Újabb 0day SandboxEscaper-től

 ( trey | 2018. december 20., csütörtök - 16:06 )

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ne nézzétek meg a blogja archívumát.

--
trey @ gépház

Van valami szakmai oka is, vagy csak a depresszió terjedését megelőzendő?

Ünnepi hangulat romboló.

--
trey @ gépház

Na, erre már belenéztem.., :) - hát.., eléggé "újgenerációs", őrült UFO. De megértem, nehéz lehet neki túl gyakran szembesülni a "normalitással"

En elsore meg azt sem lattam, hogy ez most fiu vagy lany. Az about me utan annyira nem lepett meg. Amugy a karok vagdalasarol epp most tanul a felesegem, kemeny menetkent irnak rola de foleg gyerekeknel. Otthonrol hozott defektbol ered, felnottkorban nehezen korrigalhalto. Lehet meredeken fogadtak otthon a homalyos nemi identitasat. Ezt amugy annyira nem csodalom, en is nehezen nyelnem le. Lehet nem is tudnam. Foleg, ha nem a kromoszomak tehetnek rola - ekkor jo nagy kudarc lehet szulokent. Szerintem attol viszont tuti nem lesz jobb, ha az rpcview az elettarsa.

Ui nem okoskodni akartam - nekem mindegy mit csinal (foleg magaval).

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Lehet meredeken fogadtak otthon a homalyos nemi identitasat. Ezt amugy annyira nem csodalom, en is nehezen nyelnem le. Lehet nem is tudnam. Foleg, ha nem a kromoszomak tehetnek rola"

Jó. És mit csinálnál vele?
Ha nem te akkor a (többi) megmondóember?

Visszavinnéd a boltba vagy átadnád a Gyivinek?
Esetleg elásni a kert végében?

Mit a túrót tud ilyenkor csinálni egy szülő?
Beadja katonai szakközépbe?

Nyilván flame lesz de komolyan kíváncsi vagyok...

Aki a felhasogatott csuklójáról képeket tesz ki a blogjára, az már kimeríti az önveszélyes fogalmát. A környezetének - apja, anyja, barátai, ismerősei, testvérei, kutyája, macskája - észlelnie kellene ezeket a jeleket és szakembert hívni rá.

Sír, hogy nincs munkája, senki sem veszi komolyan. Hát, ma lehet, hogy a random devianciákkal lehet jól érvényesülni a világban, de úgy tűnik, azért még más dolgok, pl. személyiségbeli értékek is kellenek a teljes sikerhez.

--
trey @ gépház

kiegészítés:

a "szakember" meg full begyógyszerezi a belső feszültségekkel küzdő egyént, a gyógyszer leszedálja, a belső feszültség nem tud távozni, még rosszabbul érzik magukat, és sokszor csak ekkor kezdik felvágni a bőrüket

ez nem menőzés, a fizikai fájdalomra szükségük van hogy tompítsák a belsőt

láttam pár ilyen embert ilyen forgatókönyvvel

a gyógyszer feszültség elnyomó hatására van aki rendszeresen osztályra kerül, van aki egy hirtelen dührohamban súlyosabb kárt tesz magában, van aki meg leszedált zombiként szenved végig 20 évet

labda sport, jóga, társas tánc, túrázás, Balaton
kevesebb rádió zene, kevesebb számítógép

"Aki a felhasogatott csuklójáról képeket tesz ki a blogjára, az már kimeríti az önveszélyes fogalmát."
Nyilván ez nem normális dolog.
Valószínűleg valamilyen szerencsétlenül megválasztott figyelemfelhívási kísérlet.
De ez cisz (leegyszerűsítve: normális, szabványos) emberek esetében sem ritka.

"A környezetének - apja, anyja, barátai, ismerősei, testvérei, kutyája, macskája - észlelnie kellene ezeket a jeleket és szakembert hívni rá."
Nyilván. Ehhez kell olyan környezet is ami képes és hajlandó is erre.
Meg szakember, ami manapság egyes megyékben már a hírek szerint nem feltétlenül van.

"Sír, hogy nincs munkája, senki sem veszi komolyan."
Ez a többségi társadalomban sem ritkaság.

"Hát, ma lehet, hogy a random devianciákkal lehet jól érvényesülni a világban"
Inkább csak nagyon reflektorfényben vannak. És egyes szervezetek meg túlkompenzálnak és van, hogy inkább rontanak a dolgokon. De a dolog természetéből kifolyólag inkább a botrányokat lehet jobban hallani. Majd lecseng.

"de úgy tűnik, azért még más dolgok, pl. személyiségbeli értékek is kellenek a teljes sikerhez"
Persze, az embert nem kizárólag a szakmai képességek határozzák meg, nem gépek vagyunk.
A társadalom tagjai is vagyunk, lényeges az egymáshoz való viszonyunk és viszonyulásunk is.
Egyeseknek meg bizonyos képességeik nincsenek vagy gyengék.

Egyébként IT-ben is vannak sikeres LMBTQI+ emberek, itthon is. Igen, transzok is, ha kevesen is, de eleve sincsenek túl sokan.
Csak annak nincs hírértéke.
A mediatizált világban most ez a helyzet.
Ma ez van.

Ezeket a problémákat a környezet okozza, főleg a műanyagok meg a szója. Műanyag edények kerülése, egészséges (fűvel táplált) állatok húsa és zsírja, gabona, szója kerülése, erőedzés, hidegterápia. Ezek segítenek a tesztoszteronszint normalizálásában.

Fontos egyébként az ideológiai nevelés is. A világnézet és a testi egészség oda-vissza hat egymásra. Nem véletlen, hogy akik rendszeresen edzenek, azok inkább konzervatívak.

Ezt az ostobasagot magadtol talalod ki, vagy valami alex jones szeru youtube csatornan lattad?

Nem kockáztatnám meg az ostoba jelzőt hanem inkább túlságosan leegyszerűsítőnek és egy picit vonalasnak (bocs) mondanám a gondolatokat de egyik-másik dologban lehet valami.
A tudomány évtizedeken belül pik-pakk megmondja melyeknek is van alapjuk.
A műanyagos vonal nem tűnik nagyon eretneknek, egyre többször hallani, hogy az adalékok, lágyítók, egyes monomerek (pl. vinil-klorid), ilyesmik nem teljesen hatás nélküliek a szervezetünkre.

Vagy hogy a jó minőségű táplálék fontos.
Illetve inkább a fordítottja: a rossz minőségű táplálék nem jó.

Akkor kicsit máshogyan kérdezem.
Ha a szülője lennél és kiderülne, hogy transz, meleg vagy ilyesmi.
Mit tennél vele?

Ha kiskorú akkor vissza viszed a boltba, intézetbe vágatod vagy esetleg a kert vége?

Ha már elmúlt 18, akkor egy szatyor ruhával kidobod az utcára vagy szintén kertvége?

Vagy valamilyen átnevelő program vagy iskola vagy ilyesmi?
Végülis az ilyen átnevelések tényleg sikertörténetek, a melegeknél is mennyire működtek/működnek...
Akkor már gyorsabb lenne a lobotómia.

Most úgy tűnhet, hogy provokálok, de nem.
Egyszerűen ha valaki a szülő helyébe képzeli magát az egyszerűen egy felkavaró virtuális élmény.

Nem az érdekel, hogy mit kellene enni meg hogyan kellene nevelni előtte meg világnézet meg ideológia. A mintákat egyébként is adod a kölönek.

Ami érdekel: mit tehet/tegyen egy szülő ilyen gyerekkel ha már helyzet van?

(Nem, nem vagyok érintett csak van empátiám.)

szerk.:
A műanyagokkal kapcsolatban én sem vagyok meggyőződve, hogy nincs hatásuk.
Illetve nem annyira magukkal a műanyagokkal hanem a megfelelő tulajdonságok beállításához szükséges adalékokkal, lágyítókkal szemben van némi bizalmatlanság bennem.
Meg egyes monomerekkel szemben (vinil-klorid, teflon, szilikonok).
Meg a millió általunk használt vegyi anyaggal szemben.
Túl összetett az emberi (meg minden élő) szervezet, hogy ezzel a rengeteg vegyi behatással szemben felkészült legyen. Már 3,5 milliárd éve fejlődik az élet de sok mai hatás most fordul elő először és nem volt még módja alkalmazkodni. Most kénytelen, a kibocsátott cuccok sokáig velünk maradnak (lásd a már régen nem használt DDT is ott van mindenkiben a mai napig).

A táplálék fontosságában sincs köztünk véleménykülönbség.

A mozgás fontosságában dettó bár nem teljesen úgy, ahogy te mondod. De mindenképpen fontos az is.

Nem tudom, hogy vissza lehet-e fordítani a problémát, de valamit biztosan segít az életmódváltás akár még felnőttként is. Például a depressziós tüneteken várhatóan segít, a testedzésnek dokumentáltan van ilyen hatása.

A mai felfogásnak az a problémája szerintem, hogy az elfogadás jegyében nem is próbál valódi segítséget adni, hanem az a válasza a betegségekre, hogy segítsünk neki elfogadni magát.

Vagy ott van a nemi átalakítás: statisztikák mutatják, hogy az "átalakított" emberek óriási része öngyilkosságot követ el. Persze itt sem ismert az ok-okozat, de azért hadd következtessek arra, hogy ez az irány - a lelki- hormonális betegségek elfogadása és ráerősítés nem jó. Ésszerűbb volna egy magát nőnek képzelő férfinak inkább férfi hormont adni, nem nőit. Még ha buzi is marad, legalább férfiasabban fog viselkedni, és ez segítene neki a lelki egyensúlyát megtalálni, mivel például társadalmilag elfogadottabb életet élhetne.

Érdekes, hogy férfinak - sőt nyugaton újabban már gyereknek is - női hormont adni elfogadott, viszont akár csak halkan megjegyezni, hogy próbálkozhatnának férfi hormonnal is, az már homofóbia tilcsákbe!

Te is félreértettél tehát. Én is empatikus vagyok a szerencsétlen emberekkel. De éppen ezért az "elfogadás", azaz a bajba beletörődés helyett olyan dolgokat keresek, ami a tapasztalatok alapján valóban segít.

