Hupper 2

Címkék

Örömmel értesítem a tisztelt HUP közösséget, hogy sok-sok idő után új verzió jelent meg a Hupper böngésző kiterjesztésből. A legfontosabb változás, hogy kiterjesztést újraírtam, aminek köszönhetően Firefox és Chrome (és Chromium) böngészőkben is ugyanaz a kód fut. A jövőben így az új képességek és hibajavítások elkészítése sokkal könnyebb és gyorsabb lesz.

A Hupper 2 többnyire megtartotta a korábbi funkciókat, viszont a korábbi beállítások sajnos nem fognak működni, azokat újra el kell majd végezni.

További részletek és történet olvasható a bejelentésről szóló blogbejegyzésben, elérhető Firefox és Chrome Chrome (Chromium) böngészőkhöz.

Hozzászólások

Köszi! Már nagyon vártam! Lehet esetleg kérni a Hupper dobozba az első új hozzászólásra ugrás linkjét? A régiben benne volt, most nem találom!

Nekem Firefox alatt működik az, hogy az első tab-nyomás az első új poszt szerzőjének nevét hozza fókuszba. Ez akkor jó, ha pl később töltődik be a jobb sidebar, és kicsúszik az első új poszt a képből. Nyilván ha félrekattintasz előtte, akkor már nem jó. :)

Persze ez nem szándékos feature, viszont elég gyakran használom.

Jaaa! Látom már, hogy mikor kellene ennek működnie. Ha egyből az új hozzászólások linkkel nyitod meg. Viszont ha nem így nyitod meg, akkor azt látod, hogy basszus, van ezer hozzászólás, rossz linkre kattintottál, jó lenne egyből az első új hozzászólásra ugrani. Ekkor jött jól a Hupper boxban a link rá. Vagy esetleg workaroundként hozzá lehet írni az URL-hez, hogy #new.

Én amiatt is sokszor használtam ezt a linket, mert ha az új hozzászólások linkkel nyitottam meg az oldalt, akkor ugyan odaugrott az első olvasatlan hozzászóláshoz, majd további load következtében elugrált. Egyszerűbb volt simán a tetejére érkezni és kattintani egy linkre, mind vadul scrollozni, hogy képben maradjon az első hozzászólás :)

Chrome (Version 54.0.2840.100 (64-bit)) alatt hibas:
Package is invalid. Details: 'Could not load extension icon 'icons/16.png'.'.

+1
Szerintem erről plusz egyről beszélt, de már megoldottad!
És végre ami nekem eddig nagyon hiányzott, de Chrome-on így működött már régóta, hogy a HUP logót nem leget elmozgatni a helyéről! :)
Mennyit szívtam vele, hogy egy véletlen kattintással áttettem a jobb oldali oszlop aljára. :)
Köszi!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Köszi a fejlesztést :)

Microsoft Edge supports a new HTML, JavaScript and CSS based extension model. This new model is Chrome-compatible which means that existing Chrome extension developers will be able to migrate their extensions to Microsoft Edge with minimal changes.

https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/platform/documenta…

Ez alapján akár már most is de kipróbálni nem tudom. :)
--
HUP Firefox extension

Ez a diff a manifest.json-ra:


1a2
>    "author": "hupper@ajnasz.hu",
8c9,10
<       "scripts": [ "lib/bundle.js" ]
---
>       "scripts": [ "lib/bundle.js" ],
>       "persistent": true
23d24
<    "key": "MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQDPnUMpQYN3c6TLPUde1g55f8oplCUYo15twFXDZ0m4bPH2zmTjvTH2Ylh0amwZwERzITaoMTqWv7Npg7Hy3TLPw9y43YUCDYNIA7OPFZJSKBAjZ6T0Yqq1Ptr3y/69LzlaKP9o+t024xx/GkBG5Jvfk6aGNLyt10ZjoU2bcTgsVwIDAQAB",

Tippre azért nem működik, mert más a Javascript névtere a Chrome-nak és az Edge-nek.
Ennek kiküszöbölésére egyik módszer, hogy minden .js-be beteszed ezt:


if (typeof msBrowser !== 'undefined') {
  chrome = msBrowser;
}
else if (typeof browser != 'undefined')
{
  chrome = browser;
}

Debuggerrel megnézve viszont látszik egy _generated_background_page.html, ami alatt van két "Unknown script code", viszont ezekből hiányzik a fenti snippet (hiába tettem be minden .js legelejére).

Üdv,
Marci

Windows 10 allat Chrome 54.0.2840.99 m (64-bit) esetén

A csomag érvénytelen. Részletek: "A(z) 'icons/16.png' bővítményikon betöltése nem sikerült.".

Ez nagyon jó, meg köszi, de a kiemelt felhasználókat hogyan tudom visszakapni? Évek óta jelölgettem színekkel, hogy ki hülye, meg ki nem az, és most elment a levesbe az egész? Vagy nyerjem vissza egy konfig mentésből?

