blackPanther OS

Nyílt levél az Ombudsmannak

 ( bthomyka | 2017. március 31., péntek - 12:26 )

"Még tavaly fordultam újra az oktatási rendszert koordináló személyekhez, majd az Oktatási Hivatalhoz, hogy változásokat javasoljunk, eszközöljünk az oktatási rendszerben, mivel a jelenlegi rendszer rossz, diszkriminatív és átfogó informatikai ismeret megszerzésére teljesen alkalmatlan."

A teljes cikk elolvasható itt.

blackPanther OS v16.1 Silent Killer

 ( bthomyka | 2016. augusztus 7., vasárnap - 8:36 )

Kiadásra került a növekvő népszerűségnek örvendő bP újabb verziója, mely a Silent Killer nevet kapta. Benne:

  • Kernel 4.7.0
  • Qt5 5.6.1
  • Plasma + komponensei (5.7.1, 5.24.0, 16.04.3)
  • Python3 3.5.1
  • Calamares installer
  • Vivaldi böngésző
  • 20000+ csomag a tárolókban

blackPanther OS v14.1 (Walking Dead) - 13. éves magyar alternatív operációs rendszer (Linux disztribúció)

 ( bthomyka | 2015. augusztus 1., szombat - 16:54 )

A blackPanther OS egy ingyenes magyar fejlesztésű alternatív operációs rendszer. Azért jött létre, hogy ezzel a rendszerrel rengeteg felesleges kiadástól kíméljük meg magunkat, akár otthon, akár a munkahelyen. A blackPanther OS alkalmazástárolóiban több mint 12.700 db telepíthető csomag található meg. Számos újítást és egyedi programokat is tartalmaz, amelyek csak a blackPanther OS-ben érhetőek el. A rendszerhez díjtalanul elérhető a magyar vállalkozók számára egy ingyenes raktárkezelő és számlázó program is, ami természetesen APEH/NAV engedéllyel is rendelkezik.

A v14.1 Walking Dead verzió számos újdonságot hoz el az előző verziókhoz képest, mégis meg tudott maradni a lemezkép 700MB alatt, így ráfér a telepítő egy hagyományos CD-lemezre. Az újdonságokról röviden annyit, hogy teljesen új dizájnt kapott a rendszer, valamint a legkorszerűbb aktuális szoftverek, meghajtó programok kerültek beépítésre.

Pár kiemelt darab:

blackPanther OS v11.1 (Darkness)

 ( vector | 2011. október 17., hétfő - 20:54 )

Bár volt némi fennakadás de a "szerelemnek" és némi támogatásnak köszönhetően -pl. a HUP ingyen reklámjának is, köszönjük- ma megjelent a Darkness kódnévre hallgató, blackPanther OS v11.1. Ezúton szeretném felhívni az olvasók figyelmét, hogy a v12.1 kódnevére és megjelenési stílusára javaslatokat várunk. A rendszerről csak annyit, hogy jó pár kozmetikai javítás mellett az időközben érkezett hibák is javításra kerültek ebben a kiadásban.

blackPanther OS v11.1 Beta

 ( vector | 2011. április 20., szerda - 6:24 )

Nagyjából egy hete elérhető a blackPanther OS következő kiadásának beta változata. Ez a változat a Darkness kódnevet kapta, köszönhetően az új dizájnnak. Főbb változások mellett kiemelném, hogy plusz egy tárolóval bővült a lista (10), amiben jelenleg 7000 csomag található. (A végleges kiadásig a stabil telepíthető csomagok számát szeretném, ha a 9000-re tudnánk növelni.)

blackPanther USB-Maker

 ( Rackshee | 2011. február 24., csütörtök - 11:21 )

A blackPanther OS fejlesztői örömmel jelentik be, hogy elkészült a blackPanther USB-Maker multiplatfomos (Windows ill. Linux) változata. A program jelenleg a 10.1 CD, 10.1 DVD, illetve a blackPanther CE változatát tudja telepíteni bármilyen USB eszközre. Ha a telepítendő verzió ISO képfájlja nem található meg a merevlemezen, a program automatikusan letölti, ahogy az ezen a videón is látható.

blackPantherOS v11.1Beta demo

 ( vector | 2010. november 30., kedd - 9:05 )