Azt sem hiszem, hogy az ilyesmi hirtelen jönne. Azért gondolom nem úgy van ez, hogy semmi jele nincsen, teljesen normálisan viselkedő fiú, aztán huszonévesen kiderül, hogy nő akar lenni. Felelős szülőként tehát amikor nem viselkedik elég fiúsan tizenévesen, akkor már be kell avatkozni. Az más kérdés, hogy 100%-ig én sem vagyok biztos benne, hogy minden ilyen eset elkerülhető volna normális életmóddal, tehát mindig lesznek akik így járnak.

Nagyon rosszul érezném magam egy darabig, ha a gyerekem ilyenné válna, aztán gondolom egy idő után túltenném magam rajta, megnyugodnék, de azért továbbra is mindent megtennék, hogy segítsek rajta. Pontosan a fent leírt dolgokkal próbákoznék, hogy a hormonális egyensúlyát segítsek visszaállítani. Ennél okosabbat nem tudok mondani. Az ilyen esetek miatt is mondom, hogy több gyerek kell, mind remélhetőleg nem lesz buzi, és így lesznek unokák. A család meleg báránya pedig segítheti a normális családokat - ahogy az evolúciós elméletek is magyarázzák a homoszexualitás fennmaradásának okait. Ennek egyébként az az előnye is megvolna, hogy a buzik sem válnának teljesen magányossá, az életük nem válna céltalanná.

Imádom, amikor a depressziót látvánosan hírből sem ismerő emberek okoskodnak, de folytasd még nyugodtan!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Valamint ne feledjük, hogy az aluminium edény és kanál használata is megnyújtott egy generációt (csont növekedés versus aluminium ion) ami a moziban rövid távon előnyt jelentett, hosszú távon viszont frusztrációt, hogy ki akarja nyakon vágni hazafele a buszon mert nem látott tőle.

Nem csoda, hogy ez a nemzedék ilyen drogos hippi nótákat énekelt:

Főzhetsz melegíthetsz bennem éppen eleget,
mert a fenekem át engedi a meleget, és
ha nem tudnád a nevemet:
a nevem: alumínium edény!
AL2 O3 X H2 O,
tudja ezt minden jól nevelt bauxitkutató!

(Hogy ezt miért tudom fejből, azt nem kötöm az orrotokra, hehe)

Nem tudok jól válaszolni az ilyen prekoncepciókkal felfalazott kérdésekre. Nem is lehet.

Mint írtam kb. nem tudom mit csinálnék, de nem járnám tapsikolva a kambodzsai termékenységi örömtáncot. Remélem nem baj. Minimális vigasz csak akkor lehetne a fejemben, ha biológiai eredetű lenne ez a torzulás. Tehát akkor, ha én nem tehetnék róla szülőként. Bár ennek a szülei ekkor is tehetnének a jelen helyzetről, hiszen az önmagukat vagdaló és komoly kártevőkkel elméjükben élni kénytelen emberek segítséget szoktak kapni, akár kéretlenül is.

Nekem pl. volt kromoszómális okokból buzi vagy milyen kolléganőm. Vagy kollégám vagy hogyis mondjam. Testi értelemben majdnem nő volt, mégis leszbikus vagy mi a tököm kapcsolatban élt egy nővel. Nem tudom hogyan fogalmazzam meg jól, nem tudom ezeket követni. Mély hangú, ránézésre is full férfias személy volt, csak nem himbilimbi ágaskodott a lábai között és a kapcsolatukban ő töltötte be a férfi szerepét. Nem utálta magát, nem is vagdalta magát, nem is kellett félnünk tőle. Elég normális volt amúgy, annyi volt amire ő maga sem volt büszke, hogy családpolitikailag eléggé defektes életet kapott a biológiának hála. A családja valószínűleg példaértékűen állhatott a dologhoz, évtizedek óta így élte a más tekintetben kiegyensúlyozott életét.

Amennyiben viszont nem ilyen okai vannak az egy érdekesebb téma. Én azt gondolom, hogy minden gyermek otthonról hozott anyagból dolgozik és azt a programot futtatja amit neki írtak a szülei a nevelése során. Száz okot fel tudok sorolni (szerintem) miként lehet buzi valaki. Ha mondjuk az iskolában mellette mindenki ilyen. Vagy nagy divatot lát benne a médiában. Vagy életében először nem nővel közösül férfi létére hanem egy másik férfi pippantja le. Vagy a szennyes internet előtt valami transzvesztita-pornó jön vele szembe először és másodszor is. De ezekhez (ismét szerintem) kell egy nagyon gyenge családi modell vagy túlliberált nevelés a háttérben. Megvan ennek a szakterülete, faszom se tudja mi a neve, majd megnézem ha érdekel. Van, akit megerőszakolnak és ezáltal lesz torz, tudtommal Gobbi Hilda is ilyen volt, fixme. Az megint más lapra tartozik.

Szóval nem tudom mit tennék szülőként. Aki ezt jól tudja kezelni az előtt megemelem a kalapom, de akinek ez a világ fájdalma azt is meg tudom érteni. Nekem nagy fájdalmam lenne, piszok nagy fájdalmam. És mivel gondolom valaki nem úgy lesz buzi, hogy egyet ketyeg a karóra és akkor onnantól buzi, én folyamatában próbálnám meg terelgetni a dolgot már az elejétől. Hátha menne.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Nem tudok jól válaszolni az ilyen prekoncepciókkal felfalazott kérdésekre. Nem is lehet."
Szerintem sincs egyszerű válasz csak érdekel létezik-e viszonylag jó válasz.

"de nem járnám tapsikolva a kambodzsai termékenységi örömtáncot"
Ahogy vélhetően egyetlen nagybetűs Szülő sem.
Még ha hiperelfogadó is, akkor is előre látszik, hogy nem lesz egyszerű élete a gyermeknek. Ez a tudat meg egy szülőnek sem boldogító.

"Minimális vigasz csak akkor lehetne a fejemben, ha biológiai eredetű lenne ez a torzulás."
De jó, hogy mondod, ez nem is jutott eszembe.
Újabb prekoncepcionális ( :-) ) szituáció:
Boldog szülők, megszületett a várva várt baba. Egyszer csak jön az orvos, hogy, izé, a baba igazából se nem kisfiú, se nem kislány. És akkor el kellene dönteni, hogy melyik is legyen...
Ez sem tűnik valami vidám helyzetnek.
Ritkán, de előfordul az ilyen is.
Aztán a sebész alkot egy mesterművet és mindenki boldog...
Egészen addig amíg ki nem derül a fenti pici halmaz egy részénél, hogy bár senki nem beszélt a gyereknek a dologról és mintaszerűen nevelték, de a gyerek meg van győződve hogy ő a másik csapat tagja. (Nem szexualitásról beszélünk hanem a nemről.)
Ez lehet még egy másik kellemes helyzet egy szülőnek.

"...hiszen az önmagukat vagdaló és komoly kártevőkkel elméjükben élni kénytelen emberek segítséget szoktak kapni, akár kéretlenül is"
Ha észreveszik.
A gyerekekben nagy a szülő felé való megfelelési igény.
Ha viszonylag szigorúak a minták és az elvek akkor könnyen lehet, hogy a kölök úgy hiszi, hogy ugyan nem pontosan olyan mint amilyennek szeretnék, de majd olyan lesz. Aztán vagy összejön, vagy nem.
Ha meg nem, akkor mire kiderül hogy valami gond van, addigra lehet, hogy kész a baj. Nyomozó pszichológus/pszichiáter legyen a talpán aki kinyomozza honnan is jön az az egész.
Már ha eljut szakemberhez a gyerek.
Ehhez olyan szülőnek is kell lenni aki nem szégyelli ilyen helyre hordani. Meg hogy legyen a megyében ilyen szakember.
Addig meg jönnek a mindenféle furcsa hibaüzenetek, nem várt működés meg kivételkezelési hibák...
Rossz esetben meg a program hibaüzenettel vagy anélkül egyszer csak kilép...

"Nekem pl. volt kromoszómális okokból buzi vagy milyen kolléganőm."
Gondolom valami hasonló jellegű mint amit fentebb írtam. Gondolom szegény nem a szabványos hardvert kapta meg hanem valami keveréket.
Vagy nem a hadverhez való firmware került a BIOS-ba.
Még jó, hogy nagyon ritka.
Persze ez őt nem nagyon vigasztalhatta, ha el is fogadta a helyzetet.
(Bár úgy tűnik, hogy az ilyesmi mostanában divatos meg mindenhonnan ez dől de mégis ritka.
Nyilván pontos infója senkinek sincs de amit összeolvastam az alapján a transzok számát 0,1-1 % körülire teszik, az LMBTQI+-t összesen 5-6 %-ra (utóbbit az USA-beli adatok alapján, a látenciát is belegondolva.
Legyen 5 %, ez 10 millióval kalkulálva félmillió.
Számban elég nagy, arányban nem tűnik brutál soknak. Bár ha úgy közelítjük meg, hogy az 5 % az am. minden huszadik megszületett gyerek, akkor azért látszik, hogy valamekkora nem elhanyagolható esély fennáll.

"Én azt gondolom, hogy minden gyermek otthonról hozott anyagból dolgozik és azt a programot futtatja amit neki írtak a szülei a nevelése során."
Mit szól ehhez:
"Én azt gondolom, hogy a gyermekek TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE otthonról hozott anyagból dolgozik és..."
Ebben a formában egyet tudok érteni de ez sem változtat azon, hogy most az (1-túlnyomótöbbség) halmazról van szó.

"Száz okot fel tudok sorolni (szerintem) miként lehet buzi valaki. Ha mondjuk az iskolában mellette mindenki ilyen."
Nem is tudom, ha lappang benne olyasmi, akkor a környezet hatására lehet, hogy könnyebben előjön a dolog. De ha nem lappang semmi akkor nem gondolnám. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy valaki divatból lesz meleg. Ha meg is probálkozna vele akkor sem tudom elhinni, hogy ne dobná le magáról viszonylag hamar ezt a viselkedést.
(Most egészséges lelkű emberekről beszélek akiket normálisan neveltek és nem érte őket semmilyen trauma.)

"Vagy életében először nem nővel közösül férfi létére hanem egy másik férfi pippantja le."
Ha önként megy bele akkor megint ott a lappangó akármi.
Ha nem önként vagy nagyon-nagyon korán, akkor az konkrétan erőszak ami könnyen lehet, hogy kártékony kódot juttat a firmware-be.

