400 ezer dollár támogatást kap a The GNOME Foundation a Handshake.org-tól

 ( trey | 2018. augusztus 3., péntek - 7:15 )

300 ezer dollár a GNOME projekthez, 100 ezer dollár pedig a GIMP-hez kerül. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ennyi pénzből rengeteg feature-t lehet még kitörölni :)

+diverzitás tiszteket alkalmazni

:-)

+1
- - -
TransferWise

+1

Meglattam a hirt es en is ezt akartam irni :D
De szinte szorol szora ugyanezt :D

+1 :D

Mondanál példát hogy mit hiányolsz, mert nekem tetszik a jelenlegi gnome. Pont az amire szükségem van, egyszerű, integrált és működik. Nem kell agyonkonfigurálni hogy használható legyen meg agyon pluginezni, nem kell third party cuccokat feltenni hogy működjön ez vagy az.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Bocs, ez a komment nem azért íródott, mert én szeretnék erről vitázni és vagy kifejteni :) (nem azt jelenti h nem tudnám)

Van egy ThinkPad-em, rajta pöcökegér és touchpad. Régen ki lehetett kapcsolni a touchpadet. Most nem lehet, mert levették ezt a beállítást, és nem helyhiány miatt. A panel szinte üres. Még szerencse, hogy a BIOS-ban is ki lehet kapcsolni. Apróság, de 1000 ilyen van.

Érdekes, mert én is így használom és nekem ott van a gomb.

https://flic.kr/p/271qeMQ

--
trey @ gépház

Nekem csak ennyi jutott: https://ibb.co/hjTiiz
Lehet, hogy SUSE-betegség. :)

Akartam mondani, hogy valószínűleg ez nem upstream probléma, hanem a disztribútorodnál kell érdeklődni :)

--
trey @ gépház

> Lehet, hogy SUSE-betegség. :)
nem, sajnos nem.

tapasztalatom szerint az ubuntuhoz csomagolt gnome összetevők némelyikét régebbi verzióval szállítják worksforme trey legnagyobb örömére. Ezért van ikon pl az ő asztalán, mert a files (nautilus) még a 3.26-os változat, ez enyémen meg azért, mert kikölcsönöztem a nemo-t cinnamonéktól. Ettől még vanilla gnome fejlesztési iránya sajnos(?) nem változik...egyelőre

Szemét Ubuntu, ezt is elbaszta!

--
trey @ gépház

Na akkor még egy worksforme :)

Archon is rendben megvan a touchpad beállítása, és az Arch nem arról híres, hogy túl sokat változtatna az upstreamen illetve benn hagyna régebbi összetevőket.

Jajaj, akkor ez már worksforus!

--
trey @ gépház

Konkrétan a szálban citált funkció worksforme too. Hogy azért a beszélgetés kb ezen szintjén túllépjek @timar kollégának csekkolni kellene, hogy fent van-e xf86-input-synaptics csomag és leírtani a fenébe a hozzátartozó *.conf fájlokkal együtt és helyette ezt kellene használni.

Fedorán is megvan ez a gomb, az meg mindig 100% vanilla.
--
Fedora ("izélinux") 28

"Nem kell agyonkonfigurálni hogy használható legyen meg agyon pluginezni, nem kell third party cuccokat feltenni hogy működjön ez vagy az."

Az hogy használható legyen, vagy úgy legyen használható, ahogy nekem a legjobb, az nagyon nagy különbség...
A pluginokban meg pont azt szerettem, hogy akár magamnak is megcsináltam ami kellett, ha nem volt nekem megfelelő. De nem vagyunk egyformák.
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

* EWHM ignorance
* CSD (na ezert azert csak agyon kellene valakit loni nyilvanosan :D)
* Configuration is evil

Tulajdonkeppen mindenre is jo, csak window managernek nem. :D
A default alkalmazasait meg hagyjuk is, a maguk "szenne konfiguralhato"-sagukkal egyutt. Azert neha jo lenne beallitani ezt azt anelkul, hogy forraskodot kelljen bujni egy dconf bejegyzesert, ami ugyan valid, csak a feluleten nem jelenik meg. :D

En amugy a dconf-on keresztuli konfiguralhatosagot is kivennem. Minek az? Szerintem jojjon minden a fejleszto szajize szerint, ha az o home-ja "joska", akkor ez legyen beegetve a programban es nekem is letre kelljen hozni a felhasznalot, ha futtatni akarom a programot. :D

+1, ennyi pénzből akár már meg is lehetne szüntetni...

+1
- - -
TransferWise

Csináljanak egy plugint, amivel a GIMP felületét Photoshop szerűvé lehet alakítani. Komolyan nem értem, hogy lehetnek ekkora autisták évtizedes viszonylatban, már rég lenyomhatták volna a Photoshop-ot mert tuti van 99%-ban annyira feature complete a GIMP is.

