Teleconsole

 ( trey | 2017. január 28., szombat - 16:43 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Érdekes cucc. Néha jól fog jönni.
--
"Sose a gép a hülye."

Amennyiben megbízol bennük...

Ez afféle "Teamviewer for SSH". Nyilán a Teamviewer-en meghívottakban is megbízol, különben nem adnál hozzáférést nekik. Ha együtt dolgoztok egy projektben, akkor azért elengedhetetlen a bizalom.

--
trey @ gépház

Szerintem magára a teleconsole-ra gondolt. Pl. tényleg titkosítva megy-e a forgalom, tárolják-e ami átmegy karakter?
Igen, ez bennem is felmerült. De nyilván az összes ilyen távelérési programnál fel lehet vetni ezt a kérdést.
--
"Sose a gép a hülye."

Nyilván. Ha a meghívottban nem bíznék, akkor nem hívnám meg, ez nyilvánvaló. És igen, ennek a kérdésnek _minden_ távelérési programnál fel kell merülnie!

Ave, Saabi.

Nem csak a meghívottban, hanem a teleconsole-ban is meg kell bíznod.

Az összes projekt, ami "centralizál", szembemegy az Internet alapfilozófiájával, mellesleg melegágya a visszaéléseknek, lehallgatásoknak, stb.

A bizalom jó dolog, csak pont nem a mai világba való, ahol alapból mindenki a saját hasznát nézi természetesen a másik ellenében. Szóval a "ne bízz senkiben" ma sokkal aktuálisabb, mint régen, és egyre inkább az lesz a jövőben is.

--
robyboy

Ez biztosan jó, de arról is jó tudni, hogyha az embernek/cégnek van egy fix ip címes szervere, akkor az egyszerű ssh is elég ugyanerre.
--
ulysses.co.hu

Persze ebben ilyenek vannak, mint "Temporary SSH szerver", ami imho hülyeség, mert a gép úgy kezdődik, hogy felrakjuk az SSH szervert.

Ez nem arra van, hanem pl. desktopon kell valamit csinálni. Vagy nem akarsz forwardot. Vagy csak egyszerűen látni akarod, mit csinál a másik.
--
"Sose a gép a hülye."

Ez talan mindenkiben folmerul. Ahogy elnezem, futtathatsz sajat szervert is. Onnet pedig mar "csak" a rendes OSS code inspection-ben kell nagyon biznod :-)