Ha a HUP nagyobb frissítésen esne át...

Címkék

... ragaszkodnék a mostani kinézethez, színvilághoz.
17% (121 szavazat)
... csak 100%-ban ugyanezzel a témával tudom elképzelni.
4% (26 szavazat)
... mindegy, csak használható legyen.
60% (437 szavazat)
... komoly átdizájnolásra van szükség.
10% (73 szavazat)
... Hanna Montana-s, Justin Bieber-es stb. téma lenne a kedvemre való!
7% (51 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (16 szavazat)
Összes szavazat: 724

Hozzászólások

Én szeretem, hogy gyorsan jön be mobilon a teljes oldal is. Szóval ne legyen egy JS varázsoldal. ;)
--
http://naszta.hu

"szerintem főként a saját igényeinek kielégítésére született"
Igen, régen gyenge telefonom volt, most meg gyenge gépem van, aminek a normál oldal renderelése elég megterhelő. :)

Nem design, de én a HUP-hoz is úgy nyúlnék hozzá, hogy olvasásnál statikus fájlok kiszolgálásán kívül semmi se (vagy csak nagyon kevés) történjen szerveroldalon.
--
zsebHUP-ot használok!

... mindegy, rss-ben olvasom. ha az marad, akkor nekem mindegy, hogy néz ki...

Hali!

Szemet, lelket nyugtató, nagyon eltalált a mostani színvilág. Sugárban rókázok a színes-szagos, "dizájnpistike" által kreált ízléstelen honlapoktól...

Üdv:
Feri

Nekem a most a fórumban nem "ugrik" úgy ki az új hozzászólás. Főleg mikor egy régebbi notebookról olvasom, és nem pont a megfelelő szögben nézem, akkor a fehér és a szürke átpörgetéskor bizony nem nagyon tér el.
Illetve ha több szinten kap választ egy-egy hozzászólás, akkor azt már nehéz átlátni, hogy ez most mire is válasz.

A dizájn remek, de szeretnék kérni olvasható méretű betűket by default.

Nem csúszik az össze, ha van hozzá megfelelő betűtípusod. Nálam gyakorlatilag pixelről pixelre ugyanúgy néz ki Linuxon, mint Windowson. Annyi eltérés van csak, hogy a Windows agresszívebben hinteli a fontokat, ezért kevésbbé alakhűek, viszont valamivel kontrasztosabbak a betűk Windowson. (Én részemről az alakhűséget preferálom)

Szintén javasolnék nagyobb betűméretet (én kettőt zoomolok az olvashatósághoz), vagy legalább állíthatót.

Azon kívül én a baloldali oszlopot adblock-kal eltüntettem, mert nem különösebben hasznos, és az olvashatóságot rontja (vizuális zaj).

A jobboldali oszlopra is ráférne egy alapos tisztogatás. Vagy esetleg összecsukható dobozok.

Szerintem is maradhat így, de a mobil verzióval kellene kezdeni valamit. Ha jól tudom, azt nem trey készítette. Nagyon zavaró, hogy a hozzászolasok nincsenek thread -ok ba szervezve.

Maximum egy ráncfelvarrást tudnék elképzelni. - Kicsit legyen modernebb, ahol kell, de az alapok maradjanak.

Ezzel sincs baj, csak kicsit ódivatú, mint az oldal legtöbb olvasója :) Amúgy egy Acquia Slate szerű témát el tudnék képzelni helyette.
Ha már felmerült a kérdés esetleg egy HOVD szerű szavazást tarthatnánk.

+1

Több, mint 10 éve vagyok olvasó, volt pár év, amikor megfelelt, aztán 2-3 olyan is, amikor szerettem volna, ha változik, kicsit modernebb lesz, de elmúlt. :D Most már teljesen elégedett vagyok. Ami nem tetszik, azt Styish-sal helyrerakom :P

Bár ez nem design, de két funkciót nagyon hiányolok: a +1 és a feliratkozás gombot. Ha ezek lesznek, akkor maradhat még tíz évig :D

Én szeretem így. Szerintem bevállalható volna, hogy önkéntesek készíthetnek CSS-t, és ha a közösség megszavazza és átmegy a vétójogodon is, akkor bekerülhet hivatalosan választható stílusként. Egy sötét téma néha jól jönne, de a rosszabbul látóknak vagy vakoknak is esetleg jó lehetne egy alapból elérhető dizájn.

:)

Mindenképp kellene egy reszponziv design, mert tabon, telefonon csapnivaló a használhatóság.

A színsémával nincs gond, de harmadik színnek fel kellene venni a fehéret.

Ez a rengeteg vonal nagyon zavaró. A sok jól elhatárolt widget a két oldalon ma már nem divat.

Topográfiailag sem felel meg a mai kor követelményeinek. Főleg ezek az apró betűk. 100%-os nagyításban én el sem tudom olvasni.

Bónusz:
És lehessen már a hozzászólásokba képeket beilleszteni! Hahó! 2014 van, ma már minden a megosztásról és a felhasználói tartalom előállításról szól!
Megfelelő reszponziv designnal nem lehet gond a képek kezelése.

Hali!

Ez most komoly?????????????????????? Hozzászólásba képet? Azt inkább töltögessék az okosok FB-ra... nehogy már a tableten a mobil nettel töltögessem le a mások által a hozzászólásokba beszúrt 40csillió gigás képeket... Hahó 2014 van, és nem mindenki ül egy 250 megás Fiber Power Business előfizetés végén... a megosztásról meg annyit: generálj magadnak egy ingyenes szolgáltatónál walamy oldalt és pakold fel rá a tartalmat... máris megosztottad a világgal... ha szerinted minden a megosztásról szól. Én a HUP-ot a szakmai tartalma miatt olvasom nem a divatmajom megosztások miatt.

Üdv:
Feri

ui: bocs ha erős lett, de nálam összes "megosztom-lákolom f*szság" mocskosul kiveri a biztosítékot

Hali!

Azt sajnos én is olvastam, de a HUP nem arról szól ami ott folyt. Azt max kiragadott "érdekességnek" könyvelem el, de az az iszonyat mennyiségű szakmai tudás ami itt van felhalmozva szerintem a "páratlan" kategóriába tartozik (minimum magyar viszonylatban).

Üdv:
Feri

Az megvan, hogy az általad említett fórumszál 2007-ben egy rendes beszélgetésnek indult, csak azóta jöttek köcsögök?

Egyébként, ha valaki hozzám fordult eddig privátban, a jogos panasznak eddig mindig helyt adtam és igen, távoztak is ennek hatására emberek. Nem az oldalon kell vinnyogni, hanem írni kell, hogy ez meg ez zavar, rendszeresen teszi, laput a talpa alá. Ilyenkor figyelmeztetem, nem egyszer, nem kétszer, de előbb-utóbb eltávozik. Van aki ideiglenesen, van aki végleg.

Beszélni kell a megfelelő helyen.

--
trey @ gépház

Bevallom, számomra meglepetés, hogy a HUP-on létezik bármiféle moderálás. Én mára valahogy elfogadtam olyannak, amilyen, és mivel a szakmai tartalmat én is képes vagyok kimazsolázni, nem is különösebben zavar.

Azt is kétlem, hogy valaha is be akarnék bárkit panaszolni, de azért az mégis érdekelne, hogy mi számít "jogos panasznak", vagy mit kell ahhoz tenni, hogy a piros sávba érjen a mutató.

---
Science for fun...

Ezzel egyutt az oldalnak szerintem jot tenne valamifele pontozos rendszer, hogy hatart szabjunk a trollosodo szalaknak. Amennyire ismerem ezeket, az a komment, ami tul sok negativ szavazatot kap, elrejtodik, es egy plusz kattintasra jon elo, a hozza tartozo valaszokkal.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Természetesen értem, mitől tűnhet ez a megoldás elsőre jónak, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen kipontozósdi kétélű fegyver.

A HUP jelen állapotában egy frontos napon simán előfordulhat, hogy a trollok fogják kipontozni az értelmes embereket és nem fordítva. :-)

Amúgy meg a legszebb rózsák mindig a trágyadomb mellett nőnek. A szakmai tartalom ér annyit, hogy az ember kikerülgessen pár hülyét.

---
Science for fun...

Kiveve, ha tul sok hulye keletkezik.

Egyebkent meg meg lehet mondani, hogy honnantol rejtodjon el a komment, nem feltetlen -1 -tol kell elrejteni. Raadasaul - elmeletben - itt sokkal tobb az ertelmes ember, mint a troll, es ha userenkent csak 1 minusz pontot lehet adni, akkor az ertelmesek felpontozhatjak az ertelmes kommenteket, amik meg nem kapnak plusz pontot, azok meg nem is kozvetitenek lenyegi tartalmat - tehat akkor sem kar ertuk, ha elrejtodnek.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

-1, épp erről van szó

bviktor mond valamit a témával kapcsolatban ("Jellemzoen a trollok szeretnek leszavazni, nem pedig az ertelmesek felszavazni."), aminek ráadásul reális veszélye van, erre jön valaki (te), és egyből nyomná a downvote-ot, csak mert meglátja, hogy ki a hsz írója

Hagyjuk már ezt az oldal látogatottságát, kérlek. Milliószor leírtam már, hogy nem érdekel. Cikkírás szempontjából az sem érdekelt, amikor csak kezdetben 5-en olvasták az oldalt, az sem, amikor sokkal többen.

