"Saját ízesítésű Ubuntut használ PC-in a Google"

 ( trey | 2012. augusztus 31., péntek - 15:17 )

Idézet:
"A Google-alkalmazottak egyébként maguk választhatják meg, hogy milyen rendszert használnak, mi illik a legjobban az általuk használt eszközökhöz. Ha nem tetszik a Gmail, használhatsz Pine-t. Senkire nem tukmáljuk rá az Ubuntut sem. De erősen ajánlott a Linux, mivel a Google összes fejlesztőeszköze Ubuntura készül" - mondta Bushnell a LinuxCon egyik kerekasztal-beszélgetésén. Az elérhető felületekre is kitért Bushnell, a Google az alkalmazottak számára megadja a választás lehetőségét. Így a Goobuntun használható Unity, GNOME, KDE, X-Windows, X-Terms is, nincs tehát alapértelmezett Goobuntu interfész.

A teljes cikk itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Persze ezt már jó ideje tudjuk, de sosem említettük. Az alábbi kb. 1 órás videóban májusban beszélt az illető a témáról:

Thomas Bushnell - Ubuntu at Google

--
trey @ gépház

Teljesen logikus, miert hasznalnak a versenytarsak termekeit, foleg, hogy az infrastrukturajuk egyebkent is Linuxra epul. Raadasul azokat a nyelveket (Python, Java, C, C++) , amik a Google-nel divatosak, kellemes Linux alatt hasznalni.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Apple? A Google confokon meglehetősen sok macbook látszik, szóval használják azt :)

Szóval ha jól értem a google nél minden fejlesztőeszköz ubuntura készül, ehhez képest pl a google drive hoz nincsen linuxos program ?

Fedora 16, Thinkpad x61s

Touché :D
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Mi ezzel a gond? Ez egy kapitalista ceg, ugy valasztjak az eszkozeiket es a termekeiket, ahogy azt jonak gondoljak. (Optimalis esetben.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Biztos vagyok benne, hogy nem egy helyen döntenek arról a cégen belül, hogy min fejlesszenek és hogy mely OS-eket támogassanak. Szarul néz ki, de a multiknál ez nem annyira furcsa.

--
trey @ gépház

hat ja. en fel evig pedaloztam, hogy ne csak AIX-re jelenjen meg az egyik uj cuccunk, nem erdekelt senkit (pedig vigan el tudom futtatni RHEL-en is, ha akarom).

Nyilván mert nem használnak GDrive-ot, csak pendrive-ot.
(Amúgy X-Windows nincs, mert egyes szám a neve, és hát az X-Terms se rossz. Gondolom a 20 évvel ezelőtti twm + 3 xterm + xclock desktpot értik alatta.)

Az Ubuntu One része az Ubuntu-nak :) 5GB-ig free. Még a Google alkalmazottaknak is :D

--
trey @ gépház

De a Goobuntu-nak nem, wikpedia szerint (http://en.wikipedia.org/wiki/Goobuntu). Szóval mégiscsak pendrive marad a GDrive helyett :)

Ez a GDrive - vagy mi - nem használható egyébként böngészőből (sose próbáltam)? Nem olyasmi, mint a Dropbox?

--
trey @ gépház

Hasznalhato bongeszobol is, de mondjuk LibreOffice-bol nem tudsz bongeszobe menteni.
----------------------
while (!sleep) sheep++;

Jó, de akkor a pendrive egy kicsit erős, nem? Értem, hogy vicc.

--
trey @ gépház

+1

És ráadásul működik is, amin -- megmondom őszintén, -- meglepődtem.

+1

----
Debian SID Xfce

Kérdés hogy használhatnak-e pendrive-ot. Szerintem nem mindenki. Mi van azzal, aki bizalmas információk - kódrészletek közelében van? Megadják neki a lehetőséget hogy simán pendrive-ra feltegye és hazavigye azokat?
Lásd: "Also many Ubuntu default apps like Ubuntu One are purged from systems as their work information can be sensitive and they also can't send core dumps." Forrás: http://www.ubuntuvibes.com/2012/05/how-google-developers-use-ubuntu.html

Ezt két féle képpen szokták megoldani:
a, aláíratnak vele egy titoktartási szerződést szankciókkal és megfelelő fizetéssel
b, mindenféle tiltásokat és ellenőrzéseket vezetnek be, amelyektől nem lehet dolgozni, de legalább befoltoztak néhány lyukat a szitán és örülnek a biztonsági sikernek

Ha dolgozol adatokkal, akkor azokat ki _tudod_ vinni. Akár fejben (következő x éves stratégia, algoritmus), akár nyomtatva (megbeszélés után firkapapír), akár kézzel vagy emailben leírva (kódolva), vagy a BYOD keretében saját eszközön. Egyszerűen nem tudod megakadályozni a jogi utat kivéve, hogy adatokat vigyenek ki a dolgozók.

