Az ideális okostelefon kijelző méret szerintem...

 ( traktor | 2014. május 1., csütörtök - 21:24 )
< 2"
0% (1 szavazat)
2-3"
1% (6 szavazat)
3,1-3,5"
4% (23 szavazat)
3,6-4,0"
18% (96 szavazat)
4,1-4,5"
29% (153 szavazat)
4,6-5,0"
25% (134 szavazat)
5,1-5,5"
6% (33 szavazat)
5,6-6,0"
2% (11 szavazat)
> 6,0"
2% (12 szavazat)
Az okostelefon hülyeség / Csak az eredmény érdekel
13% (67 szavazat)
Összes szavazat: 536

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kimaradt a "szerintem az, amit az Apple jelenleg éppen megfelelőnek tart".

BTW: egyre többet lehet hallani azt a pletykát, hogy az Apple belátja az iPhone 6-nál, hogy - tetszik, nem tetszik - nagyobb kijelzőre kell váltania.

--
trey @ gépház

ha berakod, en arra szavazok :D

Én is hiányolom ezt az opciót... :D

kene ilyen opcio pedig. fogalmam sincs pontosan mekkora az iphone kijelzoje, de nekem pont jo ez a meret, volt a kezemben kicsit nagyobb, az mar nagy.

Én ezt nem pozitív értelemben értettem. :) Érdekes megfigyelni az Apple-fanok hozzáállását a kérdéshez. Ha az Apple azt mondja, hogy 4" a max., akkor nekik éppen az a jó és csak az az igaz út. Ha az Apple egy év múlva azt mondja, hogy 4,2" (mert ekkora kijelzőre tudott éppen jól megalkudni), akkor az.

Kíváncsian várom, hogy a 6-nál mi lesz az Apple elrendelésre és azt hogyan fogadják a fanok. Nekem ne mondja senki, hogy ami tavaly-tavalyelőtt "túl nagy" volt, az jövőre egy varázsütésre "éppen megfelelő" lesz. Senkinek sem nő a tenyere ennyit 2 év alatt :)

--
trey @ gépház

Tavaly sem volt az túl nagy, csak rosszul fogták az emberek!

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

szerintem az iphone 5(s) kijelzömerete tökeletes. lehet, hogy vekonyabb kavaval, esetleg a felület atszabasaval az egy kezzel meg eppen idealisan kezelhetö kijelzö meretet feljebb tudjak tolni par tized collal, es ekkor a "fanok" akar jogosan is mondhatjak, amit majd mondanak.
_amennyiben_ mast nem valtoztatnak, csak a meretet, akkor az - nekem legalabbis - tul nagy lesz.

ha igazak lesznek a pletykak, es lesz 5.5-6" körüli iPhone, ott egyszerüen fel kell adni majd azt a kepzetet, hogy egy eszközt egy kezzel akar valaki kezelni. lehet, vegeredmenyben egy jo eszköz lesz de biztosan nem egykezes. tehat nekem kevesbe bejövös (sokszor basztatom a telefont az utcan, egy kezzel, stb)

Én 5"-ra szavaztam. Szerintem az egy teljesen használható méret. Az iPhone 5 4 hüvelykes kijelzője 2014-ben nekem már kicsi.

--
trey @ gépház

"2014-ben nekem már kicsi"

Ezek szerint neked nőtt a tenyered? Vagy miért kicsi 2014-ben, ha korábban jó volt?

Nekem nem nőtt a tenyerem, de nekem a tenyérmérettel soha nem is volt gondom. Az Apple-fanok jönnek állandóan azzal az Apple által kántált imával, hogy egy kézzel lehessen mindent csinálni. Én ezt leszarom, mert két kezem van.

--
trey @ gépház

Az eszedbe se jut, hogy valakinek az Appletől függetlenül ez a véleménye/óhaja?
Miért kell lenézni azt és személyeskedni azzal, aki nem veled ért egyet?

Olyan nincs, hogy valaki az apple-tól függetlenül hajtogatja azt amit az apple és történetesen apple telefonja van.