Hidd el, a lóvém sem látogatottság arányában van belőle, szóval anyagi szempontból is pont leszarom.

Szóval, kérlek, hagyjuk ezt a "jaj, hát ennyien olvassák, jaj, a HOVD-on ennyien szavaznak, jaj a GA konfirmálta, hogy a HUP haldoklik" és egyéb balfaszságokat.

Sokszor komolyan örülnék, ha visszajönnének azok az idők, amikor csak egy marék ember olvasta az oldalt.

--
trey @ gépház

Nagyjabol 100%-ra mondtam volna, hogy ez lesz a reakciod. Igen, tudjuk, hogy nem erdekel, ennek ellenere gyengebb pillanatodban magyarazol tanulmanyokrol, miszerint ha egy nap nincs uj post, akkor csokken az oldal latogatottsaga, mutet utan meg elnezest kersz, hogy nem voltal 2 napig. Jjjja. Az anyagiakat meg kar volt idekeverni, egy szo nem volt roluk, ez mar csak a te uldozesi maniad max. Nem hiszem, hogy egy webmestert csak azert erdekelhet egy oldal allapota, mert anyagi erdekei fuzodnek hozza.

Ugye most nem fogsz ultimate érvként 2005-ös kommentekkel jönni? Olyan is volt, amikor azt mondtam, hogy sosem lesz reklám az oldalon. Ja, az is tévedésnek bizonyult a részemről.

Sajnos, az oldallal kapcsolatban sokszor tévedtem, sőt, ahogy teltek az évek egyre inkább átértékeltem magamban, hogy mit jelent nekem ez az oldal.

"Az anyagiakat meg kar volt idekeverni, egy szo nem volt roluk, ez mar csak a te uldozesi maniad max."

Üldözési mániának nem nevezném az ilyen vitákban a NO.2 előrángatott érvet.

--
trey @ gépház

En nem neveznem ezeket tevedeseknek. Akkor, ott az volt a szandek, ami. Az elet maskepp hozta, es at kellett ertekelni a dolgokat. Erre nagyon sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy tevedes.

Es egyebkent en ertekelem is, hogy ha meg vannak is reklamok, azok sem _igazan_ zavaroak, sot beepulnek az oldal strukturajaba. Nem minden oldal tulajdonos figyel erre, es jo dolognak tartom, hogy itt ez maskeppen van.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Attól függ, hogy a pontszám csak lóg-e a levegőben, vagy a nagyon lepontozott poszt el is tűnik. Mert ha ez utóbbi, akkor lehet vele gond. Stackoverflow-on megvan a megfelelő kultúra ahhoz, hogy önmoderált legyen a közösség a fel- és leszavazásokkal (kellően magas reputationnel ugye tudsz moderátori eszközöket is használni), itt túl sok a személyeskedés.

tl;dr Mit akarnánk a szavazásokkal elérni? Célhoz az eszközt.

Nem tőled; úgy általában azoktól, akik feldobták a témát, mert az még nem derült ki, hogy mitől lesz jobb, ha le lehet szavazni másokat. (Lazán kapcsolódik: Miközben pl. a Disqus, ami elég sok oldal elég sok hozzászólását kezeli, épp most gyengítette a downvote szerepét, mert rájöttek, hogy kb. semmi értelme sincs.)

"Mit akarnánk a szavazásokkal elérni?"

Marmint a pontozassal? Elsosorban azt, hogy a minosegtelen kommentek tunjenek el a sullyesztoben, es csokkenjen az olyan kommentek aranya, amik nem szorosan a temahoz tartoznak.

Az SO-n se csettintesre alakult ki a pontozasi kultura, valahonnan ok is elkezdtek. En nem varom azt, hogy itt gombnyomasra rogton mukodni is fog, de erdemes lenne kiprobalni a dolgot, es hagyni mondjuk 1-2 evig futni. Ha nem jo - ki lehet kapcsolni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

> a minosegtelen kommentek tunjenek el a sullyesztoben

Nem a minosegtelen kommentek fognak eltunni, hanem amit a galamblelkuek, cocialisan tulerzekenyek, nebantsviragok gyomra nem tud bevenni, mert bantja a kis erzeseiket. A ketto eleg lazan korrelalt. De nem gond, utana politikailag kurvara korrekt es kimuvelt lesz minden hozzaszolas, amolyan igazi kepmutato amcsi modon.

Még ez sem igaz. Hozhatnám példának valamelyik régi, magyar fórumot. (hwsw-n volt talán ilyen pontozósdi? Nem emlékszem)
Vagy azt az agyatlanságot, ami a honi internet legalját képező index fórumon folyik moderáció címén.
Az eredmény szerintem hasonló lenne.

---
Beindult a zagyam: mindenkinek saját, privát pontozótáblát!
Meg egy beállítási lehetőséget, hogy hány pont alatt ne mutassa az illető hozzászólásait a rendszer!
Mindenki nulla pontról indul. Ha tetszik egy hozzászólás, akkor plusz, ha nem, akkor mínusz egy pont.
De mindezt kizárólag privát, más által nem látható táblázatban.

(mikor elkezdtem írni, csak viccek szántam, de belegondolva talán nem is lenne akkora ökörség a dolog, ha lenne aki leprogramozza és a hardver is elbírná - ha már annyira pontozni akarunk... :) )

Nekem meg az jut eszembe, amikor a Neowin hirul hozta, hogy uj logoja lesz a Motorolanak:

http://demandware.edgesuite.net/aahb_prd/on/demandware.static/Sites-Mot…

Amire en megjegyeztem, hogy hat ez eleg gay. Az eredmeny? En egy naci vagyok, meg mi ezen buzis, meg kurva anyam. Ban. Na ennyit errol. Szoval igen, dugjuk a fejunket a homokba, es akkor senki nem lesz megsertve :)

De látom, nem érted: mi köze ennek egy jobb napjain, valamelyest szakmainak számító oldalhoz?
Ha az ilyeneket "lepontozzák", azon nem vagyok meglepve.
Az már zavaróbb és sok példát láttam rá korábban, hogy pusztán azért nyom rá valaki mínuszt/downt/etc, mert az írta, aki...

Nekem még az jutott eszembe, hogy egy post pontszáma korrigálva lenne a szülő post pontszáma alapján. Egyrészt feltételezhető, hogy a szülő post pontszáma befolyásolja a hozzászólás olvasottságát, másrészt egy offtopic threaden belül egy értékes, de offtopic hozzászólás összességében jó pontot kaphatna annak ellenére, hogy sokan lehúzzák offtopicsága miatt.

Egyébként ez az egész pontozósdi szerintem csak akkor működik jó, ha elegendően sokan értékelik a postokat, amihez a hup látogatottsága messze nincs akkora, hogy egy ilyen rendszer hatékony legyen.

Ezt max azert gondolod igy, mert kibaszott szogletes vagy. Egy hozzaszolas erteket nem az hatarozza meg, hogy mennyire kapcsolodik a temahoz.

Ha egy baratoddal (most tetelezzuk fel, hogy van) beszelgetsz valamirol, es kozben masra terelodik a tema, akkor szolsz neki is, hogy legyszi terjunk vissza az eredeti targyra, mert ez ertektelen?

++, illetve a világ nem csak fekete és fehér.

Ha valaki például segítséget kér, hogy Perlben hogy tud összedobni valami egyszerű szkriptet valmire, erre valaki más megoldja neki a problémát, de Pythonban, akkor az technikailag offtopic, de amúgy lesz*rom, ha amúgy működik a cucc, és segít a problémámon.

Kezdjuk ott, hogy a forumon valo tarsalgas ketfele lehet: valaki segitseget ker, es valaszolok neki, es sima beszelgetes ("egy baratoddal [...] beszelgetsz valamirol").

Ha valaki segitseget ker egy csoporttol (peldaul a munkatarsaitol), es erdemi valasz helyett valami egesz masrol kezd el a csoport beszelni, az a legenyhebb megfogalmazasban is bunko tirpak dolog.

Ami a tematikus forumokban van, ott igenis elvarhato, hogy ne masszon el a tema valami egeszen masfele. Van 3-4 beszelgetos forumtema, ott azt, ugy, es annyit lehet kibeszelni, amit, ahogy es amennyit nem szegyellunk, erre vannak tartva. De ha en megoldast keresek, akkor igenis nem akarok tobbtonnanyi szemeten vegiggorgetni a megoldast kutatva.

Es nem gondolom azt, hogy szogletes lennek. Ismerek tobb mas forumot, ahol ez a dolog egyszeruen csak mukodik, senki nem akarja a temat elvinni masfele, emberek kepesek betartani a tematikus hatarokat, van onmersekletuk, hogy az offot mashol vezessek le. Nem tudom, ebben a kozossegben mi olyan specialis, hogy itt ez ne tudna mukodni. De termeszetesen nyitott vagyok mas megoldasokra is - ha azok esszeru ervek menten ala vannak tamasztva.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

> Ha valaki segitseget ker egy csoporttol (peldaul a munkatarsaitol), es erdemi valasz helyett valami egesz masrol kezd el a csoport beszelni, az a legenyhebb megfogalmazasban is bunko tirpak dolog.

Only a Sith deals in absolutes!!!44! De komolyan, lásd a fenti példámat a Perl/Python dologgal. Túl merev vagy.

