blackPanther OS v16.1 Silent Killer

Címkék

Kiadásra került a növekvő népszerűségnek örvendő bP újabb verziója, mely a Silent Killer nevet kapta. Benne:

  • Kernel 4.7.0
  • Qt5 5.6.1
  • Plasma + komponensei (5.7.1, 5.24.0, 16.04.3)
  • Python3 3.5.1
  • Calamares installer
  • Vivaldi böngésző
  • 20000+ csomag a tárolókban

A weboldal itt található, a Facebook csoport itt.

Demo video:

Az ISO letölthető innen (lemezre íráskor kéretik a túlírást engedélyezni).

Csomagok telepítése a tárolókból továbbra is lehetséges a grafikus felületen keresztül, úgy az alapértelmezett App-Helperrel, mint az Apper, a SMart vagy az RPMDrake segítségével. Konzolban továbbra is léteznek és működnek a telepites/eltavolitas/frissites nevű parancsok.

Mindenkinek köszönjük a támogatást, valamint az alfa és béta verziók tesztelését!

Hozzászólások

Az biztos, hogy Vector csak szépen dizájnolt munkát ad ki a keze közül! Gratulálok, Vector, neked és a csapatodnak is!
OFF: A név pedig találó! - Ha az, amire gondolok, Vector... :OFF

Most ébredtem és még félig kómásan elkezdtem HUP-ot olvasni. Baromira jól esik ez a zene :) és az OS témája meg a KDE gyönyörűen össze van rakva.

Gratulálok!

Helló!
Jól tudom, hogy ez csak 32 bites? (A "csak"-ot nem úgy gondolom)

Letöltöttem, de a link nem oda vitt egyenesen, ahova kellett volna. Ha kijavítanád a linket, akkor többen is megnézik szerintem. ;)

http://www.blackpantheros.eu/download-mirrors/

Letöltöttem és tesztelgettem. Mit ne mondjak, nagyon bejött, pedig nem vagyok KDE párti. Ha viszont átlag Windows felhasználót akarnék átszoktatni Linuxra, akkor ezt tenném fel neki az tuti!

A készítőnek gratulálok!

Szerintem egyértelműen a legjobb desktop Linux.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Próbálok a distro weboldala alapján rájönni, hogy miben különbözik a többitől, de semmi kézzel foghatót nem találok.

Ilyeneket találtam, hogy "Fast migration, Fast & easy install, Versatility, Flexibility, High security, virus free, Wide range of softwares, Free and commercial solutions, Easy, fast and regular updates, Collective of high standar", de ezek eléggé általános dolgok.

Tudnátok valami konrétumot mondani, amiben különbözik/jobb ez a disztro, mint a többi jól ismert társa?

A konkrétumokra Te magad kapnál választ, ha kipróbálás után összevetnéd az eddig használt disztróval. Mindenkinek más az igénye és elvárása a választott rendszerrel kapcsolatban.
Ez a terjesztés annyiban biztos különbözik más rendszerektől, hogy vannak benne magyar nyelvű parancsok az terminálhoz, amik az átlagfelhasználóknak barátságosabbá teszik a terminálból telepítést. Ezekkel a parancsokkal a minimális rendszer adminisztráció elvégezhető úgy, hogy a felhasználó megmaradhat átlagfelhasználó szinten.
Természetesen van grafikus felületű "szoftverközpont" is, de mint azt tudjuk könnyebb segíteni egy adott parancs megadásával, minthogy ide kattints-odakattints majd itt-meg-meg itt okézd le metódussal.
A közösségi támogatás is egyedi, mert magyarul közvetlenül lehet a fejlesztőkkel tartani a kapcsolatot. Akik nagyon hamar regálnak a problémákra, adott esetben pl. hiányzó alkalmazásokat is rövid időn belül elérhetővé teszik a rendszer tárolóiban.
Szóval azok az emberek akik nem tudnak angolul és nem rendelkeznek nagyon mély informatikai ismeretekkel, de egy disztrót fel tudnak telepíteni, azoknak ez igazán ajánlott disztribúció. Nagyon sokan használják és szeretik.

A közösségi problémamegoldás folyamatai mentesek az "off" és "troll" szálaktól. Nincs lenézés, beszólás, személyeskedés. Nem sok szabály van a közösségi kommunikációt illetően, de azok egyértelműek és következetesek.

A rendszer nagyon stabil és nem erőforrás igényes, emellett nagyon rugalmas.

Köszi a választ.
Sajnos nincs időm minden disztrót kipróbálni, általában csak azokra szoktam időt szánni, amikről olvasok valami érdekeset, ezért gondoltam, hogy hátha erről a disztróról is megtudható valami konkrétum anélkül, hogy feltelepíteném.

Csak nekem nem egyezik az ellenőrző összeg?
T.E.