Előrendelhető a Nokia hibrid okosórája, a Nokia Steel HR

Előrendelhető 36 mm-es (180 USD) és 40 mm-es tokkal (200 USD), fekete színben. Fekete bőr, vagy lila és piros szilikon óraszíjjal. Android és iOS kompatibilis. Max. 25 nap egy töltéssel. Szállítás december elejével. Részletek itt.

Hozzászólások

Ez egy órába épített Mi Band 2.

--
trey @ gépház

Ja, hát ez tök más.

Itt maga az app fut a háttérben, és X percenként kéri a a bandet arra, hogy mérjen.
Maga a band az nem tud folyamatos monitorozást önmagától.

A Mi Fit appból is kérhetsz mérést, ezt az API-t felhasználva ez az app is periodikusan mérést kér.

Maga a band nem tud ilyet.
Ha beállítod az appon a bandon a folyamatos mérést, majd letörlöd ezt az appot, akkor meg is áll a folyamatos mérés. Mert azt nem a band csinálja, hanem ez az app.

Még mindig fenntartom: a band nem tud folyamatos mérést.

Szerintem ha sportban picit is akarsz méregetni mint vadvizi evezés vagy bármi, akkor sportórát kell venni.

Körbe jártam 1-2 hónapja a témát, végül drága Garmin lett. Amire lehet hogy nem tudsz rá xy app ot rakni,de a lényeges különbség mai "okosórákhoz" képest:
- folyamatos HR mérés napokig töltés nélkül!
- sport funkcióban kb. 24h bír tehát 2-3 aktív napot töltés nélkül simán megy
- nem áll meg,nem lassul be, nem fagy le
- gombokkal lehet kezelni

Én tavaly egy CooSpo H6 ANT Bluetooth V4.0 Heart Rate Monitor mellett tettem le a voksomat vízálló Endomondo-val kommunikál, azóta 2x cseréltem elemet, alkalmankénti használat, több napos túrákat simán bírja bringázáshoz tökéletes. Bár azóta sem csináltam pulzus alapján edzést, inkább csak utólag nézegettem :) ~ 6500 HUF volt.

Melyik Garmin? A Vivoactive HR nem mer folyamatosan. Ha egy picit felemelem s benezek alaja (mikozben hordom), neha eg a zold led, neha nem. Ha nem eg, akkor szerintem pont nem mer.
Kb 5-6 napot bir ki, ha egyaltalan nem hasznalom a GPS-t.

Az igaz, hogy vannak a Garminnak sokkal dragabb orai/fitness karkotoi, de azert ezt sem neveznem olcsonak...

és treynél mi az alapvetés szerinted? ami apple az szar, ami nem az az csak jó lehet. neki válaszoltam, nem nektek. :)

a linket is balfasz módon javította ki, kezdjük ott, de nem lényeg. nem tudom, de aki elkezd papolni ízlésről órákban, meg luxus órákat linkelni, arról utána elég gáz ha kiderül hogy egy olcsójános kínai vacak mibandet visel szerintem. az se nem luxus, se nem ízléses. :( és még gagyi is.

Most komolyan leállsz beszélgetni egy paprikajancsival? Fogalma nincs arról, hogy mi az óra, ami a sport/fitnesz karkötő, melyiknek mi a funkciója és hol a helye.

Fogalma sincs arról, hogy mi az, hogy tevékenységhez illő viselet. Általában egy svájci karóra van a karomon (most is), de ha mondjuk sportolok, motorozok vagy kirándulok, akkor felveszek egy strapabíró és vízálló/ütésálló G-Shock-ot. A Mi Band 2 teljesen jól megfér a fitneszteremben a szakadt edzőkesztyű és a sportöltözet társaságában.

Feladathoz az eszközt. De az Apple Watch csudálatos, ezt mind-mind egy eszközben megvalósítja. Ja, nem!

--
trey @ gépház

25 nap?

Mi ez a tobb eves mukodeshez kepest? Innentol meg mar mindegy, hogy 2, vagy 20 naponta kell toltened, sot, ha 2 naponta kell, akkor az egesz procedura beepul a a napi rutinba, mig ha havonta, akkor hajlamos lehetsz elfelejteni, hogy pont a legrosszabb pillanatban meruljon le.