A szakmai kérdésekre adott szakmai válasz minőségét lehetne az upvote-okkal "osztályozni".
Az offtopic/troll hozzászólásokat szerintem nem downvote-tal kellene, hanem "Mark as offtopic" jellegű megoldással. Elegendően magas "Mark as offtopic" szavazat esetén a hozzászólás eltűnne, de egy "Show offtopic" gombra megjelenne - tehát a káposzta is jóllakna meg a kecske is megmaradna.

Nem azért, de sokszor sokkal érdekesebb (és hasznosabb!) kontent van az offtopic szálakban, amik kialakulnak egy-egy topicban, mint a szokásis n+1. Android/Raspi/RMS/Linux/SteamOS/MS fika/egyéb random aktuális nyáladzás körül kialakuló önámító felesleges kommenthalomban.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A szokásos n+1. akármilyen topikot, amennyiben a címe alapján nem érdekel, nem nyitom meg. Így nem is jutok el az elrejtett offtopikhoz, ami még esetleg számomra hasznos vagy érdekes infót adhatna.

Viszont amit megnyitok, azért nyitom meg, mert a címe alapján következtetek egy tartalomra, ami érdekel. De ha pl. egy linuxos topikon belül egy szál elmegy ms fikára, onnantól az egész szálat kihagyom, csak görgetek a szál végére. Tehát se így, se úgy nem olvasom el, viszont a flém-szálak nem foglalnák el a helyet.
Ha az offtopik szál tartalmaz érdekes infót, akkor akár saját magadnak megjelölhetnéd, hogy követnéd.

Tökéletes megoldás nincs, viszont minél több lehetőséget próbál ki az oldal közönsége, annál jobb lehet. Ami meg nem válik be, ki kell dobni. Szóval a puding próbája az evés. Jó étvágyat ;)

Akkor majd szepen mindenki atszokik az offtopic temaba. Bocsi, de ha a nyito posthoz nem kapcsolodo tema merul fel, akkor legyen az barmennyire is hasznos, nem oda valo. Lehet, hogy egy kernelpanikos segitsegkeres topicjaban van egy baromi hasznos C fejlesztesi tipp, de ettol meg nem lesz jo helyen.

Ha valakinek offtopicnak jeloltek a hozzaszolasat, az majd fogja magat, es nyit egy topicot a megfelelo helyen, ott lehet threadezni rola.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Na, pont bviktor az éles pelda: stílusával lehet vitatkozni, de aki túlteszi magat ezen egy pillanatra (meg egy pillanatra felreteszi a szokasos limuxfanboizmust), az rajohet, hogy azert mond értelmeseket is. Masik ilyen az NagyZ, aki néha jgy szól, ahogy, de messze nem biztos, hogy nincs igaza.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez igazabol nem is az ertelmes szolasokrol szol. En is olvastam meg Politol is teljesen ertelmes hozzaszolasokat, igaz, hogy nagyon keveset, de volt. Sot, voltak Gabunak is olyan pillanatai, amikor teljesen normalisan tudott reagalni szakmai kerdesekre, es normalis valaszt adott. Az igazi kerdes viszont az, hogy ezeken kivul hogyan viselkedik, mennyire tudja kivivni a kozosseg ellenszenvet.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Igen, ez valós veszély, és mivel a szakmai tartalmat én is fontosabbnak tartom, nem is gondolom, hogy ez így jó volna.

Ugyanakkor nevezettek kapnának valamiféle tömeges visszajelzést a viselkedésükkel kapcsolatban, amin talán elgondolkodnának. Ez pedig számukra is hasznos lenne, nem beszélve a HUP-os közhangulatra kifejtett kedvező hatásokról.

---
Science for fun...

Azt hiszem, ez nem így van.

Amikor elmérgesedik egy vita, akkor egy-egy fura stílusú embert legfeljebb 4-5 másik szólít meg. Ezek persze cserélődnek, de az illető lokálisan mindig csak azt érzékeli, hogy 4-5 ember elégedetlen vele. Az nem jut eszébe, hogy a többi esetleg már megjegyzésre se méltatja.

Ha viszont valaki kap 1327 független szavazatot, na az jel.

Amúgy ez a szavazósdi mindenképpen nehéz dolog. Én például a korábbi vitáimmal kapcsolatban simán el tudnám képzelni, hogy egyesek kiszavaznak a HUP-ról, miközben tényleg távol áll tőlem, hogy bárkit megbántsak. Az ilyen dolgoknál van egy halvány piros vonal, aminek páran a közelében vannak ugyan, de egyesek a jó, mások meg a rossz oldalon, és kétlem, hogy a tömegek bölcsessége képes lesz ebben a jó/rossz kérdésben helyes döntést hozni.

Szóval a magam részéről megvagyok pontozás nélkül.

---
Science for fun...

Nem vagyok a feltolthetoseg ellen, drupalhoz letezik is megoldas, hogy a kommentekhez csatolmanyt lehessen tolteni. Annak viszont hatarozottan ellene vagyok, hogy a feltoltott kepek megjelenjenek a kommentboxon belul. Akit erdekel, az ugyis lekattintja a linket, akit meg nem, annak meg nem kell feleslegesen letolteni azt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

"Mindenképp kellene egy reszponziv design, mert tabon, telefonon csapnivaló a használhatóság."

Tervbe van véve.

"És lehessen már a hozzászólásokba képeket beilleszteni! Hahó! 2014 van, ma már minden a megosztásról és a felhasználói tartalom előállításról szól!"

Igen, rendkívül hiányzanak a bugyuta, Facebook (de)generáció által legyártott, ratyimeme képek ide. Ha rajtam múlik, biztos, hogy nem lesz.

--
trey @ gépház

Nem olyan képekre céloztam, hanem sokszor megesik, hogy az ember értelmes képet akar beszúrni :)
De lehetne egy olyan feature is, hogy a hozzászólásokba elég a kép URL-jét beilleszteni, amit a rendszer felismer, linké alakít, ráklikkelve pedig egy modal windowban megjelenik.
Így még sincs kép a hozzászólásban, de könnyel elhelyezhető, egyszerűen megnézhető.

Semmi, de az új ablakban / tabon nyílik meg, az is csak akkor ha én rakok rá egy target="_blank" attribútumot, amihez ugye egy komplett linket kell írnom. Új tab pedig azért kell, mert én speciel ki nem állhatom ha egy külső oldal, vagy kép, a szülő oldal helyén nyílik meg.
Ellenben ha egy beszúrt kép URL, automatikusan linké alakulna és modal ablakban nyílna meg, akkor sem munka nem lenne vele, sem új ablakok, tabok nem nyílnának.

Igen, egyrészt kényelmesebb, hogy nem kell plusz gombokat nyomni, másrészt továbbgondolva modalosdit:
A megnyitott kép alatt lehetne egy jobbra, balra nyíl, amivel váltogatni lehet a többi belinkelt kép között.
Tehát ha valaki valamiről beszúr 10 képet, nem kell egyesével megnyitni, bezárni, hanem egy megnyitása után végig lehet lépkedni.

A legtöbb böngészőben van lehetőség a linkek új lapon nyitására, úgyhogy egyelőre nem vágom, miért nem te nyitod meg új lapon a linkeket, és miért akarsz másokat új lapon nyíló linkekre átállítani.

Számomra az automatikusan linkké alakuló szöveg nem szimpatikus, az új ablakban megnyíló linkeket pedig nem is engedélyezném, vagy pedig az ilyen linkek a normálisaktól eltérően jelennének meg (például egy kis ikonnal, ahogy a Wikipédián a külső linkek).

Egy ki/bekapcsolható BBCode szerkesztő jól jönne. Valami egyszerű, de nagyszerű változat.

:)

Nem kell. Semmi nem kell. De néha jó lenne. Az álmaimban a szerkesztő a szövegdoboz felett egy sort foglal el, és az alábbi sima szöveges linkként megjelenő elemek vannak rajta:

[url][/url] [url=][/url] [code][/code] [list][/list] [*] [quote][/quote] [b][/b] [i][/i] [img][/img]

:)

Jarnak ide kezdo IT emberek is am, ne magadbol indulj ki.

Es egyebkent nem arrol van szo, hogy mongoloid idiotak lennenk, es nem tudunk megjegyezni 6-8 bbCode taget, hanem arrol van szo, hogy kenyelmesebb lenne, ha ezt nem kellene mindig begepelgetni, meg figyelni arra, hogy ne bokjuk el a nyito/zaro tageket, hanem lenne egy minimalis segitseg, ami egy kattintassal elerhetove teszi ezeket, es le is zarja oket. 2014-ben azert nem teljesen elrugaszkodott dolog ilyet elvarni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Én is így írom a cikkeket és a kommenteket. Nem találom kényelmetlennek, hogy le kell írni néha egy taget. Nem értem, hogy az mitől kényelmesebb, hogy menüsort kell egérrel nyomkodni. Bizonyított tény, hogy ha ki kell nyúlni az egérért, az sokkal lassabb, mintha írnál.

De, hogy ezt pont egy programozókkal teli megrakott oldalon én fogom egyszer leírni, azt sem gondoltam volna.

--
trey @ gépház

És arról mit mondanak a kutatások, hogy emberi szöveg írása közben mi gyorsabb/kellemesebb az ember számára, az emlékeiből felidézni majd beírni a tageket, vagy kattintani egyet? Régen kipróbáltam egy BBCode kiterjesztést a böngészőhöz, de túlzás és kényelmetlen volt a sok funkciója és egyéb okok miatt, de egy minimalista BBCode eszköztárnak örülnék. Nem lenne világmegváltó, de néha kényelmesebb lenne.

