Az Apple csatlakozott a Wireless Power Consortium-hoz

Címkék

A találgatások, miszerint az Apple következő mobil készülékei már vezetéknélküli töltési lehetőséggel érkezhetnek, újra táptalajra leltek, miután napvilágra került, hogy az Apple csatlakozott a Wireless Power Consortium-hoz. Ez az egyik olyan ipari csoportosulás, amely széles körben használt vezetéknélküli töltési szabványt - Qi - fejleszt. A nevezett szabványt használja eszközeihez egyebek mellett az Asus, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung, BlackBerry és Sony.

Részletek és itt.

Hozzászólások

Jó kérdés, hogy mit értünk az alatt, hogy vele gyártat. Kivel?

A Samsung Mobile az egy másik cég, mint amelyik az LCD-ket gyártja, csak egyazon cégcsoporthoz (a Samsung Electronics alá, ami a Samsung Group része) tartoznak.

Az S-LCD a világ nagy része számára gyárt paneleket és semmi közül a Samsung Mobile üzleti tevékenységéhez meg szabadalmi portfoliójához.

Szerintem nem az az állitás, hogy mindenkinek mindent saját magának kell gyártania, hanem az, hogy ha már szidod a másikat ne vedd tőle az alkatrészt. (Nem követtem a részleteket, hogy az Apple hivatkozott a Samsung kijelzőkre, AMOLED-re mint satnya, vagy csak a közönségből kiáltoztak.)

nem azzal van a gond, hogy üzletelnek, hanem az az ellentmondásos, hogy a vevőik a samsungra mint mindenben rosszabbra hivatkoznak, és tolvaj bandára, közben onnan származik a kijelző? esetleg a vizállóságban is jóval előrébb voltak, és a kábelmentes töltésben ésaésaésa?

Nocsak, nem saját szabványú töltést fognak csinálni? Bár én azért még bízom benne, hogy jó Apple módjára olyan lesz a töltés, hogy a már meglévő töltők ne legyenek használhatók. Hiszen akkor hogyan lehetne az Apple Matte Black Wireless Chargert 250 dollárért majd adni?

:D de már nem jönnek ki új verzióval valószinűleg azt ugye vágod?
Én ezért nem ruháztam be rá.. fél éve gondolkoztam, kerestem alternatívát, de a airPlay protokolljukat folyton szarrá módosították (ki tudja miért...), és az open-source megvalósítások nem tartották a lépést.

ahelyett hogy vettél volna egy steam linket, az minden oprencceren működik.
Nem azt mondom, az airplay tényleg iszonyat jó és nagyon egyszerű és kényelmes használni de csak apple cuccokkal müxik.
Playstoreban és appstoreban is van pár tucat streamelős app ami ugyan szoftveresen de át tudja lőni a képet ahova akarod.

--
GPLv3-as hozzászólás.

"de csak apple cuccokkal müxik"

ez csak annak baj akinek nincs egy se, vagy csak kevés. akinek ilyen eszközei vannak otthon, rendesen benne van az apple ökoszisztémájában az nem gondolkodik azon hogy olyan megoldást találjon ami minden "oprencceren" működik, csak használja az AirPlayt és kész.

nem vagyok teljesen kibékülve a vezeték nélküli töltéssel. Remélem csinálnak sima USB kábeles verziót is. Kocsiba hogy a picsába fogom tölteni a tellót... van hogy egész nap nem látok dugaljzatot max egy notit amin csak usb van...

--
GPLv3-as hozzászólás.