Féltroll mód: Itt az ideje új listát írnod :) Magamon tapasztalom, hogy az ember fejlődik menet közben, néhány régi hozzászólásomon én is pironkodok. Én spec ritkán szoktam elolvasni ki írja az adott hozzászólást, mert a tartalma érdekesebb, és csak azért, mert X vagy Y írja nem lesz kevésbé valid ugyanaz :)

Csak minősített hülyékre jelöltem be, hogy hülyék, ezek már nem fognak továbbfejlődni. A hozzászólásaik nem adnak hozzá egy beszélgetéshez, engem pedig elszomorítanak, ezért inkább nem olvasom őket.

A másik oldala érdekesebb és hasznosabb. Egy 50-100 hozzászólásos thread-et nincs mindig időm tételesen végigolvasni, de ha valaki egyszer annyira okos dolgot mondott, hogy megjelöltem, annak mindig elolvasom a hozzászólásait (kb. 20 ember), ezek nem szoktak csalódást okozni, nem hülyülnek meg közben :D

:( Na jó, akkor megyek és előveszek egy mentést...

Még egy dolog eszembe jutott. Ha jól emlékszem, akkor a főoldalon a fórum résznél ha ráálltál az egyik sorra, akkor az valahogy kiemelte. Vagy rosszul emlékszem, és behaluztam? =)

Android-on nem látom a beállításokat :(

nagyon király
köszi

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Köszi, most már működik Chrome/Chromiumon is!
De! Egy dolgot nem értek: miért angolul van minden a beállításokban? hiszen ez egy magyar nyelvű oldalhoz készült... azért valahogy mélyen a szemébe néznék annak a (magyar anyanyelvű) idiótának, aki a "new" felirat több információt hordoz, mint az "új"...

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

Arra tisztán emlékszem, hogy az új azért lett [new]-ra cserélve, mert jobban kereshető, így könnyebb az új hozzászólások között ugrálni. Ősi funkció, talán már az első verzióban is benne volt és egy userscriptből lett átemelve (azt hiszem).
A beállítós szövegeket is átírom majd magyarra, csináltam róla ticketet is https://github.com/Ajnasz/hupper/issues/11 őrült angol (szerű?) ticket címmel, hogy konzisztensen össze-vissza legyen minden. :)

--
HUP Firefox extension

Hol/hogy tudjuk támogatni a feljesztésed?

Nem tudom egyáltalán megoldható-e, de jó lenne, ha:
- A Mozilla-Sync a Hupper beállításokat is szinkronizálná! :)
- Nem tudom a Google Chrome-nál megtörténik-e a fiókon keresztül a szinkronizálás, mert azt csak néha használom, de ha nem akkor ott is.

Ha nem megoldható, akkor a Hupper beállítások mentése és visszatöltése is megoldás lehetne.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nem tudom mire gondolsz, de a Firefoxban is létre lehet hozni egy felhasználói fiókot, amin keresztül a különböző gépekre telepített Firefoxok beállításait, jelszavakat, könyvjelzőket, sőt még a telepített kiterjesztéseket is szinkronizálni lehet.
https://accounts.firefox.com/legal/terms
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

feature request / regression:

trollok kezelését légyszi lehessen úgy is beállítani , hogy nem kiszűri őket, hanem eltérő színnel kiemeli (a régi változatnál volt ilyen lehetőség)

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

OK látom már.
Akkor csak azt szeretném kérni, hogy a régi változatban a trollok vöröses színárnyalatának az RGB kódja legyen meg mondjuk "username3"-nak előre beállítva.
A hozzászólás szélesítése nagyon jól jön. Köszi.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Most ha nekem fennvolt a Hupper extension akkor azt le kell venni es ujra hozzaadni?

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Tudsz segíteni, hogy Edge-en is menjen? A fentiekben leírtam, meddig jutottam. Jó lenne, ha menne :)

Üdv,
Marci

A kommentek fejlécébe bele kéne írni, hogy az adott user hány kommenttel szerepel a hupmeme-ben.

Van itt egy ilyen hiba, bocsi hogy nem rendes issue-t gyártok :)

http://i.imgur.com/1p5nZfe.png

Amint látható, az előző, következő linkek nem férnek el a helyükön, új sorba törnek, rálógnak a szövegblokkra, ami a nav linkek lebegtetése miatt nem tölti ki ezután a teret, egy clearfix szerintem megoldaná.

A régi verziónál, az elrejtett hozzászólásokra is ráugrott az "Első olvasatlan hozzászólás".
Most sajnos nem.
Ezzel az a gond, hogy ha valaki +1, -1-ez egy hozzászólást, akkor látom kint, hogy módosult a cikk, de fogalmam sincs, hogy mi módosult (hova került pl. +1, -1).

Ez a mostani HOVD szavazásnál különösen fájó.
Volna rá lehetőség, hogy ez a funkció visszakerüljön?
(Természetesen az Előző, Következő-nél is rá kellene ezekre az új hozzászólásokra ugrania)

A rejtett hozzászólás olykor-olykor mégse legyen rejtett? :)

;) Pontosan! Ahogy korábban is működött. Ha csak egy rejtett hozzászólás van, akkor is jöjjön fel az első olvasatlan link, ugorjon rá. A következő / előző hasonlóan ugorjon rá a rejtett hozzászólásokra.
Tehát legyenek rejtettek, de az ugrásoknál legyenek figyelembe véve és ugorjon is rá, olyankor természetesen elő kell, hogy tűnjön.

Az is lehet egy megoldás, hogy a szülőre ugrik és valahogy meg lehetne nézni az alatta levő rejtetteket.

Az még egyszerűbb megoldás, hogy az új bejegyzések [new] nem rejtettek. Egyszer látom, de soha többet. Ilyenkor működne minden rendesen.

Lehetne, hogy a szöveg a doboz teljes szélességében legyen mutatva, és ne így

A javítások utáni frissítés hogyan zajlik? Automatikusan? Nem látok sehol külön frissítés lehetőséget...

Én mikulást kérek minden oldalra! :)
--
"Sose a gép a hülye."

Ha valamelyik hozzászólásnál nincs lezárva egy tag (pl. <strong>), ami mostanában elég sűrűn megesik :), akkor az az alatti hozzászólásokra nem jön fel az első "Első olvasatlan hozzászólás" link és a beállított [new] feliratok helyett is az alapértelmezett új felirat jön.

Ezzel nem nagyon tudok, de főleg nem akarok kezdeni semmit. Kitalálni azt, hogy éppen melyik hozzászólásnál ki mit akart, nem egy hálás feladat. Képzeld el, hogy van 18 engedélyezett HTML tag, azoknak végtelen számú kombinációja. Szomorú, de ezt nem vállalom. :)

--
HUP Firefox extension

Ha ez bonyolult, akkor persze, érthető.

Azt gondoltam, hogy pont az lehet a baj, hogy olyan HTML tag-eket is figyelembe vesz, amiket felesleges. Azt gondoltam, hogy elégséges egyedül a div-ket figyelni, mert a comment és a content is ebben van és az teljesen érdektelen, hogy abban milyen más tag-ek vannak és azok le vannak-e zárva vagy nincsenek, elég számolgatni a div nyitásokat, zárásokat.

Ha nem így van és nagy munka, akkor természetes, hogy nem akarsz, nem lehet, sok időt belefektetni.

A program egy fát építene a DOM elemekből, ilyen esetben viszont nem találja meg válaszokat.
Ezekben az esetekben azért problémás, mert alapból egy hozzászólás alá tartozó válaszokat úgy lehet megtalálni, hogy fogod a hozzászólás node-ját var comment = document.querySelector('#comment-2047729').nextElementSibling, annak következő szomszédja tartalmazza a válaszokat var answersContainer = comment.nextElementSibling.
Viszont ha elromlik a markup, akkor ez a container elcsúszik, jelen esetben a strong elem alá, amit ki lehetne nyerni pl var next = comment.nextElementSibling; var answerContainer = next.classList.contains('indented') ? next : next.querySelector('.indented') módon és valószínűleg itt még nincs is vége a lehetséges hibáknak.
Egyelőre nem tudom, hogy mennyire stabil megoldás, hogy általában jobb vagy rosszabb eredményt hozna, mindenesetre szeretném elkerülni a hasonló hackeket.

--
HUP Firefox extension

Masnak is van gondja par napja a Hupper kiegeszitessel?
Ujabban nem cserelodik le az "új" szoveg "[new]"-ra, valamint nincsenek "elozo" illetve "kovetkezo" linkek.

Sic Transit Gloria Mundi

Igen, nálam is tegnap óta (vagyis lefrissült).
Vivaldi (Chrome) alatt.

A fenti funkciók hiányát vettem csak észre én is (bár ezeket használom leginkább). :)

Ill. "Hupper" doboz megjelenik, alatta a "Rejtett dobozok" pont is, de az első új hozzászólásra mutató link nem (ahogy az előző/következő linkek sem).
Jelenleg 2.1.4-es verziót ír.

Haló!

Elvileg javítottam a hibát, 2.1.6 verzióval jónak kell lennie.

Ezen felül kérek szépen mindenkit, ha van rá mód, akkor valamilyen módon próbáljatok meg engem is bevonni a társalgásba, ha hibát találtok :). Ennek a legjobb módja, ha felvesztek egy ticketet. Sokkal nagyobb az esélye, hogy észreveszem, hiszen onnan kapok e-mailt is. Köszönöm!
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Firefox ESR 45.6.0 (CentOS), frissen felrakott Hupper, az "about:addons"-ban ott van, de csak Letiltás/Eltávolítás, a "Beállítások" hiányzik - pedig igény az volna rá :-)

Sajnos túl régi a Firefox, 48-as verzióba került be az API.
https://blog.mozilla.org/addons/2016/04/29/webextensions-in-firefox-48/

The options v2 API is now supported so that developers can implement an options UI for their users.

--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Én kérnék egy checkboxot, hogy "Java/animgifmikulást minden oldalra", ha megoldható. :)
--
"Sose a gép a hülye."