:)

En egereszek, szoval tudom, mirol beszelsz, viszont ha azon kell gondolkodom, hogy milyen taget kell irnom ahhoz, hogy kiemeljem a mondanivalomat, akkor megtorik a gondolat ive, ami a komment irasakor hajt. Es ez szerinem megeri azt az aldozatot, hogy ki kell nyulnom az egerhez.

Egy masik megkozelites pedig az, hogy ma mar egyre kevesebben hasznalnak egeret, egyre tobben laptopot + tapipadot, ott pedig gyorsabb a "kinyulas" mint az egernel.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ami szintén szégyen kategória. Aki ennyire nem bírja a "kódolást", az csinálja azt, hogy a tag megnyitásakor mindjárt le is zárja.


<ul>
</ul>

És utána ír közé. Az előnézet nyomkodása egyébként azonnal kiszűri az ilyet.

A blogoldalt egyébként nem mindig ez bassza szét, hanem a <

!--break--

> tag nem alkalmazása és a Drupal azon funkciója, hogy x karakter után eltöri a tartalmat, ha nincs a nevezett kód. Ilyenkor sokszor a lezárás átkerül a teaser mögötti részre, a blog oldalon csak a teaser látszik és nyilvánvalóan a tag ott így nincs lezárva.

--
trey @ gépház

Szégyen vagy nem szégyen, sokszor előfordul.
Persze lehet rosszallóan nézni, de attól még a userek sokszor elbasszák.

Lehet adminisztratív eszközökkel kikényszeríteni bizonyos dolgokat(van Drupalban kötelező előnézet funkció), meg lehet könnyíteni a használaton. Az már a te döntésed, hogy melyiket szeretnéd a felhasználóknak biztosítani.

"Egyesekhez képest egy lányiskola lófasz, ott nincs annyi sírás-rívás, mint itt."

:D

Szerintem elsősorban saját magát égeti be, aki bénázik a lezárásokkal, és nem veszi észre, mert nem használ előnézetet. Olyan sok időt nem vesz el az ember életéből, cserébe legalább egyszer rá tud nézni, hogy alapvető igényességi feltételeknek megfelel-e. Na mindegy, azt hiszem, ezt pont nem neked kell elmagyaráznom. :)

Az viszont tény, hogy az egymondatos beböffentésekhez fölösleges az előnézet. :D

a Drupal azon funkciója, hogy x karakter után eltöri a tartalmat, ha nincs a nevezett kód

Csak a "rekord" kedvéért: ha esetleg nagyobb frissítés lesz, és esetleg új (contrib) modulok is bevezetésre kerülnek, akkor ez viszonylag egyszerűen orvosolható. (Tudom, hogy a hupon szempont ezek minimalizálása, de elképzelhető, hogy máshoz is szükség lesz rá, akkor meg már miért ne.) Pl. a Views modulnak is van olyan funkciója, hogy "elvarrja" a lezáratlan tageket ilyen eltörés során.

Én nem halok bele egy kacsacsőrbe, de szerkesztés közben jobban át tudom tekinteni amit írok, ha nincs tele tagekkel. Jó, nyilván többnyire nem is kellenek :) De azért tény hogy listát csinálni ul-li-vel elég verbose, szemben mondjuk azzal amit a markdown tud. Kár, hogy nem volt elég népszerű hogy a drupal része legyen :)

Igazából jó így ahogy van.

Irrelevans egyebkent a dolog, mert Drupal 6 ota az elbokott tagek automatikusan zarodnak.

Viszont mindenki szereti, ha kevesebbet kell gepelnie, mert kisebb a hibalehetoseg. Raadasul egy ilyen editor konnyebbe teszi a break tag alkalmazasat is (nagyon sokan sajnos nem hasznaljak, oda kerul a break, ahova a drupal akarja, es ez sokszor problema).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Én elég ritkán szólok hozzá és még ritkábban használok tageket. Így egyfelől nem érint nagyon kritikusan a dolog, másfelől viszont nem tudom kívülről őket, plusz magyar szöveget magyar kiosztáson, tageket pedig amerikain írva kicsit kényelmetlen. Szóval lehetne azt mondani, hogy tökmindegy. De ezzel együtt számomra egyértelműen kényelmesebb kijelölni egy részt és rákattintani egy 'code' gombra, mint kétszer elgépelni a záró tag perjét és kacsacsőrét.
Egy komment írásakor (ahogy kód írásakor is) nem a gépelés viszi el az idő nagy részét, hanem a legjobb megfogalmazás kigondolása. Gyors- és gépírásnál nyilván nem hatékony egérért nyúlni, de kétlem, hogy az itteni hozzászólások titkárnőknek sétálva diktálva születnek. Mkéj glessz, szobmit!

Nem kell, de egy hosszabb blogbejegyzésnél, amikor az ember képeket, linkeket, videókat szúr be, akkor nem kevés HTML kódot kell beirkálni.

Na meg arról van szó, hogy modernizáljuk a HUP-ot! Akkor már ez a minimum amit be lehetne integrálni.
Nem kell, hogy otromba gombsor díszelegjen. Lehetne egy olyan megoldás, hogy ha a fókusz a textarean van, akkor megjelenik egy úszó gombsor. Egyébként meg nem látható.
Nagyon stílusosan ki lehet ezt vitelezni.

- responsive +1, zsebhupért köszi, de a threading tényleg kéne

- képek -100 : linkeljétek be basszus, vagy legalább legyen kisméretű a kép és nagyítható kattintásra, gyűlölöm, ha egy szövegben 500+ px-es képek vannak berakva, amin egy gyökér meme fej van csak, mert az aztán kell a szövegbe

- színek, betűméret : mindegy, csak a html kód maradjon ilyen, userChrome.css-el felülbíráltam, saját színekkel, sötét szürkére az egészet

- widgetek: hupper kiegészítővel elrejtve minden oldalsó elem, ami nem kell, az teljesen jó (miattuk se ártana ha maradna a css struktúra)

- linkek - esetleg a linkek aláhúzása lehetne határozottabb, nálam van valami bug, ami miatt ha két egymás alatti sor link, akkor csak a legalsóról látszik ez.

részemről az olvashatóság a 99% a döntésben, itt most tényleg nem kell varázslás, mint webfejlesztő SEM tudom elképzelni mi a fenét design-olnánk át egy ilyen oldalon (hacsak nem az egészet egy reader app-á alakítanánk)

(tudom csak a kinézetről van szó, de a +1-ezést mint drupal funkció jó lenne bevezetni, és esetleg az adott kommentekre valós olvasottság jelzése (lekattinthatóan, hogy új-e))

A képek beszúrásával kapcsolatban olyant lehet csinálni, hogy a hozzászólásokhoz lehetséges képet csatolni és az oldal csak az így csatolt képeket jeleníti meg, a többiekre linkel. A feltöltött képekre pedig már könnyű korlátozást rakni típus, méret, fájlméret szempontjából.
Igény szerint profilból állítható lehetne, hogy a fenti működés érvényesüljön vagy minden képet linkeljen.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Trey tudja megmondani, érdemes-e egyáltalán ilyesmire gondolni. Ezért kérdeztem, hogy a HUP-nak jó lenne-e tárolni a képeket.

Eddig is lehetett volna védekezni a képbeszúrás tiltásával, de nincs tiltva, úgyhogy valószínűleg nem cél csökkenteni ezen kockázatokat.

(Megkaptam, és ha problémának látod a képbeszúrást, treynek vagy a közösségnek vesd fel a témát.)

:)

Nem erted. Nem akarom _latni_ oket, mert nem tartoznak az oldal szorosan vett tartalmahoz. Igenytelenne teszi az oldalt, ha ezek meg tudnak jelenni. Tamogatom, hogy legyenek grafikus smiley-k, amik jelenjenek is meg, de az, hogy teljlesen random kepek megjelenjenek az oldal tartalmaban - az biztosan no-go. Raadasul felmerulhet ugyanaz a problema, mint most valamelyik blogposztban, hogy ha a kulso szolgaltato le van halva, akkor az oldalbetoltes is lassulhat, vagy akar meg is allhat azert, mert egy pocsekhosting.hu/facepalm.gif nem jon be.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

> Tamogatom, hogy legyenek grafikus smiley-k, amik jelenjenek is meg, de az, hogy teljlesen random kepek megjelenjenek az oldal tartalmaban - az biztosan no-go.

Na ne nevettessetek már, mert mindjárt sírva fakadok. A totál generikus smiley az mehet, amit egyébként mindenki megértene ASCII-art formában is, de az on-topic kép már nem? Wow.

Igen, mert nem kell ide se Picard kapitany arca ketmillio-negyszazhuszonotezer-harmnicnegy peldanyban, sem pedig a szokasos rajzolt undormanyok hasonlo penetracioval. Foleg, hogy ezek valojaban semmilyen kozlemenyt nem kozvetitenek, csak megsporol nemi gepelest a posztolonak, mert valoszinuleg neki ezek mar kezkozelbe vannak rakva. Igenytelen es/vagy szanalmas.

