Bővülünk! Most gyere! Dolgozz nálunk, ahol a HUP lakik. (x)

Címkék

Junior/Medior/Senior Linux rendszermérnököket keres a Rackforest. Magyarország egyik legintenzívebben fejlődő cége vagyunk, az ország 3 legfontosabb távközlési helyszínének mindegyikén jelen vagyunk a szolgáltatásainkkal, a helyszínek között redundáns 140 Gbit/s optikai hálózattal. 2021-ben már több mint 700 db saját fizikai szerverrel, 2600+ db SSD virtuális szerverrel és 2100+ db SSD tárhellyel rendelkezünk. Nálunk egyaránt megtalálod a multi cégek professzionalitását és a családias hangulat flexibilitását. Nézd meg állásajánlatainkat! További részletek »

Hozzászólások

Vajon mikor érnek el a felhőszolgáltatók olyan árszintet, hogy ez a fajta üzlet teljesen eltűnik?

hat amig a cloud szolgaltatoknal az adatforgalom utan is horror penzeket kernek, addig lesz piaca a korlatlan vagy kvazi korlatlan (havi 10-30tb) adatforgalmu vps-eknek es szerver berleseknek.

en anno csinaltam aws-ben egy teszt vps-t, felhuztam egy ubuntut, de nem futott rajta semmi szolgaltatas, magara hagytam aztan ho vegen jott is a szamla hogy hany 100$ adatforgalom volt csak az, hogy a random botok probalgattak portscannelni...

a cloud egyelore a nagy felhasznaloknak valo, ahol magas rendelkezesre allas meg sok kulfoldi ugyfel gyors kiszolgalasa a fontos, es a penz nem (nagyon) szamit.

Ha a konzerv cloud szolgaltatasok nem idealisak arra, amit csinalni akarsz akkor sokszor kisebb szolgaltatokkal koltseghatekonyabban tudod megoldani.
Szemelyes tapasztalat alapjan AWS/Azure -nel azert hagy kivanni valot a rendelkezesre allas: platform szintu problemak nincsenek de ha eleg VM van naluk akkor minden par hetre jut egy outage. Ha az alkalmazasodnak ez nem baj, akkor jo, de ha fontos, hogy egy bizonyos VM-nek magasabb legyen a rendelkezesre allasa akkor kisebb/kozepes szolgaltatok ebben is jok tudnak lenni.

Ha meg folyamatos es nagy szamitasi kapacitasra van szukseged altalaban olcsobb megvenni a vasat.

Vajon mikor érnek el a felhőszolgáltatók olyan árszintet

Sose. A nagy felhőszolgáltató nem óhajt minden paraméterben versenyezni, nem óhajt minden igényt költséghatékonyan lefedni. Olyan ez, mint a Tesco: nem azért járnak oda az emberek, mert a Tesco olcsó (egyáltalán nem az), hanem mert egy helyen minden szart meg lehet venni. Amíg ez a kényelmi előny több, mint a hátrány (pl. fos választék), addig járnak oda az emberek.

Szerinted azért mennek a nagy cégek az Azure-be, mert olyan az árszint, hogy érdemes? Kurvára nem az, nem is azért vannak az Azure-nek ügyfelei. Hanem éppenhogy az árszint ellenére...

Ez éppen, hogy a felhasználástól függ.

Az AWS pont ma reggel terhelte be az egyik általam üzemeltetett statikus honlapom díját. Kb. két-három dollár volt, ebben benne van a hosting, CDN, CI/CD pipeline ami behúzza egy git repóból a változtatásokat, és az adatforgalom. Ezt hogyan lehetne költséghatékonyabban megcsinálni?

Nyilván ha csak vasat akarok bérelni, azt pl. nem itt intézném. 

Ha VPS-t akarsz adnak ők is 3.5 $-ért havonta.

Árak: https://aws.amazon.com/lightsail/pricing/?opdp1=pricing

Az volt a felvetés, hogy vannak olyan felhasználási módok, amikre sose lesznek jók az áraik - mert nincs rá akarat, anélkül pedig nem lesz ilyenné a díjszabás.
 

Más felhasználási módot akarsz az már drágább, aws eks pl 75 $-tól indul. Talán pont a kisebb szolgáltatók vihetik lejebb az árakat.