Silicon Graphics

Érkezik az SGI új linuxos szuperszámítógépe, az SGI UV2

 ( trey | 2012. június 16., szombat - 10:55 )

A jövő héten jelenti be Hamburgban az International Supercomputing Conference rendezvényen az SGI a 2009-ben kiadott UV szuperszámítógép termékének folytatását, a "Big Brain"-nek is hívott SGI UV2-t. Az új termékben a gyártó megduplázta az elérhető processzormagok, és megnégyszerezte az elérhető fizikai memória mennyiségét. Míg az eredeti UV esetén az egy koherens rendszerben elérhető processzormagok száma 2048 darab, a fizikai memória mérete maximálisan 16TB volt, addig az UV2 ezeket a határokat processzormagok esetén 4096-ig, memória esetén pedig 64TB-ig tolta. A rendszer természetesen Linuxszal érkezik.

Részletek itt, itt és itt.

Octane III: személyi szuperszámítógép-család az SGI-től

 ( trey | 2009. szeptember 23., szerda - 12:52 )

Most, miután a csőd szélén táncoló régi SGI-t megvásárolta a Rackable Systems, és bejelentette, hogy a vállalat nevében tovább él, az új SGI Octane III névre hallgató személyi szuperszámítógépe(ke)t jelentett be. Az új hardver(eke)t és a CloudRack C2 terméket a San Francisco-i Moscone Center-ben éppen folyó Intel Developer Forum (IDF) 2009 rendezvényen mutatja be a vállalat.

Az SGI továbbra is nyomni fogja a HPC-t, de már Itanium nélkül (frissítve)

 ( trey | 2009. július 27., hétfő - 11:10 )

Alig néhány hónap telt el azóta, hogy a valaha jobb napokat is látott Silicon Graphics-et felvásárolta a nagy adatközpontok számára szervereket és adattároló berendezéseket gyártó Rackable Systems. Nem sokkal a tranzakció lezárása után a Rackable bejelentette, hogy felveszi az SGI nevet. Most az új SGI vezetése olyan új termék roadmap-pel állt elő, amelyen nem csak Rackable hardverek szerepelnek, de a régi SGI hagyatékának folytatásaként megjelenő rendszer is. Ilyen termék lesz az Eweek szerint az a következő generációs, high-end Altix rendszer, amely az "Ultraviolet" kódnévre hallgat. Az érdeklődő ügyfél azonban hiába keresi majd az Ultraviolet-ben az SGI-től az Altix vonalon megszokott Itanium CPU-kat, mert a hírek szerint a rendszer az Intel Nehalem EX processzoraira épül majd. Az SGI továbbra is árusítja az Itanium-ra épülő Altix 4700 rendszereket, de a jövőbeli termékek tervezésekor már a Nehalem EX CPU-kat fogja használni.

Frissítve: Mark Barrenechea az SGI elnök-vezérigazgatója blogjában azt írja, hogy az SGI 100%-ban elkötezelett az Itanium mellett.

Névben tovább él az SGI

 ( trey | 2009. május 12., kedd - 16:24 )

A Rackable Systems befejezte a Silicon Graphics felvásárlását és bejelentette, hogy a két vállalat egyesítése után a megváltoztatja nevét SGI-re. A névváltoztatástól a Rackable azt reméli, hogy az ismertebb SGI név segíti majd üzleti tevékenységének kiterjesztését az Egyesült Államokon kívül is, ahol az SGI név kétségtelenül ismertebb. A részletek itt és itt.

Megvásárolta az SGI-t a Rackable Systems

 ( trey | 2009. április 1., szerda - 21:14 )

A valaha jobb napokat is látott Silicon Graphics ma bejelentette, hogy megvásárolta a közepes és nagy adatközpontok számára szervereket és adattároló berendezéseket gyártó Rackable Systems. A bejelentés szerint a vételár - amelyet az SGI egészéért fizettek - körülbelül 25 millió amerikai dollár volt készpénzben. A bejelentés itt olvasható.