"Vagy a szennyes internet előtt valami transzvesztita-pornó jön vele szembe először és másodszor is."
Ez is egyfajta erőszak, még ha a szülő által gondatlanságból elkövetett erőszak is, hogy hagyta, hogy ilyesmivel találkozhasson.
Főleg emiatt érzem a netet veszélyesnek a gyerekekre.
(Meg a beteg lelkű imposztor ragadozók miatt de az most mellékszál.)

"De ezekhez (ismét szerintem) kell egy nagyon gyenge családi modell vagy túlliberált nevelés a háttérben."
Mit szólsz ehhez: gyenge családmodell vagy elhanyagoló nevelés?
Utóbbi akkor is megvalósul ha minden fizikai dolgot megkap a gyerek, anyagi jólétben él de lelkileg nem kap meg mindent mert a szülők állandóan a pénzt hajtják, egymásra, a családra és főleg a gyerek nevelésére már nem jut energia/idő/figyelem.

"Szóval nem tudom mit tennék szülőként. Aki ezt jól tudja kezelni az előtt megemelem a kalapom, de akinek ez a világ fájdalma azt is meg tudom érteni. Nekem nagy fájdalmam lenne, piszok nagy fájdalmam. És mivel gondolom valaki nem úgy lesz buzi, hogy egyet ketyeg a karóra és akkor onnantól buzi, én folyamatában próbálnám meg terelgetni a dolgot már az elejétől. Hátha menne."
Ehhez én sem tudok semmi okosat hozzátenni.
Talán annyit, hogy a terelgetés működhet de valójában ha valóban NEVELED a gyereket akkor a terelgetés automatikusan megvalósul.

.

most miért törölted le?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Rájöttem hogy nem akarok a karácsonyfa mellett ülve flame-elni :)

Pedig kifejezetten érdekes vitatéma volt. Ha kell visszateszem.

Szerk: nem teszem vissza, ha neked valóban jobb így akkor nekem okés.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Köszi. Majd a következő 0day-nél megbeszéljük :D Addig kellemes ünnepeket!

Neked is!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Jobban örültem volna neki, ha nem kiragadt mondatokra válaszolsz, hanem egyben nyomod le. Úgy sokkal könnyebb eszmét cserélni.

Minden gyerek azt a programot futtatja, amit otthon adtak neki. Akkor is, ha nem azt fut legfölül - hiszen ezesetben is azt a programot kapja elsőként az értelmező, hogy nem kell a házi kóddal erőlködni és jöhet bármi random. Ezen felesleges mélázni, ez a gondolatmenet teljesen elfogadott az ezzel foglalkozó szakemberek között is, nemhogy a gyakorlati oldalon álló pedagógusok körében. Akik leginkább erre tudnak építkezni, nevezzük akkor BIOSnak. A kivételek nekem amúgy semmit nem jelentenek. Sőt, nálam az sem magyarázat semmire, hogy a szülő nem veszi észre ha probléma van. Pontosabban megfogalmazva egy elég szomorú magyarázat. A Máunikka show tele volt ilyemivel. Meg a Józsibarát. Legalább elrettentő példának megfelelhettek volna ezek sekélyes és pusztító médiadágványok, csak sajnos még erre sem voltak jók. Vagy legalább a pedagógus észrevehetné amit észre kell vennie, hátha nem fajulna nyilvános és kurvabeteg alkarvagdalásig a dolog.

Szerintem létezik divatbuzulás, és a médiának meg bármi más véleményt formáló erőnek komoly felelőssége van benne: a fékező erő nélküli elfogadópropagandában hatalmas "buli" van. Okokról, esetleg távoltartásról, ?prevencióról, irányításról - szóval úgy általában a nevelésről tizedannyi szó sem esik sehol. Fura véletlenek vannak. Az sem tűnik megoldásnak, hogy kamionok tetejéről lógatják a brét az érdekeltek a prideon. Épp ellenkezőleg, úgy tűnik elég kevesen keresnek megoldást azok közül akiknek keresniük kellene. Ha homokos lennék, kifejezetten a pride ellen dolgoznék, mert nem akarnám hogy még jobban undorodjanak tőlem másnap akik már így is rendesen undorodnak. Ha cigány lennék én törném le a kezét a kést rántó retkeknek, hogy ne általánosítsanak már végre amikor rámnéznek. Ha valódi bevándorló lennék én magam kotornám ki magunk közül a nem odavaló elemeket, hátha legalább engem elfogadnak. Nem dolgozik itt senki valódi megoldásokon, csak a saját pecsenyéjét sütögeti.

Egyébként a beszélgetésünk további részéhez azt hadd tegyem hozzá, hogy én az intoleráns oldalon állok - és az okok is csak a megoldás keresése miatt érdekelnek. Amúgy pont leszarnám az egészet. Annyit sikerült faragnom az elmúlt években stílusomon, hogy mindaddig amíg nem tolják az arcomba a témát és nem erőltetik a kötelezően toleráns elfogadást minden kommunikációs csatornán addig nem érdekel túlzottan. Mondanom sem kell, hogy immár a magamra erőszakolt türelmem is fogytán van.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Jobban örültem volna neki, ha nem kiragadt mondatokra válaszolsz, hanem egyben nyomod le. Úgy sokkal könnyebb eszmét cserélni."

