Kicit mász Mikulász

Javítva!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 12. 06., h – 15:16

Rejtett nemváltoztatásra biztatást vélek felfedezni benne :)

Komolyra forditva, ez nem mikulás, hanem valami rajzfilmes állatfigura.

Volt herceghalmi tapasztalataim alapján: a mikulások + szaloncukrok 80%-a szeptemberben kezd beérkezni a raktárba, és ez gyakorlatilag 2-4 napon belül ki is megy az üzleteknek. Októberben szokott lenni még egy nagyobb árudömping, amikor a mindenízű szaloncukrok és mikulások érkeznek és ezek akciósan mennek is ki kb. azonnal. A hipereket eléggé túltöltik (de a lófasz fizetés+kevés ember+túlterhetség miatt nem mindig  van ember a kipakolására és a raktárban rohad el) majd elég gyorsan lerabolják a vevők, a kisebb zsebTescokat max. 2-3 különböző fajtával látják el és november vége felé már csak a maradék megy ki.

Gyk. senki nem gondolja úgy a Tesconál, hogy ebből az amorf, két évvel ezelőttről megmaradt, újraolvasztott húsvéti nyúlból többet fognak eladni, mint a hagyományos Mikuból - egyszerűen ez a szeptemberi Smarties akciós maradék.

Amúgy még mindig jobb ez, mint a Szerencsi Mikulás-nyúl...

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004020303351?gcli…

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/shop/karacsony/karacsonyi-e…

Miért műhisztizel? Éppen te szoktad felróni mások műhisztijeit. Ez meg akkora, hogy a fal adja a másikat.

"Igen, aminek a gyártója szerint nagyobb relevanciája van az üzletek polcain Mikuláskor megjelenni, mint a Mikulásnak."

Ez is marhaság, mert van hagyományos mikulásos kivitel is ugyanonnan. Annak a megkeresése házi feladat. :)

Gondolom a boltost, mert nem rendelt be "normálisat".

Nem minden Tesco boltvezető Einstein, ez van. Az, hogy Győrben ilyen benga Tescos dolgozók vannak, hát istenem....nem kell ott lakni. Ez #worksforme, a gyalog 5 percre lévő Tesco supermarketben (aka kis Tesco) volt vagy 6-8 féle klasszikus Mikulás.

De nem érted? Talált valami lószart a tescoban ahelyett amit keresett és már a twitteren kell tolni a hisztit, hogy nincs hagyományos fehér férfit ábrázoló mikulás (nem tudom látszik-e megfelelően a kiemelés).

Miközben pontosan ugyanúgy van, csak a random boltban nem találta meg elsőre.

Csakhogy ez nem Mikulás. A Smarties-nak van tényleg Mikulás terméke, ez nem az. Vettél egy csokifigurát, ami nem akart sosem Mikulás lenni.

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004020278090

Ez a Smarties Mikulásos csokifigurája.

Te meg ezt vettél:

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004020278089

Egy mese pingvint.

Ezek csak figurák, amelyeket újrahasználnak.

 

Például lehet venni  újrahasznosított húsvéti nyulat, ami most éppen rénszarvast formáz.

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004020303343

A télhez asszociálják, és az adventi időszak az északi féltekén télen van.

Még a koreaiak is asszociálják ehhez a pingvineket: https://www.mercurynews.com/2013/12/19/this-is-how-penguins-celebrate-c…

Az egész adventi időszakban rengeteg nép rengeteg szokása vált a világon ismertté a globalizáció által (pl. Sinterklaas, Joulupukki, Santa Claus, Kris Kringle). Szent Miklós adventtel való asszociációja az egyház műve. Azért december 6 Miklós napja, mert ekkor halt mártírhatlált (a szentek emléknapja általában haláluk napja), semmi köze az adventhez. Ő életében az év minden szakában ajándékozott, nem volt ez adventhez kötve. Csak éppen a december hatodikai emléknapja, az adventi időszakkal pont egybeesik, így aztán lehet a mindenféle nép télapófigurákkal azonosítani ezt a püspököt. A piros kabátos, fehér szakállas figura meg megintcsak egy amalgámja a mindenféle népi hiedelmeknek, amik a nyugati keresztény népeknél előfordultak.

