Apache OpenOffice 4.1.4

5 éve top level projekt az OpenOffice az Apache-nál. Születésnapi ajándékként az Apache OpenOffice projekt kiadta a 4.1.4-es verziót.

Hozzászólások

Követtem pár beszélgetést az AOO listán és nekem úgy jön le, hogy van pár AOO fejlesztő, aki valamiért megsértődött a LibreOffice csapatból valakire, és csak kizárólag ezért (rapliból) nem hajlandóak lemondani az OpenOffice-ról.
Más érv már tényleg nincs mellette. Ezt a release-t is nagyon nehezen hozták össze, pedig ha megnézzük a buglistát, látszik, hogy kb fele, csak nyelvi update, tehát 10-15 tényleges kóddal kapcsolatos patch van benne.
Már egy jó ideje a brand is jóval kevesebbet ér mint a LibreOffice, tehát a névváltás már szóba sem kerülhet, csak van jópár tájékozatlan felhasználó akik nem tudnak a LibreOffice-ról és ők a mai napig OpenOffice-t használnak, és biztos vagyok benne, hogy többen csak azért vesznek Microsoft Office-t mert túl sok problémájuk van az elavult AOO-val, miközben a LibreOffice megoldaná a problémáikat.

„van pár AOO fejlesztő, aki valamiért megsértődött a LibreOffice csapatból valakire, és csak kizárólag ezért (rapliból) nem hajlandóak lemondani az OpenOffice-ról.”

Ez egy jó kis bosszú. Kb. annyi értelme van, mint amikor egy bolha megpróbál megcsípni egy elefántot.

Amúgy erősen tervezik a 4.2 kiadását is, sőt az is felmerült, hogy egyből 5.0 vagy 6.0 legyen, aminek az egyetlen értelme az lenne, hogy megtévesszék a tájékozatlan felhasználókat és elhitessék velük, hogy ugyanazon a szinten vannak, mint a megfelelő verziószámú LibreOffice.

Elkezdődött hát a zombiapokalipszis.