GPU nap az MTA Wigner FK-ban

 ( trey | 2012. június 27., szerda - 13:52 )

Idézet:
Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre intézetünkben a GPU nap, amelynek célja a kutatók, diákok, oktatók közötti szakmai eszmecsere, valamint a témában érdekelt cégekkel való együttműködés szorosabbra fűzése. A résztvevők betekintést nyerhetnek a GPU-k segítéségvel vizsgált kutatási problémák rejtelmeibe, az informatikai élet hátterében meghúzódó, de nélkülözhetetlen megoldásokba, valamint azokba az oktatási, orvosi és más alkalmazott kutatási területkbe, amik a közeljövőben fognak profitálni a GPU-k teljesítményéből.

Idézet:
A terület továbbra sem veszített meredek fejlődési üteméből, amely az elmúlt években lehetővé tette számos sikeres fejlesztés és különböző algoritmusok több nagyságrenddel gyorsabb implementációját. Természetesen az igények mindig egy lépéssel előrébb járnak: bemutatjuk, hogy mely kutatások és alkalmazások támasztják a legnagyobb számítási elvárásokat a GPU-knak.

Az előadásokon való részvétel mindenki számára szabad és ingyenes, de a létszámfelmérés valamint az Intézetbe történő beléptetés céljából előzetes regisztrációt igényel.

Az esemény honlapja megtalálható itt. A program itt.