Továbbra is nehéz helyzetben a Silicon Graphics

 ( trey | 2009. február 10., kedd - 15:40 )

A nem túl fényesen álló szuperszámítógép-gyártó Silicon Graphics bejelentette a 2008. december 26-tal zárult második pénzügyi negyedévének eredményeit. Összehasonlítva az előző negyedévvel, a bevétel csökkent, a veszteség nőtt.

Cégvásárlással és befektetővel erősít az SGI

 ( trey | 2008. február 15., péntek - 13:33 )

Úgy fest, hogy kezd visszatérni az élet a nemrég még a csőd szélén állt, nagymúltú SGI-hez. A cég bejelentette, hogy pozícióját erősítendő a HPC piacon megvásárolta a Linux Networx, Inc. lényegi részeit. Az akvizícióval együtt az SGI azt is bejelentette, hogy befektetőre talált a Oak Investment Partners and Lehman Brothers személyében.

1 024 processzoros SGI Altix a NASA-nál

 ( n0b0dy | 2007. július 27., péntek - 7:35 )

1 024 darab kétmagos CPU-t tartalmazó SGI Altix szuperszámítógépet vásárol a NASA 240 TB kapacitású SGI InfiniteStorage alrendszerrel kiegészítve. Itanium, Linux, 4 TB memória, 13,1 teraFLOPS. Részletek itt.

Az SGI beperelte az ATI-t szabadalomsértés miatt

 ( trey | 2006. október 25., szerda - 21:22 )

A Silicon Graphics vezérigazgatója, Dennis McKenna korábban azt nyilatkozta, hogy szigorúan védeni fogják cégük szellemi tulajdonjogait. Úgy tűnik, hogy nem viccelt, mert pár nappal azután, hogy az SGI visszakerült a Nasdaq-ra, (a The Register szerint) beperelte az ATI-t szabadalomsértés miatt.

"Új SGI"

 ( trey | 2006. október 21., szombat - 15:02 )

Az SGI a napokban bejelentette, hogy kevesebb mint hat hónappal azután, hogy csődvédelmet kért maga ellen, befejezte a cég teljes átszervezését, és a fizetésképtelenségről szóló nyilatkozat (U.S. Chapter 11 bankrupty filing) árnyékából egy új cég lépett elő. Ez az új cég az "Új SGI".

Hivatalosan is vége a MIPS/Irix-nek

 ( trey | 2006. szeptember 6., szerda - 22:09 )

Ma délelőtt még csak pletyka volt, de az SGI a saját honlapján is megerősítette, hogy majd 20 év után 2006. december 29-cel befejeződik a MIPS architektúra és az Irix operációs rendszer gyártása. R.I.P.

Heise.de: Az SGI dobja a MIPS / Irix-et az Itanium / Linux kedvéért

 ( trey | 2006. szeptember 6., szerda - 10:37 )

Az OSNews a Heise.de cikkére hivatkoztva azt közli, hogy a Silicon Graphics teljesen szakít a MIPS processzor architektúrájával és az Irix névre hallgató operációs rendszerével is. Mindezt az Itanium / Linux páros kedvéért teszi.

Több mint 1 000 processzoron futott a Linux egy példányban

 ( trey | 2006. június 27., kedd - 23:23 )

A Silicon Grapics bejelentette, hogy ismét világrekodot döntött azzal, hogy egy darab Linux operációs rendszert futtatott 1 024 darab processzoron.

Intel Xeon processzoros Linux szerverekkel áll elő az SGI

 ( trey | 2006. június 26., hétfő - 20:28 )

A szorult helyzetben levő Silicon Graphics előáll az első x86-os szervereivel. Az eddig csak high-end szerver területen tevékenykedő gyártó ma bejelentette, hogy egy és két unit magas, x86 Intel processzoros szerverekkel szélesíti kínálatát. A szerverek Linuxot fognak futtatni.

SGI Altix-szal tervezi a Speedo a jövőben a profi úszóruhákat

 ( trey | 2006. május 24., szerda - 9:27 )

A Silicon Graphics (SGI) bejelentette, hogy a világhírű úszóruha brand Speedo a jövőben SGI szuperszámítógépet használ fel ahhoz, hogy minél profibb felszerelést kínálhasson az élsportolóknak.

