Hogy a hétvégén is legyen valami...

ADATA SSG 64GB

Eddig valahogy elkerültem ezt az SSD mizériát, de most egyre jobban foglalkoztat, hogy a notebookomba tenni kéne egyet. Nem kell valami nagy (130GB körüli). Norbi kölcsönadott egy 64GB-ost. Igazából a sebesség annyira nem érdekel. Sokkal inkább az, hogy nincs benne mechanikus alkatrész, így a hurcolászásra kevésbé érzékeny. A hétvégén talán lesz időm megvizsgálni közelebbről. Köszi, Norbi!

Hozzászólások

es miert valami noname ceg noname ssdjevel tolod? :)

Ugyanaz a SandForce SF-1200 vezérlő van benne, mint a Corsair Force SSD meghajtókban.

Nem mellesleg éppen ezért nem is kerül azoknál kevesebbe.

Valamint az ADATA meglehetősen közismert a memóriagyártás és a flash memóriás tárolók terén, a market shareje a 2. és 3. legnagyobb ezeken a területeken.

Végezetül az S599-es SSD meghajtójuk nagyon jó reviewokat kapott, nagyrészt az alkatrészeknek köszönhetően (a SandForce SF-1200 vezérlő és az Intel 32 nanométeres gyártástechnológiával gyártott MLC-s NAND memóriájával).

---
Prospektus úr ott segít ahol tud.

"Végezetül az S599-es SSD meghajtójuk nagyon jó reviewokat kapott, nagyrészt az alkatrészeknek köszönhetően (a SandForce SF-1200 vezérlő és az Intel 32 nanométeres gyártástechnológiával gyártott MLC-s NAND memóriájával)."

umm, akkor mit is gyart? muanyag tokot meg nyakot?

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

"Sokkal inkább az, hogy nincs benne mechanikus alkatrész, így a hurcolászásra kevésbé érzékeny."

lol, ezért van a thinkpadokban a hdaps... :)

http://www.thinkwiki.org/wiki/HDAPS

^^ nekem 3 éves a hitachi vinyóm, T61-el kezdte, majd folytatta az X200t-ben, aztán 100%os ugyanúgy mint mikor megvettem, pedig dobálom, hurcolom, semmi baja. :)

3 éves hdd, aktívan hurcolva, dobálva, és semmi baja. 8 éve van APS ezekben a gépekben, az apple gépeiben (Sudden Motion Sensor (SMS) - IBM - 2003, Apple - 2005 :P) meg a hp elitebookokban (HP 3D DRIVEGUARD) is van ilyen. biztos nem azért mert szarul, és megbízhatatlanul működik :) ha most azt mondod hogy a trackpointot se használod, hanem helyette tapizol, akkor nem értem minek van thinkpaded

Itt meg szerviz van, ahol halott hdd-ket cserének a srácok. Lenovo-kban és HP-kben is.

Mit is csinál ez? Kiparkolja a fejet a tányér fölül ha a gyorsulásmérő eléri a küszöböt? Ok, a fej nem karistol bele a tányérba jó esetben. Ami mechanikus, annak az ütés, vibráció stb. nem tesz jót (de még a hangos kiáltás se). Hókuszpókusz ide vagy oda.

Ez csak workaround. A megoldás a mozgó elemek eliminálása.

"ha most azt mondod hogy a trackpointot se használod, hanem helyette tapizol, akkor nem értem minek van thinkpaded"

Ez volt beragadva raktáron.

--
trey @ gépház

pöcökre +1, laptopon az első, hogy a tapipadot letiltom :)

de gondolj bele, egy tengelyen pörög egy "hard" disk, több ezer/perc. van valamilyen merevsége a tengelynek, de ha bemozgatod, akkor a korong valamennyire meg is hajolhat. lehet alapból is van excentricitása és akkor egy terhelés csak rájátszik. hány mikrométer is ahogy a fej a korong felett van? de lehet, hogy csak a forgató motornak tesz be az eltérő terhelés.