Transmeta

A Transmeta beperelte az Intel-t

 ( trey | 2006. október 12., csütörtök - 13:02 )

Noha a Transmeta kievezett a processzorgyártásból a múlt évben, szerdán bejelentette, hogy beperelte az Intel-t a Delaware állam területileg illetékes bíróságán. Az ok: szabadalomsértés. A Transmeta szerint az Intel megsértett 10 olyan Transmeta-s szabadalmat, amely számítógép-architektúrákkal és energia-gazdálkodással kapcsolatosak.

Jobb hírek a Transmeta felől

 ( trey | 2005. július 11., hétfő - 12:38 )

Múlt hónapban meglehetősen rossz hírek jöttek Linus Torvalds korábbi munkahelyéről, a Transmeta-ról. Talán kicsit javult a helyzet...

Bajban van a Transmeta?

 ( trey | 2005. június 6., hétfő - 7:48 )

A Business2.com cikke szerint a hajdan ígéretesnek tűnt processzorgyártó gondokkal küzd. A cég Crusoe processzora alacsony energiafogyasztást, hőtermelést és hosszabb elemidőt ígért, de a kritikusok szerint nem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket. A cég újabban 15 millió dollárért árusította a microprocesszor részlegét a hong kong-i Culturecom Holdings-nak, amely sokkal inkább ismert képregényeiről, mintsem a processzor gyártásról.

Befuccsol a Transmeta?

 ( lipilee | 2005. január 5., szerda - 16:27 )

"Befuccsol a Transmeta", a "Linus Torvalds alapította, energiatakarékos mobil chipekre szakosodott vállalat" - írja az Index. A hét kérdése: ki alapította a Transmetát?

Kínában készülnek a Transmeta Linux PC-i

 ( spymorass | 2003. június 18., szerda - 7:11 )

"Együttműködési megállapodást kötött egy kínai vállalattal a Transmeta.

A Chinese 2000 Holdings (C2000H) a szerződés értelmében Linux-alapú eszközöket, főként PC-ket, notebookokat és Set-Top Boxokat fog gyártani a Transmeta számára. A Transmeta ettől az üzlettől azt reméli, hogy megerősítheti ázsiai és csendes-óceáni jelenlétét.

A Transmeta titkosító funkciókat épít a processzoraiba

 ( trey | 2003. január 18., szombat - 16:22 )

A Transmeta csütörtökön bejelentette, hogy elkezdte tesztelni az egyelőre mintaként felhasznált új Crusoe TM5800 processzort, amelybe szabadalmaztatott biztonsági technológiát épít. A chipkészítő szerint erre egyre nagyobb szükség van. Gondolva a wireless (vezeték-nélküli) hálózatokra, a titkos adatok megvédésére, megelőzendő az "intellektuális bűnözést, lopást". (Magyarul DRM = Digital Right Management inside ;-)) A bizonsági funkcióknak a fő processzorba való integrálása előrelépés az eddigi multi-chip megoldásokhoz képest. A TM5800 nem kevesebbet ígér, mint "biztonságos, rejtett tárolását a bizalmas információknak" (pédául a titkosító kulcsok meghamisítás-elleni védelmét) és a kripto műveletek gyorsítását. A Transmeta vasa támogatja a DES, DES-X és Triple-DES (3DES) algoritmusokat, arra van tervezve, hogy ezeket a kripto műveleteket hardverből gyorsítsa.