Az Apple csatlakozott a Wireless Power Consortium-hoz

 ( trey | 2017. február 14., kedd - 12:29 )

A találgatások, miszerint az Apple következő mobil készülékei már vezetéknélküli töltési lehetőséggel érkezhetnek, újra táptalajra leltek, miután napvilágra került, hogy az Apple csatlakozott a Wireless Power Consortium-hoz. Ez az egyik olyan ipari csoportosulás, amely széles körben használt vezetéknélküli töltési szabványt - Qi - fejleszt. A nevezett szabványt használja eszközeihez egyebek mellett az Asus, HTC, Huawei, LG Electronics, Motorola Mobility, Nokia, Samsung, BlackBerry és Sony.

Részletek és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És? Akkor is az Apple találta fel / csinálja legjobban.

Újabb példa az Apple-féle kettős beszédre. A másik meg, az, hogy a forradalmi telefonjaiba a Samsunggal fogja gyártatni a kijelzőket.

"A Samsung ellopta"

--
trey @ gépház

A vizállóságról szerinted mit gondolnak az apple vevők?

Steve Jobs titkos hagyatéka? Most találták meg, mint Michael Jackson egyik felvételét a padláson? :D

--
trey @ gépház

Nem, de "most jött el az idő, hogy tökéletesen meg lehessen valósitani". Minden eddigi borzasztó volt, minden ezutáni már másolat.

"a Samsunggal fogja gyártatni a kijelzőket"

Amiket eddig szénné fikáztak az apple fanok. Innentől kezdve viszont az amoled lesz a legjobb kijelző technológia.

"A másik meg, az, hogy a forradalmi telefonjaiba a Samsunggal fogja gyártatni a kijelzőket."

gondolod hogy a forradalmi innováció csúcsa 1+ szarodba mindent a 1+ gyárt saját kezűleg? :)

Úgy tűnik, fogalmad sincs róla, hogy miről beszélünk.

Nem tudom melyikkel áll perben a beszállítói közül, amelyiket elmondja a bíróságon, sajtóban mindenféle tolvajnak, közben meg vele gyártatja.

--
trey @ gépház

Jó kérdés, hogy mit értünk az alatt, hogy vele gyártat. Kivel?

A Samsung Mobile az egy másik cég, mint amelyik az LCD-ket gyártja, csak egyazon cégcsoporthoz (a Samsung Electronics alá, ami a Samsung Group része) tartoznak.

Az S-LCD a világ nagy része számára gyárt paneleket és semmi közül a Samsung Mobile üzleti tevékenységéhez meg szabadalmi portfoliójához.

Bele számít mindegyik bevétele, eredménye stb. a Samsung Elecronicsébe? Külön jegyzik őket a tőzsdén? Miért lenne ez bármilyen szempontból érdekes? A bíróságon kifizetendő bírság érintené a csoportot?

Ez szőrszálhasogatás.

--
trey @ gépház

:D

hasonló, nem vásárolok a saturn-ban, hanem inkább megyek a media marktba.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Szerintem nem az az állitás, hogy mindenkinek mindent saját magának kell gyártania, hanem az, hogy ha már szidod a másikat ne vedd tőle az alkatrészt. (Nem követtem a részleteket, hogy az Apple hivatkozott a Samsung kijelzőkre, AMOLED-re mint satnya, vagy csak a közönségből kiáltoztak.)

attól hogy perben állnak még köthetnek üzletet, win-win helyzet. lehet hogy ez már nem az óvoda (megsértődtem, nem kell az a pár millió dollárod se, pfejj)

nem azzal van a gond, hogy üzletelnek, hanem az az ellentmondásos, hogy a vevőik a samsungra mint mindenben rosszabbra hivatkoznak, és tolvaj bandára, közben onnan származik a kijelző? esetleg a vizállóságban is jóval előrébb voltak, és a kábelmentes töltésben ésaésaésa?

:D

--
trey @ gépház

ez olyasféle mint amikor valaki azt hiszi hogy a portáljában egyenlő társ, akitől a pénzt kapja az meg kilóra felvásárlásról beszél

win-win

--
slightly related

Nocsak, nem saját szabványú töltést fognak csinálni? Bár én azért még bízom benne, hogy jó Apple módjára olyan lesz a töltés, hogy a már meglévő töltők ne legyenek használhatók. Hiszen akkor hogyan lehetne az Apple Matte Black Wireless Chargert 250 dollárért majd adni?

Nem hinném, hogy pont a szabvány fogja őket ebben megakadályozni...

Azért van amit jól csináltak... én pl keresek egy olyan megoldást mint az airdisplay az Apple tv-n, lehet én vagyok kevésbé hozzáértő de nem találtam.

Egyszerubben megoldottam, vettem egy Apple TV-t. Nem Apple userek meg igy jartak, hasznaljanak normalis OS-t.

Azt teszik...

:D de már nem jönnek ki új verzióval valószinűleg azt ugye vágod?
Én ezért nem ruháztam be rá.. fél éve gondolkoztam, kerestem alternatívát, de a airPlay protokolljukat folyton szarrá módosították (ki tudja miért...), és az open-source megvalósítások nem tartották a lépést.

ahelyett hogy vettél volna egy steam linket, az minden oprencceren működik.
Nem azt mondom, az airplay tényleg iszonyat jó és nagyon egyszerű és kényelmes használni de csak apple cuccokkal müxik.
Playstoreban és appstoreban is van pár tucat streamelős app ami ugyan szoftveresen de át tudja lőni a képet ahova akarod.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Miért, szerinted az Airplay az nem szoftveres? :D

nem tudom, nem láttam a forráskódját hogy van-e benne hardveres gyorsítás. :D
az appok szoftveresek az biztos. :D

--
GPLv3-as hozzászólás.

"de csak apple cuccokkal müxik"

ez csak annak baj akinek nincs egy se, vagy csak kevés. akinek ilyen eszközei vannak otthon, rendesen benne van az apple ökoszisztémájában az nem gondolkodik azon hogy olyan megoldást találjon ami minden "oprencceren" működik, csak használja az AirPlayt és kész.

Ez az, amikor az ember saját maga választja a vendor lock-int, és még le se fizetik érte, cserébe ő rengeteget fizet

Ha a tobbi gyarto is kinalna hasonlo minosegu megoldasokat, nem lenne szukseg erre se... (Chromecastot csereltem AppleTV-re, eg es fold a kulonbseg).

> Chromecastot csereltem AppleTV-re, eg es fold a kulonbseg

+1, szintén

nem vagyok teljesen kibékülve a vezeték nélküli töltéssel. Remélem csinálnak sima USB kábeles verziót is. Kocsiba hogy a picsába fogom tölteni a tellót... van hogy egész nap nem látok dugaljzatot max egy notit amin csak usb van...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Biztos lesz USB csatlakozós töltő tok vagy foglalat. :D