Újabb 1 milliárdos ígéret az IBM-től a Linuxszal kapcsolatban

Címkék

Az WSJ szerint az IBM azt szeretné, ha a Linux egyre nagyobb mértékben lenne jelen Power szerverein. Éppen ezért a vállalat az elkövetkező négy-öt évben 1 milliárd dollárt költene arra, hogy a Linux és a vele kapcsolatos nyílt forrású technológiák még inkább utat találjanak e rendszereire. Nem ez az első, hogy az IBM 1 milliárdos vállalást tesz a Linuxszal kapcsolatban. 2000 végét írtuk, amikor a cég bejelentette, hogy 2001-ben 1 milliárd dollárt költ a Linuxra. A tervek szerint az IBM az újabb egy milliárdos invesztálást hivatalosan a jelenleg zajló (szeptember 16-18.) LinuxCon 2013 rendezvény ideje alatt jelenti be.

A részletek itt.

Hozzászólások

OK, ma jó napom van, legyen hát neked igazad. :-)

Ezennel kijelentem, hogy a Linux az egy nagy ipar, aminek az alaptevékenysége a sírásás (lásd alább freeoli hozzászólását). E tekintetben rokonszakma a bányászattal, ahol szintén gyakoriak az olyan hobbivájárok, akik aranyrögöket ásnak el a tárnákban.

A Linux nevű ipart Linus Torvalds hozta létre azzal a kifejezett céllal, hogy sírba tegye mindazokat az informatikai vállalkozásokat, amelyek pénzt kérnek a termékeikért (Microsoft, IBM, Intel).

Mivel azonban a halállista egy bizonyos Red Hat nevű, szintén kegyeleti szolgáltatásokat nyújtó cégnek köszönhetően kiszivárgott, a rajta szereplők közül sokan inkább behódoltak Don Torvaldsnak, csak hogy elkerülhessék a szomorú véget.

A legkarakánabb magatartást mindeddig a Microsoft nevű hullajelölt tanúsította.

---
Science for fun...

Ha jól látom, új vagy errefelé (7 hét, 20 óra), így kérlek engedj meg nekem egy afféle atyáskodó megjegyzést.

Veled ellentétben sok érdekeset láttam már itt a HUP-on, de bizony mondom néked, egészen ritka az olyan eset, amikor valaki már a nicknevével is ennyire a komolyság látszatát képes kelteni. :-)

---
Science for fun...

Igen, de ha jól emlékszem rád, mi általában véve se szoktunk egy hullámhosszon lenni, szóval ebben semmi meglepő nincs. Másrészt meg Radikális Lajosnak se a velem kapcsolatos értékeléséről mondtam véleményt, csupán a nickjéről, amelynek hatására nem sok híja volt, hogy a reggeli teámat a billentyűzetbe köpjem. Szóval hogy úgy mondjam, már megint nem sikerült szinkronban kerülnünk, de semmi gond. :-)

---
Science for fun...

Nagyon helyes. Az intel sírját erősen ássák. Arm amd server, openpower, licencelhető power8 magok. Hejj, már csak az árat kéne nagyon megvágni az openpower rendszereken :D

Na, az IBM is látja a Linux végét, egyre kevesebbet mer csak rákölteni...

"Újabb 1 milliárdos ígéret az IBM-től a Linuxszal kapcsolatban
Az WSJ szerint az IBM azt szeretné, ha a Linux egyre nagyobb mértékben lenne jelen Power szerverein."

Tehát az első 1 milliárd nem hozott eredményt? :)