Rejtett számról érkező telefonhívásokat ...

 ( trey | 2017. szeptember 29., péntek - 9:18 )
sosem veszem fel.
34% (164 szavazat)
mindig felveszem.
20% (94 szavazat)
random feveszem / nem veszem.
39% (185 szavazat)
Egyéb, leírom.
5% (24 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
2% (11 szavazat)
Összes szavazat: 478

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy bunkó aki ilyen számról hív, még ha egy cég is az. Felveszem mindig mert ha felvenni tudom akkor lerakni is, de ha keresnek és ilyenről, azt nem tudom visszahívni ha nem tudom felvenni és ez nagyon nagyon zavaró.

+1

"Egy bunkó aki ilyen számról hív, még ha egy cég is az."

Nem szükségszerűen. Egyrészt lehet hogy olyan a vonal, azt kapja a cég, oszt csókolom. Másrészt pont egyik ismerősöm szív azzal, hogy valamiért nem jelződik ki a telefonszáma, pedig semmit se állított át. Micsoda bunkó szegény!

Veletlen nem iphone-os, telekomos es frissitett ios 11-re?

Telekomos, de Androidos.

Külföldön élő ismerősöm ha magyar számot hív, akkor vagy tök random országot jelez ki, vagy rejtett számot.

A baj az a rejtett számmal, hogy lehet baromi fontos is, meg lehet spam is. Nem tudom, amíg fel nem veszem.

Ha a szám látszik, akkor legalább a telefonom annyit meg tud tenni, hogy kiírja, hogy suspected Spam (ezeket általában nem veszem fel), vagy azt, hogy XY, no spam activity, és akkor felveszem. Ha mégis eladni akar valamit, akkor pedig hívás után jelentem, hogy spam és blokkolom.

Rejtett számmal egyik se megy. Se jelenteni nem tudom, se blokkolni, fel kell venni, hogy kiderüljön, hogy munkát ajánlanak, valamelyik családtagom kórházba került, vagy pedig a hívónak van valami kihagyhatatlan ajánlata, és csak egy percemre van szüksége. Ami persze eltarthatna fél óráig is, ha nem ráznám le egy idő után.

melyik app jó erre/elterjedt Mo.-n?

Nem appot használok, a telefonom (Samsung S7 Edge) ezzel a funkcióval jött. A beállítások között kellett engedélyezni és ennyi.
Fogalmam sincs, hogy milyen adatbázist használ, és vajon azt az adatbázist valami app is elérheti-e más telefonokon.

sosem veszem fel, alapból blokkolom, csak naplóban látom, hogy mikor hány ilyen hívásom volt

+1 blokkolva van es kész.

+1

+1
auto reject
--
"Sose a gép a hülye."

És hogy hívod vissza ha fontos volt? :D

nyilván sehogy. ha fontos megtalál
hogy várja el, hogy hívjam vissza, ha nem adja meg a számát? mert amúgy te hogy hívod vissza? :D

Ha rejtett számról hív, nem lehet olyan fontos.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Abból indulsz ki, hogy a hívónak van kontrollja a számkijelzés fölött.

Mindig van megoldás. Másik telefon, SMS, stb.

Na igen, de ha a hívó egy call centeres (nem marketing céllal), akkor ő nem fog a saját mobiljáról hívogatni téged. Hasonlóan akárki, aki egy irodából, cégtől keresne. És még ha megoldás volna is, hajlandóság kevésbé. Azt meg nem tudhatod, hogy te szívsz-e nagyobbat, ha nem veszed fel, vagy az illető, aki hív.

Illetve az is lehet, hogy a hívónak egyszerűen nincs tudomása róla, hogy nincs hívószám kijelzése...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Erre is azt tudom mondani, ha egy cég nem akarja, hogy beazonosítsd, esetleg visszahívd, akkor a probléma ott van, nem itt.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Te rögtön teszel két feltételezést: Egyrészt, hogy egy cég hív, másrészt hogy a hívó fél szándékosan titkolózik. Pedig olvass csak vissza, volt itt példa iskoláról, személyes ismerősről, és volt itt példa véletlenről, nem kontrollálható körülményekről.

