Tesztelhető a Zombie Panic! Source linuxos bétája

 ( trey | 2018. december 2., vasárnap - 9:47 )

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azt hiszem, hogy aki játszani akar, annak az Ubuntu az egyetlen igaz út. A Valve a saját SteamOS-e mellett az Ubuntu mellett tette le a voksát.

"When it comes to Linux, Valve only supports 2 distributions : Ubuntu and SteamOS.

For SteamOS, we can't guarentee ZPS will work at 100% but there are high chances that it will happen. If you use this distribution and make the test yourself, please notify us so we can update this statement.

For Ubuntu, we support the default Desktop/Server flavours and it's variants like xubuntu, kubuntu and lubuntu. We can guarentee a full compatibility on LTS (Long Term Support) versions but latest versions (if available) might cause problems. If you are using an Ubuntu version which is more recent than the latest LTS one and make the test yourself, please notify us so we can update this statement.

That is how Valve supports the Steam client and the Source 2013 engine under Linux. For technical reasons, we have no choice but to follow that way as well.

We do NOT support forks (clones) of Ubuntu, this includes Linux Mint, Bodhi Linux and many others. The same applies to forks of Debian and SteamOS.

A warning about other Linux distributions such as ArchLinux, Fedora, Gentoo, CentOS/RedHat and their variants/forks: they might run ZPS out of the box or after a few changes to your system/Steam/ZPS installation(s). But we (the development and Linux playtesting teams) have NOT tested them and we do NOT support them. The "Source SDK 2013 Multiplayer" would be a great starting point to test your Linux distribution if it could potentially run ZPS."

--
trey @ gépház

"We can guarentee a full compatibility on LTS" - Ja, de azért pár hete a CS:GO el sem indult az új frissítés miatt, szerencsére orvosolták.

Jah, segfault volt. De már aznap javították a hibát, másnapra kiadták. :)

-------
It is our choices that define us.

Nálam teljesen jól megy gentoo-n is, pedig annak aztán sok köze nincs az ubuntuhoz.
Linuxon sincs túl nagy jelentősége annak, hogy mit támogatnak és mit nem...

Gentoo elég távol van az Ubuntu naprendszertől. Szóval ha ott is működik akkor meglepne ha pont Mint-en nem működne megfelelően.

kapaval is meg lehet probalni fat vagni, meg talan megy is, csak a gyarto altal nem supportalt. pedig mindketto szerszam. :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

És bármennyire is szar belátni, a Steam windows alatt is jóval több gamét támogat, mint linuxost.
Amúgy meg playstation oszt' csókolom ;)

--
robyboy

PS majd ha billentyűzet+egér kombóra írják a játékokat. :P

+1

-------
It is our choices that define us.

Ne hülyéskedj!

"Amúgy meg playstation oszt' csókolom ;)"

Ennek a kijelentésnek több az érzelmi mint az értelmi tartalma. :) Mondom ezt úgy hogy van PC-m, PS3-am és PS4-em. Mindegyiknek megvan a maga erős oldala, meg úgy általában, csomó cím van ami platform exkluzív.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

A steam kliens tökéletesen megy Susen is. Az a játék, ami képes elindulni a C2D-n és az integrált Intel VGA-n, az simán elfut Susen is. Sajna a VGA a szűk keresztmetszet, ha lehet így fogalmazni, a legtöbb Linuxon futó játék közli, hogy nem támogatott kártya, ezért viszlát.

--
openSUSE 42.2 x86_64

én ezt nem értem, abszolúte. mi jó ideje adunk ki egy opengl softwaret, az mondjuk igaz, h software-re fallbackel, de ha fallbackel, ahhoz warning dialog is van, és még senki se panaszkodott hogy nem megy. centos6-on forgatunk, és szállítunk kb mindent a libc-n meg az x11 libeken kívül.

(én archlinuxot használok, és az nem 1-2 évvel van előrébb)

mi olyan nehéz a linux distribúciók támogatásában? főleg ha derivative, tehát kb semmit nem változtatnak rajta, mint ubuntuék a debianon?

Manjaro alatt is tökéletesen megy...

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--