Masreszt a kor alaku karorat az analog ora azon tulajdonsaga kenyszeritette ki, miszerint a mutatok egy tengelyen forogtak egy korpalya menten. A karoranak nem kell, sot! szuboptimalis a kor alak, hiszen sokkal kisebb feluleten kepes informaciot atadni, mint a hasonlo szelessegu teglalap alapu. Az Apple Watch vegre valahara megszabadult a technologiai korlatok diktalta formatol, es egy szep, megis hasznalhato viselheto eszkozt keszitett.

"Mi ez a tobb eves mukodeshez kepest? Innentol meg mar mindegy, hogy 2, vagy 20 naponta kell toltened, sot, ha 2 naponta kell, akkor az egesz procedura beepul a a napi rutinba, mig ha havonta, akkor hajlamos lehetsz elfelejteni, hogy pont a legrosszabb pillanatban meruljon le."

Még el is hinném, ha nem használtam volna másfél évig olyan eszközt, amit ~ havonta kellett tölteni. Elfelejteni pedig elég nehéz valamit tölteni, ami rendszeresen figyelmeztet mind rezgéssel, mint a telefonon értesítéssel, hogy tölteni kell.

"Masreszt a kor alaku karorat az analog ora azon tulajdonsaga kenyszeritette ki, miszerint a mutatok egy tengelyen forogtak egy korpalya menten. A karoranak nem kell, sot! szuboptimalis a kor alak, hiszen sokkal kisebb feluleten kepes informaciot atadni, mint a hasonlo szelessegu teglalap alapu. Az Apple Watch vegre valahara megszabadult a technologiai korlatok diktalta formatol, es egy szep, megis hasznalhato viselheto eszkozt keszitett."

Ízlésről nem fogunk vitatkozni, megtettük már korábban és egyetértettél, hogy egy hagyományos óra jobban néz ki.

--
trey @ gépház

Ez attól függ. A Certina-m számlapját leolvasom a szemem sarkából. A fluoreszkálós mutatóit akár sötétben is.

Egy digitális órát adott esetben böködheted az ujjaddal, orroddal, vagy csapkodhatod, rázhatod, hogy láss valamit. Sok okosóra kijelzője állandóan off, valamit csinálnod kell, hogy lásd az időt.

A sima digitális óráknál ez annyira nem gond, de pl. ott van a kontraszt hiánya a folyadékkristályos óráknál. Van, amelyiken a világítást kézzel kell kapcsolni sötétben. Mondjuk a G-Shock-om (kombinált mutatós és folyadékkristályos) képes a világítást bekapcsolni a kezem felemelésére automatikusan.

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai, de összességében még mindig a mutatós óra az, amire azt mondanám, hogy a legpraktikusabb a karórák közt. Persze egy olyan darab, ami tényleg minőségibb.

--
trey @ gépház

biztosan megint hülye lesz a kérdés, de miért kéne mutassa az időt olyankor amikor nem nézek rá? ki nézze olyankor hogy mennyi az idő? a manók? tényleg nagyon kíváncsi lennék rá, hogy miért kéne egy órán a kijelzőnek bekapcsolva lenni akkor amikor NEM LÁTOD...

tökéletesen működik a funkció, hogyha ránézek akkor bekapcsol a kijelző.

vannak olyan luxus órák, amik csak akkor mutatják az éppen pontos időt ha megnyomsz rajtuk egy gombot, ezzel mi a helyzet?

Ha van sapka, az a baj...? :)

Fent az volt a gond, hogy kell valamit csinálni a bekapcsoláshoz. Most az, hogy magától bekapcsol. Azzal már nem is agitálnám a nagyközönséget, hogy amúgy ez opt-out, választhatsz az automatikus és "csinálni kell valamit" között.

Amúgy már olyan sokszor mondtam, hogy én is unom, de azért alszik az ember napi (4-)6-8 órát, hogy legyen mikor tölteni az eszközöket. És igen, tudom, hogy a fesztiválok meg a túlélőtúrák, de olyan helyre meg alapból nem szoktam vinni olyan eszközt, amit sajnálnék elhagyni.

"Fent az volt a gond, hogy kell valamit csinálni a bekapcsoláshoz. Most az, hogy magától bekapcsol."

Mindkettő probléma abból a szempontból, ahonnan indultunk:

"az analóg (mutatós) óra feladata, hogy.. mutassa az időt.
alakja optimalis, hisz a legkisebb feluleten tudja ugyanazt az informaciot atadni: mennyi az ido."