A feltételezésem saját tapasztalaton alapul, ilyen egyszerű, nem csak a sarokba néztem. Amikor "érdekemben" volt, persze felvettem ismeretlen számról is, bevállalva, hogy pár kretént is kapok vele. Kaptam is, és mind cégek voltak. Valamint ismételten, dolgoztam ilyen cégnél, belülről is láttam hogyan működik, a maga érdekes történeteivel.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

+1

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

+1
Konkrétan a marketing hívások miatt lőttem ki, mert már olyan sűrűn hívtak, hogy meguntam az elhajtásukat. Amióta a privát számokat eldobja, azóta egy ideje nem hívnak így, hanem rendes számról próbálkoznak, de nekik megköszönöm a keresést és viszhall.. Szerencsére ritka. :)

+1, annyival hogy még csak nem is naplóztatom.
Akiket ismerek, mindenkinek szóltam, hogy rejtettről nem vagyok elérhető. Az az 1 személy, akinek meg nincs kontrollja felette, ő hív vezetékesen.

Nagy Péter

Ceges telefonnal felveszem ha tudom (ha pl meetingen ulok es nem tudom felvenni akkor igy jart, nem tudom visszahivni), magan telefonnal nem veszem fel.

+1
--
ne terelj

... A telefonom automatikusan blokkolja..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

(x) Egyéb

Munkaidőben best effort alapon (pl. meetingről emiatt nem megyek ki), munkaidőn kívül szigorúan soha.

+1
Igen, munkaidőben a cégesen felveszem a rejtett számos hívásokat ha tudom, ez nyilvánvaló.
A privát számomon csak akkor foglalkozom velük ha valami okból megadtam valahol (apróhirdetés vagy állás). Persze, volt már olyan, hogy a vasárnapi ebéd közepén kellett leráznom valamelyik közvélemény kutatót mert épp futott valami hirdetésem...

Felveszem, mert bármennyire is az elvek embere lennék, simán lehet hogy van olyan ügyetlen / hülye ismerősöm, vagy barátom, aki véletlenül kikapcsolta a sender id -t. :) Aztán ha bemutatkozik az XY felméréseket készítő emberke, elköszönök tőle.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

+1

Nem. Ezzel felbiztatod arra, hogy helyes dolgot művel.

--
trey @ gépház

-1
Édesanyám kapott egy nagyitelefont. Annak valami SW hibája lehetett, és rendszeresen kikapcsolódott a hívószám küldése. Ilyenkor amíg vissza nem állítottam, rejtett számos hívások jöttek.
De szerencsére újra előkerült a régi Nokia 6020-as telefon, és amióta anyukám azt használja, azóta megint nincs ilyen probléma. 12 éves telefon, 2. akksi van benne, és még tökéletesen működik.

*31# prefixet kell írni minden telefonszám elé a telefonkönyvben. Ha telekomos a szám és hálózati beállításokat nézi a telefon, akkor külön lehet engedélyezni a számküldést, pont így jártunk nemrég egy evolveo easyphone-nal (faq/gyik fülnél írja a lépéseket)

Persze, csak tudod, odáig is el kell jutni, hogy kiderüljön a probléma. Ha nem veszed fel nagy duzzogva a telefont, miközben hív valaki a családból, akkor sose fog :)

Ez most nem feltétlenül neked szól.

Amúgy meg szívjon prefixekkel, akinek hat anyja van. Ha ilyen probléma van, akkor be kell menni a szolgáltatóhoz és elintézni rendesen. Telefonból beállítható, ahogy írtad, egyik ismerősöm épp szív egy ilyennel, ő is próbálta, és csak esetileg mentődött el a választás, köv hívás után visszaugrott szolgáltatói defaultra. Szóval a megoldás a szolgáltatónál rejlik.

A telefonon is múlik. Anyukámmal kidobattam a nagyitelefont, visszatért Nokia 6020-ra, és azóta sosincs ilyen gondja, pedig ugyanaz a szolgáltató, ugyanaz a SIM kártya.

Persze, hogy a telefonon is múlik, be lehet ott állítani, de minek, ha a szolgáltatónál van elrontva. Nehogy már azért vegyek másik telefont, mert valami szolgáltató szinten nem úgy működik, ahogy az ember várná :)

Miért buzdítana az bárkit ha lerázzák? Itt nyilván a callcenteres és egyéb spam hívások adják a probléma gerincét, nem a balfék családtag/ismerős, ez utóbbit felvennénk, csak ugye nem tudjuk hogy ő keres...

Nos, én felveszem (ha van rá fél percem, amúgy nem), és illedelmesen elmondom, hogy beszéljen a főnökével, mert rejtett számról hív, így sajnos nem áll módomban meghallgatni amit akar. Az esetek nagyon nagy részében meglepetés a reakció, megköszönik az információt, és azt mondják hogy jelezni fogják. Olyannal is találkoztam, aki közölte hogy most fel is fog rá venni egy hibajegyet (és hallottam is hogy klikkelget és gépel), és nagyon köszönte a jelzést. Volt persze olyan is, aki elengedte a füle mellett a dolgot, és minden áron nyomni akarta amiért hívott, ilyenkor elköszönök és lerakom.