Örömmel jelentjük be, hogy a v11.1 (Darkness) első béta változata hamarosan elérhetővé lesz mindenki számára. Ez a videó betekintést enged a következő kiadásban található újdonságokba, újításokba. A legjobban viszont a videón is érzékelhető sebességet, válaszidőket emelném ki, mert ennél a kiadásnál ez a tényező volt a fejlesztés fókuszában. A rendszer a jövőbe tekint, ezért már a demóban a KDE 4.6(béta) ablakkezelő látható és a 4.6-os sorozat kerül majd a végleges változatba is. A videóban bemutatásra kerülő programok csak csekély betekintést engednek ugyan, de mint ahogy azt a blackPanther-től megszoktuk, a legjobb programok nem maradhatnak ki a csomagtárolókból most sem.

blackPanther OS v11.1 programok

 ( vector | 2010. november 11., csütörtök - 15:41 )

A blackPanther OS következő kiadásának fejlesztése olyan szakaszba érkezett, hogy most van itt az ideje az alapszoftverek esetleges változtatásának. Továbbá lehetőség van még a repóban találhatóak bővítésére is. Ha a saját programodat szeretnéd látni a lemezen, javaslatod vagy esetleg bármilyen ötleted van, akkor írd meg itt ebben a fórumban. A kérésem az, hogy a változtatási kéréseket, javaslatokat csak ésszerű és értelmezhető indoklással együtt küldjetek be.

Jelenlegi alkalmazáslista terv az első lemezen, a teljesség igénye nélkül:

A blackPanther OS csatlakozott az Open Invention Network csoporthoz

 ( Rackshee | 2010. október 20., szerda - 7:46 )

Vezető hírportálokon (Marketwire, newsblaze, finance.yahoo) röppent fel a hír, hogy a blackPanther OS a sokadik felkérésnek eleget téve csatlakozott az Open Invention Network (OIN) csoporthoz.

blackPanther OS CE (Community Edition) beta

 ( Rackshee | 2010. október 15., péntek - 17:01 )

Tóth István a magyar blackPanther OS közösség nevében bejelentette a blackPanther OS CE (Community Edition) béta verziójának azonnali elérhetőségét.
A blackPanther CE a felhasználói közösség igényeihez igazított blackPanther OS fork.

blackPanther USB változat

 ( vector | 2010. szeptember 8., szerda - 7:38 )

Többször felmerült a kérdés és sok üzenetet is kaptunk amiatt, hogy miért nincs USB változat az új blackPanther OS-ből. Remélem az érdeklődők örömmel fogadják majd ez a hírt: elérhetővé vált a párduc USB változata és már a tükörszerverekről is letölthető.

Elindult a Párduc Rádió

 ( Rackshee | 2010. április 29., csütörtök - 20:58 )

Párduc Rádió néven egy nyílt forráskódú internetes rádió indult el. A rádió megálmodóinak célja egy közösségi alapokon nyugvó, nyílt forrású on-line rádióadás megteremtése volt.

Svéd nyelvű blackPanther OS variáns került kiadásra

 ( Rackshee | 2010. március 18., csütörtök - 15:17 )

Exton-Black 2010 néven svéd nyelvű blackPanther OS variáns került kiadásra. Minderről a hírt Arne Exton, a Magyarországon kevésbé ismert svéd Linux hacker jelentette be a múlt hét végén. A bejelentésből a nyelv ismerete nélkül is kiderül, hogy a svéd fejlesztő a Gimp újracsomagolásán, a svéd nyelvi támogatás kiterjesztésén és egy, a bootoláskor opcionálisan választható új rendszermag (2.6.31.6-exton) hozzáadásán kívül lényegében nem változtatott semmit az alaprendszeren.

Új blackPanther OS témájú honlap indult

 ( Rackshee | 2010. február 24., szerda - 9:42 )

Habár egy korábbi szavazás során az derült ki, hogy a HUP olvasói között nem örvend túlzottan nagy népszerűségnek a hazai fejlesztésű blackPanther OS, az elmúlt időszak tendenciái mégis azt mutatják, hogy a 10.1-es kiadás óta megmozdult valami a blackPanther OS háza táján.

blackPanther OS v10.1.1 - DVD változatban is

 ( bthomyka | 2010. január 8., péntek - 21:20 )

A mai naptól elérhetővé vált a blackPanther OS DVD kiadása, mely már a javított, 10.1.1-es verzióra épül.

blackPanther OS v10.1 (Destiny)

 ( vector | 2009. december 31., csütörtök - 17:31 )

Mától elérhetővé vált a blackPanther OS v10.1 (Destiny) végleges változata. Természetesen a rendszerrel elérhető a már korábban beígért ingyenesen használható számlázóprogram éles változata is. Egyúttal szeretnék eredményben és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni mindenkinek! A DVD változatra pár napot várni kell még, tekintettel az újévre, de a megjelenésig jelzett problémákat, kéréseket automatikusan orvosoljuk, így a DVD már egy frissített változat lesz...