Leírtam, hogy szerintem az idő mutatására miért a mutatós óra a legjobb még mindig. Ha az asztalra le van téve, akkor is mutatja az időt. Mert ez a dolga. Ebbe a szálba teljesen felesleges belekeverni bármi mást, mert itt erről volt szó.

--
trey @ gépház

Volt olyan karkotom, ami elforgatasra mutatta az idot. Nem praktikus. Neha csak nyugvo allapotban rapillantanek, de nem latok semmit. Nekem mar sok sok alkalommal volt, hogy az always-on funcio jo es kenyemes volt. Ugye ezek (amiket en ismerek) nem azt nezik, hogy "ranezel", hanem egy gesture-t, amit a csukloddal csinalsz.

ha gépelek is, nagyon keveset kell csavarnom a csuklómon hogy megjelenítse az időt. elhiszem hogy ilyen olyan "karkötőkön" ez nem pontos, viszont itt elég jól van megoldva, ahhoz hogy ne legyen kényelmetlen, ezáltal tényleg felesleges, mert amikor látni akarom akkor mindig mutatja. valószínű, hogy nem 2 percet foglalkoztak ennek a funkciónak a fejlesztésével. :)

Jó, de ezt az iPhone és egyéb szarok nem tudják (még). Hamarosan forradalmi bejelenés keretében majd hallelujáznak a retard bolondok, hogy ELJÖTT az always-on display funkció ideje (AFAIK elérhető Galaxy telefonokon a 6-os verziótól kezdve).

https://discussions.apple.com/thread/8121880?start=0&tstart=0

--
trey @ gépház

mi az értelme ennek a funkciónak? mi értelme bekapcsolva lennie ha nem látod? csak a fikázás megy most is, magyarázatod persze nincs rá, hogy mire is jó pontosan ez. mesterségesen generált igény.

a galaxyk már régóta vízállóak és tudnak vezeték nélkül tölteni amit a oneplusod nem tud, az nem baj?

rendben, szóval nem tudod elmondani, hogy mire jó ez a funkció. :) várom egy okosabb ember jelentkezését aki meg tudja mondani, hogy miért olyan égető folyamatosan pocsékolni az aksit azzal, hogy egy olyan kijelző van folyamatosan bekapcsolva amit nem látsz.

ja és pls, ne legyél már képmutató, 1 funkció miatt lefikázol megint mindent, de az nem baj, hogy a tiedből is hiányzik 2 olyan funkció amit a most felszopott galaxyk már régen tudnak. leginkább azért nem válaszol mert olyan kérdéseket teszek fel amikre kínos lenne választ adnod.

Nekem pl. szoktak mondani, hogy milyen szep az oram. Decens, uriember ora. Ha egy darab halott muanyagot hordanek a kezemen helyette 100K+ forintert miert lenne az jo?

Sot, most kapaszkodj meg - de nagyon, de tenyleg, fogod jol a karfakat? - van hogy a kezemen levo ora ellenere a monitoron nezem az orat vagy a telefonomon, ha az van a kezemben.

Woahhhh! :D

En szeretek orat hordani es kesz. Ugy erzem oltoztet es elvarom, hogy akkor is mutassa az idot, amikor nem latom. Mert miert ne, ha tobb evig mukodik csendben es nem kell naponta toltogetni, mint valami szerencsetlen iwatch-ot es orulni ekkora baromsagnak, hogy ez fííícsőőőr, hogy nem mutassa az idot nehogy lemeruljon par ora alatt (de ide ertem az osszes hasonlo buta orat is, amit okosnak mondanak) :D

én ezelőtt sosem hordtam órát, ékszert most sem hordok egyáltalán.

a watchnak van egy számomra nagyon fontos funkciója: a karomon érzem hogy ha hivnak, értesítést kapok. stb, mindezeket pedig látom is ha akarom és ránézek a kijelzőre.

nincs rá szükségem és el is ítélem hogy az oltozekem és a cuccaim alapján ítéljenek meg. lattam már jó pár jól öltözött embert drága órával a kezén emberhez nem méltó módon viselkedni.

számomra nem lenne jó a drága svájci óra, de ha lenne azt is minden este egy fix helyre raknám pont ugyanúgy mint az apple watchot. ennél fogva teljesen mind1, hogy tölteni kell, mert minden este ugyanoda teszem le.

igen egy hagyományos óránál nyilvánvaló, hogy mindig mutatja az időt, de ott is vannak olyan típusok - kapaszkodj meg!! - (ráadásul a nagyon drága presztízs kategóriában amik csak akkor mutatják az idot ha csinálsz velük valamit, gondolom itt nem gond, hiszen nem apple?!

