Corel

Corel AfterShot Pro Linuxra, Windowsra, Mac-re 99 dollárért

 ( trey | 2012. január 11., szerda - 18:39 )

A Corel bemutatta AfterShot Pro képszerkesztő szoftverét Linuxra, Windowsra és OS X-re. A szoftver kiskereskedelmi ára 99 amerikai dollár, amelyért cserébe egy rakás fejlett képszerkesztési szolgáltatást kínál. Elérhető 30 napos próbaváltozata. Nem olyan gyakori, hogy kereskedelmi cég Windows és OS X mellett Linuxra is elkészíti szoftverét, ezért kíváncsi voltam rá. Feldobtam egy virtuális gépre:

Natív Corel WordPerfect Linuxra

 ( trey | 2004. április 2., péntek - 15:12 )

Huuuh, de régen volt utoljára coreles hír...

A Corel újragondolja a linuxos stratégiáját?

A cég egyik képviselője azt ígérte a napokban, hogy a Corel natív linuxos WordPerfect árusítását kezdi meg április 15-én. A projekt egy ún. "proof-of-concept" árusítás lesz, ami azt jelenti, hogy az eladási eredményektől teszik függővé a későbbi linuxos WordPerfect vagy WordPerfect Office termékek fejlesztését.

A Microsoft eladja a Corel részvényeit

 ( trey | 2003. március 12., szerda - 9:14 )

A Microsoft két és fél évvel ezelőtt megvette a Corel negyed részét 135 millió dollárért. Tette ezt azért, hogy megszüntesse a Corel Linuxos törekvéseit, és hogy népszerűsítse a saját .NET termékét. A Microsoft most eladja a részét a Corelből a Vector nevű cégnek, és a tranzakcióval majd' 100 millió dollárt fog bukni.

A Corel bezárja Open Source oldalát

 ( trey | 2002. február 17., vasárnap - 10:36 )

Két héten belül, március 1-én a Corel bezárja az Open Source oldalát - olvashatjuk a http://opensource.corel.com/-on. Talán csak a CVS-t tartják meg.

A Corel egy felhasználóbarát, debian alapú disztribúciót dobott piacra, és szépen kezdte támogatni az open source törekvéseket. A CorelOS 1999. november. 15-én mutatkozott be a Comdex/Ősz99 kiállításon. Sokan szép reményeket fűztek ahhoz, hogy a Corel is beszáll a nyílt forrássú programok fejlesztésébe. Ez tényleg szépnek látszott.

Egészen addig amíg a micro$oft meg nem jelent a színen. Most úgy néz ki, hogy a Corel teljesen kiszáll az open source fejlesztésekből. Kár érte.

A Corel linux disztribúciója új erőre kap

 ( trey | 2001. szeptember 14., péntek - 21:45 )

Annak idején a Corel cég nagy reményekkel fogott bele egy Debian alapú Linux disztribúcióba. A Corel terjesztés nem lett túlzottan sikeres. Később a Corel anyagi gondokkal küzdött, erőteljes létszám leépítéseket hajtott végre, és olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a a Corel felhagy a Linux terjesztés fejlesztésével.