Szóval akár így jársz el, akár úgy hogy elküldöd a halálba, szerintem egyik sem fogja arra buzdítani hogy helyes dolgot művel.

Nem azt mondom hogy fel kell venni, hanem azt, hogy ha már felvetted, és lerázod/informálód róla hogy így nem fogsz vele érdemben beszélni annak kapcsán amit szeretne, az biztosan nem lesz olaj a tűzre.

Mindenki vérmérséklete szerint. Én nem vagyok sem callcenter, sem technikai felvilágosító központ. Én nem veszem fel.

Hibabejelentésre dedikált szám van, ami rá van irányítva a telefonomra, ha éppen én vagyok az ügyeletes. Onnan már ismert számkánt jön a hívás. Egyéb esetben pedig nem kell foglalkoznom hívással. Sőt, nálunk a cégnél már volt példa arra is, hogy valakinek annyira köztudott lett a telefonszáma, hogy a cég lecserélte neki egy újra.

--
trey @ gépház

En is felveszem a hivast (ha hallom), ha pedig nem erdekel akkor lerakom (elkoszonessel vagy sem helyzettol/hivotol fuggoen).
Szerintem azt, hogy helyes dolgot muvel-e vagy sem nem tudja a hivott fel megitelni. Ez a munkaja, jobb mintha koldulasbol vagy lopasbol elne meg (extrem peldak).

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

2017-ben aki eltitkolja a hívószámát, annak a szándékai nem elfogadhatóak, nem tiszták, így "kinyomom g*cibe" :D
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Igen, igazad van,- én is utálom, de! sajnos az a probléma, hogy állami szervek, polgármesteri hivatal, rendőrség, bíróság stb. esetén is ez tapasztalható, nincs beállítva a hívószámkijelzés.

+1 engem egyszer a rendorseg hivott rejtett szamrol.
______________________
Arnold Schwarzenegger movie quote of the day

titkosrendőrség :))

Ez akkor se elfogadható szerintem. Tegyük fel, hogy alapból a telefonod nem tílt semmi hasonlót, és max te tudod kinyomni a hívást. Majd tegyük fel azt is, hogy épp akkor amikor hívnak nem tudod felvenni. Rá mondjuk 1-2 órára már lehet tudnál vele foglalkozni, de akkor meg ők nem hívnak, te meg nem tudod visszahívni a hívót. És ha ezt sikerül eljátszani többször is (több napon belül), akkor meg küldik rá a SWAT team-et, csak mert képtelenek egy SMS-t küldeni, hogy mit akarnak?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Mondjuk ha ismeretlen szám keres, én nem hívom vissza.

Ha valamit akar, hagy az üzenetrögzítőn egy kérést, vagy majd hív újra, vagy küld emailt, vagy akármi.

Régebben volt, hogy megpróbáltam visszahívni, de leszoktam róla, amikor többször is a telefonközpontosnak kellett magyarázni, hogy 2 perce keresett valaki erről a számról, fogalmam sincs, ki és miért, stb.

+1

Ha az állami szervek, egészségügy, iskola, óvoda, bölcsi megtanulnának hívószámot küldeni, akkor simán kinyomnék minden rejtett számot.

Felveszem, mert a csaladombol nem mindenki tudja, hogy privat szamrol hiv, es nem tudja megvaltoztatni sem.
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

+1 konkrétan anyám

Talán a Moto G-m jött defaultból letiltott hívószám küldéssel.
Minden Factory Reset után napokig tartott, míg valaki szólt, hogy ejnye...
--
blogom

Kíváncsi vagyok, hogyan alakul az eredmény a korábbi szavazáshoz képest.

Aki rejtett számról hív, az egyéb aljasságokra is képes. :)

Ha csörög, megnézem a kijelzőt és ha rejtett a szám, már nyomom is a pirosat.

--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

Én kitiltottam. Ki sem csörög...

Én annak örülnék, ha ilyenkor azonnal menne az üzenetrögzítőre, és valami olyan lenne a szöveg, hogy rejtett számról nem fogadok hívást, de ha megadja a nevét, a telefonszámát és hogy mit akar, akkor lehet, hogy visszahívom.

Az a baj, hogy csak egyféle üzenetet tud az üzenetrögzítő bejátszani mindenkinek.

A másik baj az, hogy a legtöbben reflexből kinyomják az üzenetrögzítőt, és akkor se hagynak üzenetet, amikor kéne. Vagy még jobb, pár másodperc szuszogást hagynak, majd kinyomnak.

Én utálom azt, amikor üzenetet hagynak (inkább hívjon újra, ha választhatnék).
De ha hagy üzenetet és meghagyja a számát, és megértem (mert sokszor úgy mondják el, hogy 10-szer újrahallgatva sem sikerül az összes számjegyet felismerni), akkor vissza szoktam hívni őket.

Ha nem hagy üzenetet vagy csak szuszog, akkor neki nem volt fontos, így nekem se az. Ha valamit akar még, akkor majd újra hív.

Miért ne venném fel? Semmi bajom, ha valaki úgy hív. Nem hiszem, hogy a jellemére lehetne következtetni abból, hogy szám nélkül hív.

Érdekes módon pont a marketinghívások számmal szoktak bejönni. Ráadásul egy csomó ilyen kitárcsázós rendszerből, amit ha visszahívsz, akkor az fogad, hogy jelentkezz be ügyfélszámmal és esélyed sincs megtudni miért hívtak. Na, ez egy kicsit tényleg zavar, mert ha egy cég akar tőlem valamit, akkor mondjuk dobjon egy SMS-t, vagy olyan számról hívjon ahol tudják, hogy miért kerestek.

+1

+1

Muszáj felvennem, mert a főbérlőm 65+ éves, és nem tudom meggyőzni, hogy nem jó ötlet így telefonálni.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Nálunk a céges alközponton kimenő hívásoknál nincs hívószám kijelzés, mert rengetegen hívták utána a portást (ő a központos is), hogy erről a számról hívta egy férfi (vagy nő) és vele akar beszélni. Ennél többet nem tudott arról akivel beszélt. Lehetetlenség megtalálni. Inkább vissza se hívjon, ha sem a nevét sem a telefonszámát nem tudja megjegyezni vagy felírni.
Szóval nem mindenki bujkál aki rejtett számról hív.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mi ezt azzal kuszoboltuk ki, hogy fejlegyeztuk, ki hivta a kulso szamot utoljara. Ha arrol a kulso szamrol jott visszahivas, akkor a megfelelo mellekhez lett eliranyitva.
Ismeretlen szamok a recepciora kerultek.

Termeszetesen, ehhez kellett egy telefonkoztpont, de szerintem meg lehet valositan mas modszerrel is.
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

És, ha nem 3 perc múlva jön a hívás, hanem 3 óra múlva, mert akkor nézett utána a dolognak és akkor támadt még kérdése?
Amúgy meg a kimenő hívást nem a központos kapcsolja.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Bocsi, nem voltam teljesen vilagos. A telefonkozpont az egy szerver (ertsd Asterisk PBX), ami egy adatbazisban tarolta a hivasokat. Ez alapjan tudott automatikusan kapcsolni visszahivasokat.
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

A probléma lehetséges okai:
- A cég munkatársa nem adata meg az elérhetőségét.
- A cég munkatársa megadta az elérhetőségét, de a hívott fél nem jegyezte fel.

A probléma:
- A hívott fél a portást hívja, ha kérdése merül fel. Az természetesen nem tud neki segíteni.

A megoldás:
- Kimenő hívásoknál a hívószám kijelzés tiltása.

Szerintem ez a megoldás a portás leterheltségének csökkentésére elegendő. A problémát magát nem oldja meg. Az ügyfél/leendő ügyfél nem kapja meg az információt, így a későbbiekben esetleg már nem lesz ügyfél. Van olyan központ, ami képes arra, hogy minden kimenő hívás esetén egy olyan számot küld ki azonosítóként, amin a konkrét hívó városi számról közvetlenül visszahívható.

Nálunk az ügyfél, a megrendelő nem úgy keletkezik, hogy felhív telefonon! :)
Web-áruházunk sincs. :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+ lehetaéges scenario: hívnak egy számról, de nem tudod felvenni egyáltalán, mert a főnököd néz az arcodba éppen. Nem tudod ki keresett, nem ismerős a szám sem.

Visszahívod
a) portás veszi fel, [...] game over
b) Asterisk visszadobja a hívásod ahhoz aki téged onnan utoljára hívott -> success

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Nem hogy azt, néha még a kijelzett számú hívást sem mindig!
Nemrég óta új számom van, amit csak a VIP ismerőseim tudnak és a hívás nem azoktól jön akkor ignore. Másoknak meg ott van az FB, email, ne adj isten szkájp!

Bankodnak, amikor kérdik, milyen telefonszámot adsz meg?

