Megjelent a Samba 4.0!

Címkék

A Samba fejlesztői csapat nevében Jeremy Allison ma bejelentette, hogy elérhető a Samba 4.0 végleges kiadása. A bejelentés szerint a Samba 4.0 az első szabad szoftveres Active Directory-kompatibilis szerver. A 4.0-s verzió kiadása rendkívül fontos mérföldkő a projekt életében, hiszen a projekt 10 évet szánt arra, hogy létrehozza az AD protokollok első szabad szoftveres, kompatibilis implementációját.

A Samba 4.0 a következőket nyújtja: LDAP címtárszervert, Heimdal Kerberos autentikációs szervert, egy biztonságos dinamikus DNS szervert, és az AD-hez szükséges összes távoli eljáráshívás implementációját. A Samba 4.0 minden olyan szükséges szolgáltatást biztosít, amely ahhoz kell, hogy Active Directory-kompatibilis domain controller-ként funkcionáljon a Microsoft által jelenleg támogatott összes Windows kliens - beleértve a Windows 8-at is - számára. - áll a bejelentésben.

Hozzászólások

Szép. Remélhetően a sebességen is csiszoltak. :) Meg az a 0.2-0.3sec késleltetést is eltűntethetnék, reménykedem.

A bejelentés tegnapi, akkor most megy a nagy csomagkészítés mindenhol :)

Éjjen éjjen.

***a meg, mér' nem egy évvel előbb jött? Már állást váltottam!

frissítve? Mert a "régiben" nem ez volt. Én évente kb 2x összefutok a fejlesztőkkel. Azért volt itt félreértés, hogy mennyire dolgoztak közel a sambasokhoz :)

Maradjunk annyiban, hogy a SAMBA4 komoly helyre egy ideig nem lesz használható. Ott jó lesz, ahol egy admin van, neadj' Isten kettő. A delegation problémák egy részét már kijavították. Az ADUC MMC nem hallja össze magát, ha olyan domainhez csatlakozol, amiben nem vagy a domain admins csoport tagja. A service principal nevek már jól kerülnek be.
Ezen felül viszont adott OU alatt létrehozni egy új usert mmc-ből, khm. Delegált controllal. Azaz pl te, mint Vales felhasználó, ha hozzáadod a usert, az teljesen jól meg... próbáld meg a password opciók változtatásával, ha sima delegation controll-t állítasz be.
Aztán nem megy az objektumok védelme, OU-nál 2008-as AD domain szint óta úgy jön létre, hogy a törlés ellen védett. Próbáld meg kitörölni. Csak ne sok usert tegyél bele előtte... olyan, mintha a ds acl-eket nem jól írná be, vagy nem jól kényszerítené ki.
Viszont a GPO-k működnek :)