Hallottál már arról, hogy a korreláció nem implikál kauzalitást?

Nem néztem le senkit. Te viszont nem értetted meg, hogy miről írtam.

--
trey @ gépház

Hát sok embernek van két keze, de nem mindig szabad mind a kettő, pl. biciklin, kutya sétáltatás közben, ha a másik kezedben van egy szatyor (vagy akármi más), motorról/robogóról leszállva egyik kézben bukó másikban a telefon, stb...

Aztán pedig a nőknek eleve kisebb keze van. Nekem meg rohadtul kötöttek az izületeim, én utoljára a zte blade 3.5"-os kijelzőjét értem át teljesen. Ezeken az s3 méretű telefonokon már csak kb a képernyő közepéig tudom lehúzni az ujjam.

Egyébként ha meg normálisan netezni akarsz akkor vegyél 10"-os tabletet. Azt szépben berakod a táskába ha kell elő lehet venni. A telefon viszont tud maradni a zsebedben.

A blade óta csak szenvedek az összes telefonnal, mert vagy lassú vagy nagy. Emlékszem még amikor a mobiltelefon dolog elkezdődött minnél kissebb telefonokat próbáltak csinálni, az volt a menő. Nekem az a véleményem, hogy gyártsanak erős HW-vel lapát kezű embereknek is, de legyen meg ugyan az a tudású HW kisebb kijelzővel is. Így mindenki ki választhatja ami az ő kézméretéhez megfelelő.

"2014-ben már kicsi". Cö-cö! Ismerd be, hogy romlik a szemed! :)

Ezt hívják vallásnak.

Ha jól tudom volt is már tanulmány erről, hogy a márkahű emberek pontosan ugyan olyan tüneteket produkálnak mint a mély-vallásosak és ez a legjobban az apple felhasználóknál jött ki,

Csakhogy ez nem állandó. Nekem az eredeti iPhone pont ideális méret, az iPhone5 már túl nagy, nem értem minek ilyen.

na majd ha megcsinaljak, tedd ki ujra a szavazast, kivancsi leszek.

subscribe

Megnéztem volna ezt a szavazást 3-4 évvel ezelőtt is. Azt nem értem, hogy mikor mondjuk egy Samsung Galaxy SII kijött, mindenki lelapátozta (szerintem amúgy most is az, én a 3.6-4"-et jelöltem), ahhoz képest most mindenki a tepsikért van oda. Gondolhatnának a kis kezű emberekre is...

engem ebben az zavar, hogy valasztani sem lehet. szinte nincs (az apple-ökön kivül) olyan telefon, amely kurrens hardverrel, es kis kijelzövel van szerelve. gyartsanak nyugodtan peklapatokat, de a 4" ne jelentsen mar több generacioval regebbi, 320x240es kijelzöt automatikusan. galaxy minik? bitch please.

igen, egy másik fórumon ugyanezt kifejtettem én is nemrég, kiegészítve azzal, hogy aki megfontoltan dönt egy iphone mellett, egyre kevésbé ítélem el :) ...

Van valami (objektív) baj az S4 minivel pl.?

Kisebb hardver van a miniben, mint a „sima” S4-ben.

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

hm, nezzük csak, egy lassu müanyag fos, dragan?

Az asszony egy S4 Mini-t használ jelenleg. Elégedettnek tűnik vele. Nekem elegem volt abból, hogy mindig problémája van a telefonjaival. Mondtam, hogy akkor válasszon magának. Kitűzött egy keretet, amit szánt rá, 2 hétig olvasgatta a teszteket és a Mini mellett döntött. Lehetett volna iPhone is újra, de mégsem amellett döntött.

A kameráját dicséri, azt mondja, hogy szép képeket csinál. Én mondjuk nem néztem, egyetlen egyszer dugtam fel Ubuntu alá, hogy a képeket leszedjem róla.

--
trey @ gépház

Kolléganőm is ilyent vett, szintén elégedett.