Az oramnak van egy szamomra fontos funkcioja, ha ranezek mutatja az idot :D
A telefonomnak van egy fontos funkcioja, szol ha keresnek.

Ki mondta, hogy az oram darag volt? Azt mondtam, hogy gyonyoru es ferfias (nem olyan buzis mint egy applewatch) nem azt hogy annyiba kerult, mint a tied ami meg az idot is csak egy napig mutatja, ha nem vegzed el a szertartasokat este, amit a rended megkovetel toled. :D

Hat nem is vennek "csucskategorias/presztizs" orat. Nekem hasznalati targyaim vannak :D

hu elojott az ultimate erv. Ha mar nincs municio, akkor en meleg vagyok. Cuki vagy. Ha meleg lennek nem csak elotted, de veled is csinalnam, mert olyan kis cuki vagy. Tuti latens vagy. Megtapasztalhatnad egy igazi ferfi szerelmet. Lehet nem is kellene mar az apple potleknak. :D

Na akkor szogezzunk le valamit. Egy rajnongo vagy. Egy rajnogonak meg hiaba mondod, hogy a kedvenc politikusa egy hatzug tolvaj, barmikor megvedi egy kis verekedes aran is megha az o szemet is lopja ki. Justin Bieber (ha igy irjak) rajongoi is rajonganak, hiaba all a kisrac egy nyolc eves gyerek szellemi szintjen a zeneivel egyutt (amit ugyes es okos emberek talalnak ki, hogy kiszolgaljak a rajnongok igenyeit).
Ezert van, hogy barmire raugrasz. Az osszes android telefonos baki ala kepes vagy benyihogni, hogy "de mer bancsak az ajfont". Itt is Te voltal az elso, aki elkezdett arrol beszelni, hogy "de az iwatchom". Addig azon ment a vita, hogy ez most sport karkoto e, vagy okosora. Kepes vagy akkor is vedeni a rajongasod targyat, ha szo sincs rola. Szerintem te egy john deere traktor forumban is kepes vagy arrol sirni, hogy ez az eke szar az iphonom-hoz kepest. :D

Te meg azt az iwatch tulajdonost is leszoltad, aki azt mondta, nem megfelelo szamara, es miutan megvette hat csalodott. Szerinted meg o is tok hulye, mert nem latja, hogy mennyire csucs asz a szerelmed (ami egy targy). :D

Mindekozben okosnak hiszed magad es nem erted, hogy a tobbiek hogyan lehetnek ilyen marhak, hiszen csak neked lehet igazad. :D

A rajnongok, az igazi elvakultak mint Te altalaban igen instabilak erzelmileg es intellektualisan, ezert is lehet oket a termek - akar ember is lasd politikus, enekes - harcos katonajava tenni, akik esz nelkul rohannak megvedeni barmikor barmilyen szituacioban,barmilyen aron a rajongasuk targyat.

Igen szorakoztato teged etetni.

Ja es "Ne batcsak az ájfónt!!!", rakjuk ide egy ora eseten is :D

:D:D

Amúgy szerintem semmi baj sincs a rajongással sok esetben. Egy zenész, művész nyilván rajong más zenészek, művészek iránt. Hívhatjuk ezt akár egy olyan meditációnak is, amikor a rajongó azonosulni kíván rajongása tárgyával és ezáltal fejlődik. Kevésbé ezósan kifejezve hívhatjuk memetikai átöröklődésnek is.

De azzal sincs baj, ha valaki filmekért rajong. Vagy bármiért rajon, amíg más embereknek, más embercsoportoknak nem árt.

