Bajban van a Transmeta?

 ( trey | 2005. június 6., hétfő - 6:48 )

A Business2.com cikke szerint a hajdan ígéretesnek tűnt processzorgyártó gondokkal küzd. A cég Crusoe processzora alacsony energiafogyasztást, hőtermelést és hosszabb elemidőt ígért, de a kritikusok szerint nem váltotta be a hozzá fűzött ígéreteket. A cég újabban 15 millió dollárért árusította a microprocesszor részlegét a hong kong-i Culturecom Holdings-nak, amely sokkal inkább ismert képregényeiről, mintsem a processzor gyártásról.A problémák nem most, hanem korábban kezdődtek. A cég bevétele a 2001-es $35.5 millióról 2003-ra - Linus Torvalds távozásának idején - 17.3 millió dollárra apadt. A Transmeta jövője nem éppen fényes jelenleg. A cég tartalékai olyan ütemben fogynak, hogy ha ez nem változik, akkor pénz nélkül marad egy éven belül...

A Business2.com cikke itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

15 miska... ha tényleg eladó, akkor kíváncsi leszek h az intel vagy az amd kebelezi be... bármelyik jól járna a technikával, főleg h mivel amd és intel utasításkészlettel is futhat tudtommal a crusoe, így egy amd ?mehetne? intelként, vagy egy intel ?mehetne? amd-ként ???

én csak azt nem értem, hogy pl. crusoe processzorral felszerelt laptopokat, esetleg asztali gépeket miért nem forgalmaznak hazánkban. legaábbis én még nem láttam, csak max. celeron centronio-s notebook-okat.

léteznek, csak olyan áron, hogy a kiskerek listájára nem teszik rá.

Van pedig itthon is, pl Sony Vaio. Hirtelenjében még ilyeneket találtam, ami most kapható: ECS, Sharp, Gericom.
Szerintem az embereket nem érdeklik a különbségek egy Centrino és egy Crusoe között.

Én úgy gondolom, hogy ha a különbségek nem is, de a gyártó már annál inkább érdekli az embereket, pláne akkor, ha nagy értékű gépet vesznek. Vagy azért, mert az Intel a legnagyobb, vagy azért, mert már előzőleg volt intel processzoros gépük, az Intelben sztem jobban megbíznak.
Előítélet? Az a javából, de hát emberek vagyunk ...