Engedménnyel előrendelhető a TubeCore Duo, a Raspberry Pi-t tartalmazó, csöves előerősítős, moduláris hangszóró / médiacenter

Címkék

TubeCore Duo

Még tavaly ősszel indult közösségi finanszírozási kampány TubeCore Duo névvel, amelynek a célja egy kompakt, csöves, Bluetooth hangszóró létrehozása. Az feltűnő, oldschool, variálható kinézetű TubeCore Duo belsejében helyet kapott egy Raspberry Pi is. A WiFi-képes készülék XBMC-t futtat, így képes zene, illetve HD videó streamelésre is.

A projekt finanszírozására indított Kickstarter kampány sikeresen zárult. Az elsődleges célként kitűzött 20 ezer dolláros összeget magasan felülmúlva, 136 640 dolláron zárt.

A készülék lassan kezd valósággá válni. A weboldalán már egy ideje folyik az előrendelés. Az alapkészüléken felül az ínyencek feláras opcióként az alap csöveket nagyobb tudású, ritkább csövekre upgradelhetik.

A Duo Intelligent Home Audio System ára kissé borsos, 649 dollárnál indul. Most előrendelésben 170 dollárral olcsóbban, 479 dollárért is hozzá lehet jutni.

A Duo kampányoldala itt, a weboldala itt.

Lazán kapcsolódik:

Retro:

Hozzászólások

aranyozott bluetooth dongle jar hozza?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Kb. 285 vásárló máig nem tudja, hogy a végfoknak kell csövesnek lennie hogy szépen szóljon a cucc. ;)

Amúgy azok a csövek a shopban egymáshoz viszonyítva nem nagyobb tudásúak, ugyanaz a típus csak a gyártó más. Ha igazán ritkább és nagyobb tudású csöveket akarnak árulni, akkor inkább áruljanak E82CC, E802CC-t a mezei csövek helyett. Ipari csövek akár 10000 óráig is bírják.

Amúgy az ötlet jó, de sokkal többet is ki lehetne hozni belőle szerintem.

Valószínűleg nem az audio élmény végletekig kimaxolása miatt lett csöves, mert azt amúgy is agyonvágja az, hogy vezetéknélküli. Szerintem ez egy retro kinézetű cucc akar lenni, ami jól illik bizonyos miliőbe, ugyanakkor vele nem kell lemondani a tudomány mai vívmányairól sem.

Ha a kinézet másodlagos lenne, akkor a csövek a doboz belsejében is helyet kaphattak volna. Az viszont látszik, hogy ügyeltek a kinézet részleteire.

A cuccot kompaktsága miatt viszonylag kisebb, geek vénájú (jó értelmeben) sznobok által lakott lakásokba tudom elképzelni, akiknek fontos a megjelenés, a technikai oldalon hajlandóak kompromisszumokat kötni például azért, hogy ne kelljen a lakást telecibálni kábelekkel.

--
trey @ gépház

Őőőő... a DAC gondolom a benne levő RPI vagy UDOO DAC-a, legalábbis külső digitális forrást nem tud fogadni, szóval minek lenne benne másik, meg oda van írva, hogy "...an onboard computer with a 24-Bit DAC that enables you to stream rich, uncompressed audio..." <- és ez az RPI-re / UDOO -ra vonatkozik.

Fentebb már megírták az okokat. Onnan hogy Bluetooth, nincs értelme a csöves erősítőnek. Vagy legalábbis nem több, mint analóg lemezt "D" osztályú erősítővel hallgatni.
De az igazi parasztvakítás az a drágább csövek árusítása, ami azt a tévképzetet keltheti a vásárlókban, hogy számít a cső típusa. Ami Bluetoothról hallgatva nem túl valószínű.
Ilyen Bluetooth kapcsolattal ellátott eszközt jóval olcsóbban is lehet vásárolni. Igaz nem csöves, de a célnak megfelelhet.
Bár engem igazán nem tud érdekelni, hogy mások milyen értelmetlen baromságra költik a pénzüket...