De egy idő után nyilván észreveszi az ember - ha bizonyos önreflexióval rendelkezik, hogy a rajongói csoporton kívül nem fogják őt megérteni a nem rajongók. Ilyenkor érdemes tisztában lenni önnön rajongó létével, és nem birokra menni az őt nem értőkkel. Világítsa be fényességgel előbb benső mivoltát rajongása, és az így belülről sugározó fényesség érintse meg a nem rajongókat inkább.

neked teljesen igazad van. :)

még annyi érdekelne, hogyha egy kamion nem felel meg a felhasználási igényeidnek, ezért te személyautót használsz mert az megfelel, akkor a kamion is szar, vagy csak akkor ha rá van írva hogy apple?

te a saját oradert rajongasz, nyilván van zenekar akiért rajongasz, nyilván vannak szineszek is akiket nagyon szeretsz, ez nem probléma ?

egy nagy f@szt rajongok az oramert, ezt vajon honnan szedted?
Azt mondtam, hogy ferfias. Illik hozzam. Az apple watch elegge elutne, de mar irtam is miert :D

Nem, nem rajongok egyuttesekert, max szeretem a zenet amit jatszanak. Pl. van magyar enekes, akitol herotom van, viszont a zenejet nagyon is szeretem. :D

Ki mondta, hogy az apple watch szar? Nekem nem felel meg az igenyeimnek. Es viccesnek talalom azokat akik hasznaljak, azokat meg meg inkabb akik habzo szajjal vedik, hogy az egyetlen es igaz okosora...blablablah...jajj. :D

Ertem en, hogy jo lenne elhinni, hogy azokat en mondtam amiket felsoroltal, de ezt csak Te szeretned hinni, vagy el is hiszed, hogy meg jobban szorithasd a mellkasodhoz a kis dragasagodat, az egyetlent, ami kegyetlen :D

Jah, ha a velemenyemre vagy kivancsi az apple termekekkel kapcsolatban, akkor miert nem kerdezed meg. Egyetlen szoval nem mondtam semmit az OSX-rol. Hogy tularazottnak talalom a termekeit az nem jelenti azt, hogy szarnak is. Azt sem tartom szarnak, ha folyton le kell vennie valakinek az orajat, csak vegtelenul szorakoztatonak ha ehhez ideologiat talal ki. Es azt meg inkabb, hogy leszolja azokat akiknek van ilyen termekuk de ez nem tetszik benne. Mert hogy akkor azok hulyek. :D

Neked a kozepkorben kellett volna jakubinusokat egetned, vagy a reformacio harcos katonait kinoznod allo farokkal. Az lett volna a Te idod, nem az a 21. szazad, ahol ennyi embernek ennyire sok velemenye van. :D

Azert egy kifejtest megerdemelne, hogy velemenyed szerint miert 'buzis' az Apple Watch, es miert nem egy mutatos, ami szimplan csak 'ferfias'.

Ugyan kozeledtek mar felem ferfiak (sikertelenul :P), de akkor meg nem volt Apple Watch-om, azota meg jellemzoen nok, szoval nem feltetlenul erzem az allitasod bizonyitottsagat :)

Nekem buzis, sajnalom. Az en fizimiskamhoz es alkatomhoz nem nagyon passzol. Ahogy az oltozekemhez sem.

Elsimerem, hogy van akinek jol all, de akkor az harmonizalhat a kulsejevel, az oltozkodesevel stb.

Rajtam ugy all(na) az applewatch, mint a Kontrollban a szakallas fickon a noi make-up. Ennyi.
Eleg volt kifejtesnek? :D

szóval ideológia az, hogy nem bírom elviselni alvás közben a karomon és leveszem akármilyen szájbakúrt drága klasszikus óra vagy egy applewatch is legyen az?

elhiszem hogy ti 5 millió forintos rolexben szartok, hánytok, zuhanyoztok, dugtok, alszotok, de van akit alapvetően zavar, hogyha a testére van aggatva egy csomó ékszer, csak hogy királygyereknek tűnjön, ezért mondjuk leveszi azt az órát magától estére aminek az alapvető funkcióit nappal használja ki. nekem ezekből a legfontosabbak hogy: hány fok van odakint, mikor lesz eső, értesítések, idő.

a fentebb felsoroltak közül miközben alszok ezek érdekelnek:

szóval, csak hogy értsd, akin éjjel-nappal rajta van, annak elhiszem, hogy zavaró 2 naponta levenni tölteni, de aki estére mindenképpen leveszi, annak az 1 napos üzemidő sem lenne rossz, de szerencsére van az 2(újaknál 3 is akár) nap is.

huuu, most mar gazdagabbak is vagyunk, mint az applewatch birtokloi :D

Mint irtam, mindenki arrol beszelt, hogy ez az ora, a fenti (es nem az apple watch) inkabb okosora vagy fitness ora e. Erre to jottel es belehanytal a topigba, ahogy szoktal, hogy "ez szar mer az applewatch pedig", "ne bancsatok az ajfont", stb, blablabla.