Ha valaki lemásolja a kártyád adatait és nagyban költeni próbálja a te pénzed, a bankod hogyan tud elérni, hogy szóljon, rákérdezzen, és aztán megtegye a további lépéseket? (Azért kérdem, mert engem a telefonomon hívtak eddig mindig. Sosem ismert számról).

(x) Egyéb

Nem random, de van, hogy felveszem (ha éppen ráérek), van hogy nem (leteszi, mire felvenném, vagy éppen van fontosabb dolgom). Alapból nem venném fel, de nemrég még volt olyan, hogy vezetékes telefonról hívtak, és nem tudta kijelezni (mert volt valahol útközben régi telefonközpont). Nem tudom, hogy van-e még ilyen, de nem néztem utána.

(A másik probléma, hogy az illető nem fogja tudni, hogy ezért nem vettem fel. Kellene valami program, ami felveszi, bejátsza az mp3-at, hogy "Kedves haver, kapcsold be a hívószámkijelzést, ha akarsz valamit! Bye.", majd leteszi.)

Idézet:
(A másik probléma, hogy az illető nem fogja tudni, hogy ezért nem vettem fel. Kellene valami program, ami felveszi, bejátsza az mp3-at, hogy "Kedves haver, kapcsold be a hívószámkijelzést, ha akarsz valamit! Bye.", majd leteszi.)

+1

Blokkolva van alapbol. Allaskereses kozben ez ki van kapcsolva. Ha ilyenkor felveszem es nem az akit varok kinyomom szemrebbenes nelkul.

Ha ráérek felveszem, de megvárom amíg a hívó mutatkozik be, és ha nem olyan akivel beszélni akarok akkor szó nélkül kinyomom. A legtöbb amit ismeretlenül a kommunikációért teszek egy darab "halló".

Dettó. Rejtett vagy ismeretlen szám esetén általában egy "Tessék"-kel veszem fel bemutatkozás nélkül.

Én csak akkor szoktam bemutatkozni, ha én hívok.

Ha ismerős, akkor tudja, hogy ki vagyok: Szia XY, aztán csak beszélünk.

Ha rejtett szám, vagy látom a számot, de ismeretlen név (vagy nincs név), akkor felveszem, és: Igen? esetleg, Igen, halló?

És majd bemutatkozik és elmondja, kit keres.

Hétköznap 9-től 17-ig, minden hívást felveszek, előtte-utána ki se nyomom...

... a nem rejtettet sem veszem fel, ... de azt mindig visszahívom ...
a rejtett + így járt ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Mindig felveszem. Pár hete a NAV-tól hívtak rejtett számmal. Volt egy apróság amit benézett a könyvelőm, szerencsére telefonon tudtuk rendezni a problémát. Ha nem vettem volna fel, valószínűleg egy helyszíni ellenőrzés lett volna a vége.

Ja a NAV-os hölgy egyébként elnézést kért a rejtett számért, sajnálja de most így mennek ki a hívásai nem tehet róla.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

A számot megjátszom lottón.
Azután visszahívom fészbúkon.

Két helyről szoktak rendszeresen hívószám nélkül hívni: óvoda, iskola.
Miért?
Szabály.
Bazz...

Felveszem, meg ismeretlen szamot is ha elszalasztom, megprobalom visszahivni. DE. Ha valami telemarketinges, valamit el akar adni nekem, bizony megvillantom a szokincsem... Utoljara az Aegon akart volna lakastakarekot eladni nekem, pofatlansag netovabbja...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Barátnőm régen elvből csak rejtett számon volt hajlandó hívni (nem csak engem, mindenkit).
Mióta feleség lett, sikerült rászoktatni arra, hogy ez nem feature, hanem bug, de nem volt egyszerű :)

Nálam a policy a következő:
Ha -s blacklist -j DROP
Ha -s whitelist -j ACCEPT
Ha -s ismeretlen és várok hívást ismeretlentől, akkor ACCEPT
Ha -s ismeretlen és nem vártam, akkor -j EXAMINE
Ha -s rejtett -j DROP

EXAMINE:
gép előtt:
google a számra, ha nincs találat felvesz, ha addig letette, visszahívom
ha van találat, és nem ismerősé, akkor blacklist-re felvesz.
nem gépközelben:
DROP, majd gépközelben az előző.

Mi volt az elv, miért gondolta, hogy jobb rejtett számról hívni?

Ha hívást vársz ismeretlentől, és rejtett számú hívás jön, akkor is dobod?

Hát ez passz, hogy mi lehetett, szerintem ő se tudja, talán annyi, hogy ne attól függjön, hogy felveszed-e, hogy ki hív? Na nem mintha kinyomták volna, meg akkoriban még nem volt ennyi rejtett számos zargató.

