"Saját ízesítésű Ubuntut használ PC-in a Google"

Címkék

"A Google-alkalmazottak egyébként maguk választhatják meg, hogy milyen rendszert használnak, mi illik a legjobban az általuk használt eszközökhöz. Ha nem tetszik a Gmail, használhatsz Pine-t. Senkire nem tukmáljuk rá az Ubuntut sem. De erősen ajánlott a Linux, mivel a Google összes fejlesztőeszköze Ubuntura készül" - mondta Bushnell a LinuxCon egyik kerekasztal-beszélgetésén. Az elérhető felületekre is kitért Bushnell, a Google az alkalmazottak számára megadja a választás lehetőségét. Így a Goobuntun használható Unity, GNOME, KDE, X-Windows, X-Terms is, nincs tehát alapértelmezett Goobuntu interfész.

A teljes cikk itt.

Hozzászólások

Teljesen logikus, miert hasznalnak a versenytarsak termekeit, foleg, hogy az infrastrukturajuk egyebkent is Linuxra epul. Raadasul azokat a nyelveket (Python, Java, C, C++) , amik a Google-nel divatosak, kellemes Linux alatt hasznalni.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Szóval ha jól értem a google nél minden fejlesztőeszköz ubuntura készül, ehhez képest pl a google drive hoz nincsen linuxos program ?

Fedora 16, Thinkpad x61s

Kérdés hogy használhatnak-e pendrive-ot. Szerintem nem mindenki. Mi van azzal, aki bizalmas információk - kódrészletek közelében van? Megadják neki a lehetőséget hogy simán pendrive-ra feltegye és hazavigye azokat?
Lásd: "Also many Ubuntu default apps like Ubuntu One are purged from systems as their work information can be sensitive and they also can't send core dumps." Forrás: http://www.ubuntuvibes.com/2012/05/how-google-developers-use-ubuntu.html

Ezt két féle képpen szokták megoldani:
a, aláíratnak vele egy titoktartási szerződést szankciókkal és megfelelő fizetéssel
b, mindenféle tiltásokat és ellenőrzéseket vezetnek be, amelyektől nem lehet dolgozni, de legalább befoltoztak néhány lyukat a szitán és örülnek a biztonsági sikernek

Ha dolgozol adatokkal, akkor azokat ki _tudod_ vinni. Akár fejben (következő x éves stratégia, algoritmus), akár nyomtatva (megbeszélés után firkapapír), akár kézzel vagy emailben leírva (kódolva), vagy a BYOD keretében saját eszközön. Egyszerűen nem tudod megakadályozni a jogi utat kivéve, hogy adatokat vigyenek ki a dolgozók.

Vannak cégek, ahol a kreatív és produktív munka számít, más cégeknél pedig az alkalmazottak akadályozása a megoldás. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

http://www.webupd8.org/2012/01/install-picasa-39-in-linux-and-fix.html
Anno ez volt a baj (ill. volt olyan is, hogy eleve crashelt, el sem indult), de az ott leírt fix nálam nem működött.
Na majd kipróbálom újabb builddel, bár nem hiszem, hogy a google bármit tett volna azért, hogy megjavuljon.
--
zsebHUP-ot használok!

Hogy lehet az, hogy a google fejlesztőeszközei nem a cloudban futnak és nem webes felületük van? Akkor lehetne használni chrome os alól is. :p

Hogy lehet az, hogy a google fejlesztőeszközei nem a cloudban futnak

Mondjuk úgy, hogy mivel nincs kedvük from-scratch IDE-t írni, ezért több technológiájukhoz is eclipse plugint írtak, az meg desktop.
Meg mondjuk úgy, hogy bizonyos fejlesztőeszközöknek parancssori felület kell, hogy könnyű legyen integrálni (mondjuk build folyamatban).
Meg mondjuk úgy is, hogy a google-nél rengeteg nyelven fejlesztenek és nem írnak mindenhez saját eszközöket, és nem minden program webes.
Meg mondjuk úgy is, hogy a legtöbb fejlesztő falramászna egy klikkelgetős webes IDE-től (próbáld meg azt mondani egy idült c hackernek hogy ugrik a vi és mostantól webes felületen kell dolgoznia, valszeg kibaszna az ablakon kétszer).

made my day -.-

--
CyclonePHP

próbáld meg azt mondani egy idült c hackernek hogy ugrik a vi és mostantól webes felületen kell dolgoznia, valszeg kibaszna az ablakon kétszer

A mellett, hogy ezen szetrohogtem magam, es alapjaiban egyet ertek vele, cirka 12 eves C fejlesztoi munkassagom alatt 1 azaz egy emberrel talalkoztam aki vi -t hasznalt. Volt ido amikor gondolkodtam rajta, hogy atterek, de azt az ~1 honapot mig megtanulom es megszokom inkabb hasznos munkara forditottam. Biztos nagyon produktiv vele az ember, de azert ma mar lehet letezni nelkule is.

Google OS where are u?

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v12.0(beta)-t * blackpantheros.eu