Most meg lobogtatod az egyetlen tenyleg valos ervedet, amivel senki nem vitatkozhat, mintha mindenki eddig azt vitatta volna, hogy ne aludhatnal ora nelkul.
Segitek. Senki sem arrol beszelt, hogy amiatt jobb ez az ora, mint az applewatch, mert Te nem alszol az oradban. :D

Az ekszereket illetoen meg egyetertek. En sem birok semmi ekszert hordani. Es viccesnek is talalom azt ha valaki tulcicomazza magat. Persze ettol meg nem rohannek ki rajuk, mint Te. :D

Szorakoztato egy gyerek vagy. :D

nincs rá szükségem és el is ítélem hogy az oltozekem és a cuccaim alapján ítéljenek meg. lattam már jó pár jól öltözött embert drága órával a kezén emberhez nem méltó módon viselkedni.

A második mondatban leírt esetben pont azt követted el, amit az első mondatban elítéltél.

:)

Javaslom, addig olvasgasd azt a két mondatot, amíg meg nem érted, mit írtál le.

van akit alapvetően zavar, hogyha a testére van aggatva egy csomó ékszer, csak hogy királygyereknek tűnjön, ezért mondjuk leveszi azt az órát magától estére aminek az alapvető funkcióit nappal használja ki. nekem ezekből a legfontosabbak hogy: hány fok van odakint, mikor lesz eső, értesítések, idő.

Aranyos vagy. Ha rajtad van a Watch, akkor király is.

:)

biztosan csak én vagyok az, akinek továbbra sem esik le, hogy egy okos órának miért kell 25 napos üzemidő, ha úgyis minden egyes este ráteszem a mágneses dokkolójára, és egyébként elmegy 2 napot is. bizonyára kényelmetlen lesz attól, hogyha a töltőre rakom, ami szinte magára szívja az órát, az pedig nem, ha 2 centivel arrébb rakom le az asztalon... genius!

azt pedig kifelejtetted, hogy tudásban meg a nokia órája nem tudja tizedét sem annak amit egy apple watch, vagy gondolod ha tudná akkor is 25 napot menne? nem hinném... :( biztosan erre is lesz valami g*ci elmés megjegyzés amiből kiderül, hogy a világon mindenkinek sokkal jobb a nokia órája! vagy a tag heuer android weares cucca.

No offense, de a watch valoban gaz.
1 eve vettem egyet, es az hogy egy orat naponta kell tolteni, egy rohadt vicc.
A vege az lett nyaron, hogy van helyette egy csini buta casio, es varom az apple igeretet, hogy 4-5 napot minimum birni fog (ha-ha).
Mondom ezt ugy, hogy megvettem az uj mbp, iphone7-et amikor kijott.
Kompromisszumokat kotok szivesen, lasd 4 usb-c, no jack, stb, de minden egyes este toltore rakni egy orat azert gaz szerintem.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

fogalmam sincs, hogy te mit csináltál vele. én is 1 éve vettem egy S1 42mm-t, és nálam 2 napot megy töltés nélkül probléma nélkül. csak azért rakom rá minden este a töltőjére, mert teljesen mind1, hogy ha odarakom, semmivel nem kerül több erőfeszítésembe egy üres asztalfelületre ledobni, vagy a töltőjére. (de ezt bizonyára te is tudod, hiszen van neked is)

hozzáteszem barátnőm s1 38mm-e is elmegy 2 napot probléma nélkül. mindkét watch full fényerőn és maximális rezgésen és meg van engedve hogy fussanak a gyári appok a háttérben.

egy jó barátom s2 42mm-e pénteken kerül le a töltőről, és olyankor általában vasárnap este rakja fel rá, és kibírja.

Semmi extrát nem csinálok vele, megy a pulzusfigyelés, max fényerő, és ömlenek a mailek, hívások, sms-ek BT-n, WIFI-n.
Ha nyugis nap volt, mail, sms, stb nélkül, akkor ment maximum 2 napot, de azzal se sokkal jobb a helyzet szerint.
A következő inkább egy https://www.kronaby.com lesz :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

"ha úgyis minden egyes este ráteszem a mágneses dokkolójára"

Azért teszed rá, mert rá kell.