Vannak cégek, ahol a kreatív és produktív munka számít, más cégeknél pedig az alkalmazottak akadályozása a megoldás. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Meg a picasa! :)
Illetve :(
--
zsebHUP-ot használok!

Lehet egyenesen NFS shareként használják ;>

-
Debian Squeeze

Na meg a Linuxra szánt picasa is csak egy vicc volt.

Semmi bajom nem lenne vele, ha továbbra is működne. De valahol a 3.8.x környékén eltörték, azóta (legalábbis mikor legutóbb néztem) nem lehet semmilyen hálózati műveletet csinálni vele...
--
zsebHUP-ot használok!

Picasa 3.9 (build: 135.9300) wine alá telepítve megy szépen Arch Linuxon. Igaz, hogy volt némi gányolás a lib32-openssl csomaggal, de Ubuntu alatt szerintem még az sem kell, elég az ie6 telepítése.

http://www.webupd8.org/2012/01/install-picasa-39-in-linux-and-fix.html
Anno ez volt a baj (ill. volt olyan is, hogy eleve crashelt, el sem indult), de az ott leírt fix nálam nem működött.
Na majd kipróbálom újabb builddel, bár nem hiszem, hogy a google bármit tett volna azért, hogy megjavuljon.
--
zsebHUP-ot használok!

Arch-on sem az IE6 hozta a megváltást, hanem a `lib32-openssl` csomag piszkálása. Bár ez valószínű, hogy inkább Arch specifikus, de talán megéri rákeresni "domo" megoldására itt: https://aur.archlinux.org/packages.php?ID=5362
Sok sikert mindenesetre :)

Tekintve a linux reszesedeset desktopon ez egyaltalan nem meglepo.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Ez nyilván ördögi kör. Speciel ha már annyi mindent használ a Gugli ami Linuxra épül, akkor pl. ezzel is adhatna vissza valamennyit.

A GDrive nem megbízható, ezért letiltották :)

Csak én olvastam Gobobuntut?

:)))

Hogy lehet az, hogy a google fejlesztőeszközei nem a cloudban futnak és nem webes felületük van? Akkor lehetne használni chrome os alól is. :p

Idézet:
Hogy lehet az, hogy a google fejlesztőeszközei nem a cloudban futnak

Mondjuk úgy, hogy mivel nincs kedvük from-scratch IDE-t írni, ezért több technológiájukhoz is eclipse plugint írtak, az meg desktop.
Meg mondjuk úgy, hogy bizonyos fejlesztőeszközöknek parancssori felület kell, hogy könnyű legyen integrálni (mondjuk build folyamatban).
Meg mondjuk úgy is, hogy a google-nél rengeteg nyelven fejlesztenek és nem írnak mindenhez saját eszközöket, és nem minden program webes.
Meg mondjuk úgy is, hogy a legtöbb fejlesztő falramászna egy klikkelgetős webes IDE-től (próbáld meg azt mondani egy idült c hackernek hogy ugrik a vi és mostantól webes felületen kell dolgoznia, valszeg kibaszna az ablakon kétszer).

made my day -.-

--
CyclonePHP

Azert webes feluleten is lehet egesz jo code editort osszehozni. Light Table pl kifejezetten szimpatikus. Mondjuk valo igaz, hogy Teljesen Atlagos C fejleszto sikitva menekulne tole.

--
|8]

próbáld meg azt mondani egy idült c hackernek hogy ugrik a vi és mostantól webes felületen kell dolgoznia, valszeg kibaszna az ablakon kétszer

A mellett, hogy ezen szetrohogtem magam, es alapjaiban egyet ertek vele, cirka 12 eves C fejlesztoi munkassagom alatt 1 azaz egy emberrel talalkoztam aki vi -t hasznalt. Volt ido amikor gondolkodtam rajta, hogy atterek, de azt az ~1 honapot mig megtanulom es megszokom inkabb hasznos munkara forditottam. Biztos nagyon produktiv vele az ember, de azert ma mar lehet letezni nelkule is.

Tul fiatal vagy, azert. Ha egy tizessel oregebb lennel, akkor talan ismernel 1 C fejelsztot, aki nem vi/emacsban fejleszt.
Csaba

Google OS where are u?


Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu

te a gyártosórral autózol, vagy veszel egy autót ami legördül róla?

--
xterm

orulunk hogy neked bejott az OS biznisz

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek