Firefox 60 - enterprise támogatás, gyorsabb oldalgenerálás Androidon

 ( trey | 2018. május 9., szerda - 17:22 )

A Firefox Quantum for Enterprise támogatja a Windows group policy-t, így az enterprise adminisztrátorok egyszerűbben kezelhetik a Firefoxot a céges környezeteikben:

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Fontos funkció. Korábban is voltak hasonlók amit asztalról futtatott portable verzióval kerültem ki.

Miért akartad kikerülni?
Amúgy ez az enterspájz verzió fizetős? Sajna az Edge még nincs a toppon, a sima firlefux-ot meg szkriptes konfig taknyolással lehetne csak központilag rendezgetni, ha jól tudom. Még mindig nem sikerül neki az IE beállításokat rendesen átvenni/értelmezni, miközben a Chrome meg röhögve használja az IE(dge) proxy beállításait.
Szívem szerint ezért csak az Edge-t hagynám a bandának használni, de ennyire nem akarok kiszúrni senkivel :D

Nincs enterprise verzió, csak enterprise funkciók amik benne vannak a normál (RapidRelease vagy ESR) release-ekben.

Köszönöm az infót, el is kezdtem tesztelgetni.

Mert akartam 1-2 kiegészítőt, pl magyar helyesírás ellenőrzőt mert angol ff van és adblockert amit a gpo tilt chrome-on is.

Az IE proxy beállításait? A Chrome csak a rendszerszintű proxy beállításokat tudja használni, kb. mint ami az IE-nél alapértelmezett. A FF 5 féle beállítást ismer: nincs proxy, automatikus, rendszerszintű, kézi, url. Nem tudom, hogy mi az alapértelmezett.
Ezért is gyűlöletes számomra a Chromeban proxyt állítani.

most van 86 tabom megnyitva a mobilon.
En mar egy ideje nem frissitek, ez betonstabil...

Majd az uj mobilon ujraprobalkozok kifogni egy stabil valtozatot...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

86 tab haha.. Igaz h. desktop, de 420 környékén járok. Kicsit felgyűlt a megoldatlan issue.. ezeket se ebben az évtizedben fogom megoldani, és nem az aktuális helyemen.
--

Hat a desktopon nem irja a tabok szamat olyan feltunoen. Ott ugy van, hogy inkabb nyitok egy uj firefoxot, amikor az elozon olyan 80-100 felgyulhetett.
Az ablakokat, meg atteszem masik virtualis desktopra, hogy ne lassam...

Szoval ja, lehet gorgetni a cuccot maga elott az embernek:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egy szo mint szaz, egyikotoknek sincs semmi szuksege szazaval tabokra, de igy vagy ugy azert nyitva hagyjatok oket, hogy a forumokra be lehessen posztolni, hogy nekem tobb tabom van mint neked.
Ha hajbazer ez hallana....

> egyikotoknek sincs semmi szuksege szazaval tabok

Ez igy igaz, a legutobbi 10 tabot kene memoriaban tartania, a tobbit ugy kitenni cache-be, hogy a vinyon is megvan a renderelt oldal, es ha ujrainditom a firefoxot, akkor nulla halozati forgalom mellett tudja megjeleniteni az oldalt, ha rakattintok.

A nyitott tabok pedig szepen strukturalva egy live bookmark fulon nyomonkovetheto lenne.

Ez lenne a korrekt megoldas, nem pedig az, hogyha vegre odajutok hogy atnezzem a tabjaimat, hogy kijegyzeteljem a weboldalak fele mar be se jon, mert azota megszunt.

> azert nyitva hagyjatok oket, hogy a forumokra be lehessen posztolni,

Nem, a stabilitas egyik (de nem az egyetlen) meroszama, hogy mennyi nyitott weboldalt tud kezelni fagyasok/ujrainditgatasok nelkul.

Ezert erdekes.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"a legutobbi 10 tabot kene memoriaban tartania, a tobbit ugy kitenni cache-be"

Ha jól értem a lapok hibernálásáról beszélsz, hogy ugyanabba az állapotba vissza lehessen tölteni, ahogy épp otthagytad.

(Csak mert hasonlót csinál pl a Chrome mobilon, de ő csak simán kipucolja a memóriából a régi lapokat, és ha visszamész rá újratölti, eldobva fontos állapotot, például hogy hány kilómétert scrolloztál már le egy végtelen scrollozós oldalon.

A hibernálás jó ötlet lenne, csak épp mi van akkor, ha a háttérben hagyott oldal csinál valami hasznosat? Fájl feltöltés? Adatfeldolgozás? Vagy egy IM, aminek a háttérben kell lennie, de kell tudni jelezni, ha írnak?

Csomó probléma, amire megoldás nem volna.

"Vagy egy IM, aminek a háttérben kell lennie, de kell tudni jelezni, ha írnak?"
Service worker + notification API.

Nativ app.

Ami szép lenne, ha a linux nem lenne folyton kifelejtve a támogatott OS-ek közül.

Jogos. Beleásom magam mélyebben a témába. Ami nyilvánvaló, hogy a kapcsolat a kliens oldal, és a SW közt (főleg ha több lap van nyitva, aminek mind önálló kontextusa van) komplikált tud lenni. A problémát határozottan megoldja, kérdés, hogy a probléma miért létezik?

"mar egy ideje nem frissitek, ez betonstabil"

Én meg a ritkán használt Windows-ommal vagyok ugyanígy, frissítést inkább nem kockáztatok... ;-)

Basszus ahányszor frissül a mobilon bukom a nyitott tabjaimat... :/