Eredménytelen volt a NetBSD igazgatótanácsának a BKL száműzésére való felhívása

Címkék

Szeptemberben volt szó arról, hogy a NetBSD vezetése szívesen látná, ha a NetBSD kernel hálózati alrendszerének teljesítménye tovább nőne többprocesszoros rendszereken, és ennek érdekében hajlandó lenne támogatni azokat a projekteket, amelyek ezen a területen dolgoznának. A vezetés projektterveket, problémaleírásokat, a problémák lehetséges megoldásait, teszteket, benchmark eredményeket, illetve költségbecslést várt, amelyben leírják a jelentkezők, hogy az általuk javasolt munka megvalósítása mennyi időt és pénzt emésztene fel. A határidő október 31 volt.

A projekt nemrég közölte, hogy november közepéig senki sem élt a lehetőséggel, így az igazgatótanács egyetlen jelentkezést sem kapott.

Az igazgatótanács nevében Julio Merino bejelentette, hogy nem állnak el a tervüktől, továbbra is céljuk a BKL-mentes hálózati kód. Hogy a projektben való részvételt könnyítsék, több kisebb projektre darabolják fel az egyébként nagy feladatot. Ezekre a részprojektekre várnak jelentkezőket a jövőben. A részfeladatok változatosak lesznek. Lesznek olyanok, amelyek a célja új adatstruktúrák hozzáadása a kernelhez, de lesznek refaktorálás feladatok stb.

A projektben való részvételi lehetőségekről az SMP Networking oldalon lehet részleteket találni.

Hozzászólások

a legtobb ember szerint tul nagy falatt lett volna egyben a projekt. igy felbontva mar erdekesebb a dolog, kar, hogy en nem tudok benefezni semmire (legalabbis funded projektkent, szabadidomben persze lehet :))

en ezen az igazgatotanacson meg bkl-en mindig besirok

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability