CREATE - OUYA játékfejlesztői verseny indul hétfőtől

Címkék

Megünneplendő az OUYA (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) Developer Console kiadását, az OUYA és a Kill Screen egy pénzdíjas online versenyt írt ki OUYA játékok fejlesztésére.

A CREATE nevű 10 napos (2013. január 14-23.) versenyhez egy 45 ezer dolláros díjalap társul. A játszható játékprototípusokat január 14-től lehet beküldeni. A játékokat akár hagyományos számítógépen, vagy Android tableten is lehet fejleszteni, nem feltétlenül szükséges, hogy a fejlesztő rendelkezzen OUYA fejlesztői konzollal, hiszen annak a kiszállítását még csak nemrég kezdték meg. A fejlesztéshez szükséges erőforrások (pl. az OUYA Development Kit) megtalálhatók a devs.ouya.tv/developers weboldalon.

A szervezők nem követelik meg, hogy a versenybe nevezett játékok teljesen készen legyenek, de már játszhatónak kell lenniük. Az elbírálást egy 8 főből álló zsűri végzi majd. A fődíj 20 ezer dollár. A győzteseket február 18-án jelentik be.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Fontos, hogy OUYA előrendeléssel kell rendelkezni, csak akkor indulhatsz!

"You'll need to show that you pre-ordered an OUYA or backed OUYA's Kickstarter (this is to prevent spam entries, without us having to charge an entry fee). We want winners to have the genuine intent to bring their game to OUYA."

Ha esetleg valaki Unity-t használ, akkor talál a blogomon egy bejegyzést az OUYA-ról ebben a témakörben:
http://artexgames.tumblr.com

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ez a magasba tartott kezek poszter olyan, mint valami kommunista plakát...

Tévedsz.

Mint ideológia, már alapvetésében is erőszakos: Marx a "kizsákmányoló" tőkések "munkásosztály" általi fegyveres megdöntéséről ír, és a világtörténelmet is "osztályharcok" sorozataként látja.
A kommunizmus ugyanolyan szélsőséges ideológia, mint a nácizmus, a különbség "csak" annyi, hogy a kommunizmus sokkal tovább tartott, több országot vont a befolyása alá, és sokkal több áldozatot szedett.

-> A kommunizmus fekete könyve

Arról nem is beszélve, hogy a létező (nemzetközi) szocializmus nem kevésbé volt fajgyűlölő, mint a létező nemzeti szocializmus (aka nácizmus).

Gondoljunk csak a módszeresen irtott ukránokra, a Szibériába telepített zsidókra, az elnyomott és időnként erőszakosan asszimilált kisebbségekre...

Hozz olyan Marx idézetet ami vállalhatatlan... Szerintem nehéz lesz.

Az osztály jelentése nagyjából érdek csoport. Az osztály harc az ellentétes érdekű csoportok akarat érvényesítése. Tény, hogy a tőkés osztály kizsákmányolta(ezt a fogalmat sem hiszem, hogy érted amúgy) a melóst(akkoriban 12-14 órákat melóztak és kemény éhezések voltak) és ma is ezt teszi. Bár sokkal kevésbé egyértelműek az érdekcsoport határok.

Egy igazságtalan helyzettel szembeni erőszak pedig mindig is elfogadott volt. Jelenleg is az. Ha te elveszed a munkám eredményét, akkor nehogy már én legyek a rossz ha ezt a helyzetet szeretném helyre állítani.

Szerintem egy iszonyat ócska hazugság, hogy a kommunizmusban mint eszmében lenne valami alapvetően rossz dolog. De írd le nyugodtan hogy ha szerinted van és hogy mi az.

akkor miért létezik rendőrség és katonaság? és mondjuk mi a véleményed 1848 ról vagy 1956ról?

meg most komolyan. ha nálam a hatalom, téged nyomorban tartalak, pont annyit kapsz, hogy éhen ne halj és dolgozhass nekem és nem akarok rajta változtatni, hiába jelzed, akkor mit teszel? az egész erőszak itt merül fel. ha az aktuális hatalom nem akar csatlakozni a dolgok helyreállításához.

"akkor miért létezik rendőrség és katonaság? és mondjuk mi a véleményed 1848 ról vagy 1956ról?"
Egeszen mas az amikor eleve eroszakkal tartanak nyomorban.