Csődvédelmet kért ma az SGI

 ( trey | 2006. május 8., hétfő - 18:00 )

Ismert, hogy nincs túl jó helyzetben az SGI. Ezt jelzi a következő is:

A The Wall Street Journal Online egyik cikke szerint a Silicon Graphics ma kitöltötte azt a fizetésképtelenségről szóló nyilatkozatot (U.S. Chapter 11 bankrupty filing), amellyel az Egyesült Államokban csődvédelmet lehet kérvényezni.

144 CPU-s SGI szuperszámítógépet vásárolt az Országos Meteorológiai Szolgálat

 ( Gergely | 2006. március 8., szerda - 0:33 )

Bár a hír február 2-i de azért gondoltam érdekes lehet még :)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a rövidtávú időjárás előrejelzéseinek pontosítása érdekében részletesebb és összetettebb modellek futtatását tervezi egy skálázható, nagy-teljesítményű SGI Altix szuperszámítógépen.

Csődközelben az SGI

 ( rigidus | 2006. február 10., péntek - 1:10 )

Az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez beadott legfrissebb jelentése szerint a termékkínálatán csökkenteni kényszerül, a jelenlegi készletét pedig kiárusításra bocsátaná az utóbbi karcsú évei miatt az egykoron szárnyaló SGI. Mindeközben próbál partnereket találni, vagy végső esetben egy felvásárlót aki megmentheti a csődtől.

Pénzügyi gondok az SGI-nél

 ( trey | 2005. július 9., szombat - 20:44 )

Jobb napokat is látott már a Szilícium Völgy egykori szépreményű UNIX/hardver cége a Silicon Graphics. A grafikonok magukért beszélnek: a cég részvényeinek árfolyama 20%-ot esett pénteken. Az utolsó kereskedés a papírokkal 0.56 dolláron történt.

Az SGI szabaddá tette az OpenML SDK-t

 ( trey | 2005. április 19., kedd - 20:57 )

A LinuxDevices.com szerint az SGI szabaddá tette az OpenML-t. Az OpenML egy kereszt-platformos, portolható grafikus API video szoftverek és hardver gyártók részére.

512 processzoros Linux gépek az SGI-től

 ( sas | 2004. október 12., kedd - 8:03 )

Az SGI bejelentette új Linux-IA64 gépeit, a Prism családot.

SGI Irix 6.5.25

 ( trey | 2004. augusztus 7., szombat - 9:27 )

Az SGI kiadta az Irix 6.5.25-ös verzióját. A változások listája hamarosan fel fog tűnni itt.

A EuroNews az SGI-t választotta

 ( trey | 2004. május 25., kedd - 14:18 )

A EuroNews az SGI Broadcast és InfiniteStorage megoldását választotta a digitalis hírszerkesztő rendszeréhez

Az SGI nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy a EuroNews az SGI-t választotta egy komplett, SGI Media Server™ for broadcast és SGI® InfiniteStorage NAS 2000 alapú, digitalis hírszerkesztő rendszer integrációjára. Az új digitalis rendszer a korábbi szalag-alapú rendszer leváltására szolgál, ami nagymennyiségű szalagkezeléssel járt.

A EuroNews hét különböző nyelven, több millió néző számára, napi 24 órában szolgáltatja a világ híreit európai szemszögből tekintve. A EuroNews egyidejüleg angol, francia, német, olasz, portugál, orosz és spanyol nyelven szolgáltat. 1993 januári indulásával, az első többnyelvű, pán-európai hírcsatornaként az EuroNews gyorsan kivívta magának a vezető szerepet az európai hírcsatornák között.

A Skoda is HPC-t használ

 ( Anonymous | 2004. március 21., vasárnap - 14:27 )

Tervezés, törésteszt, szélcsatorna Linux alatt....

IRIX 6.5.23

 ( trey | 2004. február 9., hétfő - 8:21 )

Megjelent az Silicon Graphics UNIX operációs rendszerének az IRIX-nek a 6.5.23-as verziója. A bejelentés itt.