Jó, de sehol se láttam, hogy a többi bemenetet meg a wifit meg mindent ki kell önteni epoxival, és csakis kizárólag BT-on keresztül lehet hallgatni.

Jobban megérteném ha a "class a preamp" szúrná a népek szemét, vagy a félkilós trafó hiánya, vagy a széles sávú hangsugárzó, vagy hasonlók.

A csöveket nem tudom megítélni, azokhoz végképp nem értek, de gyanítom, hogy ha elég jó egy rendszer felbontása, akkor lehet hallani a különbséget.

Így jobban bele gondolva és magammal is vitázva: a helyén kell kezelni a cuccot. Nyilván egy vérmes audiofül zenerajongó, nem ezt foglya megvenni és nem ezen foglya elemezgetni az 1812 nyitányában (Csajkovszkij) az ágyúk hangját, meg a nagyszerű presense -t. De az a hypster (már ha így kell írni) aki adományozott a kampányban tuti meg fogja venni, mert legalább annyira nem ért ahhoz, hogy mely technikai paraméterektől lesz jó egy audiórendszer, mint én. Sőt a haverjai is meg foglyák venni, mert a "csöves erősítő az tuti HIGH-END", és attól lesz csak igazán tökéletes a hangzás!

Nem akarom én ezzel a csővek hangzásbéli tulajdonságait kissebbíteni, hiszen egy Audi Note ONGAKU, vagy egy Mark Levinson No 432 közül én is nehezen választanék. De csak egy paramétertől nem lesz egy hangrendszer tökéletes, vagy tökéletlen.

De azért egy kicsit csak "fikázok":
- A hangszórók bázis távolsága...? (ez a cucc monó, a hangszórók távolsága miatt, itt nem lesz széles színpad az tuti, persze kinek kell)
- A hangszórók menyire széles sávúak...? (ja persze tudom 20Hz - 20kHz átvisz persze faszom, de hát jelleggörbe...)
- Ez tuti High-End (bármi is legyen az), mert csöves erősítő van benne...! (igen két szegény trióda az előfokban, nyilván többet árt mint használ, de vegyél drágább csövet és még highabb és még endebb lesz)
- Na ez egyetlen jó pont, hogy lehet rajta webrádiót hallgatni, ami azért fasza, mert oda biggyesztem a mikró tetejére és nem maradok le a "Ki nyer ma?" déli adásáról, pedig nem halladszik be a konyhába a nappaliból a Hi-Fi.

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Kissé furán, de felsoroltál mindent. Igen, megveszi az, aki csöves cuccot szeretne, és csak azért szeretne csöves cuccot, mert hogy csöves. Igen, az is megveszi, akinek tetszik, akár mert lakásdísznek se utolsó, és/vagy nincs helye még polchangszóróknak se. és/vagy nem akar mókolni vele (pláne hogy az vagy jobban szól, vagy nem, de az biztos). Igen, annak is jó, aki netrádiót akar hallgatni, esetleg a telefonjáról átlökni rá valamit, vagy hasonlók.

A hangszóró görbéje fent van a weboldalon, nincs benne nagy csoda, 100Hz (ha jól emlékszem) alatt muhaha, és ezt vagy kompenzálja valamennyire a doboz és/vagy elektronika, vagy nem.

Igazság szerint én itt látok egy hiányosságot, hogy lehetne hozzá gyártani egy szintén pofás mélynyomót. Mintha rémlene is, hogy volt valami hasonló, kompakt rendszer.

Ha azt mondjuk nem venném figyelembe, hogy ez még csak terv, k drága, és magyarországra behozatni is macerás... Nekem nagyon tetszik.

A csövekhez nem ragaszkodom, a fa láda tetszik, a bt, wifi, lan streem fogadás fícsör is igen jól jönne :)

Érdekelne, hogy létezik-e a fenti fícsöröket kínáló, mo-n megvásárolható cucc??

--
zrubi.hu

A LED-del megvilágított csövek odabasznak. Szerintem készül majd valami app, ami a zene ütemére villogtatja, így meglesz a kínai villogós ledes cucc feeling is. :)

:)