Megjelent az Oracle Enterprise Manager új verziója (x)

 ( hup | 2009. március 11., szerda - 17:50 )

Az Oracle Enterprise Manager 10gR5 integrált vertikális felügyeleti rendszer immár az Oracle teljes szoftverválasztékára kiterjed, legyen szó alkalmazásokról, köztesszoftverekről, adatbázis-kezelőkről, Linux operációs rendszerről vagy virtualizációról.

Újdonság, hogy a mostani verzió már támogatja a virtuális szoftverkörnyezeteket is. Az Oracle sajátos, felülről-lefelé („top-down”) alkalmazásfelügyeleti módszerével a felhasználók leegyszerűsíthetik eddig túlságosan összetett informatikai rendszereiket, ugyanakkor hatékonyabbá is tehetik azok működését, így összességében nagyobb teljesítményű, ugyanakkor alacsonyabb felügyeleti költségekkel járó nagyvállalati alkalmazásokat állíthatnak rendszerbe. A 2009. április 6-9. között Siófokon megrendezendő HOUG 2009 Konferencián több előadás is foglalkozik a témával.

Az Oracle Enterprise Manager 10gR5 fontos új jellemzői:

A Siebel CRM legújabb változatát és egyéb alkalmazásokat is támogató fejlettebb alkalmazásfelügyelet

A Siebel CRM 8.1.1 új hitelesítése monitoring és diagnosztikai funkciókat biztosít a Siebel üzleti folyamatokhoz, amelyekhez így magasabb rendelkezésre állás és nagyobb teljesítmény társítható. Emellett az Oracle Siebel CRM és Oracle E-Business Suite alkalmazásegyüttesekhez nemrégiben bemutatott Oracle Real User Experience Insight Accelerators szoftverrel nagyon leegyszerűsíthető az ilyen alkalmazásokhoz tartozó felhasználói monitoring rendszerbe állítása.

A teljes Oracle WeblogicServer támogatásnak köszönhetően monitorozhatók és diagnosztizálhatók az egyedi Java-alkalmazások mellett az Oracle saját dobozos megoldásai is. A Weblogic Server nem csak az Oracle Fusion Middleware, és így a Fusion Applications építőköve, hanem számos egyéb Oracle-termék jövőbeli alapját is képezi. A Weblogic-támogatás olyan funkciókkal bővült mint az Enterprise JavaBeans monitorozása a telepített alkalmazásokban, a Weblogic Serverre telepített webszolgáltatások felderítése és felügyelete, vagy a szerver erőforrásainak figyelése (adatforrások, JMS-szerverek, erőforrás-adapterek).

Hatékonyabb adatbázis-kezelés automatizálással és elengedhetetlen eszközökkel

A mostani verzióban az Oracle Enterprise Manager olyan eszközökkel egészíti ki az Oracle Database 11g felügyeleti funkcióit, amelyekkel az adatbázis-adminisztrátorok az eddiginél könnyebben végezhetik munkájukat. Ezek közé tartozik a valós idejű SQL-monitorozás és –finomhangolás, valamint a particionálási segédlet.
Az új Enterprise Managerbe épített eszközökkel felvehető egy adatbázis éles környezetben mutatott tevékenysége, majd egy tesztkörnyezetben visszajátszható, az így készített elemzések segítségével a teljesítmény tovább javítható.

A szoftver számos segítséget nyújt a magasabb üzembiztonság eléréséhez, ehhez az adatbázis-adminisztrátorok partnere lehet az új HA konzol, amelyen figyelemmel kísérhetők a nagy rendelkezésreállással kapcsolatos konfogurációs beállítások és elindíthatók a folyamatok. A Maximum Availability Architecture Configuration Advisor segítséget nyújt a rendszerkonfiguráció módosításához annak érdekében, hogy a hardvermeghibásodásból, szoftverhibából, illetve emberi tévedésből adódó kockázatok minimálisra csökkenjenek az adott környezetben. Az Enterprise Manager segítségével az adatbázisok az Oracle által javasolt, legnagyobb rendelkezésre állást biztosító konfigurációba állíthatók.

Kibővített felügyelet az Oracle Fusion köztesszoftvercsaládhoz és az Oracle VM-hez

Az Oracle WebLogic Serverrel, az Oracle Beehive-val, az Oracle Enterprise Service Busszal és az Oracle Coherence-szel szorosabban együttműködő Oracle Enterprise Manager 10gR5 teljesebb felügyeleti megoldást kínál az Oracle Fusion köztesszoftvercsaládra épülő alkalmazásokhoz.
A „top-down” módszert a virtualizált környezetekre is kiterjesztő Oracle Enterprise Manager új Oracle VM Management Pack felügyeleti csomagja átfogó felügyeleti megoldást kínál az Oracle VM-hez.

(A cikk a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete megbízásából készült.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Alja, hogy a hirek felett most mar van 2 hirnek latszodo hirdetes es 1 szavazas. Kell ez, maskepp valoban biztositott az oldal mukodese?

tompos

Na, szoval hujeseget irtam, a szavazas ugye sima hirkent jelenik meg, nem marad a topon:)

tompos

Egy másfél éve trey írta, hogy üzletiesebb alapra helyezik az oldal működését. Tudtál róla. Ha nem tetszik ne gyere ide. Ennyi.


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Nekem pezsegsz, kicsi plussz?

Ha tudnád, hogy milyen kicsike vagyok és ennek ellenére mennyire tudok pezsegni... ;)


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Hm, a mai világban ilyen szolid hirdetéseket talán sehol sem látni.
Azt mondhatnám nemcsak, hogy nem zavaró, de egyenesen igényeljük :) .
Amíg a forma és a téma hasonló marad a mostanihoz, tökéletes.

Évek óta (másokhoz hasonlóan) piócaként élősködöm az oldalon, ahhoz, hogy működjön többet is elviselnék. (Korábban sem sokszor kért bármit is trey, de minden segítséget megérdemelne, ha kérne).
Így meg talán kérnie sem kell többé, ne vegyük már magától értetődőnek egy ilyen oldal működését.
Mindenesetre a csillogó és felugró ablakok jobban zavarnának, olyan történetekkel, hogy Jackó orra megint beleesett Angelina Jolie 150-ik örökbefogadott bantu gyermekének a majomkenyérfakéreg levesébe.

Figyelj mar, ki vette magatol ertetodonek a mukodest?

tompos

Szerintem még ha reklám is, az MNB-s álláshírdetés roppant hasznos lesz valakinek valszin és az Oracle hír pedig jó helyen van ott. Teljesen visszafogottak és mégis lehet látni, hogy hírdetések és ezzel együtt még témába is vágnak.

Naja, csak egyre tobbet kell legorgetni az ertekes tartalomert.

Igazabol az illetekest varom a valasszal, hogy mire fel ez a nagy hirdetesi laz. Semmi extra.

tompos

>Naja, csak egyre tobbet kell legorgetni az ertekes tartalomert.

kicsi a monitorod.

Olvasd a híreket RSS-en.

Ave, Saabi.

Az Oracle Enterprise Manager 10gR5 integrált vertikális felügyeleti rendszer immár az Oracle teljes szoftverválasztékára kiterjed,

úgy értve, hogy az Oracle RDB for OpenVMS is együttmûködik vele?

halott platformok senkit nem erdekelnek... mindig utaltam a VMSt. :)