Bejelentették az iPhone 3.0 firmware-t

Címkék

Ahogy az várható volt, az Apple tegnap egy rendezvény keretén belül bejelentette az iPhone telefonok szoftverének harmadik generációját. Az új szoftver - amely valamikor a nyár folyamán érkezik - egy rakás olyan szolgáltatást hoz, amelyet az iPhone tulajdonosok már régóta vártak.

A bejelentésen elmondták, hogy az iPhone jelenleg 80 országban kapható. Két évvel ezelőtt egy országban indult útjára, ma már nyolcvanban érhető el. 2007 júniusától 2008 decemberéig 17 millió iPhone-t adtak el. Ez az eladott darabszám olyan bázist jelent, amely nagyszerű lehetőség a fejlesztők számára.

Az első SDK beta egy évvel ezelőtt mutatkozott be. Azóta 800 000 példányban töltötték le. A fizetős fejlesztői programnak több mint 50 000 tagja van.

Több mint 25 000 alkalmazás található jelenleg az Apple App Store-ban. A beküldött alkalmazások 96%-át elfogadják, ezek 98%-át 7 napon belül. 8 hónap alatt több mint 800 millió letöltést realizált az App Store.

Mi várható a 3.0-s firmware-től?

Több mint 100 új szolgáltatás, funkció. Például kibővített Bluetooth kommunikáció. Fejlettebb navigáció és térkép szolgáltatás. Cut, Copy&paste. MMS. Push notification.

Az új firmware ingyenesen elérhető lesz az iPhone 3G-kre. Az újdonságok nagy része működni fog a classic (első generációs, nem 3G) iPhone-okon is, de valami nem (pl. MMS, sztereo Bluetooth, stb.). Szintén elérhető lesz az összes iPod touch készülék számára 9.95 USD-ért.

Az esemény teljes összefoglalója itt olvasható.

Hozzászólások

Remelem tenyleg ingyenes lesz 3G-re es zokkenomentes lesz a frissites.

Szintén elérhető lesz az összes iPod touch készülék számára 9.95 USD-ért.

Revolusonajz do indasztri mi? Vegulis igen, csak az enduser nem pont igy gondolta. Az Apple megvalositja Bill Gates legvadabb almait, az emberek fizetni fognak a copypaste c. uberficsorert... OMG...

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Nekem balna alaku MP3 lejatszom van. Ilyet egy iPhone/iPod sose fog tudni, hogy balna alaku lesz! :D

(Amugy tobbnyire a kocsiban (feher Skoda, ugye) hasznalom, radugva az AIWA kazettas fejegyseg AUX IN-jere. Erted, repul a feher balna, es enekel! :D)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Remélem, az új firmware már lesz olyan "okos", hogy hívás közben (kihangosított állapotban, vagy headsettel használva, igaz ritkán, de baromi jól jönne) lehet majd hozzáadni, módosítani, törölni a contactokat... Csodálom, hogy ezt az iPhone ellenesek eddíg nem hangoztatták.. :D

Nem, nem bont szét. Hozzá én is hozzáférek, csak (hívás közben) nemtok felvenni ùj kontaktot, illetve a meglevőeket sem tudom módosítani, törölni. Eddíg cirka 4 hónap alatt talán 2-3 alkalommal lett volna rá szükségem. Ha az új firmware nem orvosolja majd ezt a problémát, akkor (sztem) ez a hiányosság fogja a cut, copy/paste "jelenséget" felváltani.

Az nem olyan biztos... A 2 contacts (aktív hívás közben contacts, és a Home screenen levő Contacts) menu nem "ugyanoda vezet", én pedig a Contacts menüt elraktam a sokadik oldalra, mondom ugyis ott a Phone menü, avagy a Touch to return to call (amivel persze hívás közben nem tudom előhívni a "hagyományos" Phone menüt (Favorites, Recents, History, Voicemail "almenükkel" együtt), és ezzel a Contactsokat)...
Sorry! De legalább ez is tisztázódott.