A pontosításért köszi, valóban, ha várok hívást, de nem tudom miről fognak, akkor felveszem a rejtettet is.

Amúgy meg a telemarketingesekről az a tapasztalatom, hogy néha békén hagynak hosszú ideig (fél-egy év), majd van hogy naponta többször is hívogatnak. És akkor viszont sorban, a tizen akárhány blokkolt szám közül több is bepróbálkozik. Nagy részükkel pedig soha nem beszéltem (a fenti algoritmusnak hála).

Na még annyi, ha épp egy ilyen ciklusban vagyok, akkor különösen gyanakvó vagyok az ismeretlen számokkal kapcsolatban. A tapasztalatom egyébként nekem is az, mint ahogy itt már írták, hogy ezek inkább ismeretlen (nem rejtett) számon szoktak hívogatni.

Úgy kitiltanám, mint a huzat, viszont az egyik legfontosabb üzleti partnerünk munkatársai szoktak néha rejtett számról hívni... :(

Amúgy miért paráztok a rejtett számoktól? Ha hülyeséggel keresnek, még akkor is le lehet tenni, nem kell automatikusan tiltani.

+1

Sokan azt írjátok, hogy sose vennétek fel rejtett számot.

Eközben viszont olvashatjátok azt is, hogy sokan írják, hogy fontos helyekről érkeznek rejtett számról hívások, pl nav, rendőrség, iskola, van, hogy a hívó nem is tehet róla és ellene, hogy a szám rejtett, és van, hogy nem is szándékolt.

A kérdésem az, hogy ezek után: Tényleg megéri megspórolni azt a... mit is? Ha marketing hívás, az kiderül 10 másodpercben, de ha fontos, akkor mi van? Csak magad szívatod, ha lemaradsz egy fontos hívásról, és nem fog alkalmazkodni hozzád senki, nem fog "majd felhívni számkijelzéssel, ha fontos neki".

+1

+12
ld. hozzászólásom

10 másodpercben ha kiderül, általában nem, akkor sem tudod ezeket a piócákat lerázni. Bár tettem már rájuk telefont, de azért bunkó nem akarok lenni, mert ő az.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

A legtöbbnek egyszerűen megmondom, hogy nem érdekel. Ezután vagy elköszön és leteszi, vagy erősködik, és akkor megismétlem, hogy köszönöm nem érdekel, elbúcsúzom, és kinyomom.

Néha becsúszik közvéleménykutató. Ritkán vagyok olyan hangulatban, hogy válaszolgatok a kérdéseikre, általában azt mondom, hogy nem érek rá. Erre néhány azt mondja, hogy csak egy perc. Erre azt mondom, hogy rendben, kap 60 másodpercet. Persze nem veszik komolyan, elkezdi sorolni a hülye kérdéseit. Kb. a 4. kérdésig lehet eljutni egy perc alatt. Amikor ismét én beszélek, akkor azt mondom. Letelt az egy perc. Viszont hallásra. Kinyomom.

És persze ilyenkor mindig megy a jelentés, hogy spam, és a blokkolt számok közé teszem, szóval valójában hazudok, mert sosem lesz viszont hallás. Ettől még tudok jól aludni.

Értem, igazad van, de más miatt még nem akarok bunkó lenni, engem még úgy tanítottak, hogy nem teszek másra csak úgy telefont. Persze ettől még volt amikor történt ilyen, de ha tudom, hogy ez lesz, minek kezdjek neki.

Mint írtam, dolgoztam ilyen cégnél, a scriptek fel vannak készítve a példádra is, az operátorok meg tesznek rá, hogy kinyomod, röhögnek egy jót, szépen bekategorizálnak. Ha mázlid van a következő kampányban nem hívnak. Cserébe négy kérdésre kaptak választ, ők már jól jártak.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nem teszem le, miközben épp beszél hozzám. Az azért bunkóság lenne.

Szerintem, ha én beszélek, ő meg hallgat, és elköszönök és leteszem, az nem bunkóság.

Az nem zavar, hogy kapott 4 választ. Kért egy percet, kapott egy percet. Utána elbúcsúztam és letettem. Szépen, udvariasan. Ha nevet rajta, akkor örülök, hogy sikerült örömet szereznem. Legközelebb meg tuti nem beszélünk, mert a telefonom ki se cseng, amikor a blokkolt számról hívnak.

A kiindulópont a rejtett számról érkező hívás volt. Azt viszont nem tudod blokkolni, pontosabban mindet blokkolod vele, ami gondolom nem irány neked. Nekem eddig csak az S4 miniben 4.2-es Androidjában volt olyan, hogy tudott rejtett számot tiltani. Vagy csak ott találtam meg. Kijelzett számot és is nem egyet blokkoltam már.

