A litván rendőrség LibreOfficera váltott

 ( trey | 2016. augusztus 15., hétfő - 13:11 )

A szabad és nyílt forrású irodai programcsomagot több mint 8000 munkaállomásra telepítették fel a litván rendőrségnél. A váltás fő mozgatórugója a spórolás volt, erősítette meg a hatóság az Európai Bizottság Open Source Observatory (OSOR) közösségének. A váltással 1 millió eurót takarít meg a litván rendőrség. Az átállás befejeztét június 30-án jelentették be.

A litván rendőrség most Ubuntu Linuxszal folytatja pilotprogramját. Az egyik, nagyjából 50 munkaállomást számláló egységet átállították Ubuntura. Ott az év végéig biztosan maradni fog az Ubuntu.

További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezek a kis balti államok nagyon rákapcsoltak. Le a kalappal előttük.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Lehet, hogy igazad van, de azért talán nem véletlen, hogy pont a rendőrségnél lépték meg ezt a dolgot. A parancsuralmi rendszer miatt bizonyára itt várható a legkevesebb hümmögés, ha valami nem úgy sül el, ahogy tervezték.
---
Science for fun...

Van benne valami, azt, azzal és úgy ahogy a parancsban áll, persze ha van rá hajlandóság.

"Once staff members realised the huge amounts of money we saved, they became open to change, and quickly adapted to using the LibreOffice word processor, spreadsheet, presentation application, its mathematics tool and database solution”, the statement quotes General Malaškevičius as saying."

A gumibot nagy úr :D

--
trey @ gépház

Hát ez aztán duma a javából :-D

Meg talán kevesebb a picsogás is. Nem túl rég volt, hogy egy enyhén hisztis, szegről-végről rokonnak mutattam meg, hogy az általa használt funkciók (kb. öt, plusz az open/save) PONTOSAN ugyanúgy működnek LO alatt mint MSofisz alatt (szóval nem kifogás, hogy nem ért hozzá), illetve a levélben megkapott, valami csoda .docx PONTOSAN ugyanúgy esett szét O2103 alatt mint LO alatt.

Nomeg ha kézben vannak tartva a sablonok, akkor helyből már egy rakat idiótaság (pl. szóközzel igazított aláírásvonal és -szöveg) kiszűrhető.

Hát itthon is a BM-ben folyik az ilyen irányú teszt :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én felesleges pénzköltésnek nevezném :P (a saját tábláikat is xlsx-be küldik, biztos nem olvasták a kormányrendeletet :))

Pont erről szól a teszt, hogy mennyire triviális lenne (nem az) átállni - mondjuk volt (van?) vita arról, hogy kell-e OOXML-ről ODF-re váltani.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én drukkolok, mert amíg fentről küldik és kérik a szemetet (OOXML with Macros/VBA) lenn baromi nehéz váltani. (legalább azokat cserélnék ODS-re amivel az alsóbb szinteket adatszolgáltatásra kötelezik)
De a valóság az, hogy már a második kormányrendelet (az első tán 2011-es) ebben a témában amire sem történik igazából semmi.

Dehogynem történt. A NISZ a fennhatósága alá tartozó gépekre (opcionális használatra) telepített LO-t :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Az a 4.1.4 ami szétvágja az xlsx nyílt formátumot, hogy az Excel képtelen megnyitni meg utána?
(és ennek ellenére simán jön még nemtudjukmegnyitni válasz, pedig ha két Office is van, az ember azt hinné az egyiken csak sikerül :D)

Én is raknék opcionálisan mindenhova MS Officet ha valaki adna rá lét. :)

Akkor tényleg van fejlődés (tavaly tuti 4.3.4.1 volt a divat) ;)
(kíváncsi vagyok a gépek hány százalékán lett elindítva legalább kétszer (csúnya zöld ikon (tm)) :))

Szorítok.

Őszintén remélem, hogy nem fog a bkv elektronikus jegyellenőrzés sorsára jutni, 20 mrd, 20 év és sehol semmi.

Weblap már van :D