En hosszu-hosszu evekig forumoztam a prog.hu (es a pcforum.hu) forumain, es tokeletesen elegedett voltam a beepitett smiley keszlettel, nem volt ingerenciam ujakat keresni/linkelni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

De minek kell egyáltalán képalapú smiley? Miközben RELEVÁNS képet sem tehetsz be a hozzászólásba. Ennél jobban nem tudom kiemelni, hogy nem random facepalm.gifekről van szó, hanem RELEVÁNS illusztrációkról.

Egyébként nekem nem hiányzik, hogy képet lehessen beszúrni, mert eddig is fel tudtam tölteni őket imgur-ra, de nehogy már a képformátumú smiley OK legyen, de a RELEVÁNS kép az nem. Úgy érzem, ezzel kicsit önellentmondásba futottál.

Tessek nekem elmagyarazni, hogy ennek a kepbeszurasnak mi ertelme volt, milyen plusz informaciot kozol a "NO" szovegen kivul: http://hup.hu/node/131025#comment-1711518 , azutan gyere vissza ervelni.

A RELEVANS kepet be is lehet linkelni a hozzaszolasba, tehat ezt igy nem jelentenem ki, hogy nem lehet beletenni. A masik lehetoseg, amivel meg egyet tudnek erteni, hogy a linkelt kepek lightboxban nyiljanak meg a linkre kattintva.

Az a problema, hogy egy forummotornal/portalnal nem tudod megmondani mi a relevans kep. Ez egy flip-flop kapcsolo, ketto darab allasa van neki, vagy engeded a kepeket, vagy nem. Az elso esetben megkapod a relevans kepeket is meg a szemetet is, a masodik esetben pedig nem engedsz semmit megjeleniteni. Mivel az oldal mogott nincs (es jo esellyel nem is lesz) 10 szemelyes moderatori garda, akik folyamatosan figyelnenek a beerkezo tartalomra, igy jobbara mechanikus modon kell az alapveto dolgokat is megoldani. Jelen esetben ez a kepek letiltasaval valosul meg.

A grafikus smiley-re csak par szot vesztegetnek: ha bekerulhetne egy, az oldal dizajnjaba illeszkedo, tartalmilag pedig vallalhato smiley-keszlet, akkor keletkezne egy kulturalt potlek ezeknek a picard-/rage-/trollfaceknek, amit lehet hasznalni. Ezt is lehet abuzalni, persze, mindent lehet, de megis... en turhetobb megoldasnak erzem, mint megengedni a csapot es beengedni a szennyvizet (ami ugyebar tulajdonkeppen viz, csak szennyezett).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Elolvastad a blogbejegyzést? Realizáltad, hogy mennyire ordas nagy hülyeség, ami ott le van írva?

" linkelt kepek lightboxban nyiljanak meg a linkre kattintva."

Na még csak az a gyökérség kellene a flicrk mellé. Teljesen jó az, ha a böngészőben nyílik meg a kép és én döntöm el, hogy mit akarok csinálni a képpel.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

> Ez egy flip-flop kapcsolo, ketto darab allasa van neki, vagy engeded a kepeket, vagy nem
> grafikus smiley

M'kay. Tehát Picard az rossz, de egy bárgyú smiley, ami tökéletesen kifejezhető _kettő_ darab karakterrel jó, értem?

Amúgy a hátam közepére sem hiányzik a képek beágyazása, eddig is jól megvoltam a linkeléssel.

Én kombinálnék két felvetett dolgot: leszavazás helyett adhassunk egy nagy büdös lófaszt egy hozzászólásra, ami egy kis képként jelenne meg a hozzászólás környékén, és minél több ember osztja ki, annál nagyobb méretű lenne.

Erre a hozzászólásra jöhet is az első egy nagy büdös lófaszt. :)

:)

"... csak 100%-ban ugyanezzel a témával tudom elképzelni."

Bár emlékszem, pár évvel ezelőtt is volt valami minimális design váltás, mert a Drupal akkori verziója nem támogatta azt a témát, stb. és picit más volt. Nehéz volt megszokni, de már ez az alap :) Nem lehetne valami válogatást közölni az eddigi designokról? Vagy van?

Amúgy egy "előre/hátra" gombot el tudnék viselni az új hozzászólások esetén. Na meg, ha mobilon nézem, nagyon összemennek a threadek, azzal is jó lenne valamit kezdeni.

mindegy csak legyen like/+1 gomb :)

-1

Ez a trollok miatt sok problemat felvet, relative sok troll van az oldalon, es a pontozasi rendszerrel vssza is lehet elni.

Mivel nincs moderatori csapat, aki az ilyen visszaeleseket javitana es szankcionalna, ez tobb kart szulne, mint hasznot.

Raadasul, igy az uj felhasznalok (akiket meg nem pontoztak) hozzaszolasai sem jelennenek meg.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

+1 az up és downvote-ra!

Azóta járok jelentősen kevesebbet ide, amióta rátaláltam pár érdekesebb informatikai témájú subredditre. A redditen láttam az eddigi egyetlen ténylegesen működő hozzászólás értékelő rendszert (amit mellesleg az xkcd-s Randall Munroe írt).
Lehetne valami ilyet?

Ja és becsukni egy hosszú és érdektelen thread-et egy gombnyomással.

A.

Szerk: Ha valaki azt mondja, hogy "akkor menjek a reddit-re", azért nem bánnám, ha a HUP szellemiségében és magyar nyelven is lenne valami hasonló oldal. :)

Az én (IT témájú) top3-am:

Az első önmagában kivált egy általános informatikai híroldalt. A reddit akkor lesz igazán értékes, ha 1) leiratkozol az alap kretén subredditekről (azért lazításként érdemes megtartani párat), 2) találsz apróbb, az épp aktuális érdeklődésednek megfelelőket (nálam ilyen most az /r/raspberry_pi/).

Az /r/technology/ oldalsávjában találsz pár specifikusabb "related subreddits"-et.

Másik fórumon láttam példát arra is, hogy a törzsközönség kiutált mindenkit egy-egy topikból, akinek kicsit is más véleménye volt a topik témájáról, mint nekik. (Trollok kedvéért: read only módban láttam, nem magamról beszéltem)
Főként bizonyos hardverek és szoftverek "szaktopikjairól" van szó, és néhány fanatikus rajongöról.

Egyáltalán nem. Van, akinek ha a nickjére már ránézek, a belem fordul ki. Csak azért nem hideolom el, mert nekem a moderálásra is figyelnem kell. Ha nem lennék egyben moderátor, a rákba ignore-ra tenném, aztán az sem érdekelne, ha néha mond valami értelmeset.

--
trey @ gépház

Elfelejtitek azt a lehetoseget, hogy a downvote-olt kommentet is lehet upvote-olni. Mivel 1 nick csak 1x szavazhat, igy ha a kommentben ertelmes tartalom van, akkor az ertelmes felhasznalok felpontozhatjak. Persze, ez az ertelmes felhasznaloktol azt is megkoveteli, hogy minden olyan kommentet, amiben ertelmes tartalom van, upvote-oljanak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Sziasztok!

Végre felmerült ez a kérdés!
Szerintem érdemes lenne frissíteni a kinézeten, de a színvilág szerintem is teljesen jó.
Nekem kicsit felesleges a két oldalsó sáv, szerintem azokat egybe lehetne forrasztani és a maradék 80%-ot két részre osztani, egyiken lehetnének a fórumok friss tartalmai, másikon meg a főoldal cikkei például.

FathoM

Plusz: KÉRLEK SZÉPEN, hogy NE lehessen képeket tenni mindenfelé, láttam itt kérésnek azzal, hogy már 2014 van, hát csak nézzétek meg hogy néz ki ettől az xda-dev...
ugyanakkor a nagyobb alapértelmezett betűméret és egy mobilos verzió is jó lenne.

Nyilvan felbontasfuggo is, en altalaban laptoprol nezem, ott teljesen jo, viszont kenyelmetlen lenne a nagyobb betumeret.

Talan a reszponziv dizajn ezen segithetne, ha jol tudom, ott lehet olyat tuningolni, hogy a vizszintes felbontas fuggvenyeben mas legyen a betumeret (aranyosan nagyobb).

De az biztosan nem lenne jo, ha az oldal 1900+ -os felbontashoz lenne optimalizalva. Aranyaiban kevesen hasznaljak olyan felbontason az oldalt valoszinuleg.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Az olvasással az a baj, hogy egy booleannal nem írható le pontosan az élmény. Vagy teljesen igen, vagy teljesen nem? Én is tök jól el tudom olvasni 1366-tól 1920-as vízszintes felbontásig mindenhol, de attól még szerintem _kibaszott_kényelmetlen_.

Nézzetek meg egy Kindle-t, ahol a fő irány az volt, hogy minél kényelmesebb legyen olvasni. Csak nézzetek meg egyet az alapértelmezett beállításokkal!

Ezert lenne jo a dizajnbol betumeret allitas. A bongeszok ugyanis jelenleg csak adott szazalekkal kepesek novelni a betumeretet, viszont igy feleslegesen nagyok lesznek a szovegek, joval kisebb nagyitas is kenyelmesse tenne az olvasast.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Itt a regi felulet, meg valoszinu jo ideig: http://slashdot.org/?nobeta=1

Aki esetleg nincs kepben a legnagyobb(?) tech hiroldalrol: Amikor par hete elkezdtek ezt az uj "beta" feluletet eroltetni oriasi felhaborodas volt, meg bojkott, sot forkoltak is a siteot: altslashdot.org (soylentnews). Ugy tunik nagyobb sikerrel, mint a HUP-ot szoktak :)

Biztos van más kombináció is, ami szintén jó, de nekem a mostani tetszik és nem érzem úgy, hogy feltétlenül cserélni kellene.