"téged nyomorban tartalak, pont annyit kapsz, hogy éhen ne halj és dolgozhass nekem és nem akarok rajta változtatni, hiába jelzed, akkor mit teszel?"
Keresek masik munkat. Ha nincs, akkor meg befogom a szamat es orulok, hogy nem halok ehen.

ok, ezen lehet nyilván vitázni és eddig minden amellett szól, hogy igazad van. de ez egy nagyon más dolog, mint gonosznak meg rossznak feltüntetni magát az eszmét. (amúgy ha úgy nézzük azért leginkább ennek a dolognak köszönhető, hogy valamiféle egyensúly közelibb helyzet jött létre a tőkések és munkások között. 8 órás munka nap, két szabad nap egy héten, gyermek munka megszűnése stb)

"Tény, hogy a tőkés osztály kizsákmányolta a melóst és ma is ezt teszi."
Csakhogy a melos azert melos, mert nem tudja/akarja ugyanazt a kockazatot vallalni mint a mocsok kizsakmanyolo tokes. Az eroszak meg pont azok szerint elfogadhato akik tul primitivek ahhoz, hogy mashogyan valtoztassanak a sorsukon.

Egeszen mas a ketto. A feketeknek nem voltak jogaik, es meg azutan sem tudtak ervenyesiteni oket, hogy mar elvileg leteztek. Ennek ellenere nem emlekszem ra, hogy a feketek mentek volna feher embert olni bosszubol. Azonban a melosnak is ugyanolyan jogai vannak mint a munkaltatojanak. Ha valoban ugy gondolja, hogy o tobbet tesz az eloallitott termekbe mint a munkaltatoja, akkor nyugodtan felmondhat es csinalhatja tovabb ahogy akarja.
A problema persze ott van, hogy altalaban azok erzik magukat kizsakmanyolva akik olyan dolgot csinalnak amire BARKI kepes lenne. Persze, szukseg van rajuk, hogy menjen a gyartas, de barmikor talalnanak a helyukre 100 masikat aki szivesen csinalna. Egyedul meg nem tudja csinalni, mert a gepeket, fejlesztest, stb.-t nem tudja megcsinalni vagy beszerezni. Hiaba o allitja elo a termeket, az o hozzaadott erteke minimalis es ez meglatszik a fizeteseben is.

de a melósnak nincs tulajdona. ezért jön be valamiféle a köztulajdon. hogy egy egyszerű példát válasszunk, egy olyan kiindulópontról ahol a földek egy kisebbség tulajdonában vannak, akkor elég nehéz egy melósnak mondjuk versenyezni a földművelésben. és vállalkozásokba fogni ezen a területen. másrészt meg manapság nyilván a tudás is sokkal inkább egy kulcs dolog, mint ami anno volt. és elbonyolítja a dolgot tovább. de szerintem ha van 4 ember és mindenki ugyanannyit melózik képességei szerint(és akkor most nem tőkéről van szó) és 1 vígan él és három nyomorog ott baj van. és lehet azt mondni, hogy hát hülye a másik három mert nem adott neki az anyja tulajdont és nem is járatta iskolába, de attól még ez bizonyos értelemben igazságtalan a szitu.

és ha van egy gyár, akkor ott mi olyan tevékenység folyik amit a munkások ne tudnának ellátni? hisz a tőkés viszonyok között is mindent ők látnak el. ha mondjuk az apple részvényeit a dolgozók között osztanák el, mennyivel teljesítene rosszabbul az apple?

DE az eredeti szál nem ez volt. hanem az, hogy az egész dolog célkitűzései jó szándékúak-e, olyanok amik nyugodtan vállalhatók e, szemben a náci elgondolással. és ha esetleg kimutatható lenne, hogy ezért meg ezért gáz is van vele. szerintem akkor is egy teljesen más kategória lenne a kettő. szerintem nem nagyon kell erőlködni, hogy az ember ezt lássa, függetlenül attól, hogy ezt egy életképes dolognak tartja e vagy sem.

"attól még ez bizonyos értelemben igazságtalan a szitu."
Nem, az az igazsagtalan ha elvesszuk attol akinek van, es azert van mert o vagy az "osei" megdolgoztak erte. Raadasul ezzel elvesziti a munka az erteket, mert nem erdemes tobbet, jobban, okosabban csinalni, mert a vegen csak elveszited.