Értem amit mondasz, te adtál egy percet az életedből, ezt jelezted is előre. Csak zárójelben megjegyeztem, hogy nem cseszel ki velük, persze lehet nem is ez volt a célod. Mert sokan azt hiszik, hogy ezzel homokot szórtak a gépezetbe. Pedig nem, csak egy másik statisztikai csoport tagjai lesznek.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

"nem akarok bunkó lenni"

Ha kijelented, hogy nem kívánsz a hívásban részt venni, és ennek ellenére mondja, akkor nem vagy bunkó, ha kinyomod. Szóval a problémamegoldás annyi, hogy ne tartsd bunkóságnak lerakni ezeket :)

Oké, a jó pap holtig tanul. :-)


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Ez a jólneveltség átka!
Apám is így kötött alvás közben szerződést. ;)

Alvás közben nem kell felvenni a telefont. :-)

Ha valaki a telefon beállításaiban kikapcsolja a rejtettséget, majd egy idő után rejtett lesz megint, akkor ez talán segít: https://youtu.be/VNTDrh4yNoQ

Ha várható egy értelmes hívás felveszem, egyébként inkább nem. Egyszerűen unom a telemarketingeseket hallgatni.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Azt se szoktam felvenni, aki nincs benne a telefonkönyvben. Anyám is megtanult SMS-t írni, mikor új száma lett, és nem vettem neki fel a telefont. :D

--
openSUSE 42.2 x86_64

+1
max ha nagyon raerek utolag rakeresek a szamra hogy ki volt. ha erdekes akkor ha ujra hiv, lehet, hogy felveszem. de mondjuk en utalok telefonalni.

Random feveszem / nem veszem, pont mint bármely nem rejtett, ismerős ismeretlen számot. A rejtettet viszont többnyire nem hívom vissza, és ha mégis, akkor se mindig azt, aki valóban hívott.

a rejtettet hogy hivod vissza? :)

erre én is kíváncsi vagyok.

mindenesetre az nekem már gyanús, ha esélyt sem ad egy hívó a visszahívásra. van amikor nem vagyok a telefon közelében és sokat tudok kezdeni a négy ismeretlen szám hívásával. de olyan is volt, amikor egy percen belül ötször hívott egy ismeretlen szám (aegon, egyeztessünk időpontot a személyes találkozóra. anyád, ha nem értetted a nemet amit korábban mondtam). mivel ezek nagy része géppel kezdeményezi a hívást, csináltam ilyet korábban, így párszor felveszem, hogy regisztrálja a rendszerük és utána leteszem. persze az operátor még jelölhet visszahívást, de általában értik. a legszebb amikor automata kihívás van, szarul van beállítva, nincs szabad operátor, bepakol a queueba és csak várakozási zenét hallok. nem tudom ki az és mit akar. brávó.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nem veszem fel. Spam és phishing hívások ellen meg Truecaller.

Block calls with no caller ID :)

Számítástechnikai tippek, trükkök, leírások - Linux ● macOS ● Windows

Felveszem, mert a szüleim és egy ismerősöm is rejtett számról hív. Egyiküket sem érdekli annyira a probléma, hogy átkonfigurálják, vagy szóljanak a szolgáltatónak, hogy ne ez legyen a default. Szüleim esetében drótos telefonról beszélünk. Épp a rejtett számról tudom, hogy e kettő közül az egyik hív.

Marketing célból egész életemben, ha kétszer hívtak, sokat mondok. Nem adom meg a számom sehol, csak ismerősöknek, így nem forog közkézen, nem adják-veszik, nem is próbálnak eladni nekem sampont, amely fogmosásra is jó.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

vannak paranoid ugyfeleim, akik nemkuldenek szamot, ha nem akarom bebukni oket, kenytelenvagyok felvenni...

--
HUP te Zsiga !

Bemutatkozás nélkül, egy rövid "tessék"-kel felveszem.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nalam az olvasni nem kepes fejvadaszok hivogatasa egy ponton annyira zavaro lett, hogy nem csak hogy rejtett szamot nem veszek fel, a kivetellistara tett szamok kivetelevel semmilyen hivas nem csong ki, a telefon 0-24 priority-only uzemmodban van.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears | Refactor Zone

Korábban: a külföldieket soha, a hazaiakat meg inkább nem. Sajnos egy 90 éves ismerős is ismeretlen számról hívott mindig, így muszáj volt bevállalnom, ha sejtettem, hogy ő lehet.