Nem akartam, hogy végtelen hosszúságú legyen a hozzászólás. Ez most végül az lett.
Csak ugye ez az egész téma eléggé offtopic de most már mindegy.

Akkor igyekeztem az adott bekezdés vagy logikai egység egészére válaszolni de csak egy rövidített, referenciának szánt szakasszal jelezni, hogy épp mire megy a válasz.
Eszerint ez nem sikerült valami jól. Legközelebb majd ügyesebb leszek. :-)

"Minden gyerek azt a programot futtatja, amit otthon adtak neki."

Lehet azért olyan program is ami már a kézbesítéskor benne van a kölökben.
Volt egy exem akinek két gyereke volt. A kisebbik, a fiú 14 éves volt és a hajam kitéptem tőle, olyan öntörvényű és sokszor rohadt idegesítő egy kölyök volt. Mondtam az anyjának, hogy nem egyszerű a fia. Az anya azt válaszolta, hogy a srác egynapos kora óta ilyen.
Szóval mondhatta Rousseau, hogy a gyerek üres könyv amibe a szülő ír de mégis van, amikor abban a könyvben már van szöveg, a szülő csak hozzá ír.
Nem állítom, hogy mindig, de ilyen is van.
(Amúgy a gyerek át lett íratva az utált gimnáziumból szakács szakmunkásképzőbe (imádott és tudott is főzni már 14 évesen is), nomeg a hormonok is lecsegtek és azóta a társadalom értékes tagja lett. Pedig ritka irritáló volt "fénykorában". Szóval van amikor van már program a firmware-ben bár tény, hogy a szülő tud hatni, de van, amikor a vártnál nehezebben.)

"Akkor is, ha nem azt fut legfölül - hiszen ezesetben is azt a programot kapja elsőként az értelmező, hogy nem kell a házi kóddal erőlködni és jöhet bármi random. Ezen felesleges mélázni, ez a gondolatmenet teljesen elfogadott az ezzel foglalkozó szakemberek között is, nemhogy a gyakorlati oldalon álló pedagógusok körében. Akik leginkább erre tudnak építkezni, nevezzük akkor BIOSnak. A kivételek nekem amúgy semmit nem jelentenek."

Ööö, ez nekem azt hiszem kicsit már indirekt, nem boldogulok vele sajna.
Úgy tűnik, hogy a metaforámra kapott metaforák meghaladják a képességeimet harmadik olvasásra is. Szerintem túlmetaforáztam a dolgot... :-)

"Sőt, nálam az sem magyarázat semmire, hogy a szülő nem veszi észre ha probléma van. Pontosabban megfogalmazva egy elég szomorú magyarázat."

Valóban szomorú, ha nem veszi észre. Azért szülő, hogy minden fontosat észrevegyen, de sajna a gyerekvállaláshoz nem kell jogosítvány és van akinek jobb lett volna nem gyereket csinálnia...

"A Máunikka show tele volt ilyemivel. Meg a Józsibarát. Legalább elrettentő példának megfelelhettek volna ezek sekélyes és pusztító médiadágványok ( :-) ), csak sajnos még erre sem voltak jók. Vagy legalább a pedagógus észrevehetné amit észre kell vennie, hátha nem fajulna nyilvános és kurvabeteg alkarvagdalásig a dolog."

A szociális háló lehetne sűrűbb lyukú is. Ha valaki nehezen boldogul a neveléssel akkor jó lenne ha több segítséget kapna ő is meg a gyereke is hogy lehetőleg családban maradjon a gyerek és normálisan fejlődjön, lehetőleg kiemelés nélkül. Ha meg a gyereknek szüksége van valamire azt kapja meg - ha nem a szülőtől akkor a "szociális hálótól". Mindenki érdeke, hogy a gyerekek a társadalom hasznos tagjaivá váljanak. Főleg a gyerekeké.
Nem mindenki alkalmas szülőnek.

"Szerintem létezik divatbuzulás, és a médiának meg bármi más véleményt formáló erőnek komoly felelőssége van benne: a fékező erő nélküli elfogadópropagandában hatalmas "buli" van."

Valóban komoly felelőssége van a médiának. Bizonyos dolgoknak és temáknak nem szabadna 12-es karikás sávokban megjelenniük. A szabályozást folyamatosan felül kellene vizsgálni és alakítani, hogy a forprofit médiának keretet szabjanak.

"Okokról, esetleg távoltartásról, ?prevencióról, irányításról - szóval úgy általában a nevelésről tizedannyi szó sem esik sehol. Fura véletlenek vannak."

Szomorú de így van. Az igazán fontos dolgok sokszor nem elég izgalmasak.
Persze elsősorban a társadalomban, elsősorban a társadalom átlagos színvonalában van a hiba. A szart nem (lenne) kötelező bekajálni.

Emlékszem a két országos kereskedelmi tv indulására amikor is az akkori tv2 a családok televíziójának indult. Nem jött be nekik, a jónépnek a cukrozott szar kellett amit a retekklubtól megkaptak. Aztán később ők is váltottak a fosra. De el kell ismerni, megpróbálták. Nekünk (?) meg a szar jobban kellett. Hát ez lelombozó. A maunika só jó példa.