Egyrészt nem tudom, hogyan jön a GIMP a GNOME-hoz, másrészt meg én utálnék egy ilyen felületet.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Harmadreszt annyire nem feature kesz, mint a photoshop, de nem is az a celja, hogy az legyen. Hiszen ez egy masik program. :D

"300 ezer dollár a GNOME projekthez, 100 ezer dollár pedig a GIMP-hez kerül."
--
♙♘♗♖♕♔

jah, ilyen az amikor olvasnelkul kommentelnek... :(

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Akkor te nem telepítenéd/használnád azt az 1 db. plugint.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hagjuk már ez a gnome ilyen meg olyan jó dumát.. Valljuk be: Akinek intel procija és nvidia kártyája van az örülhet mint majom a f.....nak az AMD-sek meg rághatják a kefét! Addig amíg a GNOME szupergyors animációkkal intelen nvidiával együtt, addig az AMD-n olyan lassú ahogy illik. Laggol..
Na mármost nekem van egy Lenovo G50-45 80E3 gépem amiben van AMD A8 proci 4 maggal. AMD Radeon 4/5 videokártya, és 16GB ram plusz SSD! Ezen a gnome kész életveszély.! A distrowatchon található összes gnome-os terjesztést kipróbáltam, és mindenütt ez a tapasztalat. "Még a Mandriva uncsitesóján a fekete párducon is. Pedig az KDE-s"(Még mielőtt valaki ajánlgatná)

A másik, hogy addig amíg a KDE-s terjesztéseken a VirtualBoxban 4-6 gépet futtatok és még van szabad memóriám a 16-ból, addig a gnome egy géptől szó szerint összefossa magát! Hiába a gnome beépített virtuális gépe, sz.rt sem ér!

Szóval ha támogatja is valaki őket anyagilag, akkor még mellé jól seggbe is kell őket rúgni, hogy térjenek már észhez és ne csak intel nvidia felé optimalizáljanak, hanem AMD felé is! Tudom jól, hogy az AMD cég Linux politikája egy fabatkát sem ér. Az illesztőprogramjuk a hőn áhított Ubuntun már hasal is le a földre.

---
Amíg a test renyhe, az elme dolgozik...

Azért az az APU sajnos elég gyenge, ami a gépben van. Anno ezért váltottam Kaverire, azon már nem voltak ilyen teljesítménybeli gondjaim.

le a kalappal b+

--
GPLv3-as hozzászólás.

Végre meg lehet fizetni a grafikusokat, és jöhetnek új ikonok meg háttérképek!
--
"Sose a gép a hülye."

Szép ez a támogatás, le a kalappal előttük, csak architekturálisan vannak a GNOME 3-al bajok. Majd ha (imho) a retek Gjs javascript alrendszert kikukázzák belőle, hogy tudjon konstans 60 FPS-el üzemelni, akkor együtt fellélegezhetünk és elégedetten csettinthetünk... talán majd a GNOME 4-ben. Olvastam egyszer valahol (ha megtalálom belinkelem), hogy így utólag már ők sem tartják jó ötletnek a JS engine-t.

Mondjuk a Cinnamon fejelsztői nem tudom mennyi támogatást kapnak, de hogy abból lényegesen használhatóbb terméket állítanak elő az biztos.

Jobban becsülöm azt a filozófiát, hogy azok a feature ök kerüljenek be valamibe ami a felhasználónak fontos azzal szemben, hogy majd azt a fejlesztő jól tudja, hogy a file managerben alul nekem nincs szükségem arra az infóra, hogy még mennyi szabad hely van, illetve, hogy én nem akarom átnevezni a terminal tabot guiból, stb.

♲♻♲

Megnéztem most ezt a cinnamont, és teljesen jónak tűnt. Még azt is megfontolom, hogy váltsak rá kde4-ről. :)
De ezeket a plitty-platty effekteket hogy lehet kikapcsolni? Kva idegesítő....
--
"Sose a gép a hülye."

kde4 ? :)

Igen, miért? Pár bugot leszámítva, teljesen jól megy.
--
"Sose a gép a hülye."

Csak érdekelne, hogy miért nem váltottál kde 5-re

* Mert centosban nincs.
* Mert egyébként is hányok attól, ahogy kinéz. És hiába váltasz témát, meg ikon set-et, attól még pl. a gombok és a fejléc ormótlan marad. Plusz anno még a GTK-s appokat sem bírta témára hozni, egyszerűen borzasztóan nézett ki.
* Mert mikor néztem más disztróban, akkor is egy instabil, bugos vacak volt. Mit lehet várni attól a desktoptól, ami első indításnál, vagy a live rendszer első bootjánál úgy fogad, hogy plasma is crashed, meg két kattintás után segfaultol random alkalmazás.
--
"Sose a gép a hülye."

-Érdekes, nem gondoltam volna, hogy distro még van kde 4-el tekintve h a 4.14 is 3 éves
-Nem tudom mikor próbáltad utoljára az 5.8 (LTS)-el se volt már semmilyen téma/stabilitás gond most 5.12(LTS)-t használok openSuSe Leap alatt és semmi gondom vele

Van, köszöni remekül van, és mivel 2024-ig támogatott, jó ideig nem lesz gondom, és 3x meggondolom hogy mikor álljak neki bármilyen rendszer- vagy desktopváltásnak, mert eddig akárhányszor nekimentem, mindig szopóroller lett a vége valami miatt...
--
"Sose a gép a hülye."

Tegnap megnéztem tüzetesebben, fizikai gépen... Nem rossz. Azért néha előfordul az, hogy login után azzal indul, hogy a cinnamon-nemtudommi összeomlott, újraindítsa? Illetve loginkor, jelszó beírás után visszadob megint a jelszóbekérő ablakra, majd másodjára, de hogy harmadjára sikerül belépni. Továbbá az asztalin az 5.1-es kártya szintén szar a pulseaudióval, pulseaudio nélkül meg nincs semmi hang... Apropó, megtaláltam a prüttyögések kikapcsolását is. :) A laptopon a trackpointra nem találtam semmi beállítást, olyan gyors, hogy hozzáérek és átment a kurzor a képernyőn.
Ezt leszámítva teljesen jó, használható és gyors. Tetszik.
--
"Sose a gép a hülye."

Megmondom őszintén ez pénzégetés.
A pénz elmegy, a GNOME meg pont ugyanolyan szar marad.
Persze mindenki azt csinál a pénzével amit akar.
--
ne terelj