Azt nem szeretem, amikor egy weblapot csak azért változtatnak meg, mert régóta ugyanolyan. Nem attól lesz unalmas a weblap, hogy szürke a színe, hanem a tartalma számít.

Szerintem ez a homokszín már a HUP egyik jelképe is, emellett nincs is nagy gond vele. Az viszont tény, hogy az alapszín néhány további árnyalatát fel lehetne használni, hogy változatosabb legyen a kinézet.

A betű számomra is probléma, és nemcsak a nehezen olvashatósága miatt, hanem a rendkívül hosszú sorok miatt is. Nálam a HD monitoron alapértelmezett beállítás mellett random kiválasztott sor több mint 260 karaktert tartalmaz. Ha 2-3 sornál több van egymás után, akkor alig találom el a következő sor elejét. :) Ráadásul a Verdana (Windows alatt legalábbis) ekkora méretben még csúnya is, de ez más kategória.

Ezeken kívül néhány – nem is annyira drasztikus – módosítással is lehetne modernizálni a kinézetet, mert az ráférne. Leginkább lehetne kicsit szellősebb az egész. Ilyesmire gondolok, hogy kevesebb éles keret, helyette inkább picit sötétített hátterek (nyilván a megfelelő kontrasztra ügyelve, tudom, hogy nem mindenki lát itt olyan jól), kissé nagyobb paddingok a dobozokban.

A képek szerintem sem hiányoznak tetszőlegesen mindenhová, de az is tény, hogy egy egyszerű ikonkészlet (akár az oldal színeivel) szintén sokat dobna az általános kinézeten. (Ha sprite-tal vagy fonttal van megcsinálva, akkor még a letöltési méretre sem lehet panasz.)

Egy speciális terület, ahol még nekem funkcionálisan is hiányzik a kinézetből valami, az a kommentszálak követése. Ha valahol komolyabb vita alakul ki mélyebb oda-vissza pofozkodással és egy komment után egy olyan következik, ami "felsőbb szinten" van (beágyazott megjelenítés esetén), akkor viszonylag sokat kell bogarásznom a megfelelő szint megtalálásához (azaz, hogy mire ment a következő komment). Ezt a követést nagyban segítené legalább egy halvány csíkozás a bal oldali üres területen (levelezőkhöz hasonlóan).

Ezeken kívül, ami még eszembe jutott, ha már szóba került az esetleges átalakítás: nem tudom, mennyire van figyelembe véve az egyes oldalelemek elhelyezésénél, hogy mennyien használják azt. (Ezt mondjuk meg lehet szavaztatni.) Én pl. a bal oldalsáv blokkjait szinte soha nem használom (lehet, hogy egyedül vagyok vele :) ), de a jobb oldaliból is több elemet át lehetne tenni logikailag máshová.

Na, most elpanaszoltam a nyűgjeimet, de hátha van közöttük használható ötlet. Ha ilyesmi változások lesznek, annak nagyon fogok örülni. Ha viszont egyik napról a másikra piros (kék stb.) lesz a HUP, akkor csalódott leszek. :)

+1 több kontraszt az egyes elemek között, akár a dobozok háttérszínével. A jobb oldalon pl. jól elkülönül az állásajánlat és az IT services doboz.
+1 szálak követhetősége (pontozott vonalnak én is örülnék :D )
+1 bal oldali dobozok....most hogy mondtad néztem meg és tényleg vannak a bal oldalon dobozok :D

igen, csak én nem egy külső kiegészítőt szeretnék használni rá, hanem hogy alapból benne legyen....minden egyes böngészőre való kialakítással meg nem kellene szerencsétlen fejlesztőt vegzálni. :D

Szóval minden tiszteletem a fejlesztőké, de egy az oldalba beépített ilyen funkció nekem jobban megfelelne.

Ha minden igaz, ez az. Én mondjuk nem igazán szeretem a böngészőt teletömni mindenféle kiegészítővel, főleg, ha az adott kiegészítőt csak egyetlen site-on tudom használni. Ráadásul talán pont a fórum az, amit sokan úgy találnak meg, hogy nincsenek bejelentkezve, nem a saját gépük előtt ülnek stb., hiszen azért elég sok szakmai tartalom is van itt, amit a Google szépen ki is dobál a találatok közé, ha valakinek valamivel nyűgje van és rákeres.

Én pl. a bal oldalsáv blokkjait szinte soha nem használom (lehet, hogy egyedül vagyok vele :) ), de a jobb oldaliból is több elemet át lehetne tenni logikailag máshová.

Bele egy fekete lyukba. Majd' mindet. De ha egy szebb, jobb, újabb HUPon mindez beállítható lenne milyen dobozkák jelenjenek meg nekem... :)
Hupper nem minden esetben megoldás, egy keresőt pl csak szivatni lehet az oldalsávba kitolt friss/pörgős tartalmakkal.

Bele egy fekete lyukba. Majd' mindet.

Amiatt egyetértek, hogy én is összesen kb. 3 dobozt figyelek általában, de ki tudja, mások hogy vannak ezzel. Ahhoz pont elég széleskörűek a törzsközönség szokásai, hogy ezt ne lehessen "ad has" kitalálni. :)

De ha egy szebb, jobb, újabb HUPon mindez beállítható lenne milyen dobozkák jelenjenek meg nekem...

Először én is erre gondoltam, de ott már működésbeli átalakítás is kell, és trey rögtön a legelső szálban említette, hogy ez most a kinézetről szól. De amúgy tényleg hasznos lenne.

egy keresőt pl csak szivatni lehet az oldalsávba kitolt friss/pörgős tartalmakkal

Ne felejtsük el: annak ellenére, hogy igen gyakran a farok csóválja a kutyát, a kereső van az oldalakért és nem az oldalak vannak a keresőkért. Ezt arra értem, hogy ha a használhatóság, szolgáltatások indokolják a friss/pörgős tartalmakat (mint ahogy pl. a blog-doboz esetén így van), akkor ezek ne már a keresők miatt legyenek megszüntetve.

En jobban szeretem ezeket a keretes hozzaszolasokat, szerintem pofat ad a benne levo contentnek, mig a szabadon logo, csak hatterszinnel megkulonboztetett foltocskak olyan levegoben logos erzest keltenek bennem.

A kommentszalak csikozasa szerintem eleg korulmenyesen megoldhato webes eszkozokkel, es en feleslegesnek is erzem. Szerintem eleg lenne, ha minden reply-komment aljan lenne egy link a parent kommentre. Igy nem kerulne felesleges UI elem a kepernyore, ugyanakkor a nehezebben kovetheto szalaknal megvan a lehetoseg az oda- es visszaugrasra.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

En jobban szeretem ezeket a keretes hozzaszolasokat, szerintem pofat ad a benne levo contentnek, mig a szabadon logo, csak hatterszinnel megkulonboztetett foltocskak olyan levegoben logos erzest keltenek bennem.

Ha jól van megcsinálva, akkor nincs levegőben lógó érzés. Ez viszont tényleg ízlés kérdése.

A kommentszalak csikozasa szerintem eleg korulmenyesen megoldhato webes eszkozokkel, es en feleslegesnek is erzem.

Még erre a sminkre is bármelyik böngésző fejlesztőeszközeivel 2 perc alatt rá lehet tenni egy kezdetleges megoldást. Ilyesmire gondoltam. Természetesen ezt a végtelenségig lehet fényezni (vastagság, színárnyalat stb.), de az alap az rém egyszerű, és szerintem sokakat segítene a backtrackeknél. Engem biztosan. Egy összecsukdosás, amit már más is említett, még ennél is többet segítene, de ahhoz egy picit többet kell vele dolgozni.

Szerintem eleg lenne, ha minden reply-komment aljan lenne egy link a parent kommentre. Igy nem kerulne felesleges UI elem a kepernyore, ugyanakkor a nehezebben kovetheto szalaknal megvan a lehetoseg az oda- es visszaugrasra.

Ez is jó lehet. Én mondjuk a random ugrálást nem annyira csípem, de biztosan meg lehet szokni. És akkor ez már megint ízlés kérdése. ;)

Így kell hagyni. Ami jól működik, azt nem szabad piszkálni. :)

Szerintem nem lenne rossz, ha lenne benne választható téma, és azok közül lenne legalább 1, ahol fehér a háttér és feketék a betűk. A többi szín lehetne hasonló.

Ugye tudod, hogy az pont nem egészséges ám? És most nem a javaslatod szólom le, csak a fekete/fehér kontraszt erős a szemnek. Inkább törtfehér legyen a választásod és/vagy sötétszürke felirat [ha mondjuk magadnak definiálsz felül témát valahol stb.].
------------------------
Everyone is a winner*

A választható téma nem lenne rossz ötlet, de kérdés, hogy ez mennyi munkával oldható meg. Megéri-e a plusz munkát?
Az erős kontraszt bizonyos szembetegségek esetén segíthet. (gondolom ezt abból, hogy a látássérülteknek készült oldalakon szokott előfordulni ilyesmi)

Elég lenne néhány indokolható.