"Az sem tűnik megoldásnak, hogy kamionok tetejéről lógatják a brét az érdekeltek a prideon."

Tudtommal az érdekeltek között is vita tárgya ez a fajta feltűnéskeltés. Sokuk gondolja kontraproduktívnak.
Nem láttam egyszer sem mi zajlik egy prájdon, különösen, hogy mik a tendenciák. Valahonnan az rémlik, hogy sokat szelidült de nincs senki akit megkérdezhetnék erről.
Jövőre szerintem megnézem, hogy felelősségel tudjak véleményt alkotni.

"Épp ellenkezőleg, úgy tűnik elég kevesen keresnek megoldást azok közül akiknek keresniük kellene."

Ezt most nem értem.

"Ha homokos lennék, kifejezetten a pride ellen dolgoznék, mert nem akarnám hogy még jobban undorodjanak tőlem másnap akik már így is rendesen undorodnak."

OK, ez már volt fentebb.
Talán nem a prájd léte a gond inkább a szélsőséges megnyilvánulások és ennek nyomán a szélsőséges megítélése.
Nem szeretnék szobatudós lenni, majd jövőre írok, hogy mit tapasztaltam a saját szememmel. :-)

"Ha cigány lennék én törném le a kezét a kést rántó retkeknek, hogy ne általánosítsanak már végre amikor rámnéznek. Ha valódi bevándorló lennék én magam kotornám ki magunk közül a nem odavaló elemeket, hátha legalább engem elfogadnak."

Jogos. Valami ilyesmi zajlik a mostani tüntetéseken. Néha (ritkán) van rosszirányú megnyilvánulás de azonnal jön a korrigálás a békés tömegtől ("Ne dobáld a rendőrt" meg a "Puszit a plexire" meg ilyesmi). Szóval vannak jó példák. Lehetne szélesebb körű is, más társadalmi csoportokra is jellemző.
Ami engem eléggé meglepett: a mai fiatalok egész reménykeltőek. Túl a politikán.
Nem azok az idióta fészbuk droidok akiknek egyik-másik elb*szott példányuk alapján gondolni lehetne őket. Olyanok is vannak, de egészében nem tűnnek rossz emberanyagnak. Asszem nagyon elkanyarodtam. :-)
(Propaganda1-esen láttam a Kossuth-térről az egyik tüntetés után készült beszámolót. Természetesen a festékezés meg szobor alkatrész letörés meg minden ilyesmi teljes mértékben elfogadhatatlan. Ezek közül a "földre" festett O1G-ket láttam, azok sem elfogadhatóak ahogy semmilyen rongálás sem. Sőt, a szemetelés sem.)

"Nem dolgozik itt senki valódi megoldásokon, csak a saját pecsenyéjét sütögeti."

Hát erre mit mondjak? Sajna egyet kell értenem.

"Egyébként a beszélgetésünk további részéhez azt hadd tegyem hozzá, hogy én az intoleráns oldalon állok - és az okok is csak a megoldás keresése miatt érdekelnek. Amúgy pont leszarnám az egészet. Annyit sikerült faragnom az elmúlt években stílusomon, hogy mindaddig amíg nem tolják az arcomba a témát és nem erőltetik a kötelezően toleráns elfogadást minden kommunikációs csatornán addig nem érdekel túlzottan. Mondanom sem kell, hogy immár a magamra erőszakolt türelmem is fogytán van."

Hát nem volt szándékom próbára tenni a türelmedet vagy a bajszodat huzigálni.
Csak triggerelt néhány mondatod.
Mégpedig ezek:

"( kovi | 2018. december 20., csütörtök - 22:36 )
...Lehet meredeken fogadtak otthon a homalyos nemi identitasat. Ezt amugy annyira nem csodalom, en is nehezen nyelnem le. Lehet nem is tudnam. Foleg, ha nem a kromoszomak tehetnek rola - ekkor jo nagy kudarc lehet szulokent."

Csak beleképzeltem magam a csaj (akiről a szál eredetileg szólt és a játék kedvéért fogadjuk el hogy nőként definiálja önmagát) szüleinek a helyébe.
Majd felelősségre vonom a szüleimet, hogy a firmware-embe miért tettek ennyi empátiát. ;-)
Remélem nincs harag.

(Ui: Mostanában annyiszor hangzik el a "gender" szó, hogy nemrég jobban utána néztem mi is ez és egész.
Egy érdekes világot találtam, még ha egyik-másik részéhez kell is egy jó erős nagyító.

Kimondottan érdekes a mai feminizmus. Férfiszemmel is.
A LMBTQI+-ból meg egzotikus a TQI+.
Meg mi is ez a rengeteg betű.
Meg miért szól teljesen másról a LMB és a TQI+.
Eleve, hogy ki kivel van meg mi ez az egész.
Mondhatni kultursokk ért de nem volt haszontalan.
A fene se akar bárkit téríteni vagy ilyesmi, nekem sem nem dolgom, sem nincs hozzá kedvem. Meg nincs is annyi ismeretem. Csak egy pár mondat bekattintott, ennyi. Az érdekeltek majd evangelizálnak ha akarnak vagy tudnak.)

Z

Ez most fiú vagy lány? Vagy mindkettő? Vagy mi ez a bipolar bear?
Nem mintha a szakmai érdemét befolyásolná... :D
--
"Sose a gép a hülye."

