A GNOME 3.24 újdonságai

 ( trey | 2017. március 23., csütörtök - 22:19 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

az aztán fokuszált, jól kigondolt termék, ahol eszébe jut valakinek, hogy legyen egy receptek app, és lesz is!

A következőben remélem frizura-tervező app is lesz default, mert ez kell ma egy asztali környezetbe nem más... ;-P

Aztán gondolván az irodákban dolgozó hölgyekre jöhet még a Sminkek és Körömlakkok app is! :-)

Ha van rá igény (gondolom volt) és valaki normálisan megcsinálja, akkor miért baj?

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nincs vele baj, csak mindig nagy csodálkozás van, hogy miért nem terjed a GNOME (vagy sok másik FOSS project), majd ha megnézed, manapság amikor minden egyre fókuszáltabb, és részpiacokra próbál lőni (főleg először), ott nem igazán jó terv egy "recept app és számológép de nyomtatót is kezel" irány. Ennél még a bugfix-elés is több növekedést hozna szerintem.

Szuleim - es a felesegem is - pont a recept app miatt nyaggatnak, hogy tegyek fel nekik GNOME 3.24-et. Tok jo, hogy van. Sokkal hasznosabb, mint egy IRC kliens, vagy IDE, vagy egyeb kocka cucc.

Ha nem lenne, attol nem lenne tobb bugfix, mert a recept appot csinalo ember(ek)nek nyilvan a recept app volt a fontosabb. Ha nem csinalnak, egyatalan nem biztos, hogy bugfixelnenek. A kettonek nem feltetlen van koze egymashoz.

--
|8]

Azért én arra tippelnék, hogy ez valahogy fordítva történhetett. Valaki kitalálta, hogy csinál egy recept appot, megcsinálta, aztán a GNOME gondolt egyet, és bevette.

Aztán persze elképzelhető, hogy hosszú évek kutatásaival jöttek rá, hogy a recept app az egyetlen létező módja a market share növelésének, ezért minden fejlesztői kapacitást átállítottak az új Mindent Megmentő Projektre, de azért ennek a forgatókönyvnek a valószínűségét valamivel alacsonyabbra tippelném.

Azzal sincs bajom, ha beveszik (bár a bloating is szerintem rontja a termék összképét), de a videóban kiemelni, mint új feature-t azt az érzést kelti, hogy ez is fontos része. Ennél egy 9000+ javitott bug, vagy 30+ új nyomtatótipus kezelése is jobb lett volna, a Gnome DE feladatkörébe szerintem nem tartozik bele appok gyártása adott specializált feladatokra, vagy pl. játék gyártás. Lehet lesz aki "úúú receptek, kell", de azért az nem nagy spekuláció, hogy ez 1% alatt lesz, és nem fog érte felrántani egy komplett DE-t, amikor 1000+ receptoldal van a neten (nincs is sok értelme desktop app-ban lennie, ráadásul a videóban azt mondja, hogy a gnome community által összerakott receptek, tehát saját tartalom, értem, ez is egy újabb gnome üzletág :) ).

Itt csak arról van szó, hogy ennek a videónak nem Te vagy én vagyunk a célközönsége. Aki ennek a videónak a célközönsége, annak a 9000+ javított bug nem mond semmit (ha igen, akkor inkább elriasztja, hogy egyáltalán annyi volt valaha benne).

Szerinted a recept app megnyeri őket? Ki a célközönség, aki tud már saját DE-t telepiteni, vagy kompletten linuxot választani ezért, de még nem tudja, hogy "a több bug javitás a jobb"? :) Tényleg érdekelne, mert szerintem nagyon maguknak célozva beszélnek.

akiket ha álmukból rángatnak ki az ágyukból is le tudnak forgatni egy kernelt... /roflmao

--
GPLv3-as hozzászólás.

És azon belül is azoknak szól, akik szeretik a design-os human interface-eket, mert hogy az is egy szűkebb csoportjuk.

Oooo. Miert kene a celkozonsegnek telepiteni? Felesegemnek jol jon a recept app, de fogalma nincs rola, miert lenne jobb a tobb bugfix. Eddig is jo volt neki a GNOME, nem volt vele baja, magasrol nem erdekli milyen lathatatlan bugokat fixalnak. A recept app viszont jo.

Szuleimnel hasonlo a helyzet, es ott sem ok fogjak telepiteni, hanem en.

Mondjuk eleve GNOME userek mind (kiveve apam, aki most fog XFCE-rol GNOME3.24-re valtani), de most kifejezetten szeretnenek upgradelni.

--
|8]

+1, már csak a gnome-ot és a systemd-t kell integrálni, és kész vagyunk