S4 mini duos van nekem. Afrikai régió. A korábbi rendszer problémáktól hemzsegett, két hete frissült kábé (szerényen "a stabilitás tökéletesítve lett" cím alatt fut) egy év után és azóta érezhetően stabilabb. A realitásérzékem azért még azt mondja, hogy a beígért tökéletes rendszer nincs itt. De jelenleg jól megy, azokat a tüneteket nem mutatja mint korábban, meg vagyok vele elégedve.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Jah, én is megörültem, hogy megjött a 4.4... De nem, csak egy frissítés. Vannak apróbb bugfixek, azt én is észrevettem, de a legjelentősebb változás, hogy Selinux: Enforcing, ami nyilván a biztonságot fokozza erősen. Vagy két napja frissültek a policyk is. Úgyhogy jó ez. :)
--
The Community ENTerprise Operating System

Én is először arra gondoltam, hátha KK, de nem. Lassan talán az is lesz. A biztonság annyira jó lett, hogy amikor bekapcsoltam pár biztonsági dolgot, nem volt hajlandó a mobilnet működni, újraindításnál a sim kártya pin kód kérője sem jelent meg, folyamatosan biztonsági figyelmeztetések jöttek. Kikapcsoltam a csak ellenőrzött binárisok futtatását és megy. Szóval a Samsung saját pin kód kérője nem megbízható a rendszer szerint. Érdekes. :-) De továbbra is, fényévekkel jobb mint volt.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Az elmult heten munka miatt kaptam egy nexus 5-ot.
Nekem egy alcatel ot-995 lapul a zsebemben.

A nexus kijelzoje ~5´, az alcatel 4,3´
A kavaval egyutt a ket telefon ugyanolyan szeles, viszont a nexus kb fel centivel hosszabb, amit nem talaltam zavaronak. Ha igy nezem, akkor az 5´-os kijelzot valasztom.

Ezen felismeres utan azt mondanam, hogy nem a kijelzo meret szamit, hanem a telefon tenyleges merete, kavaval egyutt, ami nalam max a nexus 5 merete (a galaxy s2 azonos meretu az alcatelemmel, max egy kicsit vekonyabb)

A kis kezu emberekkel kapcsolatban teljesen egyet ertek.

En is egy nexus 5-ot koptatok, es egyetertek.

Ez teljesen így van. Az én telefonom 68 mm széles és csak 4.5", Nexus 5 az 69.2 mm széles és 4.95". Nem a kijelző, hanem a telefon mérete számít. Nekem ez a maximum, már ez is a kényelem határát súrolja. De például feleségem (akinek kisebb a keze) 5" alá nem megy, igaz ez már a második tepsije, mert elsőt eltörte..

+1
Az biztos, hogy az elfogadott telefonmeret sokat valtozott az elmult evekben.

a sok applebuzi!

ooo... nem biztos, hogy ugyanarrol beszelunk. :)

Ezt hívják vallásnak.

Ha jól tudom volt is már tanulmány erről, hogy a márkahű emberek pontosan ugyan olyan tüneteket produkálnak mint a mély-vallásosak és ez a legjobban az apple felhasználóknál jött ki,

Ezen oldal alapján szinte ugyan az az eredmény. Annyi változott, hogy most már az emberek inkább a "kisebbet" szeretnék, és nem a nagyobbat.

A hangos kisebbség meg mindig nyavajogni fog, de pár év múlva nem értik majd hogy tudtak el lenni 4"-en. Addigra lesznek nagyobb zsebek, meg leszokunk a metrón kapaszkodós egykezes taperolásról :)

4,6-5,0"-ra böktem, mert szerintem az 5" az ideális. Már elég nagy ahhoz, hogy egy hagyományos weboldalt vagy egy videót meg lehessen nézni rajta, viszont még elfér zsebben.

