Baah....compiz halál, xfce alatt nautilus [megoldva]

Fórumok

Üdv!

Gnomeot használok Arch alatt, ablakkezelőm compiz-fusion. Feltettem compiz-fusion-plugins-unsupported-et, kiváncsiságból, és úgy összehalt tőle a compizom, hogy gyakorlatilag nincs működő ablakkezelő, és nem is tudom működésre bírni...a csomagot közben már leszedtem, semmi...nem értem miért???
A gnome 2.32 egy bughalom...minden indításnál rosszul jön be a panel, ki kell nyirnom, és a conky is soxor rosszul jön be...meguntam...feltettem xfce-t, ami tökéletes is lenne, de valamiért betölti a nautilust indulásnál, méghozzá 10x, pedig inditópultban nincs benne...miért?? miért jön be? Nem kérte senki!

Hozzászólások

Másik felhasználóval próbáltad ?

Some of my applications are always started when I login

There are two possible reasons why the application is started: It is saved in the last session or it is listed in the auto started applications. Follow 1 of the two steps below to get rid of the applications.

* Start the xfce4-autostart-editor and remove the application(s). You can also manually delete those files in ~/Desktop/Autostart and ~/.config/autostart.

* Most of the time closing all the applications and save your session when you logout is sufficient. If this doesn't work, remove the content of the ~/.cache/sessions/ directory when you're not logged in. And if you don't want xfce remember every session you should turn off (uncheck) “Automatically save session on logout” in Settings Manager → Sessions and Startup (tab General)

A felhasznaló home könyvtaraban a .-al kezdődő fájlok/könyvtárak. Használsz valamilyen bejelentkezés kezelőt? GDM/KDM/XDM/Slim/Quingy? Ha nem, akkor csinálj egy .xinitrc fájlt, és ha xfce-t használsz, akkor írd bele: exec ck-launch-session startxfce4 (ha jól emlékszem ezzel indul). Majd konzolból startx.

compiz xfce alatt sem jó...de az a vicc, hogy a ccsm-ben az ikonok is hiányoznak...bepipálom a dolgokat benne, bezárom, és mire újra megnyitom, eltűnik az összes pipa...

Töröltem a ~/.config/compiz/compizconfig könyvtárat...semmi javulás :(

Nézz körül a gépedben, én is Arch-ot használok, Gnome-al, Compiz-zal, naprakészen, és semmi olyan problémába nem ütköztem, amit te írsz. Ennyi gond után esélyes valami hardware hiba szerintem.

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

sikerült megcsinálnom!!! Nagyon noob dolog volt :D Bocsi!
pacman -Ss compiz
mindent leszedtem ahová be volt írva, hogy telepítve, rm -r ~/.config/compiz majd reboot (nem tudom szükséges volt-e), majd pacman -S emerald ccsm compiz-fusion-plugins-extra, majd reboot (szintén nem tudom), majd https://wiki.archlinux.org/index.php/Compiz#Xfce_autostart_.28without_…, kijel, bejel, és müxik :)
Valószínű a multkor valami pekidzs fennmaradt, és nem szedtem le mindent :(

Köszi mindenkinek!

Üdv