Mondjuk így buksz olyan funkciókat, mint pl az alvás figyelés és statisztika (alvás minőség), smart alarm (megadott idő intervallumon belül akkor ébreszt, amikor az alvási fázis szempontjából a legjobb), vagy hogy a csuklódon finoman rezegve ébreszt. Ezeket pl tudta már egy óccsó MiBand1 is. Csak a példa kedvéért.

hát, már leírtam egy párszor, de megteszem újra. azért teszem rá, mert nem bírok este hordani semmit azon a ruhán kívül amiben alszok este. eleve nem hordtam soha órát, a watchot az értesítések miatt használom leginkább. nálam 2 napot megy el a watch töltés nélkül, szóval nem igaz hogy azért teszem rá mert rá kell. ha pedig leteszem úgyis a mellettem levő asztalra, akkor teljesen mind1, hogy lerakom akárhová, vagy rárakom a mágneses töltőjére. semmivel nem kényelmetlenebb. lehet magyarázni hogy kényelmetlen, csak éppen nem lesz igaz.

bármilyen órát levennék magamról minden egyes tetves este, még egy olyat is ami 30 évet bír ki, vagy soha nem kell tölteni.

elhiszem és megértem, hogy van aki képes abban aludni, én nem, mert zavar. zavar -> leveszem. nálad nem így működik?

"elhiszem és megértem, hogy van aki képes abban aludni, én nem, mert zavar. zavar -> leveszem. nálad nem így működik?"

Eszköztől is függ. Az apple watch relatíve nagy és nehéz (pont a napokban próbálgattam egyet valami frankó fém szíjjal). Ebben én sem aludnék, még félteném is ,hogy mondjuk egy fordulásnál odaverem az ágy támlájához aztán még a végén betörik a drága üveg :D
A mi band -és általában az ilyen fitnesz karkötő stílusú cuccok- viszont kicsik és könnyűek. Engem a band nem zavart éjjel, amíg megvolt, addig éjjel-nappal hordtam: a rezgős ébresztését különösen szerettem és az alvás statisztika is hasznos volt. (Más okból váltam meg tőle: pont edzéshez nem tudtam érdemben használni.)

Nekem az elődje van meg, amikor még Withings-nek hívták a céget (a felvásárlás előtt). Majdnem elégedett vagyok vele. A sima alkáli elemmel cirka 7-8 hónapot bír ki az eszköz. És azt tudja, amit hirdetnek róla.
Nekem két funkció hiányzik róla nagyon (amit egy órától várnék), és egy funkció kicsit (amit okoseszköztől várnék el).
- nincs stopper
- nincs dátumkijelzés
- ha elmegyek sportolni, vinnem kell magammal a telefont is, mert útvonalat nem tárol, csak távolságot.

Ettől eltekintve szeretem, és tényleg jó, hogy óraként viselhetem, mégis több annál. Nekem az egészségi funkciók nem hiányoztak eddig sem belőle, a rezgő ébresztés meg egyenesen zseniális.

Hibrid óra, be kell neki szarni :) Amúgy egész pofás.

--
robyboy

Hát.. Ez nem szép, de legalább drága.

Nem igazan draga, egy rendes ora ennek tobbszorose. Mondjuk fel se vennem, ha emberek koze megyek :)

Tudtok olyan okosórát, ami nagyjából annyit tud, mint az egyszerű Pebble? Tehát állandóan mutatja az időt és úgy mutatja az értesítéseket, hogy bele tudok olvasni, nem csak azt látom, hogy email jött, hanem azt is, hogy kitől és mi a tárgy. Más igazából nem kell, ha HR monitor van benne, akkor az bónusz, de nem létfontosságú.

For example: http://www.xiaomitoday.com/wp-content/uploads/2016/09/Huami-Amazfit-Mi-…

Scrollozhato, most nem tudom, de tippre eleg sokat kiir az uzenetbol. (100 karakter?)

Allithato, mi adjon notifikaciot orara: email, sms, zene lejatszo, linkedin, akarmi... de komolyan. Egy az egyben atkuldi ami telefon notification bar-ban megjelenik az orara.

Leánykori nevén Withings.
Jó bevásárlás lett ez a Nokiának, úgy hallom, hogy az app részét kipofozták, mert az kicsit hanyagul francia volt, viszont dizájnban nem kellett rajta sokat módosítani, mert az meg elegánsan francia volt eddig is.