Titokban tartod a fizetésed?

Címkék

A www.glassdoor.com-on megosztottam.
6% (18 szavazat)
Ha megkérdezik, megmondom.
56% (170 szavazat)
Titkolom, nekem így jobb!
28% (83 szavazat)
Titkolom, védem a munkaadóm érdekeit.
5% (16 szavazat)
Aki féláron dolgozik, az user!
5% (14 szavazat)
Összes szavazat: 301

Hozzászólások

Szeretek dicsekedni vele. :) Csak kevés a fórum hozzá, ahol gratulálnak is.

Szerintem, ha az embernek valami fontos, akkor arról szívesen beszél, max nem akárkivel.

Számomra a jövedelem az egyetlen elismerés. Nem kapok díjakat, dicséreteket, ha mégis, akkor jóval ritkábban, mint ahogy igényelném. Na meg, ha kapok is, nem esek tőle hanyatt legtöbbször, mert belül azt gondolom arról aki dicsér, hogy aranyos, de fel sem fogja amit lát.

Szerintem lehangolo, es br. 146k-ra teszem, mint barmelyik random cegvezetoet.

Amire te kivancsi vagy az a vagyona.
Ez meg attol fugg, hogy hany rolex orara veri el:) De en olyan 4-500MFt koze saccolom.:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Szerintem lehangolo, es br. 146k-ra teszem, mint barmelyik random cegvezetoet.

Amire te kivancsi vagy az a vagyona."

:D

"Ez meg attol fugg, hogy hany rolex orara veri el:)"

A _milyenre_. Tekintve h, hogy kb. ~ 2 milliótól ~ 17 millió USD-ig (5 milliárd forint?) bezárólag van az áruk. ;) Úgyhogy lehet, hogy egyre se :D

--
trey @ gépház

Ez valami verseny?;)

Michael Jackson's underpants are up for sale on eBay with a reserve price of $1million.

https://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/2775235/Michael-Jacksons…

Es ez csak egy szaros alsogatya...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nekem kettő "drágább órám van", mindkettő automata , dátumos.
1. Frederique Constant Art Deco Silver Dial Automatic ~1.100 euró volt (még 250 hufos árfolyamon vettem)
2. Maurice Lacroix Les Classiques (400 db-os limitált széria) ~800 euró volt (még 300 hufos árfolyamon vettem)

De majdnem mindig egy 80 eurós óra van rajtam.

Azt hiszem most br450e (de csak jófejségből és szociális érzékenységből)
100M-et tavaly léptem át először (nettó adózott jövedelem). Átlagos havi (családi)költségem kb 1.2-1.4M
(vagyon növekedést nem számolok. Cégérték, céges vagyon növekedés, ingatlanok értéke, etc...)

Saccolásodból az jön le, hogy nagyobb az arcom mint a lehetőségeim. :P

Nem. :) Ahhoz szegény vagyok.
Operatív munkám heti 15 perc. Minden más vagy stratégiai vagy SW fejlesztés amivel lecsökkentettem az operatív munkám heti 15 percre. Kb heti 1 napot fejlesztek és üzemeltetek, de volt olyan 2 év amikor semmit nem csináltam.
Az időt tartom a legnagyobb kincsnek. A napomat olvasás, tanulás, erdei séta, család és az internet teszi ki. Hetente max két napot szocializálódom, ekkor vagy bemegyek a céghez vagy találkozom valakivel. Emellett a NIK-re járok, e félévben mérsékelt sikerrel. :)

Cégen belül publikus (megosztottam), azon kívül nem.

Nem titok, de vannak emberek akiknek nem szívesen beszélek róla. Nem azért, mert olyan sokat, vagy keveset keresnék, hanem azért, ahogy egyes emberek képesek mindenben az okot látni a kötekedésre, féltékenykedésre, gyűlölködésre, stb.

Megmondom, mert tök mindegy, hogy tudják-e vagy nem.

ha kérdik megmondom és ha érdekel, én is megkérdezem. Nem vagyok irigy és az se érdekel, ha ne adj Isten valaki az lenne rám... bár azt feltételezem az emberekről, hogy alapvetően nem teszik.

Egy jó cégnél szerintem nem, de engem is érdekel a válasz.

Egy normális cégnél, ahol a teljesítmény és beosztás szerint adják a fizetést, miért kéne titkolni? Szerintem ahol titkoltatják a munkavállalóval, ott nagy különbségek lehetnek a fizetésekben és a bérfeszültség elkerülése érdekében nem engedik vagy nem teszik közzé ki mennyit keres.

Nálunk sem szabad beszélni a fizetésről, és elég gáz, hogy van aki fele annyit keres mint én ugyanabban a munkakörben csak azért mert korábban érkezett, nő, nem kért többet felvételkor.

Másrészt sokkal könnyebb lenne interjúhoz tájékozódni, hogy mennyi a piaci értékem.
(ez nem IT szóval galssdoor meg ilyenek nem nagyon segítenek)

Nálunk a fizetés mértéke üzleti titok, értsd: konkurensekhez nem juthat ki, hogy nálunk mennyit kap egy alkalmazott. De nem is értem, miért kéne érdekelnie, hogy a másik munkatársam mennyit keres? Ha jobban keres, annak oka van. Ha szarabbul, annak is. Ez viszont csak kizárólag rá, és a főnökére/line managerére tartozik.
Ha ilyen feszültség van benned, akkor minden bizonnyal te szarul keresel, és ideje emelést kérned, vagy állást keresned. Csak a kisemberek mérik a másikhoz magukat folyton.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Azt gondolom, hogy a jogos gazdasági érdekre simán rá lehet húzni a bérek titokban tartását (sajnos, nincs explicit definiálva a jogos érdek fogalma,így a bírói gyakorlat a döntő) , de van itt más is:

(4) A munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzleti titkot megőrizni. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel olyan adatot, amely munkaköre betöltésével összefüggésben jutott a tudomására, és amelynek közlése a munkáltatóra vagy más személyre hátrányos következménnyel járhat.

Szűk család (párom és szüleim) tudják, de rajtuk kívül pontosan senki. Alapvetően nem volna titok, nyilván látszik az életvitelunkbol , hogy nem keresek rosszul, de ismerem a "helyi viszonyokat" (kollégák, tágabb család) nem jó ha nagyon hirdetem...

Nem érdekel, mások, hogy keresnek, én a magam mércéjével jól, persze mindig van lehetőség a fejlődésre, de az sokat elmond, hogy a fejvadászok akkor kezdenek fejcsóválásba, amikor megmondom a jelenlegi bérem, és hogy milyen összegért lennék hajlandó váltani. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Az a tapasztalatom, hogy itt, Londonban, ugyanazért a munkárt mondjuk a többség ad valami 50-80 közötti fizetést, néhányan felette (100, 120, ilyesmi), de rendszeresen jönnek olyan ajánlatok, ahol kurva sok tapasztalattal meg minden keresnek mondjuk 32-ért embert.
Nem is értem. Akinek van annyi tapasztalata, majdnem háromszor annyiért viszonylag könnyen elhelyezkedhet. Nem tudom, jelentkezik-e valaki az ilyen hirdetésekre, és ha igen, megfelel-e, vagy végül többet kínálnak, esetleg hónapokon át várnak a csodára.

Az eredmény sem érdekel, csak azt szeretném tudni, mi az "az user"?

:)

Full publikus, csak guglizni kell.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Nem mondom meg senkinek, nehogy az asszony fülébe jusson (-::

> Sol omnibus lucet.

Ezt a lehuzas dolgot nem ertem (nem neztem meg a linkelt videot)

Leegyszerusitett keplet kovetkezik, YMMV. Legyen:
V = a munkaval toltott idod erteke
N = negativ korrekcio (messzi iroda, stb.) penzben kifejezve
P = pozitiv korrekcio (erdekes feladat, nem a fizetesben megjeleno juttatas, stb.) penzben kifejezve

X = V + |N| - |P|

Ha X nagyobb, mint amennyit a munkaert fizetnek, akkor jo. Ha kisebb, akkor nem jo. Ehhez miert kell masok fizeteset tudni? Nekik mas lesz a V, kozelebb lesz az iroda (vagy eppen messzebb), van kutya az irodaban vagy nincs kutya, stb.

Szerintem nem a magas fizetés a titkolni való, hanem az, hogy mire is költődik el.

Baromi szomorú, hogy emberek, akik nagyobb erőforrások sorsáról dönthetnek mikre is használják azt el. Tényleg, hogyha oda lenne írva nyilvánosan mindenki neve mellé, hogy mennyi erőforrásról döntött élete során és hogy mi lett ebből, akkor az ilyen pokol lenne sacc. Szerintem ez valahol a top okok között van a társadalmi és természeti problémák között. A fizetést sacc úgy kéne kezelni, mint ahogy egy jó cégvezető kezeli a cég erőforrásait és nem úgy, hogy enyém azt csinálok vele amit akarok és megeszem, felgyújtom, szemétté változtatom.

Mert ettől lesznek igazán tragikusak a társadalmi egyenlőtlenségek, hogy aki jobb pozíciókat foglal el, lentről magához irányítja az erőforrásokat és aztán úgy bánik velük, mint egy gyerek. Lásd rolex óra, autók stb.

Egy jó cégvezető úgy használja a cég erőforrásait, hogy maximalizálja a profitot a cég tulajdonosai számára. Hogy néz ki ez az általad vont párhuzam a személyes erőforrások kezelésére nézve (lásd a következő kérdést lent)?

Szerinted mi a személyes erőforrások helyes felhasználása? Fenti hozzászólásodból csak annyi sejlik fel, hogy mi az ami a helytelen felhasználása (óra, autók).
--
:wq

Szerintem az a megfelelő használata az erőforrásoknak, ami legalább fenntartja az össz torta méretét, de inkább növeli. Ennek lehet sokféle módja. Meg kérdés, hogy mi pontosan a torta. Lehet valami össz gazdasági dolog, de lehet valami összetettebb dolog is.

De úgy is megfogalmazható, hogyha a neve mellé oda lenne egy összeg írva, amiről egész élete alatt döntött és mellé, hogy mi lett ebből, milyen hatást gyakorolt ezzel, mit érzet a legjobb elköltésének ennek, akkor az egy szép képet adjon.

(Ez a profit maximalizálás fura dolog amúgy, mert ha a cégre úgy tekintünk, mint egy organizmusra, akkor az életben maradása, a jobb állapotba kerülése lesz a dolog célja. Eljuttattatni a szükséges erőforrásokat minden részébe. És nehéz értelmezni mit jelentene ez itt, hogy a tulajdonosoknak több profit a cél. Minél több tápanyag gyűljön össze egy sejt körül? Hááát. Eme párhuzam alapján lehet valahogy ez a tulajdonosnak a profit mint cél a társadalomban eleve valami nem szerencsés dolog, de ez most itt off.)

Szerintem a fizetését a legtöbb ember pontosan úgy akarja használni mint egy cégvezető, a saját (mivel itt a tulajdonos == cégvezető) hasznát illetve kényelmét, kedvét akarja vele kielégíteni. Csakhogy a legtöbb ember nem jó cégvezető és pazarlóan bánik az erőforrásokkal, nem tudja őket beosztani és/vagy kamatoztatni. Se az egyedi emberek, se a cégeknek nem természetes célja az össztorta növelése, hanem a saját szelet növelése, ami nem feltétlenül megy szembe a torta növelésével, mivel a saját szeletet úgy is lehet növelni, hogy a torta nő.

Még mindig nem tiszta, hogy pontosan mit is értesz a "szép kép" alatt. Két lehetséges értelmezést látok:
1) Az emberek mennyire tudják hatékonyan felhasználni a számukra adott erőforrásokat, a saját jólétük előremozdítása érdekében.
2) Az emberek mennyire tudnak túltekinteni a saját hasznukon és a tágabb közösség mint egész hasznát szem előtt tartani a saját hasznuk felett.

A cégek organizmusokhoz való hasonlata sántít mivel a mohóság és a javak értelmetlen halmozása csak az emberekre jellemző.
--
:wq

Ha megkérdik, megmondom, de nem akárki ismeretlennek.
Kapcsolattól függ, kinek igen, kinek nem.

Volt olyan, hogy valakiknek elmondtam, és úgy érezték, hogy csak felvágok. Szóval azóta jobban megválogatom, és pl. aki nem IT-ben dolgozik (és fogalma sincs az IT-s fizetések nagyságrendjéről), nem szoktam.

Munkaszerződésben szeretik mindenféle cégek megtiltani, hogy bárkinek beszéljen róla az ember. Más kérdés h. munka törvénykönyve mit ír erről, ha valaki megtalálja a vonatkozó passzust.
--