"és ha van egy gyár, akkor ott mi olyan tevékenység folyik amit a munkások ne tudnának ellátni?"
pl. kifejleszteni azokat a termekeket amiket gyartanak, azokat az eszkozoket amikkel gyartjak, es mindezt ugy, hogy kozben gazdasagos is maradjon.

elég kegyetlen világképed van.

az ősei megdolgoztak érte meg gyakran egy igazságtalan szerzésre vezethető vissza. ha csak magyar országot megnézed a rendszerváltás pillanatában megfelelő ismeretségekkel rendelkezőkhöz került a közvagyon, privatizáció stb... az amerikaiak elvették az indiánok földjét. angliában az elkerítések stb stb.

de ha valaki igazságosan szerzi meg mondjuk a termőföldeket, akkor normális hogy a jövőben mindenki szopjon emiatt? mert övé a föld és nélküle a többiek nem képesek termelni?

de amúgy részemről lezártam a dolgot, mert nem erről akartam itt vitázni. ugyanilyen dolgot le lehetne folytatni valami konzervativizmus vs liberalizmus között is mégsem lenne egyik sem gonosz. az egész nem arról szól, hogy a kommunizmus a no1 ideológia, hanem csak, hogy alapjaiban nem egy rusnya jószág.

Marx elméletének a lényege és közvetlen célja a proletárdiktatúra elérése volt. Ezt a "proletáriátus" általi fegyveres hatalomátvételként képzelte el, mely során mindenkit megfosztanak a tulajdonától, aki nem "proletár". Az általa vágyott rendszer egy diktatúra, melyben a "proletariátus" uralkodik. Sajnos Oroszországban és Kínában meg is valósult.

Egy széles körben hintett balos téveszme egyébként, amit itt most te is képviselsz.

nyilvánvalóan fogalmad sincs...

ha csak megnézted volna a wikipediát akkor le van írva, hogy marx iszonyat keveset írt erről. ilyen leveleket, meg egy párt politika programjához írt jegyzeteket hivatkoznak. szóval ennyit arról, hogy mennyire lényegi része.

másrészt pedig ezekből az elszór megjegyzésekből is csak annyi derül ki, hogy ez valami átmeneti állapot lenne oda ahol már nincsenek osztályok. és valamiféle választott testületről van szó, ahol a rövid távról van szó és visszahívhatók(!). szóval a diktatúra itt nem pont azt jelenti, mint ahogy ma használjuk. a wikipédia a direkt demokráciához hasonlítja. és eleve mások meg ezt vitatták, hogy így lenne megvalósítható az átmenet. de a lényeg az, hogy ez egy átmenet nem a cél, mint ahogy írod. a cél valamiféle kizsákmányolás nélküli rendszer, ahol az egyének minél jobban kiteljesíthetik képességeiket. az állam elhalásáról beszél.

amúgy meg az egész kommunista elképzelés még csak nem is marxal indult, hanem jóval régebben és ezen beül is rengetek utópisztikus elképzeléssel.

az a gáz, hogy ilyen szavakra ugrasz rá, hogy harc, diktatúra és ezekkel uszítasz, mindenféle ismeretek nélkül. és nekem kín itt ezeket leírni, mert semmit újat nem tudok meg ebből, csak pazarolom az időmet, de ha senki nem teszi meg, akkor ez lesz a norma.

szerk:
még egy érdekes dolog, hogy valami olyan az általános kép marxról, hogy utálta a kapitalizmus. holott azt gondolta, hogy az eddig megalkotott legjobb rendszer. pont azért mert ez valósítja meg eddig legjobban az emberi képességek kibontakoztatását. csak éppen azt gondolta, hogy nem ez a sztori vége. próbálta szisztematikusan kimutatni, hogy mik a problémák a ezzel a rendszerrel, mik a benne előforduló igazságtalanságok valódi mély okai a felszíniken túl. (amúgy most a válság alatt az ős kapitalista soros györgy is marx tőkéjét olvasta)

idézet:

