Nexus 5X és Nexus 6P áttekintés

LG Nexus 5X Huawei Nexus 6P

Az Ars Technica szemügyre vette a Nexus család legújabb okostelefonjait, nevezetesen az LG által gyártott, relatíve olcsó (379 dollártól), műanyag, 5,2 hüvelykes Nexus 5X-et, illetve a Huawei gyártósorairól kikerült prémium(abb) (499 dollártól), alumínium, 5,7 hüvelykes Nexus 6P-t.

A cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Na igen.

Egyrészt az a baj, hogy a nexusoktól nem ezt szoktuk meg. Olcsó volt ahhoz képest amilyen jó hardvert kaptál. Nem felső kategória, de teljesen jó annak aki jó telefont akar olcsón.

Ezek már nem olcsó, nem is jók annyira.

Másrészt az a 140e forint valójában sokkal több lesz mire ideér. Persze ez nem az ő hibájuk. De ettől még nem szivesen fizetnék rá ennyit szemben azzal, hogy korábbi nexusokra szívesen adtam ki az árukat.

Szerintem nem rosszak ezek a Nexusok sem csak már nem annyira kedvező árúak. Korábban az Android platformot népszerűsítette a Google és irányt mutatott a Nexusokkal a gyártóknak. Azokon a Nexusokon csak vékony profit volt. A hagyományos gyártók bénasága miatt és amiatt mert valóban jó mobilok voltak az előző Nexusok jó áron, népszerűbbek lettek mint aminek a Google szánta a Nexusokat.
Ma vastagabb profitot szed a Google a Nexusok után, és talán az is benne van, hogy nem akarja belső konkurenciával megrontani a gyártókkal ápolt jó viszonyát.
Viszont ma már olcsó nexus élményre ott vannak az Android One mobilok, magasabb kategóriában sem csak a Nexus az egyetlen rendszeresen frissített Android. Xiaomi, OnePlus vagy a jide RemixOS tabletek is folyamatos Android frissítéssel és jó minőségű eszközökkel nyújtanak nexus élményt a mai Nexusoknál kedvezőbb áron.

Ezért olcsó nexus élmény. Általában négy magos Cortex-A5 1GB ram társaságában, ami belépőszint. Szoftveres oldala viszont teljesen rendben van. Frissül rendszeresen és nem bloated a rendszer. Egy alsó-kategóriás Samsungnál jobb választás és kártyafüggetlenül 30 ezer alatt van az áruk.
Ezeknek a Nexusoknak az ár érték aránya már nem olyan jó mint korábbi Nexusoké. De így is sokkal jobb választás mindkét modell mint egy azonos árú SGS. Ki gondolta volna pár éve, hogy a Huawei lekörözi a Samsungot? Igaz Google segítséggel.

Sajnos nincs olcsóbb telefon a piacon... ja de.

Amúgy meg igen... nézd, az alapvetően elismerten nem olcsó ájfón már-már néptelefon, mert minden pujának az jár... ez kell a népeknek, nem a rendes kaja. Épp tegnap álldigálltam a az ABC-ben a hűtők előtt és töprengtem, hogy az ott lévő kb. 100 fajta felvágottnak nagyjából ugyanolyan íze van, akkor most melyiket válasszam a sok ipari hulladék közül?

Erre utaltam a videó linkelésével. Steve Ballmer pár éve nem volt képes felfogni azt, ami ma már átlagos. Sőt az 500 dolcsis mobil már nem számít drágának sem. Valahol itt kezdődött a Microsoft lejtmenete, aminek következményeként ma már nincs domináns pozícióban.

Valaki majdcsak előáll egy (természetesen) Raspberry Pi alapú hússütővel, amit iPhoneról és Androidról lehet vezérelni és eredeti nyers húsból készít egészséges kaját az eHealth trendbe illeszkedve. :)

Jók a Huawei telefonok, de ez a kategória fél éve még csúcs lett volna, ma már csak felső-közép.

Vajh' a Android 6.0-ban megoldottak a Snapdragon 810 gyalazatos tulmelegedeset?