KDE bug, amelynek a javítására 13 évet kellett várni

Címkék

Körülbelül 50 fejlesztő gyűlt össze az éves Randa Meetings keretében a svájci Alpokban. Christoph Cullmann, a Kate szövegszerkesztő karbantartója arról blogolt, hogy az idei összejövetel alatt egy 13 éves KDE bugot sikerült kijavítaniuk.

A blogbejegyzés itt olvasható.

Hozzászólások

s eljő a Linux Desktop éve! :) (megint, meg megint, és újra és újra.. Nostredamus hasonlat, annyi világvégét túléltünk már .. de mindig jön ) :)

szívesen használnék újból linuxot, ha végre minden program ami elérhető rá, 100% KDE-s lenne, de amíg az eklipsz gusztustalan túlkittel jön fel, meg a májerfokszik, chrome, és társai, addig inkább nem akarok hányingert kapni az okádék GTK-tól, szóval maradok makkosixen.

Köszönöm. :-)

Ha már sikerült feloldani a rejtélyt, lenne egy bizonyára buta kérdésem. Mi értelme van ennek a funkciónak, illetve miért jó alapértelmezésként bekapcsolni? Arra gondolok, hogy számomra az asztalfelület olyan, mint egy berendezett szoba. Tudom, mi hol van, és nem nagyon szoktam tologatni a bútorokat annak ellenére sem, hogy nincsenek a padlóhoz szögezve.

---
Science for fun...

Próbaképpen rágugliztam. Millió találat millió eltérő válasszal.

Egyesek szerint a Lock fukciónak nincs is köze a mozdíthatatlansághoz, mások a képernyő teljes zárolását és feloldását (akármi is ez) tartják helyes megoldásnak, megint mások az NVIDIA driverre gyanakszanak. És ez csak szemezgetés volt az első oldalról.

Lehet, hogy én mégis átlagos vagyok, te meg zseni? ;-)

---
Science for fun...

Jo lenne ha az aktualisakat kijavitgatnak mar valahogy!
Archlinux, utolso frissites utan mar el sem indul, csak gondolkodik (friss, szuz felhasznaloval is kiprobaltam mar), az SDDM meg nem tudja magat a kepernyore igazitani, emiatt a felhasznalo es jelszo mezok par tema eseten nem latszanak. Ez utobbit lecsereltem lightdm-re, igy legalabb az asszony XFCE-t meg tudja hasznalni.
Hamarosan, ha kijon az uj Elementary (jo lesz ez egy olyan oregecske gepre, amit 90%-ban bongeszesre hasznalnak), keresztet vetek ra. Sajnalom, hogy ez a vege, minden frissites utan remenykedtem, hogy valami javulni fog de nem tortent meg.
Mar nem is emlekszem mikor kezdtem el hasznalni a KDE-t, talan a 2-es verzio ota, de az 5-os szeriatol elment a kedvem.

Javitas: megneztem a regi kepernyokepeket, mar az 1-es szeriat is hasznaltam.

--
FeZo

Ezt hogy hoztad össze? Fél órája frissült nálam kb, se előtte, se a pár nappal korábban frissített verzióval nem volt para és most is innen arch/KDE alól írok zavartalanul.
Az SDDM nálam akkor csúszott szét egyszer, amikor témát variáltam, nem minden téma akart rendesen menni 1600x900-ban.

Kelloen sok bugot (1) javitottak ahhoz, hogy vegre ujrairhassak az egeszet az alapoktol KDE 6 neven:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szép helyet találtak maguknak.

--
robyboy

és erre még büszkék is lol... na ezért hagytam ott a kde-t.

--
GPLv3-as hozzászólás.