De azóta, mióta egyszer hívtak kórházból, hogy nagy baj történt (éjjel 1 volt) és az én számomat tudták csak meg, azóta mindig. És mindig is hívható vagyok 0-24-ben.

Annyi "trükköt" azért bevetek, hogy úgy veszem fel, hogy "tessék, kettes számú áruteherporta".

Aki nem veszi fel/blokkolja/bunkózik, az minden bizonnyal gyermektelen. Ha gyereked van, nem engedheted meg azt a luxust, hogy ne vegyél fel hívást. Adódhat úgy, hogy a gyerkőc bajba kerül vagy segítségre van szüksége és nem tudja a saját telefonját használni (már ha van neki).

--
L

gyerektelen, nincsenek idős rokonai, nincs bankszámlája, ...

Ezt a baromságot, drámai fokozást már számtalanszor hallottam a témában.

(van gyerekem)

--
trey @ gépház

Hmm, nem gondoltam volna, hogy Te is így gondolod.

Mint fentebb írtam, volt ilyenben részem és nem kívánom senkinek. Drámai hatás ide vagy oda.

Oké, de ha nem haragszol, én inkább élek minden hívást felvéve, mint életem végéig azon rágódni, mi lett volna, ha...
--
L

"az minden bizonnyal gyermektelen"
Marhaság. Ha nem veszem fel, akkor SMS-t ír. És ennek semmi köze ahhoz, hogy miért nem vettem fel.
--
♙♘♗♖♕♔

Vagy ha nem veszed fel, és utána nem jön az SMS, akkor aggódhat(nál) hogy épp nincs-e valami baj. Értem én, hogy te nem aggódsz, elkönyveled, hogy a gonosz marketingesek zaklattak bizonyára.

De mi van, ha egyszer nem erről van szó? Mi van, ha egyszer olyan hív, akinek a hívását fontos volna felvenned, és nincs módja utólag sms-t írni? Akár krízishelyzet, akár csak szimplán technikai korlát miatt?

Engem már hívtak a bankból számkijelzés nélkül, hogy blokkoltak bizonyos tranzakciókat, mert gyanúsnak vélték. Na most akkor mi van, ha én játszom a durcit, és nem veszem fel, mert jajj istenem, hátha elrabol 20 másodpercet az életemből egy marketinges?

Nem aggódok fölöslegesen. Éltünk a mobil előtti korban, sőt vonalas telefon nélkül is.
Ha olyan nagy a baj, a gyerekeim a rendőrséget/tűzoltókat/mentőket fogják hívni, a többiek meg elérnek email-ben, postán, vagy más módon. A magán telefonomat megpróbálom magán célra használni. Ebbe nekem nem férnek bele a "névtelenek". A munkahelyemen a vonalas telefonon nincs kijelző, ott értelemszerűen minden hívást felveszek. Az ügynököktől az első mondat után elköszönök.
--
♙♘♗♖♕♔

Én sem hívtam soha fel a szüleimet, ha bajom volt.
Apám sem az övéit.
Öregapám sem az övéit.
...

Jééé, mégis túlélte a családfánk évszázadokon át.
Jah meg az emberiség is csak kibírta valahogy a 21. századig.

Öregapám nem használt számítógépet, ha a HUP-ra akart benézni.
Apám sem használt hozzá.
Én sem használok hozzá. Ja! De, mégis.

Mond valamit az a szó, hogy fejlődés? :)

Hogyne, de attól hogy van, még nem kell használni.
Nekem a telefon egy teljesen sokad rangú dolog. Van hogy napokig rá sem nézek. Tudja is mindenki aki fontos, hogy azon keressen utoljára :)
A többi ember meg nem fontos, elérnek ahol tudnak, akarnak.
Egyszerűen utálom, hogy manapság az embert mindenhol eltudják érni, amikor csak akarják. át velem megszivták! Majd én eldöntöm kinek, mikor vagyok elérhető, és ha nem veszem fel a telefont az azt jelenti, hogy nem vagyok kíváncsi az illetőre, főkép aki ara sem méltat hogy a számát megossza velem. Az ilyen menjen a búsba, ne engem cseszegessen.

Ezek mindig jól hangzanak, de a világ sem ilyen volt körülöttük.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nagyapám 1914-1922 között lezajlott szibériai nyaralás után biztosan egyetértene. ;)

Az ilyenek tényleg mindennaposak...


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nem is ez a lényeg. Viszont tisztes öregkort ért meg, ami talán a mobil hiányának tudható be...
:-D

De biztos vagyok vele, hogy valakinek a felmenője nagyon örült volna, ha akkor van telefon