Állapotjelentés a blackPanther OS 10.1 beta2_rel23 kiadásról

 ( bthomyka | 2009. december 15., kedd - 14:19 )

Újabb hírrel szolgálhatok a blackPanther OS 10.1 bétájával kapcsolatban. A korábbihoz képest több újdonsággal rendelkező beta2_rel23 verzió összefoglalása olvasható az alábbiakban:

blackPanther OS 10.1 beta2

 ( bthomyka | 2009. december 11., péntek - 9:03 )

A kiemelt nemzetközi figyelemnek és a folyamatosan javuló helyezésnek (36.) köszönhetően, a mai naptól elérhető a legújabb v10.1 verzió tesztelhető beta változata. Az előző (beta1) kiadáshoz képest 1017 változás történt a lemezen, ~300 új programmal bővült és ~400 programcsomag frissült, illetve több honosítás is javítva lett... Köszönjük a közreműködők, tesztelők segítségét!

Elérhető a blackPanther OS v9.1 (HappyBirthDayMate) végleges változata

 ( vector | 2009. június 28., vasárnap - 18:30 )

Ezúton szeretném bejelenteni a blackPanther OS v9.1 végleges változatát. Mivel a kicsi fiam most lett egyéves, a kiadás ennek az eseménynek próbál emléket állítani. Nagyon remélem, hogy ez alatt a pár hónap alatt minden általatok jelzett kritikus hibát és hiányosságot sikerült javítanom. Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem azoknak az embereknek a közreműködést, akik időt, energiát nem kímélve folyamatosan tesztelték a rendszert. Köszönöm!

Elindult a blackPanther Ads

 ( vector | 2009. június 13., szombat - 13:04 )

A blackPanther OS v9.1 stabil, végleges kiadása már a küszöbön van, így lehetőség nyílik pár kereskedelmi ajánlat közzétételére. Már pár napja elérhető a leírás a honlapunkon, de most hivatalosan is elindítjuk a "blackPanther Ads" projektünket. Bár ez egy "for-profit" kezdeményezés a blackPanther OS-ben, minden szabad szoftveres és bármilyen non-profit szervezetnek, projekteknek INGYENES nagyszámú megjelenést biztosítunk.

blackPanther OS v9.1 utolsó RC

 ( vector | 2009. június 9., kedd - 7:39 )

Mivel egyéb hibajelentés nem érkezett úgy gondolom, hogy ezután már a végleges kiadás jöhet. A meglepő az volt, hogy külföldről is érkeztek meglehetősen pozitív jelzések.

blackPanther OS v9.1 (Seeker) BETA

 ( vector | 2009. április 29., szerda - 10:56 )

Nagy örömömre végre kiadható állapotba került az új változat. Nem kis munka, hanem 5 hónap, napi ~18 óra munka után sikerült összeállítani az új változatot amely, úgy gondolom méltó vetélytársa lehet bármelyik másik disztribúciónak, gyorsaságában pedig biztos, hogy kiemelkedő helyet foglalhat el.

Felhívás, keressük!

 ( vector | 2009. április 18., szombat - 15:44 )

Keressük azt az embert, aki:

Szeretne része lenni egy olyan projektnek ami már bebizonyította, hogy képes fennmaradni és ha kell nagy dolgokat véghez vinni. Beszél angolul vagy akár több nyelven is és ez mellé önállóan gondolkodni de csapatszellemben cselekedni. Tisztában van a szabad szoftverekkel és netalántán a blackPanther OS-t vagy annak a szellemiségét ismeri.

Nem adózik Windowszal a linuxos cég

 ( zsver | 2007. július 4., szerda - 20:58 )

Nem hagyja magát az egyik Linux-disztribúció hazai kiadója: mivel csak Windowszal lehetne kitöltenie elektronikus adóbevallását, inkább nem küld semmit az APEH-nek. Ügyvédje Alkotmánybírósághoz és az adatvédelmi biztoshoz fordult. Az eredeti cikk itt.