Karl Marx volt az egyik első modern antiszemita. ... Zsidókról írt munkájával segített megalapozni a “modern”, “korszerű” antiszemitizmus szókincsét, kódjait, toposzait. Fő antiszemita irományait 1844-ben publikálta a nem sok jóval kecsegtető “A zsidókérdéshez” címen. “Zsidókérdés” - ezt a kifejezést ... vezette be a modern politikai köznyelvbe. ... [Ő] vezette be az antiszemitizmusok hosszú történetében a modern társadalmi és gazdasági dimenziókat. ... Marx úgy vélte, hogy a zsidók “antiszociális természete” társadalmi és gazdasági eredetű. Rengeteget tett azért, hogy olyan új kifejezések, mint a “‘pénz-zsidó”, “pénzhatalom” és “zsidókérdés” gyökeret verjenek a modern, általa egyszerűen “tudományosnak” nevezett gondolkodásban. Később a zsidók e kollektív megbélyegzését terjesztette ki egy egész társadalmi csoportra, a teljes tulajdonos középosztályra (a burzsoáziára).

Marx antiszemitizmusa

Két dologra épített ,az emberi lustaságra és irigységre.

1. Vegyük el attól akinek van (mindegy, hogy ő güzült érte, de neki van, és ez igazságtalan, vegyük el és legyen közös (értsd a miénk))
2. Miért dolgozzunk és állítsunk elő valamit nagy nehézségek és fáradtság árán, ha el is vehetjük mástól

Ezért olyan népszerűek még ma is a tanai.
Rengeteg ember van aki csak azt látja, hogy ez vagy az mennyire jól keres, adóztassuk halálra. Csak nem nézi, hogy az illető mennyit dolgozott/tanult azért, hogy most jól keressen.

Ezt pedig Marx és kis haverjai bűne. Normává tették az emberi irigységet, s hatalomhoz juttatták az emberi butaságot...

Kicsit offtopic, de most kezdtem el olvasni a reformáció története című könyvet, pedig nem vagyok
vallásos, csak érdekel a történelem ilyetén szemlélése. Ebben volt egy olyan történet, hogy valamelyik
városban elkezdték ezt a hogyan adóztassuk rommá a gazdagokat című játékot, amikor aztán azok bemutattak, és szépen otthagyták a népeket, és elmentek máshova. Úgyhogy adóbevétel ugrott, munkahelyek ugrottak, lehetett gondolkodni, hogy mit qrtunk el. Ismerős valahonnan?

A II. világháború alatt a náci nem zsidók irtották a zsidókat. Aztán jött a háború vége, akkor meg a kommunista zsidók (és nem zsidók) irtották a (nem) zsidókat (is). Ugyanolyan gennyes, elmebeteg banda és ideológia mind a kettő. Nincs különbbség, csak a történelmet mindig a győztesek írják.

és egyáltalán, ha így nézzük és nem törődünk a elvi elképzelésekkel, akkor a világ összes ideológiája "gennyes" a kereszténységtől, a liberalizmuson, át a konzervativizmusig. és szerintem ez is azt mutatja, hogy nincs értelme az ilyen összemosásnak. azért mert a kereszténység nevében embereket öltek azért még nem lesz egyenlő a nácizmussal. egyszerűen nem ugyanaz, hogy valaki valamiféle általános szeretetre törekszik és aztán valami szervezet kezében ez csúnyán végződik vagy eleve az a célja, hogy vagyunk mi a kitüntetettek és a többiek alacsonyabb rendűek és akár lehet levágni őket, mint a birkákat, ha az tűnik hasznosnak a mi szemszögünkből.

idézet innen: Marx és Engels: A szent család (1845)

... proved that the task of abolishing the essence of Jewry is in truth the task of abolishing Jewry in civil society, abolishing the inhumanity of today's practice of life, the summit of whitch is the money system.

Marx/Engels and Racism

"Munkásököl vas ököl, konzolt fejleszt hogyha köll..."

és igen ez egy ismert munkásmozgalmi jelkép volt, mint a sarló-kalapács és az ötágú vörös csillag. Igaz ez nincs a tiltott önkényuralmi jelképek listáján...

Persze van aki ma is használja: http://www.aszabadsag.hu/cikkek/2009/44/okol.jpg

Ez a kép olyan, mintha valamilyen kommunista kiáltványhoz vagy ünnepséghez tartozna: "Mi, a munkásosztály..." :D