--
http://csuhai.hu

+1

Nekem most egy 5"-os van es ez mar tul nagy nekem. Zsebben kenyelmetlen, egy kezzel meg eppen hasznalhato, de mar necces (pedig nekem nincs kis kezem). Mikor eloszor meglattam azt hittem sose fogom hasznalni (ceges, kaptam nemigen volt valasztasom), de aztan egesz jol megszoktam. Es persze az jo, hogy nagy kijelzot lehet olvasni, de egy valamivel kisebb is egesz jo lenne es en amugy sem hasznalom egesz nap a telefonomat, hogy kritikus lenne. Mindenesetre ha most vennek/valaszthatnek ettol kisebb kellene.

majd pár hét múlva megtudom, most 4 colos zte blade 3, váltok s4-re, ami asszem 4,3, de az biztos, hogy nekem az 5 col nagy lenne, én főként laptopon dolgozom, és csak út közben kell a telefon, nem annyit vagyok úton, de amikor igen, akkor se kell, hogy mobil iroda legyek, és remote desktop meg teljes böngészés menjen, ilyen felhasználás mellett 4 col körüli szerintem

Készülj föl, az S4 5"-os. :) De pingpongütőt akkor már nem kell venned.

akkor az 5 col nem is olyan nagy, kipróbálva az s4-est, szerintem vállalható, de ez a felső határ.

Ha lenne multiselect...

Én 4-5-re szavaznék.

Jelenleg 4.7"-os van, az túl nagy. Előtte 3.5"-os volt, azt meg kicsinek éreztem, szóval szerintem 4,1-4,5" körül van nekem megfelelő.

--
Lenovo ThinkPad T410

Így, hogy gyakorlatilag nincsenek (nekem megfelelő) fizikai QWERTY-s telók, az 5"-t is kevésnek érzem. Ha lennének, a 3,6" - 4" kategória tökéletes lenne.

iphone billentyűzetes tokkal? én most használok a zte blade 3-amhoz (4 col) egy iphone bt billentyűzetet, ilyesmi:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=samsung+galaxy+slide+keyboard&_pgn=2&_skc=50&rt=nc

csak s3-s4-hez láttam ilyent még, de az iphone-os tökéletesen megy android-on is persze, bt az bt.

Kösz a tippet, de ahogy eddig próbálkoztam ilyenekkel, nem volt túlt jó eredménye. Néhány billentyű nem működött (olyan szinten, hogy scancode se jött be, driver-inkompatibilitásra gyanakszom). Meg van egy olyan perverzióm is, hogy magyar ékezetek is kellenének, szóval nem játszik.

Motorola Droid 4?

Szemeztem vele, bár szintén csak angol billentyűs; meg a Photon Q-val is, amiben még a SIM se cserélhető, bár ebay-en volt pár hekkelt. :)

I love S4mini...

viszont annak ellenére, hogy a legtöbben ezt tartják az ideálisnak, minden gyártó az órmótlan 5"=< kijelzőket tolja...
--
The Community ENTerprise Operating System

Ismerősi körömben azt vettem észre, hogy főleg azok vesznek 5 vagy afölötti méretű telefont, akik amúgy keveset vannak PC közelben.

(x) Egyéb, leírom a hozzászólásokban:
Nekem az okostelefonok kicsik, nem lehet rajtuk kényelmesen netezni, meg navigációs szoftwert kezelni.
Ezért én vettem egy 7" -es tabot amivel telefonálni is lehet.
Tehát nekem az okostelefon méret 7"-nél kezdődik, amit ugye már tabnak neveznek :)

Phablet.
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Én iPhone-t használok, és várom hogy kijöjjön a budinagy iPhone 4,5 vagy 5 colal.
Én megértem itt a vitázókat, én se tudok mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy nem az Apple diktál, csak meghunyászkodva követi a mobil méret trendet. Rossz lóra tettek, de azért még mindig nem egy SAMSUNG ennyi megbocsájtható, ha végre lépnek!

