darktable 2.4.0rc0

 ( trey | 2017. december 5., kedd - 9:17 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szakértők (==fotósok) mit gondolnak róla, a rawtherapee-hoz képest milyen? (mert nemrég a rt-t nagyon fikázták a ps-hoz hasonlításkor)

Nem LR-hoz képest fikázták? Mert a Gimpet szokták a PS-hez hasonlítani.

ez is és az rt is még az alap funciókban is rosszabb mint egy szimpla adobe camera raw.

Az a kérdezőt nem viszi előre, hogy egy harmadikhoz (adobe camera raw) képest mindkettő (rawtherape és darktable) rosszabb.

szerintem előre viszi :)

De nem! >:|
:)

Érdekelne hosszabban is a véleményed. Amióta fotózom, csak Darktable-t használok, miben volnék jobb CR-val? Linknek is örülök, de tényleg érdekelne, amit mondasz.

Mindkettőt kipróbáltam nagyjából fél éve amikor pont nem otthon voltam és másik laptopom volt nálam (nem volt adobe cr és ps), de volt pár raw, amit rendbe kellett raknom. Bármelyiket próbáltam, egy kicsit felhúztam a shadows-t és szétesett a kép. Ha már ennyire nem képes, nálam ez már használhatatlan kategória. Ráadásul érzésre sokkal lassabbak a camera raw-nál. Akkor a megoldás az volt, hogy a már ingyenes google nik collection eszközeivel értem el a célom.

Thx, értelek. A shadows-zal kapcsolatban igazad vagyon. Az egyetlen modulja talán a Darktable-nek, amit nem használok, szerencsére a hatás megoldható más eszközökkel. A lényeg nekem ebből a szempontból az, hogy nem a mögöttük álló motor a rossz, hanem a UI-nak ez a része. Tetszik az a filozófia a DT-ben, hogy ugyanaz a hatás többféleképp is elérhető lehet, használd azt, ami neked tetszik.

Lényeges különbség, hogy a darktable tud útvonalat kijelölni, a RawTherapee nem.

Milyen útvonalat? Melyik funkció ez?

Köszi.