Aztán persze minden cég ráugrik erre, mindenféle télhez köthető dolgot akarnak az adventi időszakhoz kötni, mert jól el lehet adni. Ilyenek a rénszarvasok is, a pingvinek, a jegesmedvék (hello, Coca-Cola jegesmedvék), stb. Marketingfogás.

A téli adventi időszak is csak egy marketingfogás volt a régi keresztény egyháztól, eleve Jézus nem télen született, ez is csak egy asszociációja a keresztény egyháznak arra, hogy a téli napfordulókor meglévő természetvallási ünnepeket rokonítsák vele.

"De mi a holdkóros fasz köze van a dunsztosüveg szemű pingvinnek a Télapó folklórhoz?"

Ismétlem: vettél egy állatos csokifigurát aminek bevallottan semmi köze semmihez. Mit vagy meglepődve? Ha a tescosok odarakták ahol a standard mikulásnak lenne a helye, az az ő hülyeségük. Relevánsabb válaszokat kapsz ha velük beszélsz, mint hogy velünk.

Szerkesztve: 2021. 12. 06., h – 15:32

Nálunk a Sparban a kisebbeket vitték be a raktárba szombaton dél körül, hogy a nagy biztosan elfogyjon. A kicsiket meg majd gondolom leakciózva visszahozzák karácsony után :D

Mindkét helyen elszámolták magukat. A Spar nálunk túl sokat rendelt mikulásból, az a Tesco, ahol te jártál, az meg keveset. Ez ami fent van, nem mikulás figura, akármit is mond neked egy random eladó. Én ki is fordultam volna és vettem volna máshol pirosat, igaz akkor ez a jó kis blogpost nem született volna meg. :)

Simán a Tesco balfasz.

Hétvégi bevásárlás során Győrben (Aldi, Lidl, Spar) mindenhol láttam sima piros mikulást

Javítva! Frissült a nyitó!

trey @ gépház

Jaja.

Ámbár Norvégia csak’ megugrotta, vadul smárol a szakállas Mikulás a homovágyakozó-szomorkás Harryvel, az ajándéka mellé. Ezt itt most túl akartam lihegni, de már nem érdekel.. szóval röviden: az európai kultúra és civilizáció lassan mehet is a levesbe. A határokat azok szeretnék már nagyon átlépni, akik a homokvár leomló falait töltött AK-47-el támasztották meg már 6 évesen, nem buzikról és 57-féle transzformerről okoskodtak időt és pénzt és energiát és fenyegetést beleölve, szintetikus jogok és ugyanilyen művi társadalmi programozás útvesztőit felfalazva. Ennyikeh :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2021. 12. 06., h – 20:45

x

I hate those Smurfs!

Latom, itt mindenkinek csak a kulsosegek szamitanak. A tejcsokolade kapudrog a kaves nugathoz!

Szerkesztve: 2021. 12. 07., k – 05:18

A helyi édesség és italdiszkontban szombaton már nem volt Miklós bá, és az Aldiban is csak egyfajta 500Ft-s volt. Szartíz figura tényleg csak futottak még maradék volt, nem pedig a skandináv postai mikulás.

Vagy hogy stílszerű legyek, chiphiány mellett Mikulás hiány is van.

Itt a haldoklo nyugaton talaltam majdnem original mikulast (a csoki resze finomabb de a kinezete teljesen jo)

Mivel a csokimikulás az részben a húsvéti csokinyúl reinkarnációja, így elképzelhető, hogy valami ebben a folyamatban félrement... :-)

Olyan szép pszichedelikus. Nem LSD-s véletlenül? Akkor lehet, hogy pont behaluzod a sztenderd kokakólareklám mikulást, ha ezt nézed.

Szerkesztve: 2021. 12. 07., k – 10:38

Marketing mikulás. Egy smarties szemet akar kifejezni. Persze full LMBTQ kompatibilis.

Gyori special tacsko, mert itt meg csak genderkirekeszto patriarchalis himsoviniszta woke elnyomo formatumban van.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Amíg megveszik, lesz ilyen.

“Any book worth banning is a book worth reading.”