24" a kényelmes. Lehet, nekem túlméretes a kezem, de néha még a hagyományos klaviatúra is kicsinek érzik, nemhogy az okostelefonok picsányi készlete. Ráteszem az ujjamat, és egyszerre kettőt-hármat is érzékel.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Az utcán nem néznek meg vele?
De amúgy tényleg, hogy? Kiskocsi, aggregátor? Nem kényelmetlen?
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. csfeco

Szerintem ez abszolút megszokás kérdése. Amig egy 3.7-es motorolám volt, épp elegendőnek tartottam, és a Note 2-re úgy néztem, hogy használhatatlan. Aztán lett egy S3, és napok alatt megszoktam, és azóta ha kezembe akad a régi Defy, csodálkozok, hogy ezt meg hogy birtam használni. Aztán mióta tabletem van, már a 4.8 is kevésnek tűnik néha :) Azért valószinüleg a következő telefonom valahova 4.5" környékére lövöm be, bár ugye a káva nagyon sokat számit.

Én meg azt nem értem, hogy hogy lehet 10"-nél és fizikai billentyűzetnél kevesebbet bármi komolyabbra használni. Úgyhogy telefonnak a legolcsóbb 2,8"-es vacak, ha leülök, akkor meg már előveszem a laptopot.

Szerintem ez attól függ. Ha a kényelmes egy kezes használat az előrébb való, akkor max. 4,1. Ha kényelmes tartalomfogyasztás, meg az, hogy az embernek ne zsibbadjon el nagyon hamar a szeme, akkor minél nagyobb, annál jobb.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

én a 4,1-4,5"-t jelöltem, jelenleg 4-est használok. Az új célpontom pedig 5"-s lesz (nem tudom, hogy mennyire lesz kényelmes), és / vagy 10"-s tablet... Mobilban nekem ez az 4,5-5 a max, tablet meg 7-10 között van az ideális.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Azt gondolom az okostelefon lényege a médiafogyasztás (internet, navigálás, keresés, stb.), azt pedig nem lehet kis képernyőn művelni. Aki szerint pont jó a max. 4.0" (akárki gyártotta, akármekkora a felbontása), az nem igazán okos-eszköznek használja a készüléket, csak egy nagyobb képernyős normál telefonként. Esetleg csak azért vette meg, mert ez a divat.

Én egy HTC Hero-val kezdtem, miután végre ki lehetett szakadni a Nokia "business" telefonok világából (milyen üzleti telefon az, ami trükkökkel sem tud több naptárat kezelni?), de azonnal kicsinek tartottam, mert megnyitott lehetőségeket, de nem lehetett velük maradéktalanul élni a kicsi méretű és kis felbontású képernyő miatt. Utána jött a Galaxy S2, az már majdnem jó volt, csak ne lett volna vele megannyi szoftveres probléma.
Most egy Nexus 5 - nyugodtan mondhatom boldog - tulajdonosa vagyok, mert ez már elég nagy méretű és felbontású minden olyan feladatra, amit egy ekkora készüléken értelmesen el lehet kezdeni. Pl. nyugodtan használom rajta az SSH klienset, egész kényelmesen tudok akár összetettebb műveleteket is megoldani menet közben. Internetezni is jó, mert nem kell folyamatosan minden irányba görgetni az olvasáshoz. De még pont elfér zsebben/kézben.

Igazából azért nem választottam nagyobb készüléket, mert 1) nincs gyári módosítatlan AOSP-vel szállított típus 2) nem biztos, hogy kényelmes lenne zsebben, táskában meg akár jóval nagyobb tabletet is hordhatnék, ha szeretnék táskát húzogatni mindenhová.

Szerintem az 5" a pont jó méret, lehetőleg 720p vagy nagyobb felbontással.

Viszont az engem is érdekel, hogy ha az Apple kijön nagyobb méretű készülékkel, akkor mennyi 4" hívő mondja majd azonnal, hogy az új Apple a pont jó méret.

Nekem most 4.5 van, egy picit nagynak érzem; de legalább az autóba nem kell külön navigációt venni.

4.65-öt használok (Galaxy Nexus), ezt még tűrhetően átérem, de mivel elég nagy a keret, a Nexus 5 még pont beleférne az elviselhető kategóriába. Néztem nemrég LG G2-t (5.2), az már nekem nagy, pedig ott nagyon minimál a keret, szóval 5 inch a maximum.

én meg jól tudom használni egy kézzel is az utcán az Z-t (5")