Összemosódni tűnik két (három) független dolog:

- egyrészt a csaj nőként azonosítja magát. Flame szító gondolat, de alapvetően mégis csak ő tudja a legjobban, hogy ki is, mi is ő. Egyikünk sem fogadná el, hogy más, a külső világ mondaná meg mik is vagyunk. Nyilván ő is így van vele.
- másrészt van egy betegsége, konkrétan a bipoláris zavar (leánykori, ma már stigmatizálónak számító nevén mániás depresszió)
- harmadrészt: ugyan nem volt említve és igazából nem is tartozik a világra: a szexuális irányultsága.

Ez a három egymástól független jellemzője bár megélt trauma esetén lehetséges közöttük összefüggés.
Nem traumatizált egyén esetében szerintem függetlenek, de nyilván ezt már most is kutatják és kutatni is fogják.

És itt van egyfajta világnézeti állásfoglalás mert tudom, hogy sokak szerint mindenkinek be kell tagozódnia a klasszikus bipoláris világba és ez nem döntés vagy nehezen megfogható belső behuzalozódottság kérdése hanem a fogantatás után röviddel végérvényesen örökre eldől.
De ha ez így volna akkor nem lennének LMBTQI+ emberek és mindenki a másik nem iránt érdeklődne.

És látjuk, hogy nincs így.
Mindig is voltak kevesen és akkor is voltak amikor tudták, hogy könnyen máglyán végezhetik.
Még nemrég is kemény életük volt (gondoljunk csak Turingra) és most sem csak játék és mese az életük.

Mostanában a társadalom előtt álló kérdés az, hogy hagyja-e őket is élni úgy ahogy vannak vagy be akarja-e törni mindegyiket?
És az utóbbi nem úgy néz ki, hogy sikerülne az előző pár száz év tapasztalatai alapján.

Megnéztem ÉS TÉNYLEG!

A MIUI.hu regisztrációjánál van ez a cucc.
(A feltételek elfogadása után jön elő.)

8-o

Biztosan a kínai->magyar ferdítés a ludas. :-)
Csak piszkált a dolog és utána néztem bár angolul is elég nehéz volt.
Arra jutottam, hogy valószínűleg itt nem annyira nemet ad meg a júzer hanem választ a neve mellé egy "avatarszerűséget" az Unicode karakterek felkínált listájából, csak nem tudja. És közben megad magáról valamilyen (nem)/(nem+irányultság/(irányultság/f*szság) információt is.

A lista egy elég fura keverék lista amelyben (nem)-ek is szerepelnek és (nem + szexuális irányultság) és teljesen légbőlkapott elemek is vannak.
(Vajon mi a fenére kell ez az infó a magyar MIUI közösségnek vagy a kínai kormánynak, mégha nem is kell megadni, de hülyék mindig vannak alapon halásznak? Vagy egyáltalán mi értelmesre lehet használni? Mondjuk valaki csak leszbikus nők hozzászólásait olvassa el? Elsőre (és másodikra is) is elég fura.)
Vagy valakinek az perverziója, hogy az ő neme "nyelvtani nem", esetleg vas(II)-szulfát.

Nagyon gyanús, hogy a "Nemed" kérdésre a listában levő lehetőségek túlnyomó többségükben valójában Unicode karakterek akarnak lenni, csak jól el/bekódolták, nehogy a tizedik látás előtt látsszon. :-) Látatlanban: vélhetően a felületükön a név mellett az itt megadott karakter látszik.

Valaki belenézhetett az Unicode kódtáblába, kiválogatott egy párat és beszórta ebbe az álcázott honeypotba és várt... Eddig.

Ha valaki nagyon kíváncsi:
- (nincs megadva), férfi (♂) és nő (♂): egyértelmű
- interszexuális: ???
- "mars double": meleg (⚣)
- "mars stroke": transznemű (⚦)
- "mars stroke-H": magnézium (?!) (⚩)
- "mars stroke-V": vas(II)-szulfát (?!) (⚨)
- Merkúr: szűz nőnemű (valamelyik tudományterületen használatos (virgin female in, for example genetic analysis)) vagy uniszex (☿)
- Neuter: nyelvészeti nem (?!) (⚲)
- Transzgender és Transgender Alt: (⚥ és ⚧)
- Venus Double: leszbikus (⚢)
- Venus Mars: heteroszexuális, csak így egyszerűen (⚤)
- Nemnélküli: ???, valószínűleg valami karikaszerűség (⚪)
- A "sajt" valamiért kimaradt, hát kikerestem nekik (🧀)

Ezt jól kinyomoztam. Értelme nem nagyon volt...
Max, hogy Pakson vagy a Mátrai Erőműben addig sem unatkoztak.

Vagy annyi, hogy most gondolkodom, hogy falhoz b*sszam a kezemben tartott Xiaomi telefont vagy a 0day-es hír beszélgetésének offtopikságának további alulmúlását egyszerűen answ-re hárítsam.
Szerintem az utóbbit választom. :-))

:)

a "SandboxEscaper" az leforditva a "kotonszokeveny" ?
csak azert kerdem, mert a kugli translate nem segit :D)

--
HUP te Zsiga !

Próbáld a Bing Transzlatort. ;)