Legyen pl. a normálon kívül öt darab. A felhasználók kapjanak egy hónapot megbeszélni, milyen típusú témáknak van létjogosultsága. Utána egy hónap legyen a dizájnok elkészítésére, és szavazással választunk kategóriánként egyet. A folyamat során bármikor közbeszólhatnál, hogy ilyen típusú dizájn nem lehet, vagy egy adott pályamű vállalhatatlan. Ha a közösség nem él vele, akkor is elmondhatod, hogy megadtad a lehetőséget.

:)

De teljesen felesleges. Ha az uj dizajnban oda van figyelve a kontrasztra, az minden latasserultnek megfelelo lesz, ami feleslegese teszi additional theme-k fejleszteset - amit raadasul darabonkent egy honap kellene. Arrol nem beszelve, hogy ki vallalaja a dizajnok megtervezeset, implementalasat, felkesziteset?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

A kérdés az, a közösség akar-e többféle témát és hajlandó-e megcsinálni, ha trey lehetőséget ad rá. Nem érdekel, ki vállalja. Ha senki nem vállalja vagy szart csinál, marad ez az egy téma. Ha nekem más téma kell, megoldom magamnak, mert okostelefonról, tábláról vagy tv-ről nem olvasom az oldalt, de jó ötletnek tartom a választás lehetőségét. Szerintem három téma indokolt lehet: normál (a mostani), sötét, kontrasztos.

:)

Dehogy érdekel. Semmit nem számít, ki csinálja, ha jó. Előre meg nem fogod megmondani, melyik HUP tag készít minden szempontból jó témát, ingyen. A jelenlegi stádiumban treyt kell meggyőzni, hogy egyáltalán lehetőséget adjon. Ennyi. Ő magasról le fogja tojni az ígéreteket, joggal, ezért gondoltam arra, hogy kap a közösség két hónapot, és ha megfelelő minőségű témákkal áll elő, akkor azokat fel lehet használni. Így treynek sincs vele sok munkája, és a közösség igényeit is kielégítheti.

:)

Én azt hittem, hogy ez a user által állítható betűszín, template, stb. pár éve volt divat, és csak kb. olyan ideiglenes jelenségről van szó, mint ~15 éve a weblapok háttérzenéi.

Mi az igény rá? Ha mobilról is akarják nézni az oldalt, akkor mobile-friendly design-t kell csinálni, azt' kész.

Érdekes, ha felmerül egy kérdés, amire azért kéne valami értelmeset válaszolni, akkor jön a faszkodás és smiley.

Nem arról van szó, hogy mostani, nyilvánvaló trágya állapotból előbbre lépjünk? Ti akartátok, itt a lehetőség. De marha érdekesek vagytok, mert amikor belekérdezek, hogy nem kellene-e akkor jobban csinálni, akkor jön a mellébeszélés.

Mindig is nyilvánvaló volt, hogy az oldalnak nem én vagyok a legjobb karbantartója. Nem vagyok PHP kóder, nem vagyok grafikus, nem vagyok webdizájner. Kényszerűségből csináltam, hátamon a púp, annyira kell ez nekem.

Itt a lehetőség, hogy elmondjátok, hogy hogyan lenne jobb. Belekérdezek, hogy de az biztosan jó lenne? Erre jön a gúnyos megjegyzés.

Tudod, mit? Tőlem legyen 200 téma. Ha nem nekem kell velük szopni, akkor azt mondom, legyen 400!

Legyen akár rózsaszín. Ha a cikkbeküldő form nekem megmarad a mostani színösszeállítással, akkor beleszarok. Valóban.

Ja, még valami: más faszához én is hozzá tudom verni a csalánt keményen. És lehet arra számítani, hogy hozzá is fogom.

--
trey @ gépház

"Tudod, mit? Tőlem legyen 200 téma. Ha nem nekem kell velük szopni, akkor azt mondom, legyen 400!

Legyen akár rózsaszín. Ha a cikkbeküldő form nekem megmarad a mostani színösszeállítással, akkor beleszarok. Valóban."

Most már csak a közösségnek kell eldönteni, akarja-e. :D

"Ja, még valami: más faszához én is hozzá tudom verni a csalánt keményen. És lehet arra számítani, hogy hozzá is fogom."

Nem újdonság.

:)

Az a baj, hogy ez az egesz egy hype-nak tunik. Komolyan, felmerult itt cakk-pakk 10-20 ember, akinek igenye lenne tobb dizajnra. Legyunk optimistak, mondjuk, hogy van 100 ilyen user, a tobbi nem valt a default temarol. Hany userunk van jelenleg, 10 000? 30 000? Szerintem mar most tobb energiat oltunk az egesz kerdesbe, mint amennyit realisan meger a dolog.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Szerintem pont fordítva van.

Ugye ha kisebb a kontraszt az oldalon alapból a szürkék használata miatt, akkor a notim fényerejének szabályozásával nem tudok hozzáállni a környezetemhez (annak megvilágítása stb). Így ha kevésbé látszik az oldal, akkor eleve rosszabb a szemnek.

Viszont ha max a kontraszt, akkor is ugyanúgy tudom szabályozni, de legalább nagyobb ez az intervallum.

Egyébként meg olyan szempontból mindegy, hogy a más látogatott oldalak átlag kontrasztja között is sok a különbség, így nyilván nem lesz soha "jó" megoldás.

Relative mindegy a design, maradjon letisztult, userfrendly! :) Viszont a nem hasznalt linkeket, funkciokat kivennem (En nem tudom, hogy mik azok, talan egy szavazast az is meger. Illetve mobil verzio ahogy most raneztem nincs, lehet az se volna hatrany.)
-------------
"Az informatika az a szakma, melyet foiskolan tanitanak. Jo alapot adhat, de megelni belole nem fogsz..."

Szerintem a hupper extension-ök (Firefox és Chrome) funkcióiból lehetne átvenni pl vizuális szálkövetés, parent komment, kommentek száma 9999, kövektező új komment link, ezen kívül említette még valaki a szálak összecsukhatóságát is, szerintem jó ötlet, amennyiben a Drupal ezekre lehetőséget ad (nem értek a webdesignhoz... sem). A színvilág teljesen megfelel nekem, a betűnagyítás meg két billentyű lenyomása, vagy egy billentyű és egy gördítés, az maradhatna így...

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Lassan szavazás tárgya is lehetne, de
-1 a képeknek
-1 a zsebhup szálaknak, vagy legalábbis az anyaoldal behúzgálós megoldással, azt nagyon ki kell találni, hogy ne menjen a használhatóság rovására kis képernyőn
Engem egyetlen dolog zavar, és megnyugtatja a lelkem, hogy kiadhatom magamból. A G+1 boxot kéne felcserélni (vagy fix méretet adni neki) a bejelentkezés dobozzal, mert mindig akkor ugrik lejebb az bejelentkezés gomb, amikor rányomnék éppen. Tudom hupper ext, de nem, számtalan helyről lépek be, ahol nincs meg a kieg.

"mindegy, csak használható legyen." + nekem tetszik a mostani színvilág.

Számomra jelenleg a legzavaróbb az, hogy ha 1280 szélességű felbontással nézem az oldalt, a 8 - 10. választól olvashatatlanul lelóg és összeszűkül a válaszbox.

Ezenkívül a mobil felületben szinte lehetetlen rájönni a pontos válasz-hierarchiára.

Esetleg a hupperben megismert funkciók integrálása.

A színvilághoz nem szabad nyúlni, az a HUP brand része.

"Számomra jelenleg a legzavaróbb az, hogy ha 1280 szélességű felbontással nézem az oldalt, a 8 - 10. választól olvashatatlanul lelóg és összeszűkül a válaszbox."

Ez inkabb user error egyebkent, na nem a tied, hanem akik nem veszik eszre magukat, hogy uj szalat kellene kezdeni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

"... mindegy, csak használható legyen."
Ezt persze az eddigiek fényében választottam. :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Én nagyon szeretem a változást, főleg ha az építő jellegű, új lehetőségekkel. Szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha lennének alternatívák a lehetséges designra és kb. így, szavazatra lennének bocsátva. A tapasztalat az, h az emberek 40-60%-ka képtelen elfogadni bármekkora mértékű változást egy websiteon... ezeknek az embereknek meg meg kell hagyni a régi grafikát - opcióként - legalább egy időre.

-------
It is our choices that define us.

A főoldalon amúgy túl sok a zaj.
Nézzük meg, milyen blokkok vannak itt:
ls -1: ezt talán sokan használják, tényleg értelmes, hasznos
Történelem: a legfrisebb tartalom rajta is 2002-es infókat tartalmaz. Kell ez egyáltalán?
Népszerű (fórum) témák: ez akár hasznos is lehetne, de nem így
Hardver/ajánlott böngésző/információ: szerintem tök felesleges, csak eszi a képernyő hasznos területét
Különféle XYZ project news: olvassa ezt bárki is?
Keresés: ez hasznos tud lenni
HupWiki: nem hiszem, hogy a változások olyan sok mindenkit érdekelnének. Inkább pár link a fontosabb topikokra hasznosabb lenne
Állásajánlatok: sokan csak emiatt járnak ide :)
HWSW: ennek maradnia kell, a tulajdonosi viszonyok miatt
Friss hozzászólások: jó kérdés, szerintem hasznos tud lenni
Friss blogbejegyzések: erre ott az ls -1-ben a /blog link
HUP napi hírlevél: ezt használja bárki is az RSS helyett?
Legfrisebb HUP *: ezt használja bárki is?
Szavazás: ennek nagyobb prioritással, az oldal tetejéhez közel kellene lennie, a szavazások valószínűleg több embert érdekelnek, mint a Legfrisebb HUP dokumentumok

> Friss hozzászólások: jó kérdés, szerintem hasznos tud lenni
> Friss blogbejegyzések: erre ott az ls -1-ben a /blog link

Szerintem inkább fordítva. A blogbejegyzés dobozból úgy is látszik, hogy van-e új poszt, hogy emiatt nem kell egy plusz oldalt megnyitni. A hozzászólások meg kiderülnek a trackerből, szerintem elég kevés ember nézi SELECT * alapon a hozzászólásokat.

