blackPanther OS

Nyílt levél az Ombudsmannak

Címkék

"Még tavaly fordultam újra az oktatási rendszert koordináló személyekhez, majd az Oktatási Hivatalhoz, hogy változásokat javasoljunk, eszközöljünk az oktatási rendszerben, mivel a jelenlegi rendszer rossz, diszkriminatív és átfogó informatikai ismeret megszerzésére teljesen alkalmatlan."

A teljes cikk elolvasható itt.

blackPanther OS v14.1 (Walking Dead) - 13. éves magyar alternatív operációs rendszer (Linux disztribúció)

Címkék

A blackPanther OS egy ingyenes magyar fejlesztésű alternatív operációs rendszer. Azért jött létre, hogy ezzel a rendszerrel rengeteg felesleges kiadástól kíméljük meg magunkat, akár otthon, akár a munkahelyen. A blackPanther OS alkalmazástárolóiban több mint 12.700 db telepíthető csomag található meg. Számos újítást és egyedi programokat is tartalmaz, amelyek csak a blackPanther OS-ben érhetőek el. A rendszerhez díjtalanul elérhető a magyar vállalkozók számára egy ingyenes raktárkezelő és számlázó program is, ami természetesen APEH/NAV engedéllyel is rendelkezik.

A v14.1 Walking Dead verzió számos újdonságot hoz el az előző verziókhoz képest, mégis meg tudott maradni a lemezkép 700MB alatt, így ráfér a telepítő egy hagyományos CD-lemezre. Az újdonságokról röviden annyit, hogy teljesen új dizájnt kapott a rendszer, valamint a legkorszerűbb aktuális szoftverek, meghajtó programok kerültek beépítésre.

Pár kiemelt darab:

blackPanther OS v11.1 (Darkness)

Címkék

Bár volt némi fennakadás de a "szerelemnek" és némi támogatásnak köszönhetően -pl. a HUP ingyen reklámjának is, köszönjük- ma megjelent a Darkness kódnévre hallgató, blackPanther OS v11.1. Ezúton szeretném felhívni az olvasók figyelmét, hogy a v12.1 kódnevére és megjelenési stílusára javaslatokat várunk. A rendszerről csak annyit, hogy jó pár kozmetikai javítás mellett az időközben érkezett hibák is javításra kerültek ebben a kiadásban.

blackPanther OS v11.1 Beta

Címkék

Nagyjából egy hete elérhető a blackPanther OS következő kiadásának beta változata. Ez a változat a Darkness kódnevet kapta, köszönhetően az új dizájnnak. Főbb változások mellett kiemelném, hogy plusz egy tárolóval bővült a lista (10), amiben jelenleg 7000 csomag található. (A végleges kiadásig a stabil telepíthető csomagok számát szeretném, ha a 9000-re tudnánk növelni.)

blackPanther USB-Maker

Címkék

A blackPanther OS fejlesztői örömmel jelentik be, hogy elkészült a blackPanther USB-Maker multiplatfomos (Windows ill. Linux) változata. A program jelenleg a 10.1 CD, 10.1 DVD, illetve a blackPanther CE változatát tudja telepíteni bármilyen USB eszközre. Ha a telepítendő verzió ISO képfájlja nem található meg a merevlemezen, a program automatikusan letölti, ahogy az ezen a videón is látható.

blackPantherOS v11.1Beta demo

Címkék

Örömmel jelentjük be, hogy a v11.1 (Darkness) első béta változata hamarosan elérhetővé lesz mindenki számára. Ez a videó betekintést enged a következő kiadásban található újdonságokba, újításokba. A legjobban viszont a videón is érzékelhető sebességet, válaszidőket emelném ki, mert ennél a kiadásnál ez a tényező volt a fejlesztés fókuszában. A rendszer a jövőbe tekint, ezért már a demóban a KDE 4.6(béta) ablakkezelő látható és a 4.6-os sorozat kerül majd a végleges változatba is. A videóban bemutatásra kerülő programok csak csekély betekintést engednek ugyan, de mint ahogy azt a blackPanther-től megszoktuk, a legjobb programok nem maradhatnak ki a csomagtárolókból most sem.

blackPanther OS v11.1 programok

Címkék

A blackPanther OS következő kiadásának fejlesztése olyan szakaszba érkezett, hogy most van itt az ideje az alapszoftverek esetleges változtatásának. Továbbá lehetőség van még a repóban találhatóak bővítésére is. Ha a saját programodat szeretnéd látni a lemezen, javaslatod vagy esetleg bármilyen ötleted van, akkor írd meg itt ebben a fórumban. A kérésem az, hogy a változtatási kéréseket, javaslatokat csak ésszerű és értelmezhető indoklással együtt küldjetek be.

Jelenlegi alkalmazáslista terv az első lemezen, a teljesség igénye nélkül: