természetesen ha olyan a tartalom és hozzá lehet jutni, akkor inkább BD-re költök, de nem mindig lehet hozzájutni, és nem mindig olyan, hogy érdemes legyen érte fizetni.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én az elmúlt 15 évben egy DVD-t vettem, a Vakondok 4-et, de azt is a tartalma és a mivolta miatt, noh meg támogatásként a készítők fele.
Megjegyzem: lejátszóban még nem volt :D