"A főoldalon amúgy túl sok a zaj."

Na ne röhögtess. Nem láttál te még zajos weboldalt.

"Hardver/ajánlott böngésző/információ: szerintem tök felesleges, csak eszi a képernyő hasznos területét"

Oké, hogy szerinted tök felesleges, de a "Hardver" a szponzorált hardver miatt ott lesz addig, amíg az oldal Sun vason fut.

A többire nincs erőm, se kedvem.

--
trey @ gépház

én a teljes design váltásra voksolok. elég elavult már a jelenlegi, nem ártana valami letisztultabb, szinesebb (én szeretem) jól átlátható (már nem mintha a mostani nem lenne az igy x év után) design. mondjuk feltételezem nem fog senki nekiülni teljes grafikát tervezni majd buildelni, hanem template lesz, szóval akár lehetne arról is szavazás ha van már pár kiszemelt, hogy melyik legyen.

Hogy mi lesz, azt nem tudom. Egy majdnem biztos, nem én fogom csinálni. Egyrészt nem vagyok sem php fejlesztő, sem grafikus, sem dizájner, sem webhelyépítő. Úgy néz ki, hogy fizetni fogunk érte.

Aki csinálja, annak jobbat kell csinálnia, mint amit én csináltam. Mert abban biztos lehet, hogy én is kemény kritikusa leszek a munkának ;)

Hej, de jó is lesz hátradőlni és csak nézni, hogy mi lesz. Nem irigylem azt, akinek majd meg kell csinálnia. Jók itt a programok, csak ...

--
trey @ gépház

Az talán fontos lenne, hogy olyan csinálja, aki használja is! Sok oldalon látszik, hogy a "dizájner" szinte ki se próbálta, nem hogy használná...

Ha valami technikai, illetve egyéb oka van az alakításnak, akkor hajrá. De azért átalakítani, mert most ez a "trendi", mivel mindenki "átalakul", ... na arra a vonatra kár lenne felülni. :)

Azert kell atalakitani, mert a HUP frissitve lesz egy ujabb drupal verziora, es a Drupal 5-os temak mar hasznalhatatlanok, tehat mindenkeppen hozza KELL nyulni. Es ha mar hozzanyulunk, akkor mar ki lehet hasznalni a lehetoseget a javitasra/atalakitasra is.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Vagy legyen skinnelhető a hup :) Én még csinálnék cmd design-t is. wget-tel letöltöd a topicot és kicateled konzolon, akkor képes lenne megjeleníteni indentálva a hozzászólásokat. A zsebhup számomra értelmezhetetlen, arra ráférne egy rendes refaktor. A jelenlegit feltétlenül megtartanám defaultnak.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Ez a keretes téma nem az igazi. a Szinek még úgy elmennek.

Ha kérhetem, az esetleges változást ellenőrizzétek max. v12.16-os (még a "Presto" motoros) Operával is. Mivel legtöbb általam próbált asztali rendszeren (mobilokkal nincs tapasztalatom,) - szerintem a legjobban használható jelenlegi "HUP"-os (és persze nem csak HUP-os) renderelő motor, böngésző. Egyébként a stílus szerintem is megőrizendő. Ezt így nagyon szeretjük! (Ebben a műfajban a "kiterjesztett" HTML5 egy ideig még ráérős.)

Meglepődtem az "igényeség" ilyetén megnyilvánulásán. - Mindegy csak használható legyen 59% ???? Mi van? - Szerintem aki ezt választotta, már belefásult "hakő-hanem változás-generátorokba"...

Minimal legyen, nekem az is nagyon tetszene ha fekete fehér lenne minden, csak jók legyenek az arányok, a typo stb.

A mostani is jó, de lehetne dolgokon finomítani, hogy még jobb legyen.

+ responsive design
+ rendesen formázott elemek, gombok, beviteli mezők stb.
+ ajánlom alapnak a Twitter - Bootstrap-et

________________________________
blog: http://horvathjanos.wordpress.com

Tökéletes akkor lenne, ha ott lennének a:

- elegem van, végleg elhagyom a HUP-ot
- <random picsogás a HUP-ról>
- vigyázz meg HUP forkot indítok
- eljátszom a hattyú halálát 22-edszer

csempék, meg az összes olyan, ami pl. engem irritál, nem titeket.

--
trey @ gépház

1; A mobil elerhetoseget mindenkepp fejlesztenem
2; Inkabb szerkesztoi, mint dizajn, de utalom a fooldalon terpeszkedo kepet, youtube ablakot. En azt a tovabb gomb alatt latnam szivesen. A tobbivel elegedett vagyok.

Teljesen mind1, csak használható legyen és ennél felhasználóbarátabb. Az sem lenne gond, hogy a cikkek nem ömleszve érkeznének, hanem kategorizálva, akár hasábonként csak címekkel

Na meg BIEBERt mindenhova!!!!!

Alapvetoen mindegy. Csak az olvashatatlanul miniator default fontot javitsatok mar meg igy 10 ev utan legyszi. Minden gepemen kulonbozo OS-bol es kulonbozo browserrel nezve az az elso hogy 3x bezoomolok mert, nem tulzok, olvashatatlanul kicsi. Epito jellegu kritika :)

Jó lenne egy m.hup.hu.
Meg a dizájn is érzésemre olyan 90-es évek. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

A kinézettel semmi gond. Amikor töltődik a főoldal, akkor régi gépeken megjelenik egy szürke négyzet, és kb. 15 másodpercig fennáll ez, 100% procihasználat mellett... na, azt kéne még kivenni belőle, és tökéletes lenne.

Ami még NAGYON JÓ LENNE: lehetne képeket, fájlokat megosztani a hozzászólásokban. (természetesen ésszerű méretkorláttal )

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Nem lehetne esetleg az oldalak aljára egy "back to top" gombocska? Magamfajta lustáknak :)

A téglapénzből egy egész igényeset össze lehetne rakatni... :D
No rainbow, no sugar

Értem, hogy mire célzol, de azért szeretnék rendbe tenni egy hosszú évek óta szajkózott tévedést. A tégla projekthez és a téglapénzhez a HUP-nak semmi köze sem volt. Értem én, hogy jól mutat itt-ott ez a hazugság, de minimális utánajárással kideríthető, hogy tégla projekt annak idején - kb. 10 éve - az ftp.fsn.hu hardverének cseréjére indította bra.

A HUP-nak annyi köze volt max. hozzá, hogy itt írt hozzá egy-két cikket, illetve itt is szerepelt a banner.

http://hup.hu/node/9605
http://hup.hu/node/10044

Amire te gondolsz, az a Nagy vasgyűjtés volt.

Azzal kapcsolatban is keringenek vadabbnál vadabb dolgok, de majd alkalomadtán azokat is helyreteszem. Illetve leírom, hogy szerintem miért nem lenne jó azt a pénzt erre fordítani. Szerintem azt inkább kérjék el az elégedetlenkedők az FSN alapítványtól és indítsák el belőle a nohup.hu-t (immár ki tudja hányadik alkalommal).

--
trey @ gépház

Bár nagyon nem tartozik rám, azért remélem, hogy a sok profession.hu-s bejegyzésnek legalább annyi haszna van, hogy elviszi ezt az oldalt anyagilag. Ha nem, szólj, nekem lenne 1-2000 Ft-om arra, hogy ne a pénzen kelljen molyolni, hanem tisztán a UX-en. Gondolom van ezzel más is így.
--
http://naszta.hu

Noooooooooooooooooo. Maradjon minden úgy ahogy van. Hibátlan ahogy most kinéz ez az oldal.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Egyébként én vagyok az egyetlen, akit jobban érdekelne a kerékpártároló színe helyett, hogy az oldal struktúrájában, működésében mi fog változni? Gondolok itt a blogokra, hozzászólásokra, fórumra és az egyéb tartalmakra?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Igen, treynek a hozzászólásai meg utána a következő hozzászólásai és a gyakorlat. Ezért kérdeztem, hogy mi a realitás. Mert a szavazás ebben a formában nem más mint biciklitároló-festés és gumicsont.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Azert kell dizajnt cserelni, mert az ujabb Drupal ala at kell portolni a jelenlegi dizajnt, es ha mar portolunk, lehetoseg nyilik a regota serelmezett problemak kijavitasara, ha es amennyiben azoknak van realitasuk. Gondolom ez lehetett Trey eredeti celja a szavazassal, hogy kideritse, mekkora atalakitasra van igenye a kozossegnek. De persze csak elovettem a jozan paraszti eszemet, es talalgatok.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Van friss infó, hogy lesz-e valami változás?